na ahogy igertem, az ertekelesem a dark elf kepregenyrol:
a rajz ertekeleset rogton ket reszre is osztanam:
egyreszrol a szinek fergetegesen jora sikerultek, masreszt azonban maga a rajz mar hagy nemi kivetni valot maga utan. gondolok itt legfokepp az arcokra. Drizzt is tulsagosan babaarcu nekem, de a legborzasztobb a drow lanyok arcai, akik mind 16 eves, dundi kis fruskaknak tunnek.
Aztan ami nem tetszett meg, az a parbajok megrajzolasa volt, de ez nem feltetlenul a rajzolo hibaja, egy rosszul megirt forgatokonyv eredmenye is lehet.
a sztori: eleinte nem nagyon tetszett, hogy hianyoznak aprosagok, de vegulis osszegesszet nezve remekul beleultettek a konyv harmadat ebbe a nehany oldalba. Megis van azert egy-ket jelenet, amit semmikeppen sem hagytam volna igy: az elso ilyen dolog az erme feldobasos jelenet. Na itt azert elesen eltertek a konyvtol es erzodik, hogy nem akartak 2-3 oldalban szutyakolni a dologgal, pedig szerintem fontos lett volna, epp ez volt az a pont, ahol eloszor kezdte az olvaso igazan tisztelni Drizzt kezugyesseget. (ott ugye ugy volt, hogy drizzt tornazta fel az ermeket a sajat ujjaira es dobta fel maganak. A dobasok kozti kulonbseg pedig az ermek szamaban nyilvanult meg. Vegul az anyjat akkor gyozte meg, amikor mindket kezebol otot-otot pockolt fel egyszerre es kapott is el)
A masik: Zak es Drizzt kapcsolata. Lehet, hogy csak nekem tunik igy, de szerintem sokkal inkabb kerult a kepregenyben eloterben Zak szigora, mint az egyutterzese Drizztel. Ez nem igazan tetszett, mert sokkal kevesbe tunik bensosegesnek a kapcsolatuk azok szamara, akik csak a kepregenyt olvassak.
a harmadik ilyen dolog: a mar emlitett parbaj. azonbelul is az also kereszt. elvesztette a jelentoseget. Drizzt oda lok egy "eza haritas nem jo"-t es el van intezve a dolog?? Igazabol a rajzbol sem latszik semmi, pedig ezt milyen sokaig fejtegette a konyvben, hogy miert is rossz igy. Kivancsi leszek, hogy majd a kov reszekben, amikor elorukkol az o sajat haritas verziojaval, akkor azt hogyan illesztik ossze ezzel az osszecsapott oldallal. marpedig az egy fontos jelenet, mert akkor fogja Zak igazan elismerni, amikor majd azzal sikerul meglepnie.
Felreertes ne essek! azert meg igy is azt mondom ra, hogy WOW! es a kevesebb mint 50 oldalba remekul osszesuritettek a lenyeget.
Mar alig varom a kov reszt!