Szerző Téma: Marvel Kiadó egyéb képregényei  (Megtekintve 590480 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #325 Dátum: 2006. Szeptember 01., 15:07:43 »
Idézet
Nagyon jó volt az Erőtlenül, csak az utolsó odlal, szeritnem mindenki tudta hogy ki is lenne ő valójában.
szerintem sokan nem tudták egészen a végégig. nekem is úgy a 3-ik szám környékén kezdett derengeni.
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető nickfury

• Asterix
  • **
« Válasz #324 Dátum: 2006. Szeptember 01., 15:04:07 »
Nagyon jó volt az Erőtlenül, csak az utolsó odlal, szeritnem mindenki tudta hogy ki is lenne ő valójában.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #323 Dátum: 2006. Szeptember 01., 14:36:16 »
Örülünk, hogy ennyire bejött nektek, srácok  

Nem elérhető warpig

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #322 Dátum: 2006. Szeptember 01., 14:28:07 »
köszönet az erőtlenül sorozatért
nagyon szuper

Nem elérhető Colossus

• R2-D2
  • *
    • http://
« Válasz #321 Dátum: 2006. Augusztus 31., 22:29:03 »
Szenzációs az Erőtlenül! A cím alapján először el sem akartam olvasni, de jó, hogy meggondoltam magam. Nagyon jó a fordítás, csak így tovább!  
Colossus

Nem elérhető samus101

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #320 Dátum: 2006. Augusztus 31., 11:55:52 »
Szuper volt az erőtlenül fordítás, az elején alig vettem rá magam hogy elkezdjem olvasni, de a vége mindeért kárpotólt!!!

Nem elérhető lewy

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #319 Dátum: 2006. Augusztus 31., 10:27:15 »
Nagyon király volt az erőtlenül....Köszi a remek honosítást...Ilyen jó történetet rég olvastam...

Nem elérhető Spidáj

• Galactus
    • http://holnap
« Válasz #318 Dátum: 2006. Augusztus 07., 15:26:59 »
köszi már ráakadtam a hírek között

...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #317 Dátum: 2006. Augusztus 07., 15:21:50 »
Idézet
Egy kérdés a mai frissel kapcsolatban
ez a Marvel alternatív univerzumba tartozik  letöltő oldalt csinálok neki

Nem elérhető Spidáj

• Galactus
    • http://holnap
« Válasz #316 Dátum: 2006. Augusztus 07., 15:14:30 »
Egy kérdés a mai frissel kapcsolatban

ennek az első részét hol találom?
kerestem a letöltések között de nem volt meg,
és ha ez 2. rész akkor csak van első nem?
Iszonyúan teccik és nagyon kiváncsi lennék
amugy hány részes?

(2 perccel késöbB: eszembe jutott hogy 6   )
« Utoljára szerkesztve: 2006. Augusztus 07., 15:15:03 írta Spidáj »

...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető d-mon

• Batman
« Válasz #315 Dátum: 2006. Augusztus 07., 15:01:41 »
hagyok másnak is helyet   meg most még pár dolgot elrendezek.aztán utána.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #314 Dátum: 2006. Augusztus 07., 14:53:45 »
Idézet
ha estig nem lesz róla hosszabb vélemény,akkor írok egyet
ettől független is írhatsz, nem kell várni senkire  

Nem elérhető d-mon

• Batman
« Válasz #313 Dátum: 2006. Augusztus 07., 14:52:21 »
a mai friss megvolt   ha estig nem lesz róla hosszabb vélemény,akkor írok egyet   ennek az ötösnek meg nagyon örülök  

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #312 Dátum: 2006. Augusztus 07., 14:20:19 »
Idézet
Nem tudom,hogy hova írjak,szóval jön ide: Venom: Lethal protector 5-6ot kéremszépen  nekem nagyon tetszik ez a sorozat,és már nincs sok hátra belőle.remélem ez is kijön hamarosan!
ok, de előbb olvasd el a mai frisst  az 5-ös szám egy héten belül kinn lesz előre láthatólag

Nem elérhető d-mon

• Batman
« Válasz #311 Dátum: 2006. Augusztus 07., 14:19:01 »
Nem tudom,hogy hova írjak,szóval jön ide: Venom: Lethal protector 5-6ot kéremszépen  nekem nagyon tetszik ez a sorozat,és már nincs sok hátra belőle.remélem ez is kijön hamarosan!

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
« Válasz #310 Dátum: 2006. Április 23., 10:53:33 »
Összpontosítás kérdése az egész. Egybként meg az eddigi legjobb borító. Önkontrollra, türelemre tanít...és pont addig tart megfejteni mint összerakni egy ezerdarabos kirakóst. A Legyen ön is milliomos-t kevesebbért is kultúrműsornak tartják.  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Április 23., 10:54:42 írta Gorgonita »

Nem elérhető kaine

• Hulk
« Válasz #309 Dátum: 2006. Április 23., 10:22:00 »
A "mozaik" szót én se tudtam kivenni. Nézegettem pár percig, majd lementettem magamnak az egészet "Marvel Mix" néven.    Aztán olvastam az impresszumban, hogy mozaik.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #308 Dátum: 2006. Április 22., 19:44:18 »
Idézet
Kissé megkésve, de sajnos, csak most jutott időm elolvasni a történeteket.
nem baj, nem baj, az a lényeg, hogy befutott, hisz a tiéd nem hiányozhat  köszönjük

a Nick Fury történet rendesen megosztotta a népet, de hát az írója, maga Grant Morrison is ezt teszi a rajongókkal (New X-Men beli "újításai", lásd COTA oldal)
Conant annyiban védeném meg, hogy bár a rajzok alapján legalább 30 évesnek néz ki, de az elején az ismertető szerint ugyebár még kiskorú...   szal tapasztalatlan volt még.

---
a Man-Thing magyar nevén még az FF-nél elég sokat gondolkodtunk, és úgy voltunk vele, hogy a Mocsárszörny név a DC-s karaktert illeti meg, mert mintha az egy pöttyet "sikerültebb" figura lett volna... de hogy hívnátok egy másik szörnyet aki szintén a mocsárban lakik?  így lett Mocsárlény. sztem a Sárlénynél azért jobb, és valamelyest megkülönböztethető így is a DC-s figurától.
ja, az üres bubi javítva lesz, thx.

Idézet
Borító. Hm, nos... ahogy a művelt angol mondaná - Well, well.. Úgy alapjában véve nincs vele bajom, de ez a betűtípus.. alig tudtam kisilabizálni a feliratot..

talán akkor kicsit túlspiláztam ezt a mozaik-koncepciót...   télleg vmi különlegeset szerettem volna, a borítókép mozaikra bontása és a feliratok miatt. valszeg nekünk azért nem tűnt fel a nehezen olvashatóság, mert mi tudtuk, hogy mi a cím   már csak Zaj véleményére vagyok kíváncsi!  
jah, és a borítókép készítőjének oldalát télleg nézzétek meg, sztem naon szépen rajzol a csajszi! X-Men mozifilm portrék, X-Akták portrék is vannak nála!
(arról persze nem tud, hogy kölcsönvettem a Rozsomákját  )

KIM honlapja
« Utoljára szerkesztve: 2006. Április 22., 19:45:06 írta Micho »

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #307 Dátum: 2006. Április 22., 15:25:49 »
Marvel Mozaik #1

Kissé megkésve, de sajnos, csak most jutott időm elolvasni a történeteket. Nagyon megörültem, amikor megláttam a frissítések között.

Borító. Hm, nos... ahogy a művelt angol mondaná - Well, well.. Úgy alapjában véve nincs vele bajom, de ez a betűtípus.. alig tudtam kisilabizálni a feliratot..

Conan. Egyszerű, mondhatni "klasszikus" Conan kaland. Nincsenek összetett cselekményelemek, sok a jól megszokott panel, amelyeket összegyúrva egészen épkézláb történet kanyarodott ki. Grafikailag is nagyon rendben van, szépen kidolgozott karakterek és hátterek. Persze az ember - legalábbis a fantasy irodalomban kissé járatosabb - egyből tudja, ha egy kő - vagy bármilyen - trónon, széken csontváz/múmia/stb.. csücsül, és ölében/kezében/fején van valami értékesnek tűnő, akkor nem szabad hozzányúlni   Conan úgy látszik nem törődik az ilyen apróságokkal. Könynen értelmezhető, olyan igazi "conan-es" kaland volt. Tetszett.

Rozsomák. Annyira nem jött be, próbált valamilyen mutáns-filozófiát áterőltetni, de rozsomákhoz szerintem nem illik a lelkizés, főleg, ha előtte és utána darabokra tép mindent és mindenkit. A grafika rendben volt, és a történetben is volt pár poén amin mosolyogtam. (Talicskában a pénz, az eltört térdű figura esete). Kicsit visszásnak éreztem a történetet, hiszen a "jócselekedethez" brutalitáson keresztül vezetett az út, ami nem biztos jóváírja a végkifejlet ismeretében. Mondjuk Rozsomák eléggé ingadozó karakter, lehetne akár a gonoszok oldalán is..

Nick Fury. Most mi van? Kétszer is elolvastam, mert azt hittem lemaradtam valamiről. De nem. A nagy Nick Fury simán kicsinált egy embert... Nem igazán értem, hogy mi értelme volt a színjátéknak, meg a megtévesztésnek. Nem beszélve az abszolut felesleges brutalitásról. (csonkítás, megalázás stb..) Ez lenne Nick Fury a törvény őre? Hát ez a történet nem öregbíti a hírnevét. Ha nem tudnák ki is ő, azt hinném, hogy ez egy kemény bűnöző.. Nem tetszett.. se füle, se farka.. értelmetlen fordulat a végén..

Elektra. Bár nem vagyok egy Elektra fan, megmondom őszintén, talán, ha 10-15 történetet olvastam eddig vele (mármint nem vele, hanem ő szerepelt benne   ) és a film sem ösztönzött arra, hogy mélyebben beleássam magam a történeteibe, de ez a sztori tetszett. A Fury-s történettel ellentétben itt a végső csavar jól sikerült, valahol az ember várta ezt a megoldást is. És a grafikára sem lehetett panasz. (Mondjuk tipikusan Milleres a sztori)

X-Men paródián jókat derültem. Jól sikerült, A lábon teljesen besírtam, mármint, hogy csak erre futotta. A végére sajnos kissé ellaposodott, vontatott lett,  de Rozsomák megint hozta a formáját. Kicsit lehetett volna csípősebb is, de azért tetszett.

Snoopy-n meglepődtem. Mármint, hogy belekerült a válogatásba. De aztán megértettem a dolgot. Aranyosak lettek a figurák, és sok híres beállítást láthattunk új köntösben. Viszont nem csak Marveles hősök kerültek bele, hiszen pl. sem Batman sem Garfield nem tagja a "családnak".

Ramones Pókember. Jó lett a szöveg      

Elektra: Bizalom. A régi Project English tankönyvek fotóképregényeit jutatta eszembe amint megláttam a stílusát. Ezen kívül más pozitívumot én nem tudok kiemelni, nem fogott meg túlságosan.

Tükörképek - Lény. Érdekes történet volt, nem mindennapi - (bár ha a brazil szappanoperákat vesszük, ahol minden 10. részben valaki megvakul és elveszti az emlékeit....  ) vonalvezetéssel. Lényt úgy látszik az "egyszerű" emberek sokkal könnyebben elfogadják, mint a "civilizált" társadalom. Kissé sajnáltam, hogy ott kell hagynia őket - persze nem is lehetett más a vége - mert teljes mértékében elfogadottá, szeretetté, és hőssé tudott lenni. Úgy látszik Ben már csak erre született. Tetszett a történet.

Mocsárlény. Elgondolkoztató történet volt, nem is annyira Mocsárlényről szólt, hanem általában az érzelmekről, és az elkorcsosulásukról. Grafikailag nagyon ott volt, jók voltak a figurák és a színek. Kellően "őrült" volt a történethez. Mintha lett volna egy üres buborák, az egyik injekció beadásakor... Vagy tévedek? Jó történet volt, szeretem az ilyen "gondolkodós" sztorikat.

Shang Chi. Ezt a történetet nem tudtam hova tenni. Igazából elégé sablonos volt, bár tény, hogy a szövege nem volt az. Maga az akció eléggé öncélú volt, azaz én vagyok a szuperhős, gyertek egyszerre többen mert sietek. És grafikailag sem volt egy nagy durranás.

Fordítás/beírás. Mindenkinek csak gratulálni tudok a munkájához, jól sikerültek a magyarosítások. Nem találkoztam olyan mondattal, amely ne lett volna magyaros, vagy érthető. Ez a munka teszi még élvezetesebbé a képregényeket.
Egy kérdésem lenne. Azt, hogy fogolyjá - az így kell írni?  

Összességében. Szerintem jól eltalált összeállítás, mindenki megtalálhatja magának a megfelelő történetet, persze talál olyat is, amely annyira nem nyeri meg a tetszését, de ennyi történet között ez azt hiszem törvényszerű. Köszönet a munkátokért, amit belefektettetek, én jól szórakoztam miközben olvastam.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Április 22., 15:31:34 írta regnar »

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #306 Dátum: 2006. Április 21., 18:22:50 »
a Megtorlóval kapcsolatban. A fogorvost nem is öli meg. Gyengéd módon leüti a pisztolyával. Ez jól látszik is. + amikor az első oldalon lelövi a testőröket, akkor azoknál jól látszik az agykilocsanás és tisztán hallható, hogy Blam-Blam, míg a fogorvos esetében ez elmarad

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #305 Dátum: 2006. Április 20., 21:44:59 »
Idézet
A mostani eresztésből így első nekifutásra csak a mozis x-men és a snoopy képek jöttek be de azok nagyon.
akkor már emiatt megérte elolvasni!    thx a vélemény első részét

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
« Válasz #304 Dátum: 2006. Április 20., 18:16:11 »
A mostani eresztésből így első nekifutásra csak a mozis x-men és a snoopy képek jöttek be de azok nagyon.    
 A Conan, Wolwerine, Nick Fury történetek nkem nem jöttek be. Egyik sem tudott semmit hozzáadni a karakterhez -szvsz. A többire még nem volt időm...
 Köszönet az összes fordítónak - beírónak.  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Április 20., 18:18:58 írta Gorgonita »

Nem elérhető kaine

• Hulk
« Válasz #303 Dátum: 2006. Április 19., 16:45:16 »
Idézet
Engedd meg, hogy mégegyszer gratuláljak a Kung-Fu Mesterének fordításához. Had kérdezzem meg:ez egy Marvel Comics Present-ből származik?
Köszi.    Nem MCP volt, hanem Deadly Hands of Kung-Fu. Ez egy sorozat volt, amit Bruce Lee ihletett.

Nem elérhető nickfury

• Asterix
  • **
« Válasz #302 Dátum: 2006. Április 19., 12:47:31 »
Én amugysem ugy áltam hozzá a Nick Furys képregényhez hogy most 1 hiper szuper történetet fogok olvasni. Nekem akkoris tetszett. Amugy most ha jóltudom van 1 Nick Furys mini-sorozat "pészméker":D címel?Na elolvastam az ajándék képregényemet, azjutott róla eszembe hogy elkéne már mennema fogdokihoz, áá majd jövő héten, ez 1 nagyon agresszív történet volt, szibasztó injekció nélkül megcsinálni azt a sok szörnyüséget, rhh. De attól még jóvolt. Megtorló a legkeményebb férfi a Marvel univerzumban.Hát a fogorvost énse értem mért kellet megölni, de biztos tudta hogy milyen kockázatot válal el ha 1 milyen alakot vesz fela pánciensei közzé.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Április 19., 13:08:08 írta nickfury »

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #301 Dátum: 2006. Április 19., 11:40:04 »
Tom1: csak annyit fűznék hozzá a Nick Fury-s véleményedhez, hogy azért messze nem egy ártatlan emberről van szó, hanem egy ellenséges ügynökről, aki megpróbált beférkőzni és átvenni Nick helyét, csak jól átverték. Szóval senki sem ártatlan.  
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
« Válasz #300 Dátum: 2006. Április 19., 00:08:31 »
Kaine,köszönöm,hogy sok véleményemmel egyetértesz,arra viszont megkérlek  ügyelj,hogy az írásaimat idézve ne vágj össze nem összetartozó részleteket. Értem ezalatt,hogy az Elektrás élcelődésemnél,nem mondtam,hogy a történet sz.. lenne(nem is tudtam hogy Miller.Amúgy én se nagyon csípem),csupán azt hajtogattam,hogy a szereplők értékelésével a végletekig nem értek egyet és felháborít,satöbbi. (De ha pontosítani akarok,ez a szarvashiba nálam már elég,hogy rámondjam a "sz.."-t. Szóval nem tévedtél.) Az amelyiknek a története volt simán sz.., az a Nick fury-s,aminek a befejezése egyszerűen megsemmisíti az egész addigi történetet. Tehát az egész egy nulla. A kettő nem ugyanazért nem tetszett.Bocsánat,hogy említettem,de muszály volt  
Engedd meg, hogy mégegyszer gratuláljak a Kung-Fu Mesterének fordításához. Had kérdezzem meg:ez egy Marvel Comics Present-ből származik?Szeretem azokat a rövid kis történeteket a sok,amúgy mellékes szereplővel.Esetleg abból is lehetne a későbbiekben szemezgetni.
Na de,Kaine ez itt is Mocsárlény,pedig ez a Marvel Mozaik!
Micho: Jajj nee!!    Épp az előbb hordtam le a Megtorlót és erre.... de azért elolvastam. Meg kell mondanom,itt már annyira magas szintű az undort keltő vérengzés,hogy én is elkezdtem röhögni(gondolom ez a történet eredeti célja)Talán az a különbség a többihez képest,hogy itt nem láthatunk szenvedő arcokat(kivéve a fogorvost,akit tényleg nem értek,miért kellett megölni),ez azért tényleg eredeti és komikusan undorító. A megtorló szövege nagyon sokat dob rajta,csak az a baj,hogy a többiben nem így beszélt,azokon abszolút nem lehet nevetni.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Április 19., 00:13:30 írta TOM1 »

Nem elérhető kaine

• Hulk
« Válasz #299 Dátum: 2006. Április 18., 23:47:13 »
Idézet
Elektra az utolsó kockában kivégzi a gonoszt. Éljen Elektra! Éljen!Éljen! Vivát!Vivát!

Mert szerintem simán csak sz...!
Nekem is ez volt a véleményem ezzel kapcsolatban. Ezért írtam, hogy Miller számomra =?

Idézet
Nick Fury kikaparja egy ártatlan ember szemét? Pár kockán belül ruhátlanul kirúgja az utcára,fél szemmel, roncsként. Majd feszít egyet a macái között,majd mond valami szuper macsós dumát? Na most akkor MI VAN? Ez most vicces akart lenni?
Én is kábé ezt gondoltam róla.

Idézet
Ha jól tudom, a megállapodások szerint a fordítók körében Man-Thing Ember-Lényként van nyilvántartva,nem pedig Mocsár-Lényként.aki DC szereplő,ugyebár.
Nem, már jelent meg magyarul is Sárlényként, ha jól emlékszem. A DC-é lehet Mocsárlény.  

Idézet
A Shang-Chi-s történet is tetszett. Különösen jó a nyelvezete,biztos nem volt könnyű lefordítani.
Ahogy mondod. Azt akartam, hogy teljesen visszaadja a "Kung-Fu" gondolkodásmódját és belső érzéseit. Az író nagyon jól fogalmazta meg és találta ki. Szinte minden egyes mondaton meg kellett állni elgondolkodni fordítás közben.

Idézet
Amikor négyen kiugrálnak ajtókon,balról a harmadik mi a fenét akar egy vakolókanállal??
Biztos épp a pagodát újította fel...  

Idézet
a mozis X-Men sztori pedig valóban baró, kár, hogy kaine lemarad róla
Kaine úgyse értené...  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Április 18., 23:47:55 írta kaine »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #298 Dátum: 2006. Április 18., 21:44:29 »
Idézet
Sziasztok,én is jöttem egy kicsit firkálni a Narvel Mozaikról,ha lehetséges.
hűha, milyen avatart kérsz?  na jó, viccen kívül, mivel a mostanidat is kérted, gondolom nem kell másik, ellenben kiutalom neked a karácsonyi Feketén-Fehéren webcomicsantológia "jutalomképregényét":

(ez másnak is jár majd különben, aki véleményez, és anno nem kapta meg)

amúgy mondandódban sokmindennel egyetértek, de sajna már húznom kell lassan, érdemben nem tudok mit hozzátenni  
ja, a borítóval kapcs: valami nagyon eredetit szerettem volna alkotni, és a "mozaik" koncepcióhoz kerestem valami egyedi betűtípust. azt hiszem, ha nyomtatásban, teljes egészében látnánk a képet, jobban összerakná az agyunk.  
ja, és a fentebb említett antológiában van Conan, majd lapozd fel, ha a szerver is engedi   további Conanok sztem csak ilyen HZs speciálokban várhatók nálunk, hisz ez Pedro és Nimrod egyik főprofilja... tőlük lehet várni a Kneten.
illetve, az utóbbi kolléga állítólag régen eltűnt, illetve nemrég megkerült... szal ilyen igazi magyar csávó, hun van, hun nincs  szal, ha majd egyszer újra dolgoznak, biztos lesz újra Conan a KNeten.

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
« Válasz #297 Dátum: 2006. Április 18., 21:24:42 »
Sziasztok,én is jöttem egy kicsit firkálni a Narvel Mozaikról,ha lehetséges.
Elnézést, hogy egyből negatívummal kezdem,de borítóval van egy kis problémám, mégpedig az hogy nem tudtam elolvasni a címet! A Marvel még úgy-ahogy ment,de a Mozaikot egyszerűen nem láttam. Egy kicsit túl komplikáltnak és nehezen kivehetőnek találom ezt a betűstílust. A borító belső oldala viszont jól megszerkesztett.
Conan: Én se olvastam még soha Conant,annyit tudok róla,hogy a Marvel egyik régi érdekeltsége(sok újra éledés után 95-ig húzta,ha jól tudom),meg hogy Schwarzenegger játszotta az első filmben(ez volt az ő első filmje is). Ez a rajz stílus és ez az elbeszélési mód nagyon emlékeztet engem a 80-as évek fantasy töréneteire(mivel ez is az,ezért nem csoda).Még nem volt annyi csavar és ármánykodás, mint mostanában. Letisztult jellemek, egyszerű történetvezetés. Régen is szerettem,most is bejön. Nem tudom, emlékszik-e valaki az úgynevezett "kaland-játék" könyvekre. Na,azokat juttatta eszembe. Imádtam őket,főleg a Steve Jackson és Ian Livingstone féle könyveket. Na ez a történet abszolút olyan,rögtön megszerettem. Én egyáltalán nem bánnám,ha ezek a Conan részek felkerülnének a HálóZsák mindenkori kínálatába.
Rozsomák:Nem csalódtam abban,hogy nem fog tetszeni. Rozsomák szóló részeit sose "veszem be" úgy igazán. egyszerűen nem szeretem ezt a jófiú-rosszfiú jellemek határmezsgyéjén tántorgó karaktert. Egy szereplőről  egyből el tudjam dönteni hogy pozitívnak szánták-e vagy sem, bár tudom,hogy a végére mindig lesz valamilyen olyan fordulat, ami a karaktert hivatott megtisztítani,feloldozni az olvasó szemében,de ez a filmekben és a képregényekben már annyira kifordult önmagából, hogy ezek a feloldozások ahelyett,hogy elgondolkoztatnának,inkább nevetségessé, egyenesen fölöslegessé teszik az addigi áldozatokat. Ez igaz Rozsomákra, a Megtorlóra és újabban Elektrára. Bár lehet hogy csak én olvasok mostanában túl sok Marvel Max-os sztrorit,de ezek már szinte undorítanak. Ha már erről írok,akkor ide veszem az ezt követő Elektrás sztorit is. Szóval:a mai napon egymás után elolvastam a Spidertom Megtorlóját(igen,azt,amiben az a csúcsjelenet,hogy M60assal cafatokra lövi az emberek,meg páncélököllel szétlő egy temetést)a Newgen Elektráját(amiben nemcsak a vért,illetve a meggyötört arcok  és emberek ábrázolását viszik szerintem túlzásba,hanem a meztelen testeket-a jelképesen letisztult vívódást a képzelt és a valós ellenfelekkel- is), illetve most ezt a Rozsomákot és két Elektrát. Azt vettem észre,hogy ezekhez a maximálisan erőszakos,szókimondó,szexulis tartalomtól sem mentes(és még enyhén fogalmazok) kiadványokhoz direkt jeképesen, álrealisztikusan(első ránézésre azt hiszem,hogy a valóságot akarja ábrázolni,de a mondanivaló és a "hatás" valójában sokkal erősebben rajta van a képen,például a Megtorló esetében),vagy félre nem érthető jelekkel,eszközökkel alkotó művészeket kérnek fel. Ez nyilvánvalóan azért van, hogy az amúgy már egyáltalán nem különleges holywooodi forgatókönyv(a már szinte tömeggyilkos főszereplő a történet végére "hőssé" válik(ja,csak nem az én szememben) kapjon egy olyan külsőt,hogy rámondhassák,"ez művészi alkotás","azt hitted,hogy az ott vér?Á,dehogy félreértetted!Ott egészen mást akart ábrázolni a művész úr!" "Azt hitted,hogy az ott egy visszataszítóan meztelen női(vagy férfi,lásd Elektra- Újra él) test,amivel  a garantáltan fiatalkorú(értsd 18 alatti,mert biztos,hogy ők is hozzájutnak) olvasókat akarjuk a termékeink felé manipulálni,hiszen tudjuk, hogy szexel és erőszakkal mindent el lehet adni? Ugyan,tévedni méltóztatik! Ott csak a művész úrnak adtunk egy kis szabad kezet és az valójában nem is egy szimpla ábrázolása egy hímvesszőnek/vaginának,hanem csak egy jelkép,amely a művész úr saját impotenciája miatti aggodalmát hivatott bemutatni."(nem lennék meglepve...).A rozsmákban is ott van ez az unalmas és szerintem mélységesen elhibázott klisé: megölök keveseket,hogy sokakon segítsek.Na jó, it esetleg pozítívum lehet a kissé karikaturisztikus rajz és az a néhány vicc. De összességében a "rágyújtom a házat" fordulat is csak olaj a tűzre nálam. Miért gyújtja fel a negatív szereplőt? Mostmár ez lesz a divat? Halál,gyilkolás és szex?Rozsomák,Megtorló és Elektra?Szomorú...És mindezek után olvastam a Mozaik két Elektráját. Az amúgy is negatív hozzáállás rossz kritikát ígért,de végül mindkettőnél a történet tette fel az i re a pontot. Röviden:Elektra megöli egy hajó teljes személyzetét,kitudja hány ártatlan embert. Elektra hagyja,hogy a főgonosz megöljön egy sokkal inkább pozitív szereplőt, mint ő maga. Elektra az utolsó kockában kivégzi a gonoszt. Éljen Elektra! Éljen!Éljen! Vivát!Vivát! Hát ezt neki   A másik irójának is akkora pofont kevertem volna le,hogy egy hétig csak helyben forog.Vagy nem is, inkább annak aki kiadta a parancsot:"mostantól ilyen gennyet kell termelnünk!"Valamelyik főszerkesztő lehetett. Na azt kéne a falhoz állítani.Ez is micsoda már: egy fotómanipulált világban adja a keménylegényt(leányt),hogy "kötöttünk egy szerződést". Az ilyen a régi filmekben a gonosz volt és többnyire a film végén meghalt(vagy a képregény végén) Most már fordult a kocka. Mivel ő maga a híres neves Elektra,akit mindig lehet felvágott szoknyában és félig kilógó mellekkel ábrázolni(vagyis az újság keresettsége megduplázódik), ő mostmár lehet maga Hitler, vagy Ted Bundy, vagy mégjobb: mérgezett tűvel orvul meggyilkolhatja egy büdös kis médiakurva rossz döntését!Hogy neki töretlenül ívelhessen tovább a karrierje! Micsoda remek sztori is ez! Halleluja!  Bocsánat,elrgadtattam magam...bocsánat,nem szoktam ilyen csúnyán beszélni,de ez a szemét,ez kihozza belőlem.Az egyetlen pozitívum,hogy legalább a "gonosz"(ez már nevetséges,nem igaz?) agóniáját nem mutatták. Szerintem,ha nem fotó lett volna, a kedves művész úr azt is szívesen megrajzolta volna.
Itt van aztán ez a Fury történet.Háát.. ez se az igazi. A végére egy akkora csavart rakott bele az író,hogy valójában az egész addigi történet értelmét vesztette. Nick Fury kikaparja egy ártatlan ember szemét? Pár kockán belül ruhátlanul kirúgja az utcára,fél szemmel, roncsként. Majd feszít egyet a macái között,majd mond valami szuper macsós dumát? Na most akkor MI VAN? Ez most vicces akart lenni?  Mert szerintem simán csak sz...!

Aztán jött végre egy kis felüdülés.A lény és a Spoony szereplői! Mindkettőt mádtam  A Lényes sztori igaz kicsit túl tömör volt nekem,de azért helyre kis kaland volt, végre egy igazi jófiúval. Nagyon jót tett a fellfort agyvizemnek. Na meg azok a képek a Penauts figurákról  Legtöbbje egy híres,klasszikus szám borítóját ábrázolta,de a szimpla karakterábrázolások is nagyon jópofák voltak!  Egyedül egy valakit nem tudtam beazonosítani,a hatodik képet, a Fantasztikus Négyeses utánit Snoopyval és három Woodstockal. Deadpool akart lenni? De akkor mit keres ott a három madár? Amúgy tényleg mindegyik kép klafa és megmosolyogtatott. Meg is nézem azt a honlapot...
Ez az X-Men paródia pedig egyszerűen vagy túl lett nyújtva,vagy nem tudom,de sok lett a semmitmondó kocka és valahogy a poénokat is laposnak találtam.Na jó,azért az az Őrszem láb,az jó volt!  Meg végülis az ötlet se rosz,csakhát mint mondtam...lapos.De inkább ez,mint egy újabb nemzetihőssé kikiáltott hóhér!
Az Ember-Lényes rész elé engedtessék megjegyeznem, bár tudom,hogy Ti ezt sokkal jobban tudjátok, hogy a Mocsár-Lény az ugyebár Swamp-Thing(DC),aki ugyan a megtévesztésig hasonlít a Man-Thingre(Marvel),mégsem azonos vele. Ha jól tudom, a megállapodások szerint a fordítók körében Man-Thing Ember-Lényként van nyilvántartva,nem pedig Mocsár-Lényként.aki DC szereplő,ugyebár. Ez is egy kellemes kis történet volt és erre már tényleg rá lehet mondani,hogy elgondolkoztató. Azt megkérdezném,hogy mi volt a második érzelem,amit a doktor beinjekciózott?Mert ott üres a buborék. Nem fért bele,hogy "szeretet"?Biztos az volt...
A Shang-Chi-s történet is tetszett. Különösen jó a nyelvezete,biztos nem volt könnyű lefordítani. Tessék, itt egy példa az igazi hősre.Bár a csata alatt nem egy ellenfele meghalt,egyáltalán nem érzem,hogy a haláluk csak önérdekű pénzhajhászás lenne. A képeken egyáltalán nincs kiemelve az erőszak, a gonoszak halála teljes mértékben megérthető és szükségszerű. Ez is egy olyan eredeti eszközöket felvonultató téma, mint a fantasyban a Conan. Tipikusan kínai helyszinek,karakterek,de azokból is az eredetibb fajta. Amikor négyen kiugrálnak ajtókon,balról a harmadik mi a fenét akar egy vakolókanállal??  Nemhiába hasítják szét a fejét... a butus miért vakolókanállal ment a harcba?
És végre "eredeti" helyén is elolvashattam a pályázat-nyertes alkotást. Megérdemelten nyert!  
Nos nagyjából ennyi.Azt még hozzátenném,hogy bár mindegyik történet teljesen különböző nyelvezetet használt, minden magyarítónak sikerült teljes mértékben visszaadnia a teljes mondanivalót és maradéktalanul "átvinni" az érzelmeket és a gondolatokat. Gratulálok mindnyájuknak és az összes olvasó nevében köszönjük ezt a változatos remekművet.

SZERK: Most látom csak,hogy amíg ezt írtam,egész kis párbeszéd zajlott itt le. Kapok avatart? Jujj de jó!    De nekem egyenlőre nem kell új avatár, de legyen egy "avatar hitelem" nálad Micho, rendben?Aztán majd kitalálom,neked legfeljebb átméretezni kell,oks?
« Utoljára szerkesztve: 2006. Április 18., 21:42:35 írta TOM1 »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #296 Dátum: 2006. Április 18., 21:17:40 »
Idézet
 Köszönöm az avatárt, mindigis ilyet akartam.
szívesen, használd egészséggel  és máshol is... ahol van lehetőség, hogy avatart linkelj be, akkor ezt a címet másold be:

http://halozsak.tlof.hu/images/avatar-nickfury.jpg

ebből jött az ötlet:  ezúttal aki részletesebben véleményezi a Marvel Mozaikot, kérhet magának avatart. ez nagy szó   hiszen már régóta nem működik nálunk ez a funkció, de ezért cserébe szívesen elkészítek akármilyen avatart