HálóZsák fórumok > OFF topik
talgaby és Zerit OFF Páholya
Gabe:
--- Idézet ---már nem lehet x részecske y nagyságű térben.
--- Idézet vége ---
Alapesetben az atomok között óriási (természetesen atomi méretekben értsd) térközök vannak. Ráadásul ugye az atomok is más részecskékből épülnek fel, meg annak a részecskéi is , és így tovább, így azokra is hatással van a folyamatt, így hatványozva a hatást. Éppen ezért lehetséges a sűrűség növelése, extrém mértékben. De itt már nem a normál fizikai hatások érvényesülnek, ide már qvantum fizika kell, ennek izsgálatához. A lényeg, hogy marha nagy mennyiségű tömegnek kell lennie adott helyen, akkor lehetséges ilyen mértékű "összeomlás". Nyilván van egy határa a dolognak, de azt hogy mi történe akkor hogyha elérné ezt egy fekete lyuk (néhai csillag)? Nos, ezt nevezik "nagy reccsnek" ( a nagy bumm elentétje - az univerzum születése, bár ez is elmélet... de ezt szinte készpénznek vehetjük, ugyanis vannak rá bizonyítékok). Amikor is az univerzumban lévő összes anyag egy pontba sűrűsödik össze. Ha érdekel a boncolgatása, akkor az Átjáró triólógiát javasolni.
(Az átjáró - Túl a Kék eseményhorizonton - Találkozás a Hicsikkel , bár az első részben a főhős elképesztően idegesitő fazon, de a harmadik rész miatt érdemes végigolvasni, nekem az egyik kedvenc sci-fi alkotásom a triológia. Egyébként elképesztő távlatokban gondolkodik, ahol egy harmadik faj megpróbálja a rendkívül távoli jövőben bekövetkező "Nagy reccset" túlélni majd... persze ezen kívül még jópár dolog történik)
Szélsőséges alkotás, de a végkövetkeztetés miatt megéri végigolvasni. Tudományos oldalról vizsgálva mai szemmel hitelesnek nevezhetjük, az univerzum kialakulásáról szoló részleteket akár tananyaggá is lehetne tenni, annyira közérthetően és tisztán megfogalmazva tárja elénk az író. Csak hát a főhös az első részben egy f*sz, és ezt nehéz megemészteni.
--- Idézet ---A Föld, mint minden nagy tömegű objektum, görbíti maga körül a teret és ezzel az időt is.
--- Idézet vége ---
Ezek már Einstein elméletei, bármelyik iszonyat vastag könyv, amely az ő elméleteit boncolgatja, a megfelelő választ nyújtja a kérésedre. De ha talgaby néhány mondatban össze tudja foglalni, arra én is kiváncsi lennék. (elképesztő bravúr lenne )
--- Idézet ---Állítólag már bizonyították, hogy vannak Fehér Lyukak is. Vagy amikor én olvastam róluk, akkor azt állították, hogy bizonyították már és ezekböl az anyag kifelé áramlik.
--- Idézet vége ---
Most valami "sötét anyag" nevű valami van terítéken, és állítólag meg is találták. Részleteket még én sem tudok, de elvileg pár atombiztosnak gondolt elméletet boríthat fel. Az sg.hu cikkei között nézelődj a témában, (bár etet-havat összeírnak általában, de a csatolt info-forrásaik hitelesek szoktak lenni)
Punkológus:
Állítólag már bizonyították, hogy vannak Fehér Lyukak is. Vagy amikor én olvastam róluk, akkor azt állították, hogy bizonyították már és ezekböl az anyag kifelé áramlik.
A tömegvonzás görbíti a teret és az időt? Ezt bizonyították már valamivel? Mondjuk csomó mindent fellőtünk már az űrbe és ezzek közül vissza is hoztunk párat. Az egyiken csak volt óra.
Petyaman:
Na ide se írtam még. Nem baj most pótolom.
A Föld görbíti a teret és az időt??? Na neee, a teret még csak csak el tudom képzelni, habár tuti nincs akkora tömegvonzása, hogy képes legyen rá, de az időhöz sztem semmi köze.
Ez inkább a fekete lyukakra illene, az a cucc mindent magába szippant ami közel kerül hozzá, még a fényt is. De azon gondolkodtam hogy amit belemegy annak valahol ki is kell jönnie, de anti-feketlyukról még nem hallottam.
--- Idézet ---Testünk a nukleonoknál is kisebb részecskék formájában kilép a tér és idő kötelékeiből, és egy másik idősíkban összeáll.
--- Idézet vége ---
Na le se tagadhatnánk, hogy képregényes fórumban vagyunk A kérdés az, hogy az emberi test
tolerálná -e az ilyen drasztikus hely, vagy időváltozást. Csak gondoljatok bele, a testetek atomjaira hullik, majd egy másik helyen vagy időben, újra összeáll, és aztán mintha mi sem történt volna, élitek tovább az életet.
Hát nem tudom, a mai álláspontok szerint az időutazás, de még a térugrás is megvalósíthatatlan, de én örülnék a legjobban, ha már hiperhajtóműves csillaghajókkal flangálnánk egyik kolóniától a másikig. Attól tartok, addig még sokat kell aludni.
Punkológus:
--- Idézet ---De, megmonodm őszintén, ezt az elméletet csak akkor hiszem el, ha látom.(van erre megcáfolhatatlan tudományos bizonyíték?)
--- Idézet vége ---
Semmi. Ezt kb úgy állapították meg, hogy felirtak többezer képletett, összevissza számoltak belőle, fótózgattaták kicsit a világűrt, majd végrehajtottak pár okos kisérletett itt a Földön. És olyanokat állítanak, hogy tudják, mi történt a Nagy Bumm után egy ezredmásodperccel. Viszont így egy lépéssel legalább közelebb kerülünk a valódi megismeréséhez, tehát az egész egyáltalán nem fölösleges és szemétbevaló.
+++
Mit tetszenek gondoloni arról, hogy a csillagászok kizárták a Plútót a bolygók közül. Újra 8 bolygós lett a Naprendszer.
pepo05:
--- Idézet ---A Föld, mint minden nagy tömegű objektum, görbíti maga körül a teret és ezzel az időt is.
--- Idézet vége ---
Gyermeki naívságommal rákérdeznék: ezt kifejtené valaki pontosabban?
--- Idézet ---Na erröl írtam le, hogy miért nem jó ez.
--- Idézet vége ---
Igen, de én nem erre gondoltam. Én nem úgy képzelem el, ahogy te, hanem úgy, hogy az anyag kiválik a térből és az időből, miközben az idő telik körülötte és a világ változik. Majd sokkal később valahogyan ismét aktiválódik, bekapcsolódik a térbe és időbe, hatnak rá ismét a fizikai törvények. Például úgy, mintha te állnál x helyen, ott lehibernálódnál, közben a környezet megváltozna körülötted, aztán újra aktiválódnál. Nos igen, ha esetleg a bolygó elpusztulna, akor a fekete űrben találnád magad.
--- Idézet ---Ezt már tudjuk. Egy csillag, ami a kimerülése után a hatalmas tömege miatt magába "omlik"
--- Idézet vége ---
Igen, ez van minden csillagászati könyvben. Én nem vagyok egy spíler, csak a természetfilmekből, illetve egy pár önyvből tudam azt amit tudok, ami nem sok, és lehet ezért vagyok bizalmatlan. De, megmonodm őszintén, ezt az elméletet csak akkor hiszem el, ha látom.(van erre megcáfolhatatlan tudományos bizonyíték?) Eleve szerintem a sűrűségnek is van egy határa...egy maximuma, aholtól kezdve egyszerűen már nem lehet x részecske y nagyságű térben.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése