HálóZsák fórumok > OFF topik
Sztrájk topik
lyrán:
--- Idézet ---Mindenki szedje ossze gondolatait, es egymas betamadasa helyett irjon egypar sort kedvenc kepregenyerol, amit itt olvasott.
--- Idézet vége ---
Gorgonitához csatlakozva köszönet Edinának és Dórikának az Aqablue honosításáért.
A Bradbury adaptációk számomra kiemelkedő élményt jelentettek. Kedvenc történeteimet láthattam más szemein keresztül. Köszönet érte!
És köszönet a sok Star Warsos ínyencségért. Egyetlen rajopngóért sem tehettetek volna többet.
És folytathatnám a sort a kedvencek felsorolásával.
Én mindig ezt szerettem ebben az oldalban. A sokoldalúságot. Mindenféle képregény megtalálta a helyét. Köszönhetően a nagy honosító csapatnak és annak izlésének.
Szóval köszönet a folytatástól teljesen függetlenül!
talgaby:
--- Idézet ---Amúgy pedig, a Hzs tagoktól kérdezném: kb mennyi idő egy olyan 20-on oldalas képregény (mondjuk egy Tarot) honosítása?
--- Idézet vége ---
Erősen változó. A fordítás a képregény típusától, szövegmennyiségtől és annak nehézségétől függően 2-12 munkaóra között ingadozhat, átlagosan 4-4.5 körül van (nálam kicsit kevesebb, de főleg a könnyebb szövegek miatt). Ez egy fél délelőttöl egészen egy hónapig is eltarthat valós időben. A beírás megint a scan minőségétől, retusálandó dolgoktól függ, de kb. ugyanannyi időt vesz el, mint a fordítás, de jó eséllyel többet. Ha a kettőt egyszerre csinálja vki szövegkönyv készítése nélkül, akkor egy kicsit kevesebb is lehet, de nem számottevően.
Szakmai rovatunkat hallották.
gliskard:
...igazatok van!
Nem vagyok formuba irkálós fajta (kritizálni nem szeretek, honositásoknak irányt szabni szintén botorság lenne részemröl, hiszen ami nekem nem tetszek az másoknak igen és forditva.) de valószinüleg tényleg "szar" lehet, ha nincs vagy csak minimális a visszajelzés az ember munkájával kapcsolatban. Személy szerint köszönöm az eddigi munkátokat, különösen a Firece, Aquablue, Y-Man, SW - Vérvörös Birodalom, Ürszellem, Superman - gyökerek comix-ok magyaritásait. Szomorú lennék ha ezekböl a le nem zárultak eltünnének...
Galamb:
--- Idézet ---Ha a véleményezés ennyire szükséges és kívánatos a készítők számára, akkor az oldalt kell úgy megoldani, hogy csak azok olvashassanak, akik véleményeznek... Nem vagyok nagyon gyakorlott php programozó, de szvsz ezt le lehet kódolni. Akkor aztán csak az fog letölteni, aki véleményezett is...
--- Idézet vége ---
Csak 1 kérdés: Ha ilyen rendszer lenne, akkor véleményeznél te is, vagy inkább nem olvasnál?
Nem értem, hogy miért csak akkor csinálnak meg valakik valamit, ha az kötelező. Akkor miért nem lehet fórumozni, ha csak simán kérik az embertől.
Persze, ha inkább ebben a helyzetben nem olvasnál, akkor nem szóltam semmit.
Amúgy pedig, a Hzs tagoktól kérdezném: kb mennyi idő egy olyan 20-on oldalas képregény (mondjuk egy Tarot) honosítása?
KEDVES NEM-FÓRUMOZÓK: Gondolom egy félnap azért rá megy a honosításra. Viszont egy rövid "tetszett (vagy nem) ez a rész is, nem találtam hibát (vagy éppen találtam) a honosításban, köszi srácok" hozzászólást szerintem 5 perc alatt be lehet vésni.
Hiszen asszem egyszer Micho, vagy Talgaby mondta, hogy nem műelemzést várnak az embertől.
Mindenki ismeri a mondást: "Néma gyereknek anyja sem érti a szavát!: Nos, lehet, hogy azért a HZS-tagok szuper honosítók, de azért ne várjatok tőlük gondolatolvasást is!
Hiszen, ha én is Honosítanék egy képregényt, amit el is olvasnának mondjuk 50en és mindnyájuk oda lenne érte, de a fórumban csak 5, 6 ember véleményezné, akkor én is azt hinném, hogy csak 5, 6 embernek tetszik, és Én hagynám a fenébe.
hegyitomi:
Kedves Hosaka
Habár a szeméyeskedést én sem tartom szerencsésnek, (ettől függetlenül Daredevil minden szavával még a trágárakkal is egyetértek) ,most kénytelen vagyok mégis megtenni. Ugyanis hozzászólásod annyira tipikusnak már mondhatni unalmasnak mondható, hogy az már fáj.Ha egyszer azt írod:
--- Idézet ---Én mindenesetre reménykedem, hogy meggondolják magukat,
--- Idézet vége ---
ami nagyon szép Tőled. Egészen addig, amíg az ember nem olvassa el hozzászólásodat és szembesül azzal, hogy Te leírtad x-szerre is azt amit mindenki más, és amivel (joggal) tele lehet a f***a az alkotóknak (meg lassan az enyém is). Ha tényleg "reménykedsz" miét nem veszed a fáradságot, hogy elolvasd az egész topikot?
HA nem lenne egészen tiszta leírom, hogy mire gondolok:
--- Idézet ---könyörgöm nehogy már muszály legyen
--- Idézet vége ---
--- Idézet ---Ha a véleményezés ennyire szükséges és kívánatos a készítők számára, akkor az oldalt kell úgy megoldani, hogy csak azok olvashassanak, akik véleményeznek...
--- Idézet vége ---
Elöször is nem "kell" mert ez egy saját erőből, időből létrehozott vállalkozás, ahol az alkotókra nézve semmi sem kötelező. Biztos vagyok benne, hogy Te ezt nagyon jól tudod meg mindenki, akik szerint bármi is "kell", de azért nehogy már ránézve bármi is "muszáj" legyen.
--- Idézet ---Nem vagyok nagyon gyakorlott php programozó, de szvsz ezt le lehet kódolni. Akkor aztán csak az fog letölteni, aki véleményezett is...
--- Idézet vége ---
Valóban. Közülük sem nagy Php-s senki egy teljes oldal készen megvásárlása meg súlyos százezrek.De ezt már leírták. Még ha felajánlanád, hogy megcsinálod á-tól z-ig az egészet érteném ezt a beírást de így...
--- Idézet ---Mondjuk ez azért elég idétlen rendszer volna...
--- Idézet vége ---
Tényleg? Akkor tippelj egyet miért nem csinálták meg?
--- Idézet ---Értem én, a készítők törekvését, csak szerintem nem a legjobb módját választották a dolognak...
--- Idézet vége ---
Hát, hogy érted-e azt erősen kétlem mert akkor nem ilyen hozzászólásokat írnál. Ez az utolsó mondat meg tipikusan a "magyar foci" szindróma. Hozzá ugyan nem teszek semmit de ha történik valami az "szerintem nem a legjobb módja". Lassan lehetne nyitni egy topikot "Te, hogy csinálnál leállást ha tele a hócipőd?" címmel. Figyeld meg 50 ember 170 féle megoldást alkalmazna.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése