HálóZsák fórumok > OFF topik

talgaby és Zerit OFF Páholya

<< < (66/111) > >>

Punkológus:
Ha idő utazok, akkor tulajdonképpen kivonom magam az aktuális valóságból. Eltünök a térböl, aminek a fizikai törvényei az időutazás pillanatában nem fognak rám hatni. Ekkor átutazok az időn (ne is kérdezd hogyan), és megérkezek ugyanoda, ahonnan elindultam. De hol van az az ugyanott? Mert ha én csak egy helyben állok, akkor is mozgásban van a testem. Itt nem a test belső mozgásaira gondolok, hanem ilyenekre, hogy a Föld forog vagy kering a Nap körül stb. stb. Tehát nagyobb távlatokból nézve testem igen is halad a térben, ráadásul nem is kevesett, de ez a haladás feltétele, hogy hat rám a Föld  tömegvonzása. Ha nem hatna, akkor egyszerüen kisodródnék a világűrbe, ha nem kapaszkodnék. Az időutazással pedig kivonom a testem a tömegvonzás szabályai alól, testemre nézve megszűntetem a hatását. Képzeld el azt, hogy a tested anyagtalanná válik és megfagy az időben és az idő elkezd visszafelé pörögni. A bolygó visszafelé fog forogni és ellentétes irányban kerüli meg a Napot. De a te tested anyagtalan volta miatt nem végezheti el ugyanezt a mozgást a Földel együtt, hanem megáll egy helyben. A tárgyak átsuhannak rajtad és mivel a Föld igen gyorsan kering a Nap körül (legalább is emberi mérték szerint), ezért igen gyorsan a légkörön kívül találnás magad és valahol az űrben anyagiasulnál.

Gabe:
Sajna valószínűleg lehtetlen. Egyetlen módja van, márha azt nevezhetjük időutazásnak, mégpedig az, ha fénysebesség közeli sebességre gyorsítunk fel, akkor az utazó számára lelassul az idő. Kicsit olyan, mintha előrre utazna az időben az illető. Amúgy meg ha lehetséges lenne az időutazás, akkor eddigi történelmünk során miért nem tapasztaltunk még  soha  azt, hogy a jövőből jött volna valaki? Egyébként a párhúzamos univerzumokra vonatkozó elméleteket már megpróbálták összekötni a fekete lyukakkal. (fekete lyuk - fehér lyuk) Csakhogy egyelőre nem tudták bizonyítani a "fehér lyukak" létezését.

Sepi:

--- Idézetet írta: Punkológus ---Melyik részét?
--- Idézet vége ---
Ezt a fizikai erőtől független, világkifordulós dolgot.

--- Idézet ---Igen, manapság ez a népszerű teória, mert ez feoldja a "megölöm magam a múltban" időparadoxont. Viszont itt az az igazi kérdés, hogy létezik e más lehetőség, alternatíva vagy minden előre meghatározott.
--- Idézet vége ---
Az biztos, hogy megoldja ezt a problémát. De tényleg nehéz eldönteni, vagy megmondani, hogy minden meg van határozva. Az univerzum törvényei valóban úgy működnek ahogyan azt mi hisszük? Nehéz kérdés. Ezért szokták azt mondani, hogy úgy nem mehetsz az időben, hogy azt ne változtasd meg. Ez olyan, mint amikor egy követ dobsz a tóba és a víz elkezd fodrozódni, míg a végén a világ másik részén egy cunamit okoz. Persze az is lehetséges, hogy többféle módja van az időutazásnak. Lehet, hogy csak módozati különbségek léteznek, és mindegyiknek más végeredménye van.

Punkológus:

--- Idézet ---Ezt azért kifejthetnéd bővebben.
--- Idézet vége ---
Melyik részét?
--- Idézet ---az időutazás csak abban az esetben lehetséges ha vannak párhuzamos világok
--- Idézet vége ---
Igen, manapság ez a népszerű teória, mert ez feoldja a "megölöm magam a múltban" időparadoxont. Viszont itt az az igazi kérdés, hogy létezik e más lehetőség, alternatíva vagy minden előre meghatározott.

Sepi:

--- Idézetet írta: Punkológus ---Mikor megkezdem az időutazást, akkor megszűnnek a rám ható fizikai erők. Ha odaragsztózom magam például a padlóhoz, akkor is átutazok az időn, a ragasztó ezt nem akadályozza meg. Viszont ebben az esetben a gravitáció sem hatna rám. Mivel az univerzum folyamatosan mozgásban van, ezért ha én időt utazok a kiindulási hellyel megegyező térbeli pontra, akkor tulajdonképpen a nagy büdös világűrben fogok kikötni, hisz a bolygó "kifordul" alólam.
--- Idézet vége ---
Érdekes feltevés. Ezt azért kifejthetnéd bővebben.

Lehet, hogy már mondtam, de én inkább arra felé hajlok, hogy az időutazás csak abban az esetben lehetséges ha vannak párhuzamos világok, mert azzal hogy átléped a saját idődet akkor már nem a saját idővonalad valamelyik pontjára érkezel, hanem egy megváltozott párhuzamos világéban. Mert anélkül nem utazhatsz az időben, hogy ne változtasd meg a körülötted lévő világot.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése