Szerző Téma: Marvel Kiadó egyéb képregényei  (Megtekintve 591840 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #355 Dátum: 2006. Szeptember 18., 08:42:06 »
Idézet
Az Angyalok viszont Farek részlege, és nem hiszem, hogy ő örömmel csinálná meg azt a részt, ahol a az ő kedvenceit egy tini lány egymaga intézi el...
Ugyan már, mindenkiknek lehet rossz napja. Egyébként tervbe van véve ez az Annual, szóval nem olyan reménytelen a megjelenés.
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #354 Dátum: 2006. Szeptember 17., 16:42:50 »
Idézet
A Contest of Champions (vol2) sorozatra gondolsz?
Nem, hanem a Marvel Fanfare-re. Az egy nagyon vegyes válogatott volt, volt abban is minden. AZ egyik részben az X-Ment 5 oldal alatt leverik, erre jön Vadóc, és a legvégéig feltartja a támadót egymaga, majd végül minden elrendeződik. Ezután nem nagyon lehet őt a gyenge kategóriába sorolni, az biztos .
Idézet
A Classic X-Men 44 önálló történetét lefordítottam, és most beírásra vár Pendragon oldalán.
Hmm, ez jól hangzik. Reméelm nem kell rá hónapokat várni, mert ami Vadócos az nálam rossz már nem lehet.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető atmosphere007

• R2-D2
  • *
« Válasz #353 Dátum: 2006. Szeptember 17., 16:23:41 »
Hmm, a What If 98-as nem olyan rossz, de a 100-as sokkal jobb (What If the Greatest Secret of the Marvel Universe Revealed).  A Contest of Champions (vol2) sorozatra gondolsz? Az olyan mindenkitegyedülleverős, és nagyon jó! A Classic X-Men 44 önálló történetét lefordítottam, és most beírásra vár Pendragon oldalán. A történet nem valami nagy szám, és nem is olyan hosszú, de azért mégis egy Vadóc-történet!

Nem elérhető Abyss

• Garfield
  • **
« Válasz #352 Dátum: 2006. Szeptember 17., 01:33:05 »
Elolvastam a Vadóc első számot. gratula a fordításért, várom a következő adagot, mert Vadóc rajongó nem csak egy van:)

Nem elérhető Tom Fireheart

• Sólyomszem
  • *
    • http://
« Válasz #351 Dátum: 2006. Szeptember 16., 23:16:15 »
Elolvastam én is a Vadóc #1-et, nagyon jó. Már a kezdés megadja az alaphangulatot, nagyon átjönnek Vadóc érzelmei. Ebben nem kis része van a rajzolásnak, nagyon szépek a rajzok, jól ábrázolták az érzelmeket Vadóc arcán. Jóformán nincs is benne bunyó, de nem is hiányolja az ember, annyira magával ragadja a sztori hangulata. Összefoglalva: nekem tetszett.  A rajzhoz még annyit, hogy a borítón nem tetszett Vadóc haja, viszont a képregényben Vadóc nagyon szép, bájos arca van.  

Huhh, látszik mennyire nem vagyok X-Menes... Kissé meglepődtem, hogy Bulldi csapattag lett!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #350 Dátum: 2006. Szeptember 16., 16:16:39 »
Az elsőt eltaláltad, csak még a scant kellene valahogy beszerezni, de van még egy What If..., a #98, a leírása szerint abban is Vadóc a főszereplő, plusz van még egy-két vegyessorozat, amiben szerepelt, abból az egyik rész már félig meg is van. Az Angyalok viszont Farek részlege, és nem hiszem, hogy ő örömmel csinálná meg azt a részt, ahol a az ő kedvenceit egy tini lány egymaga intézi el...
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

• R2-D2
  • *
« Válasz #349 Dátum: 2006. Szeptember 16., 15:47:22 »
De jó!!! Már azt hittem hogy se lesz magyar Vadóc minisorozat meg one-sot!     Ha lenne időm, én is fordítanék. Jó lenne a lenne rá időm. Ami még érdekes, az a  What If #66: Mi történt volna, ha Vadóc Thor erejét szívja el? Meg az Avengers Annual 10, amiben szépen laposra veri a "hatalmas" Angyalokat.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #348 Dátum: 2006. Szeptember 16., 14:13:56 »
Akkor csak jól emlékeztem. Egy igaz Vadóc-rajongót nem lehet elfelejteni  

Tervezem a következőt is, de a Going Rouge után legalább egy hónap kihagyással. Ha már sikerült kikönyörgni a Fanzine-tól (hála Michonak), akkor nem égetem magam azzal, hogy félig csinálom meg. Nekem sajnos pont a sok akciózás szúrja benne a szememet, de amiben Vadóc() van, az nálam rossz nem lehet.  És még ezen kívül is tervbe van véve pár one-shot(-szerűség), amiben fő- vagy jelentős szerepet játszik.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 16., 14:15:58 írta talgaby »

• R2-D2
  • *
« Válasz #347 Dátum: 2006. Szeptember 16., 13:56:52 »
talgaby, azt hiszem én voltam. Hogy te mikre nem emlékszel? Én már réges rég elfelejtettem...
Az jó hogy lesz folytatás, de meddig? Csak a Hazatérés vagy az utána következő sztori is? Mert az is nagyon jó, és ott már van akció is.

Nem elérhető Ryder

• Kázmér
  • **
« Válasz #346 Dátum: 2006. Szeptember 16., 11:09:44 »
Vadóc szerintem:
Eddig nemrajongtam túlságosan X-Menekért.Há' most se szerettem meg jobban őket.De ez most mindegy.Ez a képregény alapvetően tetszett.
Értsd, nem volt ami netetszett volna, de mégsem ujjongtam a boldogságtól ,hogy elolvastam.Szerintem többet is ki lehetett volna hozni ebből a részből, gondolok itt pl. a végére.Nemtudom más hogyvan vele, de engem nem izgatott fel annyira a dolog, hogy a csávóval valami gond van, ezesetben nem vettem volna meg a köv. részt, ha most az újságos polcáról levéve olvastam volna.Neem, ezzel véletlenül sem azt akarom kifejezni, hogy "ingyen van, örüljünk hát neki".
A rajzok elég különlegesek.A 12.oldal utolsó képében tetszett, hogy van néhány autóroncs az olvasó szeme előtt elhomályosítva, ez olyan filmes-feeling.
Végülis nemlett rossz ez a képregény sem.
A folytatást meg majd úgyis elolvasom.
Jahh, és köszönet a borítóért, a fordításért és a beírásért!
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 16., 11:11:37 írta Ryder »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #345 Dátum: 2006. Szeptember 16., 10:04:49 »
Idézet
Jajj, ne legyen ez is adok-kapok történet.
Nem lesz az. Igazán konkrét bunyó nem is lesz benne, még  avégkifejletnél is kidumálják magukat a harcból. Ami akciójelenet lesz, az csak az izgalom fokozására szolgál, de abból is kb. 3 lesz, és csak pár oldalasak.
Sajnos viszont ezt már a következő sztorivonalra nem tudom elmondani, Bedard sajna nem egy olyan író, aki képes nyugis történeteket írni, ő eléggé akcióorientált, a belső monológokhoz se ért igazán (ld. a mostanság megjelenő eXiles-t). De attól még az is jó lesz  És kiderül benne, hogyan szerezte meg a mostani állandó képességeit.

Nem elérhető Ash

• Garfield
  • **
« Válasz #344 Dátum: 2006. Szeptember 16., 08:12:36 »
Idézet
A történet viszonylag csendes. Nincs benne állandó akciózás, egy eléggé bensőséges darab. Annyira nem, mint az Ikonja, de egy átlag X-sorozathoz képest már igen. Ahogy az összefoglaló is mutatja, főleg a múltjával fog foglalkozni.
Jajj, ne legyen ez is adok-kapok történet. Abból már van elég, és azt csak Avengers favorizálja.
Mármint abszolút jöhet ez is az is.
Csak a karakter van előttem megtépázva, lehúzva, ezért fogadom kétkedve...

Nem elérhető Marci

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #343 Dátum: 2006. Szeptember 16., 07:15:59 »
Vadóc
Kiváló! Szeretem az ilyen lélekbogarászós, elmerengős sztorikat. Ráadásul a fordítók itt megvillanthatják tehetségüket, hiszen ebben a műfajban sok múlik a szövegfordulatokon. Nah és hát itt is 100%-ra teljesített a honosító gárda. Grat.

A képi világ szerintem hagy maga után némi kívánnivalót, de ami fontos, hogy a rajzoló jól ki tudja fejezni a különböző érzelmeket, szóval a lényeg megvan.

Vadóc érintésére áhítozva várom a folytatást.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #342 Dátum: 2006. Szeptember 15., 18:34:14 »
A történet viszonylag csendes. Nincs benne állandó akciózás, egy eléggé bensőséges darab. Annyira nem, mint az Ikonja, de egy átlag X-sorozathoz képest már igen. Ahogy az összefoglaló is mutatja, főleg a múltjával fog foglalkozni.

Nem elérhető Ash

• Garfield
  • **
« Válasz #341 Dátum: 2006. Szeptember 15., 18:29:56 »
Nekem nem jött be ez a Vadóc téma. Amíg nem volt a movie, Rozsi mellet a kedvenc karakterem volt, de ez a Anna Paquinos fejszerkezet nem jött be.

Félre ne értsétek, a honosítás a szokásos (ugye Micho?)  
Szokásos szuper!
De várom a folytatást, hisz lehet, hogy még jó is lehet!    

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #340 Dátum: 2006. Szeptember 15., 18:27:15 »
Szia! Nem te voltál az, aki a Fanzine-on a chatbox indításakor velem követelte tőlük? Mert akkor megnyugtathatlak, hogy lesz Vadóc, erről gondoskodom.

• R2-D2
  • *
« Válasz #339 Dátum: 2006. Szeptember 15., 18:24:23 »
Végre! Nem gondoltam volna, hogy lesz itt X-Men képregény, de azt, hogy a kedvenc karakterem legjobb minisorozatáról legyen szó....  
Nos tehát ezért is ezért is írok: nagyon jó a fordítás, és türelmetlenül várom a folytatást. (és most már nem tud senki piszkálni, hogy nem írok a fórumba). Ha lesz Vadóc folytatás, akkor írok. (ha nem talán akkor is)
De addig is: éljen a Hálózsák!  

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
« Válasz #338 Dátum: 2006. Szeptember 15., 15:44:41 »
Idézet
Nekm speciel igan sok időmbe tellett volna, hogy árjöjjek, ha nincs ez az urolsó oldal.
Daredevil, ha már ilyen egymondatos hozzászólásokra specializáltad itt magad, légyszíves figyelj legalább oda a helyesírásodra, mert zavaró
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Blixxxa

• Batman
    • http://-
« Válasz #337 Dátum: 2006. Szeptember 15., 15:42:11 »
Az Erőtlenül nagyon tetszett. Benne volt minden, ami egy jó képregényhez kell.
Köszönet érte.  

A Vadócra kiváncsi vagyok, majd ha meglesz az összes elolvasom. Addig csak annyit, a grafikája nagyon ott van.  
THIS IS NOT THE END
[img]http://halozsak.tlof.hu/_mas/upload/blixxxa/BlxHZS.jpg" border="0" alt="IPB Image" /]

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
« Válasz #336 Dátum: 2006. Szeptember 15., 15:26:15 »
Idézet
Nagyon jó volt az Erőtlenül, csak az utolsó odlal, szeritnem mindenki tudta hogy ki is lenne ő valójában.
Nekm speciel igan sok időmbe tellett volna, hogy árjöjjek, ha nincs ez az urolsó oldal.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #335 Dátum: 2006. Szeptember 15., 13:43:50 »
Király volt a Vadóc! Remélem minimum minden héten jön egy új rész!! (Csak mondjuk azzal még mindig nem sikerült meg barátkoznom, hogy Buldi is ott van az x-ek közt).
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #334 Dátum: 2006. Szeptember 15., 09:45:47 »
Végre! Húúúúú, de vártam már ezt a napot!

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #333 Dátum: 2006. Szeptember 15., 00:05:28 »
Frissülés!

Vadóc - Hazatérés 1/6

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #332 Dátum: 2006. Szeptember 01., 17:05:34 »
Ami nekünk csak jó. Pici szívem csak úgy repes az örömtől, mikor ekkora értékeléseket látok.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #331 Dátum: 2006. Szeptember 01., 16:46:06 »
Idézet
Egy kis fejtegetés az utlsó képhez. Szerintem Ő nem az akit mi ismerünk. Hanem ez egy párhuzamos univerzum(Marvel-betegségben szenvedek   ) és ennek az univerzumnak is van egy Ilyen-je, aki most Watts énjét birtokolja.
Szerintetek?
én is ezen filóztam, hogy most akkor magát szemléli? de nem, hisz ez egy erőtlen világ, ahol nincsenek szuperlények.
de a Szemlélő látja az összes alternatív valóságot, úgyhogy ezt is

jól sikerült az oldalnegyedelősöd, köszi  
így most ebben a topikban is van az Erőtlenülhöz egy mélyelemzés, és regnarnak köszönhetően lesz a "Marvel alternatív univerzumok" topikban is
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 01., 16:47:09 írta Micho »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #330 Dátum: 2006. Szeptember 01., 16:40:33 »
Az utolsó szakaszhoz annyit, hogy pont ez volt a végső poén lényege. ez nem álom, nem kitaláció, ez bizony egy igazi alternatív univerzum. És az a figura nélkülözhetetlen minden valóságban. Itt csak így lehetett megoldani. De legalább eszébe jutott, hogy mi is a valódi feladata.
És ha már egy ekkora értékelést írtál, akkor aza  minimum, hogy megköszönöm: köszi szépen.  

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
« Válasz #329 Dátum: 2006. Szeptember 01., 16:30:05 »
Szervusztok, firkálgatok egy kicsit az Erőtlenülhöz, okés?  
Pozitív és negatív véleményekre bontom a hozzászólást a könnyebb átláthatóságért. FIGYELEM! Néhány mondatban utalás történik a befejező rész történet lezárásairól, viszont a legfontosabb kérdésről külön, utalva ejtek majd szót.
Történet beli pozitívumok:
A főszereplő teljes egészében kiváló. Végre egy olyan személy szemszögéből láthatjuk a dolgokat, aki nem a pattanásaival, meg a lányokkal van elfoglalva. Így hirtelen nem is tudok olyan Marvel kiadványt, ahol a "főhős" egy 50 évesnél idősebbnek látszó személy, legyen akármilyen komor hangulatú kiadvány. Dr. Watts figurája tökéletesen életszerű. Egyáltalán nem akar hőssé válni, nincs meg benne az a megalapozatlan vakmerőség, ami a Marvel hősöknek annyira sajátja. Tisztában van vele, hogy az élet mulandó állapot.
A bemutatott három életútból Murdockéra helyeződik a legnagyobb hangsúly és én is az Ő történet-fonalát tartom a legjobban megalkotottnak. Parkernál már egy kicsit kevésbé árnyaltak a jellemek, kevésbé sokrétű a mondanivaló.
Mindkettőre jellemző, hogy a hatalom nélküliek felveszik a kesztyűt a hatalmasokkal szemben, pusztán a hitük erejével. Külön érdekesség, hogy Watts igazából egyikőjük életében se vesz részt, nem vállalja a patrióta szerepét, ezzel is  teljes mértékben emberséget sugároz. Peter esetében végül Watts téved és magára hagyja a küzdelmeivel, amelyek a kezdeti lelki vívódásokból alakulnak át életveszélyes fenyegetéssé. Ennek ellenére Parker a történet végére totális etikai és fizikai győzelmet arat, amely még "realista" szemmel is elfogadható és megérdemelt.
Ezzel szemben Matt esetében a történet elején felmerül a lehetőség, hogy Watts vállalja a védelmező, a lelki támasz szerepét. Ám ő ezt visszautasítja, mivel minden embernek megvannak a saját problémái és egyáltalán nem elitélhető, bár a Mervelnél legalábbis szokatlan, ha valaki nem akarja a vállára venni mások problémáit is. Ezt a történet előrehaladtával, illetve életük újbóli találkozási pontjánál(sikátorban megtalálja Mattet) megváltozik és Watts bűnösnek érzi magát amiatt, hogy nem segített az első alkalommal a vak ügyvéden amikor az megkérte rá. Igazából az eseményeken semmit se változtatott volna, ha akkor segítő jobbot nyújt, de így hogy végül tragédiával végződött az ügy, a bűntudata elhatalmasodik felette. Milyen érdekes párhuzam, hogy végül nem értette meg és nem segített Parkeren, ám ő mégis sikerrel helytállt, ellenben mindent megtett Mattért, de az ő számára így is csak a morális győzelem maradt. Végre egy olyan ember, aki rossz
döntéseket hoz. Ilyet se látunk minden nap. Igazi, tragikus veszteségeket vonultat fel a történet,semmi fölösleges halállal vagy erőszakkal. Éppen csak annyi időt hagyva a szereplőknek, hogy beléjük hasítson, hogy mi lett volna ha...? Példa erre Caren elvesztése.
Kiemelném még a mellékszereplőket. Banner feljebbvalósága, illetve hogy nála üt át legjobban a "valódi világ" és egyfajta külső személyként felülről vizsgálja a dolgokat, ám mindezt mint egy elmegyógyitézet ápoltja teszi. Illetve nagyon jól eltalátak voltak a csak pár kockára, vagy csak említés erejéig felvonultatott szereplők, például a rendelések résztvevői, vagy mondjuk Doktor Strange jelenete.

Történetbeli negatívumok:
Egy igazán komoly negatívumnak Logan szerepeltetését tartom. Bár még őt is sikerült viszonylag emberi, viszonylag szimpatikus helyzetben ábrázolni. Ám sajnos ez a "programozott gyilkos" alapötlet szerintem ebben a történetben túl komolytalan. Valahogy egyéltalán nem illik ide az összes "keménycsávó" mellékszereplőjével együtt. Túlságosan visszamutat az igazi Marvelhez, a tipikus akciófilm jelenetekkel. Talán pont az az alap hibája, hogy Logan valójában nem hatalom nélküli, hiszen az ő küzdelmében végig ő van nyerő pozícióban, mondhatni győzelme már már biztosra vehető. Emellett túl sok mondani valót se préseltek bele. Igazából ez a rész a képregény azon fejezete, amit azért tettek bele, hogy olyanok is megvegyék, akik igazi akció képregényt vártak. És igazából az nem tetszett az egészben, hogy Dr. Watts pont ebbe az életútba próbált meg "csatlakozni", hogy az életét akarta volna kockáztatni. Természetesen erről lebeszéli Logan és igazából Watts is belátja a történet végére, hogy ő ezt nem is akarta igazán.

A rajzzal nekem egyáltalán nincs problémám. Nagyon sok a jelképes árnyékolás,színezés és forma, ami nem is baj. Az egész képi ábrázolásra rámondhatjuk hogy jelképes. És igazából, mivel a hangulatot át tudja adni, az üzenetet közvetíteni tudja, ezért én teljes mértékben elfogadom. Ehhez a történethez illik. És az, hogy az szereplők nem szépek. Ez így van. Miért? Az emberek szépek? Nem, az emberek átlagosak. Átlagos emberekről szóló képregényben a szereplők külseje is legyen átlagos. Ez azt hiszem, tökéletesen sikerült.

Nagyon jó volt ez a történet, egyedül Logan szereplését vonhatták volna ki, vagy fektethettek volna rá kevesebb hangsúlyt. A döntések meghozatala, Watts tévedései, mondhatni bukásai, ám hogy végül felülemelkedik a dolgokon, illetve maga az, hogy ez egy ilyen emberrel történik, egyedivé teszi ezt az alkotást.

Végül pedig a konklúzióról, megpróbálok spoiler mentesen írni.
A főbb szereplők életútjába való bepillantás lezérésa minden esetben a legjobban sikerült. A tragédia és az öröm egyformár keveredik, hogy az olvasónak az az érzése legyen, hogy még a befejés is emberi. Mert a való életben se lehet mindennek happy end a vége, úgy ahogy csupa tragédiából se állhat egy élet. Valamint az, hogy végül a főszereplő felülemelkedi mindenen és visszatér az életéhez, ezzel szemben Castle a bűn útjára lép, szintén hozzá tartozik ehhez a pompás befejezéshez.
Már az első képkockától fő elemként jelenik meg a látomások, a "nem ez a valódi világ" érzés misztikuma. Erre az utolsó kockában kapjuk meg a választ, miután a végső következtetés levezetése után végetér a történet modanivalója és már nem marad megválaszolatlan kérdés.
Ez egyértelműen profi munka, eg yigazi kuriózum.

Egy kis fejtegetés az utlsó képhez. Szerintem Ő nem az akit mi ismerünk. Hanem ez egy párhuzamos univerzum(Marvel-betegségben szenvedek   ) és ennek az univerzumnak is van egy Ilyen-je, aki most Watts énjét birtokolja.
Szerintetek?

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #328 Dátum: 2006. Szeptember 01., 15:43:21 »
Most elképzeltema Keselyűt, mint dilidokit:
"És mondja, Mr. Parker, mi nyomja a lelkét mostanság?"
"Zavar ez a dolgo a Pókemberséggel kapcsolatban..."

Áh, túúúl közönséges lett volna. Igazság szerint szerintem a legeleje adja a legtöbb segítséget, mert egyébként honnan láthatott volna ennyi mindent. Meg ahogy bevillannak a képek is, kezdhet gyanús leni, hogy nenm sokan vannak, akik ennyi mindet tudnak a Marvel-univerzumabn a különböző hősök életének apróságairól (mondjuk pl. nem sokan tudták, hogy Gwen Pókember barátnője volt...)

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #327 Dátum: 2006. Szeptember 01., 15:37:46 »
Idézet
Nem mindenki olvas el minden Marvelt, hogy tudja az ilyen dolgokat.
meg az a baj, hogy szerintem -mint én is-  sokan egész sokáig szuperhősökben és szuperbűnözőkben gondolkodtak... és nekem minden 3. gondolatom a Keselyű volt  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #326 Dátum: 2006. Szeptember 01., 15:36:09 »
Dittó. De akkor már leesett. Én azon csodálkozom, hogy ilyen kevesen jöttek rá. Mindegy. Nem mindenki olvas el minden Marvelt, hogy tudja az ilyen dolgokat.