HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantasy képregények
zozi56:
Üdv a fórumon!
--- Idézetet írta: b00mShine - 2011. Február 07., 22:40:25 ---És végül persze... de ezt inkább vita tárgyává tenném, mint hogy én döntsem el... Tényleg jó név az a gárdistáinknak, hogy Ultramarin? Értem én, hogy az Ultragárdista nem fedi a valóságot, de akkor már mondhatnánk, hogy az Űrgárdista sem, hisz a Space Marine-nak is más a jelentése, de amikor Kornya Zsolt lefordította, élt a fordítói szabadsággal és azt hiszem talán, hogy ő nevezte először az Ultragárdistákat, annak aminek. Azért is nem vagyok kibékülve az Ultramarin kifejezéssel, mert a párja sokkal karakteresebb, mint ez, plusz teljesen úgy hangzik, mintha egyszerű magyarításról lenne szó, továbbá ha követjük az Ultramar analógiát, akkor Ultramari-knak, hiszen lényegében a hazák alapján lettek elnevezve...
--- Idézet vége ---
Ez Aldarion számára sem volt egyértelmű döntés, megbeszélte előtte a többi HZs-sel. Felmerült lehetséges fordításként az Ultramari is, de mivel a tagságból két embernek is rögtön az "Ultra Mária" becézése ugrott be róla, ezt elvetettük.
b00mShine:
Sziasztok!
Ez az első posztom ugyan a fórumon, de már régóta olvaslak titeket :)
Nem vagyok egy nagy fórumozó, de az új wh40k-s képregény mellett nem tudtam elmenni szó nélkül... márpedig azért, mert ez minden volt, csak nem warhammer 40k :) Félreértés ne essék, nagyon tisztelem a fordítót (és a társait) valamint a munkáját, meg persze azt, hogy szabadidejét arra áldozza, hogy nekünk jó legyen (:P), de ez az utóbbi képregény nagyon langyi volt.
Először is, ami megütötte a szemem, az a rajzok minősége volt, ami persze számomra mellékes, ha a történet és az ábrázolás jó, de azért ettől már láttunk ebben a témában sokkal jobbat... ezen túl Macragge egy szép, termékeny világnak volt ábrázolva, ami azért korántsem igaz, plusz a Héra erőd is dicsfényben ragyogott, holott tudjuk azt is, hogy "Nem létezik már sem a fejlődés, sem a megértés ígérete, mert ebben a jövőben nem létezik más, csupán háború", ehhez pedig az idő által megviselt, romos, de mégis hatalmas és masszív épületek dukálnának, nem ilyen neogótikus, arannyal kimívelt homárkodás :)
Másodszor, a karakterek párbeszéde szerintem egyáltalán nem adja vissza az igazi wh40k-s hangulatot, körülbelül egyszer említik az istencsászár nevét, akkor is csak félvállról említik, plusz nem telt többre egy "bátorság és becsület"-nél? Hol marad a mocskos zöldbőrűek, hitvány xenók, hol maradnak az idézetek a kódexből és az istencsászár nevével átszőtt imádságok és zsoltárok?:)
Harmadszor nekem ebből a részből csak az jött le, hogy ez a Learchus mekkora jó arc, meg milyen jó helyettese lesz majd az előző parancsnoknak, mert másról sem szól a rész, csak arról, hogy őt tömjénezik... (:
Még sorolhatnám, de röviden, ettől a füzettől láttunk már sokkal, de sokkal jobbakat, például a Kárhozat hadjáratot, annak ellenére, hogy ugyan az a kiadó követte el (persze, lehet, hogy én vártam sokat ettől a résztől :P).
És végül persze... de ezt inkább vita tárgyává tenném, mint hogy én döntsem el... Tényleg jó név az a gárdistáinknak, hogy Ultramarin? Értem én, hogy az Ultragárdista nem fedi a valóságot, de akkor már mondhatnánk, hogy az Űrgárdista sem, hisz a Space Marine-nak is más a jelentése, de amikor Kornya Zsolt lefordította, élt a fordítói szabadsággal és azt hiszem talán, hogy ő nevezte először az Ultragárdistákat, annak aminek. Azért is nem vagyok kibékülve az Ultramarin kifejezéssel, mert a párja sokkal karakteresebb, mint ez, plusz teljesen úgy hangzik, mintha egyszerű magyarításról lenne szó, továbbá ha követjük az Ultramar analógiát, akkor Ultramari-knak, hiszen lényegében a hazák alapján lettek elnevezve...
Én, mint régi rajongó, jobban örülnék az Ultragárdista elnevezésnek, hiszen, mint írtam, sokkal karakteresebb és ilyen harcosokhoz az dukál...:P persze, te mint műfordító, Aldarion, szintén élhetsz az alkotói szabadsággal és hívhatod őket úgy, ahogy akarod, én meg max majd fortyogok itt tovább a fórumon... :D
trougal:
Kösz a Warhammer új epizódjáért ! Ez még csak a bemelegítés . Ahol az űrgárdisták a színre lépnek ott mindig akció dús történetre van kilátás . Úgy látom eztán sem lesz másképpen .
SithLord:
Üdv! Köszi A WoW 16.részét,Aldarion,beigli69! :worship: :worship:
Nagyon nagy történet van kialakulóban,többszálon fut a cselekmény,rendkivűl élvezetes!!Annak a kétfejű behemótnak igennagy lehet a varázsereje,gondolom az új ork gyermek összefog vele csapni az anyja miatt...Kíváncsian várom a folytatást!!
Az ERŐ legyen veletek!!!
És gratulálok a 100. képregényedhez!!! :worship:
Aldarion:
Köszi mindenkinek!
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése