HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantasy képregények
[HUN]DEAD:
Üdvözlet.
Először is:
Köszönöm a dícsérő szavaid Troll, a jövőben is igyekszem hasonló (vagy még jobb) minőségű honosításokat készíteni.
Immáron, hogy elkészült az Otthon sorozat, a Saw/Fűrész lesz a következő, amihez hozzálátok. Ez nem a film képregényváltozata, de erősen kapcsolódik hozzá.
Mire ez kész, remélhetőleg megjelenik odakinn a Száműzött, és folytathatom azzal. Ha nem, hát akkor még valamit beiktatunk elé. Ebben már másik narrátori betűtipust fogok használni, ugyanis a legtöbb kritikában ezt említettétek meg elsősorban.
Nos, ennyi.
További jó olvasgatást.
Troll:
Frissültünk: RA Salvatore - Otthon 3. rész
Inner Circle:
--- Idézet ---Bár nem mostanában olvastam a történetet, de mintha kiderült volna, hogy a saját sikolyaikat hallották korábban a szobából, és azért volt ismerős, mert bár életükben nem sikoltoztak még úgy, de felismerték egymás (vagy éppen a saját) hangjukat. Szóval szerintem maradnak az igazi gyerekek. De nem rossz elképzelés a tied sem.
--- Idézet vége ---
Úgy gondolod, hogy a szoba korábban "elpróbálta" a szülők halálát?
A "Langy esők jönnek"-et én még az ősidőkből ismerem, így most a képregény témája nem jelenett újdonságot, a kivitelezés viszont nagyszerű volt. Egyébként Asimov egyik regényében (Kalibán) is megjelenik egy hasonló helyzet: ott a háztulajdonos beállítja hogy az automatika táplálja őt, saját maga már meg se mozdul, és elküldi a robotjait, mert még a robotok jelenléte is idegesíti. Mire a robotok hetekkel később betörik az ajtót, az illető már régen halott, de az automatika önti bele a kaját... a robotok meg beleőrülnek abba, hogy engedelmeskedtek a kapott parancsnak és ezzel okozták a gazdájuk halálát.
Farek:
--- Idézet ---Csak most olvastam a Gyerekszobát. Nem tűnt fel hogy ti említették volna ezt, úgyhogy csak nekem az a benyomásom, hogy a szoba (és a ház) végzett a gyerekekkel és két élethű imitációval csalja tőrbe a szülőket? Halálukban a szülők felismerik a korábban hallott sikolyokat... mi más lenne ez, mint a felismerés, hogy a szoba megölte a gyerekeket?
(Ennek ugyan ellentmond, hogy a gyerekek a szobán kívül is láthatóak, és a kikapcsolt szobában is, de lehet hogy a ház automatikái (amiket folyamatosan látunk mindenhol) önmagukban is képesek szimulálni a gyerekeket. )
--- Idézet vége ---
Bár nem mostanában olvastam a történetet, de mintha kiderült volna, hogy a saját sikolyaikat hallották korábban a szobából, és azért volt ismerős, mert bár életükben nem sikoltoztak még úgy, de felismerték egymás (vagy éppen a saját) hangjukat. Szóval szerintem maradnak az igazi gyerekek. De nem rossz elképzelés a tied sem.
Langy esők jönnek
Nem akarom túlragozni: borzongató. Szegény kutya. A magyarítás megint hibátlan. Köszi szépen ismét.
Inner Circle:
--- Idézet ---Bradbury- Gyerekszoba...
...Ez az utópisztikus világ amit felvillant a történet, sajnos egyre közelebb van, és a mai fiatalokon nagyon látni a hatásait. A gyerekek nem tudnak elszakadni a tv-től, internettől és mobiltelefontól, ezek az eszközök nélkül senkinek érzik magukat...
--- Idézet vége ---
Csak most olvastam a Gyerekszobát. Nem tűnt fel hogy ti említették volna ezt, úgyhogy csak nekem az a benyomásom, hogy a szoba (és a ház) végzett a gyerekekkel és két élethű imitációval csalja tőrbe a szülőket? Halálukban a szülők felismerik a korábban hallott sikolyokat... mi más lenne ez, mint a felismerés, hogy a szoba megölte a gyerekeket?
(Ennek ugyan ellentmond, hogy a gyerekek a szobán kívül is láthatóak, és a kikapcsolt szobában is, de lehet hogy a ház automatikái (amiket folyamatosan látunk mindenhol) önmagukban is képesek szimulálni a gyerekeket. )
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése