HálóZsák fórumok > OFF topik

Filmek, zenék

<< < (2008/2259) > >>

Zaj:
Hadd adjak itt hangot nagy szomorúságomnak, mármint hogy cancel-t kapott az általam igen kedvelt Invasion és Surface sorozatt.

regnar:
Mission Impossible III.

Közepes film lett, meglehetősen látványos csúcsponttal, ami sajnos nem a film végére esik. Igazából egy jó akciófilm - erős B kategóriás - de semmi más. Tíz évvel ezelőtt szerintem a nézők szétszaggatták volna a mozitermeket, hogy láthassák, ma szerintem a tékák sikerfilmje lesz belőle, hiszen még mindig van egy erős, és masszív mag, amely szereti a klasszikus vonalon haladó akciófilmeket, amelyekben a valóságosság nem feltétlenül alapkövetelmény.
Kissé céltalanra sikerült az alaptörténet, a Roninban bejött a dolog, itt nem annyira. A szereplők mára már kissé unalmasak lettek, a készítők gondosan ügyeltek, hogy a csapat megfeleljen az amerikai mozgófilm-előírásoknak, ezért fekete és ázsiai szereplő is került bele...(Félreértés ne essék, ezzel semmi bajom, csak már megszoktunk egyfajta felállást, kár minden filmre cserélgetni)
Az akciók sem az igaziak, van egy látványos, a többi csak halvány másolata az előző részek nagy akcióinak. Valahogy a zene sem szolgálja a filmet, nem igazán találták el a zenei aláfestést sok helyen. A főgonosz abszolut erőtlen. A filmet pedig egyszer csak abbahagyják... kicsit összecsapott lett a vége, hiányzik az eddig megszokott nagy leszámolás.
Ez is tipikusan olyan film, amelyet másodszorra csak kevesen néznek meg majd, legtöbben beletekernek a legjobb jelenetekhez, aztán veszik ki a lejátszóból.
Mindezek ellenére egyszer nézhető, néhol egészen lendületes akciófilm, pörgősnek is nevezhetném, mert /és sajnos/ egyik kalandelemből a másikba, egyik akcióból a másikba sodródunk, így sajnos elveszik a kohézió.

5/10

kaine:
A legvége tök jó volt szerintem.  

Spidáj:
+néztem tegnap a Silent Hill-t...
hááát

az első 15 perc sztem tök gáz volt
aztán kb 80 percnyi tökéletesség 1szerüen 100%
az utols 15-20 perc is nagoyn gáz volt szerintem

Kb: 65-70%ot kap tőlem

regnar:
A héten amerikában POSEIDON. A méltán híres Poseidon Adventure (Posszeidon katasztrófa) remake-je. A filmet Wolfgang Petersen jegyzi, a főbb szerepekben Richard Dreyfuss (régen hallottunk már róla) és Kurt Russel (A Sky High nem volt rossz, kár, hogy nem kapott elég hátszelet.)
Remake, szóval így előzetesen én kissé vigyáznék, az eredeti magasra tette a mércét... Meglássuk..
Az talán segíthet a film sikerében, hogy a katasztrófák újra aranykorukat élik. A hetvenes évek nagy fellángolása után, mely azt hiszem minden ferdítés nélkül nevezhető a katasztrófa-filmek évtizedének -  Towering inferno (Pokoli torony), Meteor, Earthquake (Földrengés), Airport (és részei), The Neptune Factor stb.. Természetesen a legnagyobb akkori sztárokkal, pl Gene Hackman, Burt Lanchester, Ernest Borgnine stb...stb...
Aztán a 90-es évek végén szerencsére újjáéledt a műfaj, hol jobb, hol rosszabb filmekkel pl Deep Impact, Twister, Armageddon, Day After Tomorrow (Holnapután), talán ide sorolható az ID4 is..
És most jönnek a feldolgozások is....

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése