HálóZsák fórumok > OFF topik

Sztrájk topik

<< < (139/174) > >>

Farek:
Nem szándékoztam igazán beleszólni ebbe az egészbe, de azért egy valamit megjegyeznék a véleményezéssel kapcsolatban. Igaz, hogy esetleg unalmasnak tűnhet, hogy "köszi, mint azt már előttem 627-en is leírták", de azért higgyétek el, jólesik. Másrészt soha, senki ne szégyellje a véleményét vagy a kérdéseit csak azért leírni, mert úgy érzi, hogy "ejnye, ilyen nagy rajnogókhoz képest én csak gyenge kezdő vagyok", mert személy szerint még senkinek nem haraptam le a fejét, és szerintem alapvetően ez a fórum elég nyitott és toleráns a kezdőkkel szemben is, értem úgy, hogy hajlandóak vagyunk válaszolni.
Szóval a véleményezés: nem feltétlenül kell műelemzéseket írni, de személy szerint valami olyasmire gondolok, amiket én magam is felszoktam vetni a saját "gyermekem", az Avengers fórumában, az éppen kikerült munkáinkkal kapcsolatban, vagy a CoMor fórumában (akit érdekel nézze meg), azaz: "Hm, hogy lehet, hogy Energikon él, pedig tudom, hogy már kétszer is meghalt?" vagy "oké, a történet, beírás, fordítás, stb. tetszett, de azért az mekkora baromság, hgoy a 8-ik oldalon egy ilyen blőd megoldással ütik le a gonoszt", stb. stb. Szóval amit mondani szertenék, én személy szerint egy olyan hozzászólásnak, vagy reakciónak is örülnék, ami esetleg egy adott témát, egy mozzanatot, vagy kérdést ragad meg a képregényből, egyfajta gondolat ébresztőnek, amit aztán ha az ember felvet, akkor a többiek (legrosszab esetben én   ) megválaszolok, lereagálok.
Bocsi, sajnos nem igazán tudom megfogni, hogy mire gondolok, de ha valaki megnézi a CoMor fórumán az utolsó pár hozzászólásomat, az  érteni fogja. VAgy ha valaki emlékszik, hogy a legutolsó Avengers-re reagáltam valami olyasmit, hogy "mennyire baromságnak tartom, hogy Amerika Kapitány minden reggel egy szaltóval ugrik ki az ágyból. Szerintetek?"
Na, most valahogy nem megy igazán, de talán érthető. Akinek meg nem, az nyugodtan kérdezze meg priviben.  

Petyaman:
De kemény, Talléros lettem!  

Mintha kezdenék hozzászokni ehhez az egészhez, pedig télleg utáltam fórumozni.

Amúgy most vettem észre a 300 c. sorozatot. Spártai háború?! Leonidas király?! Na ez érdekel.

Gabe:
Az ember legtöbbször magának ír be. Pl. én az MGS-t kifejezetten önző célból csinálom: azért, hogy én elolvasshassam. Ha én nem teszem, akkor valószínűleg soha nem olvasom magyarul. Éppen ezért nem feltétlenül azt kell értékelni hogy megvan a képregény magyarul, hanem azt hogy elérhetővé van téve mindenki számára. Hányan vannak, akik verseket írogatnak a saját szórakozásukra? Sokan. Ők legtöbbször nem osztják meg a művüket másokkal. A honosítás is bizonyos szemszögből alkotói munka, persze a honosító keze meg van kötve elég rendessen. De többnyire hogy a magyar "végtermék" milyen lesz, a saját kreativitásán múllik. Szóval az elkészítés öröm, a megosztás az ismert okok miatt már nem feltétlenül az. Ha még le is húzzák amit csinál, az meg önbizalom csökkentő. Az első pár képregénynél még izgultam hogy milyen lesz a fogadtatás, ma már nem érdekel. Elismerem, hogy a megosztás öröme már a múlté, és bizonyos emberek miatt kifejezetten nyüg. De a beírás az továbbra is tetszik. Van egy pár cucc így is kész, amit más lehet hogy soha nem fog látni. Ha megszünne az oldal akkor is biztosan pár képregényt megcsinálnék saját magamnak, esetleg azoknak megmutatva, akik értékelnék, vagy építő jellegű kritikával tudnák lehúzni.

Petyaman:
Láttam, többen is említették Vérvörös Birodalmat, nekem is a kedvenceim közé tartozik mert mindig minden Star Wars cucc a jedikről meg a sithekről szól mostanában, és már régen szerettem volna megtudni a rejtélyes vöröspalástos császári testőrökröl egy pár dolgot meg egy két sztorit.

Amúgy ha már testőrökről beszélek, Grievous tábornok (remélem jól írom) robot-testőrei nekem valahogy jobban tetszettek.

Egyébként nem értem miért hanyagolták el a Lucasarts-osok a Császári Testőrség témáját, szerintem sokakat érdekelne pl. egy játék amiben egy testőrt lehetne irányítani, és mindenféle küldetést kéne vinni. Már ha télleg olyan tökösek mint a Vérvörös Birodalomban.  

wmitty:
Izsooknak és másoknak korábbról:
ezt a "csak regisztrációval... az megoldaná" dolgot én sem értem. Mit old ez meg?

Amikor valaki előre engedek a villamosra felszállásnál vagy a bolt ajtajában, elsősorban azért teszem, mert így érzem helyesnek, tehát nekem magamnak, benne okoz örömet ("hű, de udvarias srác vagyok"). Ugyanakkor azt is gondolom, hogy az előre engedett illetőnek is jó, több szempontból is. Gyakran pedig fel is háborodom - szigorúan csak magamban -, mikor valaki ezt nem köszöni meg, még egy mosolyt vagy fejbólintást sem kapok "érte". Lett légyen az terhes fiatalasszony vagy idős bácsi.
Ellenben: képtelenség volna az az ötlet, hogy "csak akkor leszek valakivel udvarias az utcán, ha előtte kitöltetek vele egy nyilatkozatot, hogy ő visszaigazolja az én kedvességemet, és ezt akár a bíróság előtt is hajlandó tanúsítani".
Ugyebár, gesztusokról, emberi reakciókról és kommunikációról beszélünk - úgy érzem, ez jelen oldal csalódott működtetőinek a szándéka -, nem pedig szabályokról, mechanizmusokról, kötelezvényekről, bárminek is az erőltetéséről.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése