Sziasztok! Jó sok írás született este óta, és nem olvastam végig az összeset, egyrészt időhiány miatt, meg nem szeretném ha megtudnám, mi történik a c. w. közepén, amíg nem olvastam az elejét. ! Bocsi, ha már feltettték a kérdést, és már a válasz is megszületett rá, de jól tudom lesz itt, cw képregény? Esetleg honosítva az a bizonyos 7 részes gerinc. Az maga lenne a csúcs! nagyon nagyon ném!
Kaine, lehet, hogy nem lopom be magam most a szívedbe, sde egy múltkori hozzászólásodban arra biztattál valakit, hogy vegye is a pók-füzeteket. Na erről mesélném el a véleményem: Múltkor láttam a képregény.neten egy előzetest az Ultimate-ből! Na hidas-jelenet, Zöldmanó, MJ., meg persze Pete. Osborne ledobja MJ.-t! Nos, valamiért ez a jelenet ismerős volt nekem.... . És ez a baj, mert kicsit úgy érzem, hogy az Ultimate címből, hiányzik az eredetiség. Mintha ugyanazt a bőrt akarnák lehúzni. Az oké, hogy a mozifilmben, meg a rajszfilmben is ott volt a "Híd -jelenet", de ott valahogy nem is zavart, hiszen ezek a filmek egyféle adaptációkat jelentenek nekem, de az zavar, hogy egy képregény egy másiknak az adaptációja. Hiányzik a kreatívítás egy kicsit az írókból szerintem.
Aztán ott van az Amagazin cím: na annak a megvásárlásával kacérkodom de ott is riaszt, hogy szerintem így 40 év távlatából már nem mit tudnak kitalálni. Engem zavar, hogy mindenki meghal aztán feltámad (Osborn, May néni, Robbie). Hiszen, ha meghal egy régi szeretni való karakter, pl. May néni, az ember sajnálja, érez (némi) katarzist (ahogy a spidertomon olvastam, az egyik képregény író még sírt is). Aztán bumm... a szereplő vissszatér, halálát megmagyarázzák valami hülyeséggel, és minden megy a régi kerékvágásban. És mikor a következő szeretett szereplő hal meg, legyintek egyet, hiszen előbb-utóbb úgyis visszatér. (azon már a fejemet csóváltam, mikor megtudtam, hogy MJ.-t is "megölték", utána meg visszahozták. Na jó, ha a halálát úgy írták meg, hogy tényleg csak halottnak hitte Peter, de az olvasó láthatta, hogy Mary Jane bár fogságban de él és virul, akkor nem szóltam.) Na ennyi volt az eszme futtatásom, azért még mindig pókarc a kedvencem, és remélem nincs harag!