Szerző Téma: Sztrájk topik  (Megtekintve 206008 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Sztrájk topik
« Válasz #509 Dátum: 2006. November 10., 10:19:12 »
De el ám! inferno, ezért meghívunk egy ingyenes virtuális   -e...
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető killjoy

• Batman
Sztrájk topik
« Válasz #508 Dátum: 2006. November 10., 10:14:49 »
Infernonál a két pont! Valóban a rozsomák az a torkosborz és nem a pézsmapatkány. Ezt el...tuk!  
Ha az élettől citromot kapsz, akkor csinálj egy jó limonádét!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #507 Dátum: 2006. November 10., 10:12:44 »
Ebben az a vicces, hogy ezt a történetet egyszer nagysokára egy Ultimate Civil War néven nyugodtan kiadhatnák.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető inferno

• Sólyomszem
  • *
    • http://ownpokertable.blogspot.com/
Sztrájk topik
« Válasz #506 Dátum: 2006. November 10., 10:12:41 »
Idézet
A Pézsmapatkány egyértelműen meg a rozsomák magyar megfelelője
Ööö... A pézsmapatkány NEM a rozsomák magyar megfelelője, felfoghatatlan, hogy sikerült a rajzfilmben így elnevezni.

Ha jól tudom a pézsmapatkány, vagy pézsmapocok egy mocsaras területeken élő rágcsáló, valahogy így néz ki:

A marveles Wolverine-t ellenben nem véletlenül nevezték el így:

A rozsomák ragadozó, a menyétfélék legnagyobb faja, külseje medveszerű, zömök, izmos testű (<- ez stimmel ), hosszú, tömött bundája van (<- ez is ). Harcias ragadozó, a nagyobb állatokat is legyűri, más ragadozók zsákmányát is elragadja. (Echte marveles Rozsi... )

És így néz ki:

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Sztrájk topik
« Válasz #505 Dátum: 2006. November 10., 10:08:06 »
sztrájk: (csak summásan) ...egyetértek a hálózsákos srácokkal, és mint a figyelemfelkeltésre (radikális) eszköz a sztrájkal is...

CW Vasember igaz története: Biztos ki fog derülni, hogy titokban egy kree zászlóalj szált le és rabolta el Tony-t (vmikor a v3 sorozatának végén), helyére egy diverzáns-alakváltó skrull ügynököt ültettek(akit a kreek saját célra agymostak), akit ha lebuktatnak se derül ki, hogy a kree-k szemétkednek...konkrét feladata nem volt, csak ennyi: aláásni a szuperhős társadalmat...

Ennek érdekében összehívta a nYÚLÁNK, Torpi, nÉMALEVENTE, fURADoki, X kopASZ társaságot, mint potens képviselőit a szuperhős társadalomnak....célja az volt vele, hogy alkalmas időben elkezdi szidni a.....  ....és esetleg egyiket másikat pofánvagdosva a Bosszú Angyalainak nevében háborút robbant ki közöttük...

Erre azonban nem volt szükség...

A Hold sötétebbik felén, ahol senki se látja őket, még Uatu sem, akit szokás-szerint pofavizitre hazarendeltek, mert más megint belekontárkodott az emberek életébe...
a Celestialok armadája gyűlekezett...
Sötét céllal érkeztek, az űr isteneinek nem tetszettek az emberiség legújabb húzásai (legkevésbé az a tett, amikot Thanos egy gondolattal kiradírozta a mindenséget)
Eredetileg Thanos-t akarták megtalálni, hogy elpusztítsák, de nem ment nekik, mert ő a jólismert satyija nélkül lófrál, anélkül meg nem ismerték meg...

Ezért elhatározták, hogy kiderítik, hogy a földön a potenciális szuperlények közül ki az aki feltudja még így keverni a sz...

Igen-ám, de piszkosul sokan vannak, ezért szortírozni kellett, elhatározták, hogy megosztják a szuperhőstársadalmat, hogy polgárháborút robbantsanak ki közöttük...befolyásoltak néhány politikust akik egyébként is szerették a regisztrációs törvényeket...majd , hogy kirobbantsanak egy kisebb konfliktust Nitro-ra termonukleáris töltetet teleportáltak...

Ebben látva az esélyt a kree ügynök skrull nemazigaziVasember elkezdete diverzáns szemétkedő tevékenységét, ezzel követve a kree-k (de tudtrán kívül a Celestialok tervét is)

Azonnal ki is tört a hepaj...már csak várniuk kell, mert azok , akiket ők keresnek, vagy nem olyan hülyék, hogy belekeveredjenek ilyen regisztrálós izékbe, vagy olyan erőssek, hogy legyaknak maguk körül mindenkit....

Eközben a Skrulloson megtudták, hogy a kree-k feketítik őket, és megtámadták a kree zászlóaljat. Túlerőben voltak el is pusztították őket, és talán Tony-t is, bár volt egy multi-dimenzionális anomália az utolsó pillanatban...
a skrullok ezután elindultak a Föld felé, hogy kiszabadítsák elrabolt/agymosott társukat , mert elég potens személyiséget raboltak el a mocsok kree-k, a Skrull Jerry Springert (vagy kit) akinek a No' nézetségü volt a sója, mióta meghívta Galactus-t , de az nemátallott elmenni, és ezért beperelték...

Időközeben a Celestial népeknek menniük kellett, mert halották, hogy valami Annihilation ramazuli van, és kíváncsiak voltak, hogy Thanos bácsi -e az ujabb zűr forrása...

Így a megérkező skrullok beparkoltak a helyükre, de egyenlőre nem támadtak, csak néhányezer minikamerát küldtek le, hogy élőben sugározhassák a szenzációra éhes tévéfüggő skrulloknak az Évszázad Tömegpankrációját...Springert meg nem mentették ki (skrull felimeri a skrull-t), mert azt hitték, hogy ezt a sót direkt ő szervezte nekik...

A műsor annyira jól sikerült, hogy mostanában ezt nyomják az univerzum KiméljetekmindenAnnihilationizé-mentes övezetében...minden rekordot megdöntött, és mióta Mojo beszált  társproducernek, minden bevételt túlszárnyalt...

Sajnos azonban olyan is látja a műsort akinek nem kellett volna...Galactus, amint meglátta a földön parádézó kreekáltalagymosottjóarcezatonygyerekképébenvirítóskrulljerryspringert azonnal elindult a Föld felé, mert mióta megnem nevezett indok miatt nem ment el a JS sóvvba, azóta folyamatosan kapja az idézéseket a bíróságra...és neki már nagyon tele van a f>;°-a Galactus per óta a bíróságokkal, ügyvédekkel, perekkel...

És hogy mitörtént az igazi Tonyval...a multidimenzionálsi anomália oka az Exiles akcióba lépése volt, kimentették Tony-t, és elvitték a Marsra, ahol az igazi Vasembereket gyűjtötték...

A Polgárháború ugyanis nagyon megkavarta a sz!rt a multiverzumban, ezért le kellett állítani, de mivel kvázi egy álvasember indította el, ezért csak az igazi állíthatja le...

Ám a feladat már rég túllépett 1 kanyi Vasember képességein, ezért elhatározták, hogy minden dimenzióból lehalásszák a Vasembereket, így egy marha nagy Vasember Légiót alkotva, hogy azokkal kellő időben elinduljanak a Földre, hogy AZTÁN RENDET TEGYENEK...

Folytatása következik, avagy nagyG, Skrullok, egymást agyaló népek kishelyen is elférnek...(persze csak aha kíváncsiak vagytok rá)
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 10., 10:09:24 írta Fairlight »

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
Sztrájk topik
« Válasz #504 Dátum: 2006. November 10., 10:04:41 »
Hát így elég nagy hülyeség volt belekezdeni az RTL részéről. Sokan most várják a folytatást és lesnek, hogy mi van.
Ez olyan mint amikor elkezdesz nézni egy filmet, de annak a közepénél vége van és nem is folytatják tovább. (Most egyfolytában az buzerál, hogy nem tudom mi lessz a vége)  

Kár volt megnéznem.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető killjoy

• Batman
Sztrájk topik
« Válasz #503 Dátum: 2006. November 10., 10:00:24 »
Idézet
Egyébként az Invasion-ról (Rejtélyek Városa) tud valaki valamit, mert úgy hallottam, hogy törölték a sorozatot.
Jól hallottad, az Invasion cancel lett. Nem készült befejezése, a tengerben álló serifes jelenettel befejezetlenül vége lett. Elég sok sorozat jutott erre a sorsra, tavaly pl. a nagy fan-favorit, de mégis alacsony nézettségű Treshold, ami pl. nekem is tetszett, de valahogy a csatornának nem. Ugyanez volt az Invasion-nel. Sőt, a legszebb az volt az egészben, hogy amikor az RTL elkezdte adni, akkor már 99%-ban biztos volt, hogy nem fogják befejezni az USA-ban a sorozatot a gyenge nézettség miatt.

Nem elérhető Recsi

• Fejvadász
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • Hálózsák
Sztrájk topik
« Válasz #502 Dátum: 2006. November 10., 09:33:26 »
Idézet
...szóval megkérdezném kedves SW fan, ha sikerült letöltened az eddig honosított SW képregényeket akkor mi a francért nem írtál róluk a fórumban ?
Na ez az. Amennyire én emlékszem kérdeztél, hogy valami "Legolasban" (ami csak a Gyűrűk urából ismerős nekem), hogy az miről szól, meg hogy Vongos (erről meg a Galaxis útikalauz ugrik be, bár abban Vogonok voltak   ) vagy milyen sztorik után mi történik, meg ilyesmi. Szóval csak kértél, nem adtál, az ember pedig egy idő után megunja. Különben is te sokkal előbbre jársz a regényekkel is. A Vongos sztorik ugye nem is jelentek meg magyarul ráadásul messze az eddig magyarított regények után játszódnak. Akkor meg mi neked elolvasni a Vérvöröst.
A Vérvörös Birodalom utolsó két része pedig ma délutánra fent lesz a Hálózsákon.
Mert én is
Idézet
Egy kicsit humorosan akartam kifejezni... (by SW Fan)

Ja! És én nem ismerem a CW dolgot, de:

Polgárháború
Galennel vagyok
!
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 10., 09:41:10 írta Galen »
Vesszen a Birodalom!

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #501 Dátum: 2006. November 10., 09:18:14 »
Köszi a CW infókat Talgaby. Leköteleztél.
Kiváncsi leszek rá, meg lehet hogy a börzén is utánanézek (remélem nem kell majd dolgoznom akkor).

Mégegyszer köszi.

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #500 Dátum: 2006. November 10., 09:17:47 »
Idézet
SW fan - Galen: Tényleg priviben légyszi. Kösz.
Miért ? Könyörgöm miért ? Mégegyszer mondom. Nem viccből lett nyitva ez és lett bezárva a többi topic. Nem médiafogás volt hogy elmentünk. Legalább mi ne állítsuk be úgy.
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 10., 09:19:57 írta Galen »

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #499 Dátum: 2006. November 10., 09:07:40 »
Többet kellene sztrájkolnunk, ennyire még sose pörgött a fórum...
Akkor megpróbálom sorbarakni:

CW: Nagy események:
-Speedball (Villámgolyó) és az Új Harcosok nekiestek egy szupergonosz-csapatnak, Nitro felrobbantott 600 embert.
-A kormány azt követelei minden emberfeletti erejű lénytől, hogy fedje fel magát a hivatalos szervek előt, és kötelezi őket, hogy álljanak a kormány szolgálatába.
-Vasember lesz a regpártiak vezére, elég aljas módszerekhez is folyamodik (pl. gyilkosok alkalmazása).
-Amerika Kapitány körözött bűnöző lesz, ellenállást szervez.
-Pókember Vasember nyommására élő adásban felfedi személyazonosságát.
-A regesek és antiregesek egyik bunyójában egy Thor-klón megöli Fekete Góliátot.
-Pókember meglátja Reed Richards és Vasember közösen épített Negatív Zóna-beli börtönét szuperbűnözők számára (ahová elegánsan behajítják az embereket, sés hagyják ott rohadni, figyelmen kívül hagyva azt az apróságot, hogy a NZ bizonyítottan károsítja az emberek egészségét hosszabb távon...), és ennek hatására el akarja hagyni a regtábort, de Vas megtámadja.

Vasember eddig is volt már szemétláda. Egyszer úgy, ahogy volt, eltüntették és kicsierélték egy fiatalabb verziójával. A mostani viselkedésére egyébként tuti, hogy lesz egy jó magyarázat, mert nem mondták, hogy leállítják a mostani sorozatát.

A képregényt nem fogjuk honosítani egy jó darabig. Elvileg addig tuti nem, amíg a Fanzine (vagy vki) nem honosítja a House of M c. crossovert.
A CW angol nyelvű képregényei megtalálhatóak lesznek nálunk, amitn vége a sztrájknak. Aki eddig nem töltötte le, az nyugodtan kibírhatja még ezt az időt. Vagy ott van a dc++, ha nagyon kell.
A CW egy előre megírt történet, csak a vége függ egyelőre a közönség reakcióitól talán. De ez biztos nem esik bele a klón-saga hibájába, hisz a Marvel igen alaposan tanult belőle...

A Tarot képregény "végére" azért senki se legyen kíváncsi. A sorozat még mindig fut odakint, és jó volna, ha ez így is lenne. A sztori teljesen ongoing, tehát mindig lesz vmi esemény benne...

SW fan - Galen: Tényleg priviben légyszi. Kösz.

Gabe: A képek aranyosak. Megérdemelte.  

Rozsomák: A nevének vitáját kb. 20-szor letárgyalták különböző fórumokon.
killjoy: Nem azért lett Farkas, mert hülye volt a fordító. Ennyire senki se néz el semmit. Ez esetben szerinted a Stromot hogy nézte el? Olyan neveket választott, amik szerinte jól illenek egy adott karakterhez, és közben nem nézett utána legfeljebb a már meglévő irodalomnak. A Pézsmapatkány egyértelműen meg a rozsomák magyar megfelelője volt, úgy gondolhatták, hogy egy rajzfilmbe elmegy.

Névválasztásról: Igaz, hagyjunk mindent tükörfordításban, csak úgy vonzaná az embereket. Pl. elképzelem, mennyien néznék meg a Hibernált c. francia alkotást. Hogy nem ismerős? És a Heves jeges c. Louis de Funés-film? Na ugye. Ne becsüld alá a fordítókat. Az Aliensnél az Idegenek tükörfordítás. Az alcím meg elég nagy divat filmek esetén, és akkor még valószínűleg nem tudták, hogy lesz folytatása. Batmannél a "Kezdetek" irtó sablonos lett volna, pláne az Ördögűző - A Kezdetek után. Hidalgo... most komolyan, ugyan ki menne be itthon egy ilyen nevű filmre?
Ennek ellenére elismerem, hogy vannak béna névválasztások. De attól még, hogy vkinek nem tetszik egy cím, az még nem jelenti azt, hogy az rögtön rossz is.
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 10., 09:27:35 írta talgaby »

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #498 Dátum: 2006. November 10., 09:05:05 »
Idézet
Takarodjatok a vitáitokkal a...(leginkább privátba)
Nem takarodunk sehová. Nem poénból lett megnyitva ez a topic.

Idézet
amikor éppen G-len/G-lan néven írogattam, mert azok nem SW témák voltak, és semmi értelmét nem láttam, hogy más témában is megtartsam ezt a nevet.
Aham, igen...sok értelme van...én meg mindíg átöltözök amikor átkapcsolok egy másik csatornára...

Idézet
Három: Gondolom most nekem is olyan anyázós, lefikázós szövegeket kéne mormolnom, ahogy magának is, de nem akarok lesüllyedni az ön szintjére. Mégis mikor mondtam én olyat, hogy "kibaszott SZOLGÁLTATÓK " vagytok, stb?
Fura nem emlékszem rá, de kérem szedje már össze, és hozza ide, hogy mikor mondtam én ezt magára.
Kérem szedje ki a soraimból azt, amikor azt írtam hogy ezt ön mondja. A többesszám használata, a "mindenki" szó és a hozzászólások tipizálásának melyik részét nem értette ?

Idézet
Meg aztán vegye már kérem a fáradtságot arra, hogy tájékozódik, mielött anyázásba kezd.
Jó. Az álnév mögötti újabb álnévvel felvett újabb álnevet fogom keresni. Bár abban igaza van hogy csak a SW topicban oly jól megszerkesztett mondataira kellett volna figyelnem. Ja és tudtommal nem anyáztam. Azt itt néhány fórumozó teszi/tette, természetesen jólöltözött gúnyába csomagolva mondatait.

Idézet
Nem kötelezo frissíteni, de azért a színvonalát vegye már feljebb, ha megkérhetném. Mert azt hiszem, hogy van köztünk annyi különbség, hogy én türelmesen vártam eddigis, szépen/normálisan kértem továbbra is, a frissítéssel kapcsolatban, így járna legalább annyi, hogy "bocs öreg, de még nem tudom, hogy mikor fog történni."
Frissíteni tényleg nem kötelező. Ön tényleg csak kérni jött ide. Türelmesen várt (mivel nem tehetett mást), és hogy önnek jár valami ? Azt nem hiszem. Önnek itt nem jár semmi. És ezután sem fog. Maximum a honosítók jóindulatában reménykedhet (nem csak itt, máshol is) hogy olvashat továbbra is.

Idézet
Hat: Ha nem változtatni a magatartásformáján, akkor kérem kíméljen meg az újabb válszaitól.
Én öntől nem kérek ilyet. De válaszokra tényleg ne számítson. Persze nem a szinvonal a bajom. Ha az lett volna akkor már az SW topicban sem kapott volna választ.

Tudom, hogy önnek nem lesz új, hogy egy oldalon nem látják szivesen. Gyártson le még pár álnevet és jöjjön vissza közénk. Esetleg még a másik álnevet használva gyorsan még egyet is érthet az első álneve által írottakkal. Az internet lehetőséget biztosít erre. Hajrá. Mindenesetre köszönjük eddigi közreműködését és Fonák Tamás szavaival búcsúzom: "A soha viszont-NEM-látásra"
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 10., 09:43:16 írta Galen »

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.

Nem elérhető morgena

• Garfield
  • **
Sztrájk topik
« Válasz #497 Dátum: 2006. November 10., 08:31:56 »
Komolyan, szinte nézhetetlenné teszik a Lost-t a sok összefoglaló miatt. A XXI. században az emberek 60%-a úgyis netről szedi, ott meg egyhuzamban megnézi, szóval felesleges, aki meg TV-ben nézi, az szerintem úgyis emlékszik, és az új részt várja, nem tömören a régieket

Póki 3 új előzetese meg marha jó!  Már nagyon várom.

Béna fordítás: Magyrul legalább 6 "A barlang" című film van, ezekből egyiknek sem ugyanaz az angol címe.  
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 10., 08:33:35 írta morgena »

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #496 Dátum: 2006. November 10., 08:16:20 »
Most esik le, hogy a béna címfordítások közé szintén bekerülhet a "Rejtélyek Városa", hiszen az eredeti cím "Invasion", azaz Invázió, Megszállás. (Ez utóbbi szerintem találóbb cím lett volna.)

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #495 Dátum: 2006. November 10., 08:03:41 »
Azért kár a Rejtélyek Városáért. Érdekes volt, és szerintem a sztori is izgalmas volt. Hát mindegy, ez van.

Spidáj van egy rossz hírem: valószinű, hogy febr.17.-én is csak összefoglaló rész lesz a LOST-ból és csak utánna folytatódik.  

Nem elérhető morgena

• Garfield
  • **
Sztrájk topik
« Válasz #494 Dátum: 2006. November 10., 07:47:45 »
Tényleg csak a szembetűnő akcentust honosíják a magyarok is. Pl a Szívek Szállódájában tök vicces az a francia ürge
A rejtélyek városa meg Amerikában nem fogyott, így 2. évadot nem is készítettek. Jéé, egy sorozat, amit végig leszinkronizáltak egyből a magyarok.  /Bár én nem néztem. /

A címfordításokról: Amerikai filmeknél (talán nem is csak azoknál) elég sokszor van, hogy a cím az egyben a főszereplő neve, ezt a magyarok általában, majdnem mindig átferdítik valamire  Ld: Hidalgo-nál. Meg a Randiguru is ilyen. És nem tom ismeritek-e a Sweet Dream című amerikai filmet, aminek a magyar címe Tűzvirágok.  
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 10., 07:52:56 írta morgena »

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #493 Dátum: 2006. November 10., 07:38:31 »
Egyébként az Invasion-ról (Rejtélyek Városa) tud valaki valamit, mert úgy hallottam, hogy törölték a sorozatot.  

Arra mondjuk kiváncsi lennék mikor fog a LOST megjelenni képregényben.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #492 Dátum: 2006. November 10., 06:55:21 »
A Rozsomákról, mint állatról egyébként én is csak akkor hallottam először amikor még először jelent meg nálunk az X-Men.

Idézet
a Batman Begins - Batman - (A) Kezdetek, helyett, Batman - Kezdődik! (Ezt soha nem fogom megbocsátani nekik! Ilyen baromi ronda feliratot a plakátokon és a DVD borítón. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!)

Kiváncsian várom, hogyan fogják lefordítani a következő rész. Talán BATMAN - FOLYTATÓDIK.  

A cikis címfordításoknál filmekre, vagy bármi másra gondolsz?

Egyébként a szinkronoknál nálunk mindig megfeledkeznek az akcentusokról, kivéve ha az már nagyon szembetűnő.
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 10., 07:24:20 írta Sepi »

Nem elérhető killjoy

• Batman
Sztrájk topik
« Válasz #491 Dátum: 2006. November 10., 06:44:35 »
Na és még értetlenkednek sokan, hogy miért rühellem a magyarra fordított neveket. Az eredeti neve Wolverine, ezt fordította valami okos a filmben Farkasnak, gondolom, mert látott már valahol olyan szót leírva, hogy Wolf vagy esetleg Wolves és a Wolverine meg úgy hasonlított rá. A Wolverine egyébként Rozsomákot jelent, ami egy elég durva ragadozóállat észak-amerikában. Nem túl nagy testmérete ellenére képes szétkapni egy jávorszarvast is. Ezt a vadságot akarták jelezni feltételezem a karakter elnevezésében a kitalálók. A gond csak a név lefordításával nálam ezzel az, hogy amíg az USA-ban a rozsomák egy ismert állat, addig a magyarok 99%-a max. a Négyszögletű Kerek Erdőből ismerhette a Pomogácsot, amivel a gonosz Mittoménki ijesztgette Mikkamakkát, Vacska Matit és Dömdödömöt. Így többek közt én is nagyon sokáig azt hittem, hogy a Rozsomák valami idióta fordítás, és az valójában valami hülye bogár.Tehát a Rozsomák név végülis a helyes fordítás, csak Európában ez a legtöbb embernek semmit sem mond. Nem véletlen, hogy egy csomó országban nem fordították le a nevét, így pl. Spanyolországban is Wolverine  Sőt, a pedáns angolok sem adtak neki új nevet!!!  Nálunk Magyarországon valahogy kényszeresen le- és elfordítunk mindent, amit lehet, így lett pl. a Batman Begins - Batman - (A) Kezdetek, helyett, Batman - Kezdődik! (Ezt soha nem fogom megbocsátani nekik! Ilyen baromi ronda feliratot a plakátokon és a DVD borítón. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!)

De a legjobb példák szerintem a következők:

(eredeti cím-szerintem normális magyar cím, ha már magyar címet adunk-ez lett belőle)
Alien - Az idegen - Nyolcadik utas a Halál
Hidalgo - Hidalgo (mivel ez volt a főszereplő ló neve) - A tűz óceánja
és ezt a sort még bőven lehetne folytatni...

Tényleg! Ha már úgyis ráérünk, nincs kedvetek megcsinálni egy "Legbénább címfordítások" listát?

Pézsmapatkány   Bár valóban ez a rozsomák magyar elnevezése, csak hát... És még csodálkozunk, hogy egy csomóan (köztük én is) utálják a magyar szinkronos sorozatokat. A Lost-on és a Prison Breaken pl. az első rész közepén besírtam és azóta nem vagyok hajlandó megnézni a szinkronos változatot. Az nekem egy vicc, hogy pl. Sayid a Lostban iraki, és egy kellemes akcentussal beszéli az angolt, és ennek halvány nyoma sincs a magyar szinkronban.
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 10., 06:49:16 írta killjoy »

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #490 Dátum: 2006. November 10., 06:40:39 »
Szerintem is király a LOST. Én is most nézem a harmadik évadot, de még a hatodik részig nem jutottam el, de eddig nagyon izgi.

Mondjuk tényleg érdekes, hogy hogyan jutottak el a fordítók a Wolverine-től a Wolf-ig. De azért még mindig jobb, hogy Farkas lett belőle, mint ahogyan az egyik hazánkban futó marvel rajzfilmben, ahol "Pézsmapatkány" volt a neve. (Ez az egyik Spider-Man részben volt ahol vendégszerepelt az X-Men)
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 10., 07:24:39 írta Sepi »

Nem elérhető hegyitomi

• Kázmér
  • **
Sztrájk topik
« Válasz #489 Dátum: 2006. November 10., 06:26:09 »
Idézet
azok a címek le is lettek szedve, ill. nem is kerültek honosításra.
Rozsomák meg ilyen regenerálódó, adamantium csontvázas szamuráj katona X-men, a filmben Farkas néven futott.
JA így már tudom.    Rozsomák, farkas...melyik áll vajon közelebb az eredeti angol névhez?  

Nem elérhető Spidáj

• Galactus
    • http://holnap
Sztrájk topik
« Válasz #488 Dátum: 2006. November 10., 01:30:06 »
én sztrájkolok mert a lost most február 17ig szünetel
és nekem addig leáll a szivem  

A LOST A VILÁG LEGNAGYOBB SOROZATA

Olyan szinten odabaszósan lett vége a 6. résznek amilyet
a prison break + heroes + jericho + dexter + 24 + stb 1ütt sem tud produkálni

20 perc lett vége de még mindig láncdohányozom és remegek az izgalomtól

...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető exactlee

• Megtorló
Sztrájk topik
« Válasz #487 Dátum: 2006. November 10., 01:18:31 »
Idézet
A paninis cuccokból csak az Újvilág F4 volt honosítva...
meg az Ultimate X-men is.

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #486 Dátum: 2006. November 10., 00:50:38 »
Csak azok a képregények kerülnel le, amiket előrre láthatóan kiadásra kerülnek. A paninis cuccokból csak az Újvilág F4 volt honosítva, de azt le is szedték (így utólag, kár volt  azóta meg is szünt már a Panininél)

A második kérdésre itt a válasz: Ultimate Rozsi

Azon az oldalon egyébként majdnem az összes marveles szuperhős, meg szuperbünöző adát megtalálod.

Most látom, már válaszoltak, de már hagyom így a hsz-t.

Nem elérhető exactlee

• Megtorló
Sztrájk topik
« Válasz #485 Dátum: 2006. November 10., 00:43:20 »
azok a címek le is lettek szedve, ill. nem is kerültek honosításra.
Rozsomák meg ilyen regenerálódó, adamantium csontvázas szamuráj katona X-men, a filmben Farkas néven futott.

Nem elérhető freakdavE

• a csodálatos Zacskóember
  • Venom
Sztrájk topik
« Válasz #484 Dátum: 2006. November 10., 00:43:17 »
Idézet
Most nézem a panini honlapján megtalálható az X-men meg a Pókember, akik az underground honosítók kedvelt sztárja is. Nem fog a netről előbb utóbb eltünni?
Nem fognak eltűnni, mert a Panini csak egy-egy címet ad ki. A többi X-men és pókember cím továbbra is a neten lesz elérhető magyar nyelven.
Idézet
Apropó: Meg tudná nekem mondani valaki milyen képregényhős a Rozsomák? 
 Ő egy mutáns, az X-men csapat tagja. Öngyőgyítő képessége van. Csontjait mesterséges úton egy adamantium nevű szinte elpusztíthatatlan fémmel ötvözték. Kezeibe is három-három visszahúzható adfamantium karom van ültetve.
Az egyik legnépszerűbb X-men. A mozifilmekben tévesen Farkas néven szerepel.  
"Túl bizarr, hogy éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

Nem elérhető hegyitomi

• Kázmér
  • **
Sztrájk topik
« Válasz #483 Dátum: 2006. November 10., 00:09:37 »
Most nézem a panini honlapján megtalálható az X-men meg a Pókember, akik az underground honosítók kedvelt sztárja is. Nem fog a netről előbb utóbb eltünni? Apropó: Meg tudná nekem mondani valaki milyen képregényhős a Rozsomák?

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Sztrájk topik
« Válasz #482 Dátum: 2006. November 10., 00:07:20 »
Mélységesen megrendít, hogy egy ilyen súlyos tragédiát ily kegyeletsértő módon fogadtok  . Ahelyet hogy imádkoznátok a szétfolyt sör lelki üdvéért, hogy mihamarabb a Mennyei Kocsmában köthessen ki...    

Erac: inkább ez mint a gyilkolászás    igérem, ma már nem lesz több, bár már holnap van  

Szegény sörök, én azért iszok a lelki üdvükre   (bár én sem nagyon szeretem   )

Nem elérhető freakdavE

• a csodálatos Zacskóember
  • Venom
Sztrájk topik
« Válasz #481 Dátum: 2006. November 10., 00:04:59 »
A legjobb, ha a pár hetes várakozást vidáman töltjük.
Kösz Gabe!
"Túl bizarr, hogy éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

Nem elérhető Erac

• Kázmér
  • **
Sztrájk topik
« Válasz #480 Dátum: 2006. November 09., 23:57:33 »
Lassan átnevezhetnénk a sztrájk topicot humor topiccá  Már a vicclap helyett is ide járok  

Our arrows will blot out the sun!
Then we will fight in the shade.