Szerző Téma: Fantasy képregények  (Megtekintve 419312 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
Fantasy képregények
« Válasz #1106 Dátum: 2008. December 05., 14:14:25 »
Szevasztok! Láttam az előzetest, jó film lesz.   De itt mutatom havernak a letöltésben a Shadows of Empire-t, aztán az Infinities jön be helyette.

Nem elérhető Recsi

• Fejvadász
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • Hálózsák
Fantasy képregények
« Válasz #1105 Dátum: 2008. December 05., 13:31:10 »
Bár csak részben tartozik az oldalhoz, a topic témájával kapcsolatos: a Co-Mix-on megjelent a Star Trek negyedik év 2. része. Ha valaki esetleg véleményezni szeretné, ott tegye, én csak megemlítettem. Ja! És remélem mindenki látta már az új ST film előzetesét, mert aki nem, és valami így vagy úgy találna lenni, hát akkor...akkor...mindenki azonnal nézze meg...PUNKTUM!!! (Trajzigfritzig után szabadon)
Vesszen a Birodalom!

Nem elérhető Peter P

• HálóZsák tag
  • Batman
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1104 Dátum: 2008. December 04., 15:18:34 »
Idézetet írta: Aldarion
Hát hogy miért épp ő menekült meg, azt nem tudom, de az tény, hogy Abnett rendkívüli módon erőlteti ezt a "törpék fanatikus harcosok" elgondolást, sőt, talán nem árulok el vele nagy titkot, hogy mélynövésű barátunkat nem most láttuk utoljára, de modora a következőkben sem fog sokat változni.

Igen...
Aki olvasta a Felix és Gotrek regényeket, az tudja, hogy nem csak Abnett hanem King is hasonlóan legyőzhetetlen, rettenthetetlen és pusztító harcosoknak írja le őket.

Nem elérhető Aldarion

• Kilencedik osztag, Hídégetők
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1103 Dátum: 2008. December 04., 14:41:34 »
Hát hogy miért épp ő menekült meg, azt nem tudom, de az tény, hogy Abnett rendkívüli módon erőlteti ezt a "törpék fanatikus harcosok" elgondolást, sőt, talán nem árulok el vele nagy titkot, hogy mélynövésű barátunkat nem most láttuk utoljára, de modora a következőkben sem fog sokat változni.

Annak, aki figyelmesen olvasta az első három számot, és van legalább egy keze, és rajta legalább négy ép ujja, nem fogok meglepetést okozni, ha elárulom, hogy a 4. számban kiderül majd Konig, a varázsló mester sorsa, illetve a szálak elkezdenek majd összefonódni végre, valamint bemutatkozik egy igen veszedelmes légiegység a Warhammer világ haderejéből - a kérdés már csak az lesz, hogy melyik oldalon. Úgyhogy szerintem érdemes lesz várni a 4. részét a történetnek.
« Utoljára szerkesztve: 2008. December 04., 14:42:04 írta Aldarion »
"When the battle is through, only the strong will survive."

Nem elérhető Peter P

• HálóZsák tag
  • Batman
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1102 Dátum: 2008. December 04., 01:11:18 »
Hali mindenki!
Bocsánat, hogy csak késve tudok írni, de nem voltam itthon.
Szóval:
Végre a törpék…  
Komoly „kis” fickók ezek. Most olvasom a legújabb Warhammer regényt is, és abban is van két törpe, hasonlóan kemény ürgék. Szépen „kifingatta” a nagy dögöt, bár ami feltűnt, hogy a képregényben és könyvben is úgy ábrázolják a törpéket, mint akik nem félnek semmitől és senkitől. Azért nem kis bátorság kellett bemenni abba a gödörbe amikor tudta, hogy élve onnan nem kerül ki.  
Gondolom aki elmenekült az valami királyi sarj, vagy ilyesmi.
Hogy valami rosszat is mondjak:  
Túl hamar végeztem vele. Leültem és addig abba se hagytam amíg vége nem lett.  
A fordítás - mint mindig - nagyon hangulatos volt, és megint meg kell jegyeznem, hogy a beírás eszméletlen jól el lett találva. Tetszik, hogy még arra is lett ügyelve, hogy úgy legyen a sortörés, hogy a bubihoz igazodjon. Ismételten hatalmas köszönet a honosításért, minden elismerésem. Várom a folytatást.  

Nem elérhető FZoli

• Pókember
Fantasy képregények
« Válasz #1101 Dátum: 2008. December 02., 21:11:31 »
Azzal meg én vagyok úgy, mint te a Hold udvarával. Elolvasnám, de a Trónok harcát sehol sem találom... És épp ettől forr az agyvizem. Mi a fenéért nem csinálnak egy utánnyomatot, ha ennyire kelendő volt?

Csatlakozok én is. Trónok harcát szeretnék  
A Cherubionos könyveknél csak írtam róluk, az egyetlen közelebbi emlékem lapozgatós könyvről az egy Halállabirintus szerű kötet volt, azt hiszem pont a Bajnokok Tornája.

Nem elérhető Cajun

• Indiana Jones
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1100 Dátum: 2008. December 02., 20:25:33 »
Danke sőn mindenkinek, amint tehetem biztos fölkeresem az említett műintézményeket, és akkor lesz ösztöndíjnak nyakára lépés

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1099 Dátum: 2008. December 02., 10:56:55 »
Idézetet írta: grey gargoyle
Viszont nekem felkeltetted az érdeklődésem, azzal a Steven Erikson könyvsorozattal kapcsolatban, csak az a baj, hogy az első részét nem nagyon lehet már kapni. A 2-tól meg lehet venni az alexanerában. De tegnap keresgéltem a neten, és a Hold udavara eléggé hiánycikk mindenhol, az első nélkül meg nem akarom olvasni. Viszont megjelent a Tűz és jég dala ciklus negyedik kötete, azt meg is vettem rögtön, az is van legalább akkora mű, mint a Gyűrűk ura, ha nem nagyobb.
Azzal meg én vagyok úgy, mint te a Hold udvarával. Elolvasnám, de a Trónok harcát sehol sem találom... És épp ettől forr az agyvizem. Mi a fenéért nem csinálnak egy utánnyomatot, ha ennyire kelendő volt?

Nem elérhető grey gargoyle

• Spawn
Fantasy képregények
« Válasz #1098 Dátum: 2008. December 02., 09:42:28 »
Viszont nekem felkeltetted az érdeklődésem, azzal a Steven Erikson könyvsorozattal kapcsolatban, csak az a baj, hogy az első részét nem nagyon lehet már kapni. A 2-tól meg lehet venni az alexanerában. De tegnap keresgéltem a neten, és a Hold udavara eléggé hiánycikk mindenhol, az első nélkül meg nem akarom olvasni. Viszont megjelent a Tűz és jég dala ciklus negyedik kötete, azt meg is vettem rögtön, az is van legalább akkora mű, mint a Gyűrűk ura, ha nem nagyobb.
"-Mi vagyunk az alapbázis.
-A rejtély misztériummá vált."

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1097 Dátum: 2008. December 02., 09:04:52 »
Idézetet írta: FZoli
A Sárkánytüzekben régebbi lapozgatós könyvek is fel-felbukkannak, de az újabb Cherubionos kiadások biztosan kaphatóak. Egyébként a bolt teljesen fantasy / sci-fi / képregény / kártya / stb. beállítottságú.
Hasonló a Szellemlovas is, de nekik van antikvár részlegük, szerintem ott is akad lapozgatós könyv.
Ez így igaz, a Sárkánytűben én is gyakran megfordulok, remek választékuk van akár új, akár antikvár könyvekből...
Viszont bevallom őszintén, hogy ezeknek a Cherubion kiadós lapozgatós könyveknek nincs olyan hangulata, mint a Jackson - Livingstone sorozatnak. Talán azért, mert az utóbbi művek átlag 400 bejárható fejezetből állnak, és csak igen ritkán van benne olyan, hogy a fejezet a halál leírásával foglalkozik, míg a Cherubion sorozatban ez általános tény minden küzdelem után: "ha túl élted, lapozz ide:xxx. Ha nem, lapozz a yyy-ra". Magyaránt 300 fejezetből kb. 60-70 csak azzal foglalkozik, hogyan dobtad fel a talpad... Emellett pedig a fennmaradó 230-240 bekezdés igencsak rövid játékmenetet tesz lehetővé, nem beszélve arról, hogy úgy tűnik a magyar szerzők fantáziátlanok, mert bár jó pár ilyet átolvastam, de csak alig egy-két kötetben voltak rejtvények, ami ugye a J-L párosnál ömlesztve jöttek, és némelyikbe majd bele gebedtem, mire kibogoztam...

Nem elérhető holloo

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #1096 Dátum: 2008. December 01., 20:35:12 »
Köszi az új Warhammert!  Érdekesen alakulnak a dolgok, kíváncsian várom a folytatást. A lapozgatós könyvek pedig...hát igen, régi szép idők. Nekem is rengeteg volt, de mostanra már elajándékozgattam őket. Persze a kedvencem (azt hiszem a Bajnokok tornája  a címe) valahol a padláson még megvan...megyek, meg is keresem.

Nem elérhető FZoli

• Pókember
Fantasy képregények
« Válasz #1095 Dátum: 2008. December 01., 19:42:00 »
Idézetet írta: Cajun
Egy boltot se tudnék most hirtelen mondani, ahol még hozzá lehet jutni az ilyesfajta könyvekhez (pláne a ritkaság számba menő ínyencfalatokhoz), max pár antikváriumot. Viszont ha valaki mégis tudna ilyen üzletet, az bátran megírhatja

www.sarkanytuz.hu (Sokfelé az országban.)
www.szellemlovas.hu (Budapest)

A Sárkánytüzekben régebbi lapozgatós könyvek is fel-felbukkannak, de az újabb Cherubionos kiadások biztosan kaphatóak. Egyébként a bolt teljesen fantasy / sci-fi / képregény / kártya / stb. beállítottságú.
Hasonló a Szellemlovas is, de nekik van antikvár részlegük, szerintem ott is akad lapozgatós könyv.
« Utoljára szerkesztve: 2008. December 01., 19:44:29 írta FZoli »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasy képregények
« Válasz #1094 Dátum: 2008. December 01., 19:27:53 »
Én meg azt hittem, az a skandináv mitológia túlvilágán van...
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1093 Dátum: 2008. December 01., 19:10:48 »
Miskolcon a Valhalla.  

Nem elérhető Cajun

• Indiana Jones
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1092 Dátum: 2008. December 01., 18:34:53 »
Hú, de régen volt már ez! Valamikor pár éve már eszembe jutott, hogy neki kéne állni bescannelgetni a régi "lapozgatós" könyveimet, aztán persze közkinccsé tenni őket valahol, csak akkor még nem volt hozzá gép, most meg nincs idő...  Egyébként ez a fajta szerepjátékos szubkultúra teljesen kiveszett hazánk területéről. Egy boltot se tudnék most hirtelen mondani, ahol még hozzá lehet jutni az ilyesfajta könyvekhez (pláne a ritkaság számba menő ínyencfalatokhoz), max pár antikváriumot. Viszont ha valaki mégis tudna ilyen üzletet, az bátran megírhatja

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1091 Dátum: 2008. December 01., 16:12:59 »
Hehe  ..ezt én is ismertem. Áhh régi szép idők..

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1090 Dátum: 2008. December 01., 15:11:09 »
Na, akkor azt hiszem ezt belinkelem ide: Szigorúan csak az elvakult Steve Jackson - Ian Livingstone rajongóknak... Aki ismeri a műveiket, az most sikítson, mert ez bárcsak szöveges böngészős változatban, de... A halállabirintus

Idézetet írta: SithLord
Azt hittem,hogy nem fogják engedni a törpének,hogy legyilkolja a nagydarab..izét..mindenesetre brutál volt!A történet és a grafika is tetszik,remélem még sok rész van!Én várom a folytatást!
Az ERŐ legyen veletek!!!
Hááát, a helyzet az, hogy ebből a miniből még két rész van, decemberben és februárban ki is jönnek, (januárban sajna leállás) utána pedig kezdődik majd az új mini, a Tűzhalálra ítélve, ami közvetve ugyan, de folytatásnak is tekinthető a második rész végétől...

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1089 Dátum: 2008. December 01., 14:14:24 »
Idézetet írta: Ben Reilly
remélhetőleg az olvasók díjazni is fogják...

Én mindenképpen.  
És én is!   Ímádom a Fantasy témájú képregényeket,könyvek..hát a Jackson-Livingstone regények nekem is a szívem csücskei a mai napig,egyszerűen imádom őket.Meg is van mind ami magyarul megjelent. Évente egyszer leveszem őket a polcról és végigjátszom őket szígorúan az egy ujj-két ujj szabályok szerint  Persze kívülről fújom őket,de megunhatatlan...régebben a 90évek elején mindig arról ábrándoztam,hogy de jó lenne ezeket megcsinálni játékban,aztán 96ban ps1 re meg is csinálták,meg is van,de aztán ez az egy volt tudtommal,pedig a mai technikával olyan színvonalasan meglehetne csinálni ezeket a fantasztikus játékkönyveket... na mind egy..
Szóval köszi az új részt Aldarion,beigli69!    
Azt hittem,hogy nem fogják engedni a törpének,hogy legyilkolja a nagydarab..izét..mindenesetre brutál volt!A történet és a grafika is tetszik,remélem még sok rész van!Én várom a folytatást!
Az ERŐ legyen veletek!!!

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1088 Dátum: 2008. November 30., 20:07:46 »
remélhetőleg az olvasók díjazni is fogják...

Én mindenképpen.  
« Utoljára szerkesztve: 2008. November 30., 20:09:17 írta Ben Reilly »

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1087 Dátum: 2008. November 30., 20:03:45 »
Steve Jackson - Ian Livingstone valóban zseniális rengeteg könyvüket bújtam végig, de az biztos, hogy a legnagyobb kedvencem a Démonlovagok volt. Mindazonáltal örülök, ha tetszett eme kis vérfürdő, tőlem telhetően igyekszek még hozzájárulni ezzel-azzal fantasy palettához, remélhetőleg az olvasók díjazni is fogják...
Ja és hozzáteszem még, hogy a Gyűrűk Ura minden idők egyik legnagyszerűbb fantasy munkája, bááár, most találtam egyet ami igencsak letaglózó hatást fejtett ki rám: Steven Erikson sorozatára gondolok, "A malazai bukottak könyve"-re gondolok. Az első kötete, A hold udvara valami ijesztően zseniális, a tetőponton majd felrobban az olvasó kezében, tehát csak tűzszerész mellett ajánlott olvasni.
« Utoljára szerkesztve: 2008. November 30., 20:07:27 írta Aldarion »

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1086 Dátum: 2008. November 30., 19:53:14 »
Nálam a fantasy műfaj megállt a Gyűrűk Uránál ami persze az én hibám mert elég széles a paletta, de én más irányba folytattam az olvasást. Ha nem lett volna a kvíz valszeg nem olvasom el a történetet   de hálistennek elolvastam és eszembe jutottak azok az idők amikor naphosszat a Steve Jackson/Ian Livingstone regényeket bújtam. A törpök nagyszerű karakterek és ez a sztori remekül példázza a nemességüket és a bátorságukat. Köszönöm a honosítást és ígérem pótolni fogom legalább itt a zsákon a fantasy hiányomat.  

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1085 Dátum: 2008. November 30., 18:46:35 »
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1084 Dátum: 2008. November 26., 16:52:40 »
Idézet
akkor befigyeltem a dolgot...én kérek elnézést...
Semmi gond, velem is rendszeresen előfordul a dolog.  

Idézet
ez lesz majd?
Lesz. Majd olyan két év múlva, mert előtt még tuti be lesz fejezve a Reflektorfényben, után a Klingonok-A vér szava (igen, végre találtunk neki magyar címet), aztán a Star Trek: Mirror Images és csak aztán jöhetnek a romulánok, ha minden jól megy.  

És off: aha, értem.

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #1083 Dátum: 2008. November 26., 16:48:31 »
akkor befigyeltem a dolgot...én kérek elnézést...  

Romulans: The Hollow Crown ...nem hallottam róla, most figyeltem meg...jónak tűnik...pláne az írója...ez lesz majd?
A Spotlight meg szerintem elég egyoldalú volt...nem láttam benne Föderációs ellenlépéseket...

De csak 2 részben? Ez is szűkszavú lehet...

off...de gondoltam, de hiányzik alólam egy üzemképes technika, és amíg az incs meg, még a fordítás begépelése is gondot okoz néha...Off end.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1082 Dátum: 2008. November 26., 16:16:29 »
Idézet
Ha figyelmesen olvastál volna, akkor láttad volna azt is, hogy megírtam a frisset még nem olvastam el !!!  És csak az első 2-őt kommenteltem!
Figyelmesen olvastam és nem is arra céloztam, hanem a Vulkániak részre.  

Idézet
De képzelj el egy képregényt a témáról, amiben könnyen kivitelezhető, hogy párhuzamosan mutatják be az emberek viaskodását a láthatatlan ellenséggel, a romulánok stratégiai felvonulásával...klingon intrikával, a Föderáció kapkodásával, hogy megtudjanak mindent az ellenségeikról, úgy, hogy a szövetségeseiknél érdeklődnek...stb.
Ööööö...mindez szerintem remekül jelent volt a Romulánok részben és lesz is még majd példa rá a Romulans: The Hollow Crown miniben.  

Idézet
És, ha nem jött volna át: nem veletek van gondom srácok,
Tudom, hogy nem velünk van bajod. Sőt, örülök neki, hogy végre van egy kis élet ebben a topikban és már 5 különböző embertől jött reflektálás a Star Trek cuccokra!  

Idézet
(((nem szereted a Thorokat...ahh ilyet...csak jöjj az én utcámba....  Ö
És ez most ide nagyon off lesz, de megengedhetem magamnak: arra még nem gondoltál, hogy te is elkezdesz beírni magadnak? Hidd el, én is kipróbáltam és nem olyan vészes a dolog. És gondolom molzo még segítene is egy csomót. És akkor a sorozataid is jobban haladnának.
Ezt nem ide akartam írni, de most lusta vagyok átmenni az Angyalok topikba.

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #1081 Dátum: 2008. November 26., 15:58:09 »
Idézetet írta: dr samson
Idézet
1 Kirk kapitány kalandot,
Ehhez csak annyit, hogy ha kicsit is figyelmesebben olvasod, akkor rájössz, hogy nem Kirk szerepel benne, hanem Pike kapitány.  

Ha figyelmesen olvastál volna, akkor láttad volna azt is, hogy megírtam a frisset még nem olvastam el !!!  És csak az első 2-őt kommenteltem!

És azt is megírtam, hogy bírom, de csak mint újabb Entörprájsz kalandok...hiánypótló is...de mint fajmegvilágító dolog nem...ezt is megírtam...

És, ha nem jött volna át: nem veletek van gondom srácok, mert all respect, hogy sci-fi képregényt honosítotok, inkább az amcsikkal, hogy sorvad az ST Univerzum....hozzánemértő fantáziátlan emberek kezei által...

Amit a filmről mondtál, szerintem soha nem lesz már nem Kirk kapitányos rész többé...  ...ami ugye eléggé behatárolja az időinervallumot és a lehetőségeket is...

De képzelj el egy képregényt a témáról, amiben könnyen kivitelezhető, hogy párhuzamosan mutatják be az emberek viaskodását a láthatatlan ellenséggel, a romulánok stratégiai felvonulásával...klingon intrikával, a Föderáció kapkodásával, hogy megtudjanak mindent az ellenségeikról, úgy, hogy a szövetségeseiknél érdeklődnek...stb.  

Jó lenne, de sajnos úgysem lesz ilyen.

(((nem szereted a Thorokat...ahh ilyet...csak jöjj az én utcámba....  Ö

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1080 Dátum: 2008. November 26., 14:06:23 »
Először is köszi a véleményt, SithLord!  

Idézet
Jah, és azt a számot Fareknek ajánlanám és mindenki másnak ,aki szereti a zöld bőrű nőket!
Ezt anno a börzén én is mondtam neki...  

És akkor Fairlight: nem elég, hogy a Chrono-n nem reklámozhatom magam, de még itt is az üzletemet rontod...  
De a viccet félretéve: Egy jelentős része igaz annak, amit leírtál, de sok dologgal nem értek egyet. Szerintem teljes jó ez így, hogy minden ilyen Spotlight képregényben egy-egy személyre koncentrálnak főleg, bár ebben nyilván érződik az is, hogy ez az egész mini a hasonszűrú Transformers kiadványaikat másolja.  

Idézet
1 Kirk kapitány kalandot,
Ehhez csak annyit, hogy ha kicsit is figyelmesebben olvasod, akkor rájössz, hogy nem Kirk szerepel benne, hanem Pike kapitány.  

Idézet
Egy reflektorfényben remekül meglehetne regélni a történelem homályosabb részeit..1 egy 1 érdekessebb karakteren keresztül a Vulkánaik és a Romulánok szakítását, a Romulán Exodust...hogyan építettek új birodalmat, a Romulán és a Fld első találkozását és háborúját...a békeszerződés megkötését, amiben a Föderáció vállalta, hogy nem alkalmaz álcázó technológiát....stb. hogy csak a Romulánokat említsük
Ezek igazak, de nyilván a készítők szemében ott volt az, hogy ezekről esetleg valamikor még film is készülhet! Hogy mást ne mondjak, sokáig járta az a hír egy-két éve, hogy a 11. Star Trek film témája a földi-romulán háború lesz. Bár itt megint felvetődik a téma, hogy mennyire lehet érdekes egy olyan film, amiben az emberek nem láthatnak romulánokat, vagy legalább is nem maradnak életben, ha ezt megtették, mert hivatalosan Kirk kapitányig senki sem látott teljes valójában romulánt!
De hát ízlések és pofonok. Ha nem tetszik, hát nem tetszik. Én sem szeretem a régi Thor történeteket...

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #1079 Dátum: 2008. November 26., 06:43:06 »
Üdv! Köszi a Star Trek - Orioniakat! Dr.Samson,Kendra,Recsi,Beigli69!  
Szerintem jó volt ez a rész is, amit be lehet mutatni egy számban az Orioniakról,az mind benne volt.
Jah, és azt a számot Fareknek ajánlanám és mindenki másnak ,aki szereti a zöld bőrű nőket!  
Szeretettel várom a további Star Trek képregényeket!  
Az ERŐ legyen veletek!!!

Nem elérhető Recsi

• Fejvadász
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • Hálózsák
Fantasy képregények
« Válasz #1078 Dátum: 2008. November 25., 23:57:29 »
Idézetet írta: Fairlight
Naszóval, összefoglalva, a sorozatot elkúrták, vagyha nem is, akkor félrecímezték...
Azért nem baj, ha folytatjuk, ugye?

Nah... Mivel asszem én vagyok az egyik illetékes Warhammer ügyekben, előre kijelentem, hogy a Boom! studio kiadványait lekötöttük, így tervben vannak az új warhammerek is de leghamarabb csak jövőre. A Monthly-ról nem tudok semmit jelenleg, de az nem az én kezemben összpontosul... Majd meglátjuk mit hoz a következő év.
Monthly ügyben úgy látszik én maradtam az illetékes. A lényeg: a következő rész fordítása kész, a retusálás remélem elindult már, amint kész valszg én fogom beírni, borítóra meg majd valakit megkérek. Szóval lesz folytatás.
« Utoljára szerkesztve: 2008. November 26., 12:38:08 írta talgaby »
Vesszen a Birodalom!

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #1077 Dátum: 2008. November 25., 22:55:05 »
Na hogy egy évezredben véleményezzek is egyet...

Star Trek Fajok refelktorfényben: Vulkániak, Romulánok....a mostanit még nem olvastam.

Előre bocsátom, hogy A következő kérdések nem a honosítónak szólnak, inkább a sorozat írójának....
Mi ez kérem? Csak ennyire tellett?

Úgy értem hol az a nagy reflektorfény? Hol van a nagy újdonság...nem kapunk mást, csak 1 Kirk kapitány kalandot, és 1 nem túl jelentős hátérinformációt úgyancsak egy Kirk kapitányos kalandhoz. Jó-jó elmegy. Bírom, a Star treket, de Eonok óta nem használják ki a potenciálját.
És most se tették...ez a Reflektorfény annyit takar, hogy megvilágít egy két jellemvonást amit eddig is tudtunk. De egy nép nemcsak abból áll, amit 110 részben súlykoltak belénk. Hogy a Romulánok intrikusak, de azért van köztük is kivétel...

Egy reflektorfényben remekül meglehetne regélni a történelem homályosabb részeit..1 egy 1 érdekessebb karakteren keresztül a Vulkánaik és a Romulánok szakítását, a Romulán Exodust...hogyan építettek új birodalmat, a Romulán és a Fld első találkozását és háborúját...a békeszerződés megkötését, amiben a Föderáció vállalta, hogy nem alkalmaz álcázó technológiát....stb. hogy csak a Romulánokat említsük

Persze egy nem férne bele one-shotokba...de mi a jobb ezek, vagy egy igen komoly trténet, amitől minden ST rajongó megnyalja a tíz újját...

Kár, hogy nem vagyok amcsi, csak 2 spirálfüzet van arról, hogy mit lehetne tenni a ST múltjával és jövőjével...

Pl. Hamár Gorn...1 Classicsorozat rész utánna semmi...hát nem épp azt kéne kihozni belőlük a 40évnyi hallgatás után, amit a reflektorfény hoz ki , ha ez is lesz valamikor...

Csak érdekességképpen, hogy egy Birodalom, ami legalább akkora, mint a Klingonoké, ráadásul velük szomszédos, hogyhogy nem adott még magáról hírt...ha olyan primítívek lennének már rég lerohanták volna.... hogy miért nem tették rábízom a fanzáziátokra, ami bizonyosan eredetibb történetet adna ki annál, mint ami a sorozat íróinak sikerült...

Naszóval, összefoglalva, a sorozatot elkúrták, vagyha nem is, akkor félrecímezték...Ez a Kirk kapitányék Újabb kalandjai...amiben a fajok, csak statisztaszerepet játszanak...annak valóban jó is, de másnak már nem....
« Utoljára szerkesztve: 2008. November 25., 22:55:32 írta Fairlight »