HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantasy képregények

<< < (51/426) > >>

b00mShine:

--- Idézetet írta: Aldarion - 2011. Február 08., 22:57:05 ---Csatabárkák tucatjai várták a kaptárflottát, és azokra a tyranidákra, amik elérték a felszínt, az Ultrák 3 százada várt, élükön magával Lord Calgarral személyesen, plusz a teljes harckészültségben lévő BVE. Őszintén szólva, bár tény, hogy a tyranidák nem lebecsülendő ellenfelek, egy a hadjáratban legyengült flotta ekkora ellenállással szemben szerintem nem okozhatott sok kárt.

...

--- Idézet vége ---

A csatában a tyranidák eljutottak a bolygóra, ahol a harc kezdetén csak az ultrák első százada tudta fogadni és a BVE (igaz ők egy titánnal az oldalukon), mert a flotta késett a tyranidákhoz képest. A harcban a teljes első század megsemmisült, valamint, miután megérkezett a flotta a Dominus Astra császár-osztályú csatahajójukat is elvesztették az ütközetben, szóval azért kemény árat fizettek, hogy megóvják Macragge-t, amiből az Ultrák körülbelül 100 múltán épültek fel teljesen... ezért gondolom én, hogy Macragge sivár, kietlen világ, amit megviselt a kor :)
Nem vagyok oda a tyranidákért (sem), de igen szörnyű ellenfelek a wh40k univerzumában.

De ezen nem veszünk össze, a képregényt meg már amúgy is megrajzolták :D

Én csak örülök annak, hogy van aki ilyen témájú képregényekkel is foglalkozik :D

Aldarion:

--- Idézetet írta: b00mShine - 2011. Február 08., 22:27:41 ---plusz ugye a tyranidák minden életet felemésztenek és kiszipolyozzák az adott bolygót, úgyhogy az I. tyranida háborúban erre épp sor is kerülhetett, ha előtte még valóban Föld szerű volt a bolygó.

--- Idézet vége ---
Ezért is volt a háború záró ütközete a Macragge-i csata... Minthogy a tyranidák Behemót kaptárflottája komoly dérrel-dúrral közelítette meg a Macragge-et, ezért Lord Calgarnak volt ideje felkészülni. Csatabárkák tucatjai várták a kaptárflottát, és azokra a tyranidákra, amik elérték a felszínt, az Ultrák 3 százada várt, élükön magával Lord Calgarral személyesen, plusz a teljes harckészültségben lévő BVE. Őszintén szólva, bár tény, hogy a tyranidák nem lebecsülendő ellenfelek, egy a hadjáratban legyengült flotta ekkora ellenállással szemben szerintem nem okozhatott sok kárt.

Egyébként a főoldalra kikerült cikkhez melléket kép épp ezt az ominózus csatát ábrázolja...

b00mShine:
@Aldarion

Ésszel él az ember, nem fogok vérben forgó szemekkel fikázni mindent, mert épp nem tetszik valami... :)

Macragge-re visszatérve, én ugyan nem a terepasztalos játékokból meg a kódexekből ismerem a wh40k-t, hanem a regényekből, illetve a netről összevadászott dolgok alapján (ami talán a kódexek alapján készültek), de én ezekből kihalt, kopár, sziklás bolygónak ismertem meg Macragge-t, azért találtam első sorban furcsának az ábrázolást, plusz ugye a tyranidák minden életet felemésztenek és kiszipolyozzák az adott bolygót, úgyhogy az I. tyranida háborúban erre épp sor is kerülhetett, ha előtte még valóban Föld szerű volt a bolygó. Az épületek állapotával nincs bajom, hogy rendben, karban vannak tartva, de egy régi kastélyra is rányomja az idő a bélyeget, attól függetlenül, hogy karban van tartva. Tehát úgy értem, hogy az látszik rajta, hogy ódon meg ilyesmi, persze ez a probléma valszeg a rajzoló stílusára vezethető vissza, ami szerintem nem igazán illik ehhez az univerzumhoz, mégha McNiell is ráadta az áldást.

Mivel nem olvastam a regénysorozatot, így arról nem tudok véleményt mondani, de ettől függetlenül lehetett volna kevesebb jóarcozás is:)

Az Ultragárda nekem kifejezetten tetszik :D Én megértem a vérfanokat is, hogy szerintük gáz név, csak érdemes figyelembe venni azt is, hogy az angol nyelv ebben az esetben igen nagy teret ad a szójátékra, illetve maga az elnevezés is, hiszen eleve az ultramar elnevezés valszeg a francia Outremer elnevezésből származik, ami pedig annyit tesz, hogy tengeren túli, ahogy a keresztes háborúk idejében a kolóniákat hívták :D Ahogy Ultramar is az űr óceánjának a túlfelén található (Terrához képest).

Úgyhogy mondd meg a fenyegetőknek, hogy mind over matter, csak a bolond támad lánckarddal a pszi ellen :D
Én az Ultragárdára szavazok, sokkal hangzatosabb az Ultramarin-nál :P

Aldarion:

--- Idézetet írta: b00mShine - 2011. Február 07., 22:40:25 ---Nem vagyok egy nagy fórumozó, de az új wh40k-s képregény mellett nem tudtam elmenni szó nélkül... márpedig azért, mert ez minden volt, csak nem warhammer 40k :) Félreértés ne essék, nagyon tisztelem a fordítót (és a társait) valamint a munkáját, meg persze azt, hogy szabadidejét arra áldozza, hogy nekünk jó legyen (:P), de ez az utóbbi képregény nagyon langyi volt.

--- Idézet vége ---
Először is, én is köszöntelek a fórumon, és örömmel veszem, hogy megosztod velünk a véleményed, még ha nem is teljesen pozitív - ami azért sem gond, mert az ilyeneknek is itt van a helyük, amíg nyomdafestéket tűrő stílusban íródnak, és nem rögtön az ember édesanyját kezdik benne emlegetni, ha érted mire gondolok...   ;)

A történet valóban nem tartozik a legerősebbek közé, nem is amiatt választottam ezt, hanem sokkal inkább a filmes kötődése miatt. De ennek ellenére ne veszítsd el a hited a kiadóban, mert még hátra van két kellőképpen WH hangulatú történet, az Exterminatus, ami gyakorlatilag közvetlenül folytatja a Kárhozat Hadjárat egyik szálát, valamint a Tűz és Becsület, ahol a Tau és Birodalmi Gárda szórakoztatja egymást a harcmezőn...

--- Idézetet írta: b00mShine - 2011. Február 07., 22:40:25 ---ezen túl Macragge egy szép, termékeny világnak volt ábrázolva, ami azért korántsem igaz, plusz a Héra erőd is dicsfényben ragyogott, holott tudjuk azt is, hogy "Nem létezik már sem a fejlődés, sem a megértés ígérete, mert ebben a jövőben nem létezik más, csupán háború", ehhez pedig az idő által megviselt, romos, de mégis hatalmas és masszív épületek dukálnának, nem ilyen neogótikus, arannyal kimívelt homárkodás  :)

--- Idézet vége ---
Erre igazándiból csak annyit tudok mondani, hogy a Macragge az Ultrák anyabolygója, minden leírás földszerű bolygóként tartja számon, illetve ellenség egyetlen egyszer jutott csak el odáig, mégpedig a tyranidák az Első Tyranida Háború végén. Az hogy nem létezik technikai fejlődés szerintem úgy is értelmezhető, hogy a technológia megrekedt azon a szinten ahol van, de az még nem jelenti azt, hogy a bolygónak is romosnak kell lennie - pláne, hogy a szinte állandóan a bolygó körül állomásozik az Ultrák flottájának egy része. És bár a képi világ olyan amilyen, az ábrázolt környezetet maga McNeill hagyta jóvá, az Ultrák hivatalos írója, aki jelen pillanatig hat regényt írt az Ultramarinok 4. századáról.

--- Idézetet írta: b00mShine - 2011. Február 07., 22:40:25 ---Másodszor, a karakterek párbeszéde szerintem egyáltalán nem adja vissza az igazi wh40k-s hangulatot, körülbelül egyszer említik az istencsászár nevét, akkor is csak félvállról említik, plusz nem telt többre egy "bátorság és becsület"-nél?

--- Idézet vége ---
Az, hogy az Istencsászárt miért nem említik többször, azt nem tudom. Viszont a "Bátorság és Becsület" azért hangzik el annyiszor, mert - elvileg - ez a rend hivatalos csatakiáltása - noha erre a filmben rácáfoltak az "Előre Macragge-ért! És nem ismerünk félelmet!" kiáltással...

--- Idézetet írta: b00mShine - 2011. Február 07., 22:40:25 ---Harmadszor nekem ebből a részből csak az jött le, hogy ez a Learchus mekkora jó arc, meg milyen jó helyettese lesz majd az előző parancsnoknak, mert másról sem szól a rész, csak arról, hogy őt tömjénezik... (:

--- Idézet vége ---
Learchust pedig azért fényezi a szerző, mert a második regény, a Warriors of Ultramar végén ő jelentette a kapitány esküszegését, amiért a sorozat olvasói baromira megorroltak rá, és mivel az író nem akarta véglegesen megutáltatni a század derék őrmesterét, ezért tennie kellett valamit. Ráadásul pont emiatt ez a sztori alig több, mint egy képregényre adaptált novella, ami átvezetés a második regényből az ötödikbe, ahol is már ismét Uriel Ventris áll a század élén, mivel a harmadik és negyedik regények a kapitány távollétéről és rehabilitációjáról szólnak...

--- Idézetet írta: b00mShine - 2011. Február 07., 22:40:25 ---És végül persze... de ezt inkább vita tárgyává tenném, mint hogy én döntsem el... Tényleg jó név az a gárdistáinknak, hogy Ultramarin? Én, mint régi rajongó, jobban örülnék az Ultragárdista elnevezésnek, hiszen, mint írtam, sokkal karakteresebb és ilyen harcosokhoz az dukál...:P

--- Idézet vége ---
Az Ultragárda megnevezés is felmerült, de végül egyebek mellett - mint az Ultra Mari és az oldal többi Wh ismerőjének ellenszavazata alapján - a terepasztalos verzió veteránjainak véleménye döntötte el, akik közölték, hogy az Ultragárda kiagyalóját helyben kötnék fel, és közölték, hogy ha nem akarok egy lánckardot a fejembe, akkor nagyon gyorsan elvetem az ötletet. Egyébként ők magyarázták el a főoldalon is olvasható név származtatást is.

Usagi Yojimbo:

--- Idézetet írta: zozi56 - 2011. Február 08., 00:16:56 ---Üdv a fórumon!

--- Idézetet írta: b00mShine - 2011. Február 07., 22:40:25 ---És végül persze... de ezt inkább vita tárgyává tenném, mint hogy én döntsem el... Tényleg jó név az a gárdistáinknak, hogy Ultramarin? Értem én, hogy az Ultragárdista nem fedi a valóságot, de akkor már mondhatnánk, hogy az Űrgárdista sem, hisz a Space Marine-nak is más a jelentése, de amikor Kornya Zsolt lefordította, élt a fordítói szabadsággal és azt hiszem talán, hogy ő nevezte először az Ultragárdistákat, annak aminek. Azért is nem vagyok kibékülve az Ultramarin kifejezéssel, mert a párja sokkal karakteresebb, mint ez, plusz teljesen úgy hangzik, mintha egyszerű magyarításról lenne szó, továbbá ha követjük az Ultramar analógiát, akkor Ultramari-knak, hiszen lényegében a hazák alapján lettek elnevezve...

--- Idézet vége ---
Ez Aldarion számára sem volt egyértelmű döntés, megbeszélte előtte a többi HZs-sel. Felmerült lehetséges fordításként az Ultramari is, de mivel a tagságból két embernek is rögtön az "Ultra Mária" becézése ugrott be róla, ezt elvetettük.

--- Idézet vége ---

Ja, nekem még csak most esett le.  :D :hehe:

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése