HálóZsák fórumok > OFF topik
Filmek, zenék
Graf-X:
Valami rémlik, szerintem a Sir Peter Ustinov-os Fekete Szakáll szelleme sorozatváltozata volt...
Troll:
Köszi regnar, rá is vetem magam az orosz filmre.
Nitro:
--- Idézet ---most nézem, csupán egy évadot élt meg... és nem tudom, vajon sikerült-e neki végül megmentenie a 100 lelket, hogy megszabaduljon az átoktól?
--- Idézet vége ---
Áh, szerintem elvitték a morgoncok.
Micho:
--- Idézet ---Bas**us nem! Bárhogy kutatok a fejemben nem ugrik be... Pedig általában emlékszem mindenre amit látok...
Ez a vasárnap délutáni Disney összeállításban volt? Ott ahol a Five Mile Creek is futott?
--- Idézet vége ---
bizony nagy arc volt Kalóz Jack, ha látnál belőle részletet, biztos beugrana. sztem azért se rémlik neked, mert ahogy most nézem, csupán egy évadot élt meg... és nem tudom, vajon sikerült-e neki végül megmentenie a 100 lelket, hogy megszabaduljon az átoktól?
The 100 Lives of Black Jack Savage
szerk.: és most jövök rá, hogy a főszereplő ugyanaz, aki évekkel később az X-aktákban Mr. X-et alakította
regnar:
--- Idézet ---emlékeztek rá?
--- Idézet vége ---
Bas**us nem! Bárhogy kutatok a fejemben nem ugrik be... Pedig általában emlékszem mindenre amit látok...
Ez a vasárnap délutáni Disney összeállításban volt? Ott ahol a Five Mile Creek is futott?
Ha már itt vagyok, akkor elrettentek pár embert a The Detonator c. film megtekintésétől. A főszereplő Wesley Snipes, aki jobb időket is megélt (Demolition Man (Pusztító - Stallone-nal, Passanger 57 (57-es utas), Mo' Better Blues ) visszatér a klasszikus témához, a magányos ügynök tanút véd... most éppen Romániában. (Románia eléggé felkapott lett a "B" filmek helyszíneként, gondolom olcsó arrafele a forgatás, mostanában több filmet is ott forgattak, pl Snipes előző filmjei is a 7 seconds, valamint a Marksman)
A sztori abszolut felejthető, a forgatókönyv erősen döcög, az akciójelenetek azért rendben vannak, de néhol kissé erőltetettek.
Csak Snipes rajongóknak ajánlom, vagy fanatikus "B" akciófilm rajongóknak.
9-ya rota (9-es század?)
Orosz háborús film. Gondolom sokaknak könny fut a szemébe, akik még láthattak klasszikus orosz (akkor még szovjet) háborús filmeket a tv-ben, vagy moziban, ha eszükbe jut pl a 4 páncélos és a kutya. Az biztos, hogy (természetesen megfelelő pátosztól és ideológiától sem mentes) filmek voltak, de jól összerakva. Kár, hogy eltűntek a tv-k képernyőjéről.
Szóval orosz háborús film, az afganisztáni háborúról szól. alapjában véve a Full Metal Jacket orosz koppintása, legalábbis felépítésében és témájában (első fele kiképzés, elnyomó felettesek, kiabálás stb.. aztán bevetés Afganisztánban.
Ugyanakkor nagyon profin elkészített alkotás, érződik rajta az orosz hatás, de technikailag teljesen megfelel a mai elvárásoknak, a fényképezés, kamerahasználat kiemelkedő, az eddig csak amerikai szuperprodukciókban láthatott csatajelenek (Black Hawk Down, Katonák voltunk) itt is megtalálhatóak, a golyók fügyülnek, a kamera remeg, az égen MI-24-esek szórják a golyókat. A színészi játék sem elhanyagolható.
A film nem annyira magát a háborút, hanem egyéni sorsokat is megpróbál bemutatni (persze a műfaj adta határokon belül) Jó a zene és a drámai jeleneteknél szép a fényképezés.
A filmet az a Fjodor Bondarcsuk rendezte (Szergej Bondarcsuk fia ), aki a Sztalingradot is.
Úgy látszik van élet keleten is, legalábbis ha összejön egy kis pénz, akkor tudnak a fiúk, ha akarnak.
Mindenképpen ajánlani tudom a filmet, nemcsak a háborús filmek szerelmeseinek, de mindenkinek, mert érdekes látni ahogy megjelenik az afganisztáni háború orosz szemszögből és néhol kritikus hangot megütve.
8/10
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése