HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantasy képregények

<< < (405/426) > >>

Blue S:
Most olvastam el az Óriás gombás sztorit.

Nagyon jó volt. A borító miatt én végig azt vártam, hogy mikor nyit be Hugh a pincébe. Végülis benyitott, csak ugye nem sok minden derült ki.

A történet végén olvasható "Vége?" feliratot én úgy értelmeztem, mint valami film folytatására való utalást. A dolgok tényleg összevágtak és ami furcsa volt: mikor Hugh a pince lépcsőihez ért, fel akarta kapcsolni a villanyt. A fia szólt, hogy ne tegye, mert a fény árt a gombáknak. Viszont mikor Hugh megkérdezte, hogy mit csinál ott lent, a srác azt válaszolta, hogy a termesztését gondozza. Na de vaksötétben? Azt se látta, mit csinál. És a hűtőfénye nem ártott nekik? Szóval ez nagyon gyanús volt.

A végére csak annyit: nálunk örök téma, hogy nem szeretem a gombát. Se levesbe, se rántva, sehogy és kész. Ezek után meg egyenesen utálom.

Gorgonita:
Ez a 25+10 ígéretesen hangzik.

Hát a gombás történet direkt úgy lett megírva, hogy ne tudjuk meg, mi lett a vége. Az író épp ezzel játszott, ezért szerintem nincs válasz a kérdésedre.

A másik: ha mind a két képregény igényes darab, akkor részemről jöhet mind a kettő. Majd megszavazzuk hogy melyik tetszett jobban.

killjoy:
Eddig kb. 25-nek van meg a fordítása, és van kb. 10 olyan történet, ami soha nem jelent meg magyar nyelven. A Marsbéli krónikákból megpróbálok a meglévő történetekben időrendben haladni, ezért lesz a következő a Night Meeting. (Képregényből ez a következő.) Közben elkezdtem egy másik Bradburyt is (Bőrük sötét volt, s a szemük arany), de ez a képregény határozottan nem honosító barát (A borító, Egy oldal ), így szerintem az most kicsit hátracsúszik a listán és jön valami könyebben beírható, mint pl. a Sound Of Thunder, hogy tartsuk a heti egy Bradbury adagot.. Ja és lenne még egy kérdésem: néhány történet több képregény feldolgozást is megért. Van igény arra, hogy pl. az előbb említett Sound Of Thunderből egy régebbi és egy újabb képregény változat is elkészüljön magyarul, vagy elég csak az egyik?

Ja és jut eszembe! Elég gyorsan átsiklottunk a gombás történeten. Pedig azt már a beharangozóban is kértem, hogy írjátok meg, szerintetek mi is történt valójában a történetben? Valóban a marslakók támadtak a gombákon keresztül, vagy csak a főszereplő kezdett becsavarodni?

Gorgonita:
Én már nagyon várom az Éjszakai Találkozást is. Az az egyik legjobb. Az én kedvenceim, azok az MK novellák, amikor még csak fedezik fel a bolygót, de mindegyik expedició kudarcot val, -ahogy azt R.B.-nél már megszokhattuk meghökkentő okok (féltékeny farmer, bolondok háza, bárányhimlő, megzakkant történész) miatt.
 Tudom, hogy nem árultok el előre mindent, de remélem ezekből is lesz valamelyik. Legalább mondjuk az összes.  
 De ha nem akkor is király ez a sorozat.
 Most még eszembe jutott az időutazós, dínóvadászos R.B. történet is. Annyit elárulhattok, hogy hány ilyen Bradbury képregényt terveztek? Vagy még ti sem látjátok a végét?

Micho:
A témában felkerült az oldalra Ray Bradbury Marsbéli krónikák #1

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése