Na hogy egy évezredben véleményezzek is egyet...
Star Trek Fajok refelktorfényben: Vulkániak, Romulánok....a mostanit még nem olvastam.
Előre bocsátom, hogy A következő kérdések nem a honosítónak szólnak, inkább a sorozat írójának....
Mi ez kérem? Csak ennyire tellett?
Úgy értem hol az a nagy reflektorfény? Hol van a nagy újdonság...nem kapunk mást, csak 1 Kirk kapitány kalandot, és 1 nem túl jelentős hátérinformációt úgyancsak egy Kirk kapitányos kalandhoz. Jó-jó elmegy. Bírom, a Star treket, de Eonok óta nem használják ki a potenciálját.
És most se tették...ez a Reflektorfény annyit takar, hogy megvilágít egy két jellemvonást amit eddig is tudtunk. De egy nép nemcsak abból áll, amit 110 részben súlykoltak belénk. Hogy a Romulánok intrikusak, de azért van köztük is kivétel...
Egy reflektorfényben remekül meglehetne regélni a történelem homályosabb részeit..1 egy 1 érdekessebb karakteren keresztül a Vulkánaik és a Romulánok szakítását, a Romulán Exodust...hogyan építettek új birodalmat, a Romulán és a Fld első találkozását és háborúját...a békeszerződés megkötését, amiben a Föderáció vállalta, hogy nem alkalmaz álcázó technológiát....stb. hogy csak a Romulánokat említsük
Persze egy nem férne bele one-shotokba...de mi a jobb ezek, vagy egy igen komoly trténet, amitől minden ST rajongó megnyalja a tíz újját...
Kár, hogy nem vagyok amcsi, csak 2 spirálfüzet van arról, hogy mit lehetne tenni a ST múltjával és jövőjével...
Pl. Hamár Gorn...1 Classicsorozat rész utánna semmi...hát nem épp azt kéne kihozni belőlük a 40évnyi hallgatás után, amit a reflektorfény hoz ki , ha ez is lesz valamikor...
Csak érdekességképpen, hogy egy Birodalom, ami legalább akkora, mint a Klingonoké, ráadásul velük szomszédos, hogyhogy nem adott még magáról hírt...ha olyan primítívek lennének már rég lerohanták volna.... hogy miért nem tették rábízom a fanzáziátokra, ami bizonyosan eredetibb történetet adna ki annál, mint ami a sorozat íróinak sikerült...
Naszóval, összefoglalva, a sorozatot elkúrták, vagyha nem is, akkor félrecímezték...Ez a Kirk kapitányék Újabb kalandjai...amiben a fajok, csak statisztaszerepet játszanak...annak valóban jó is, de másnak már nem....