HálóZsák fórumok > OFF topik

talgaby és Zerit OFF Páholya

<< < (27/111) > >>

talgaby:

--- Idézet ---Na a kosár az még hagyján, bár azt sem csípem játszani, nézni meg főleg nem. Sok 2 méter 10 centis nagyképű multimilliomos feket pattog...nem az én világom.
--- Idézet vége ---
Azt hiszem, erre mondják, hogy különbözőek vagyunk.. én még nem láttam olyan focimeccset, amin ne aludtam volna el (magyar, külföldi, ilyen bajnokság, olyan bajnokság...), de a kosárlabdameccseket meg szeretem. Nem kell fél órát várnom arra, hogy a labda bejusson a rendeltetési helyére, nem kell felkelnem 20 perccel a vége előtt, hogy "ezt már úgyse hozzák be", nem kell megcsodálnom, hogy milyen remekül tudják az emberek 10 percenként eljátszani a hattyú halálát, ha csak meglegyinti őket egy másik játékos hátszele... hiába, no, különbözőek az ízlések.

--- Idézet ---Továbbá a nyugati sajtó egyáltalán nem beszél vagy csak nagyon keveset az afrikai konfliktusokról.
--- Idézet vége ---
Persze, mert nincs ott semmi, amit  asajtó érdekesnek találna.  Meg úgy vélik, legalább ezzel is kordában tartják a  saját népességüket.  
--- Idézet ---Nyugaton csak hatalmas, szörnyű hibának vélik a megvalósításának ezzen kisérletét, de nem vetik el a megvalósíthatóságát...
--- Idézet vége ---
Pedig, mint az eszmék többsége, ez is inkább csak papíron működik... de hát az emberek szeretnek próbálkozni...

Punkológus:

--- Idézet ---Még az afrikai törzsi/polgár és nemzetek közötti háborúi se tudtak olyan mennyiségű halottat összehozni, mint a II. vh.
--- Idézet vége ---
Továbbá a nyugati sajtó egyáltalán nem beszél vagy csak nagyon keveset az afrikai konfliktusokról. Pl. Irak állandó napi téma, eddigi áldozatok száma a legpesszimistább becslések szerínt is maximum 200-250 000 fő. Eközben 2006-ban ért véget a Kongói polgárháború, ami 5 év alatt 4 millió (!!!) halottat produkált. A nyugati médiát viszont egyáltalán nem érdekelte, mert afrikai törzsi népírtásokkal nem lehet újságot eladni. Magyarország nagy része (90%) szerintem nem is hallot a kongói polgárháborúról. A Ruanda polgárháború is csak azért volt érdekes, mert jó sok nyugati bent rekedt és ott voltak az ENSZ békefenntartói is.
--- Idézet ---Meg egyébként is sok sötétebb korról lehet ilyen cukormázas képet festeni.
--- Idézet vége ---
Igen. Tipikus példája az mikor az átlagember kijelenti, hogy a legjobb lenne Mátyás korában élni, mert akkor volt jó az ország  Robotolni meg biztos csak a szomszédnak kellene...
--- Idézet ---Radikális eszmék felé az ember akor szokott fordulni, mikor rossz a sora. De hogy maga a fogyasztói társadalom jellemzői termeljék ki... nem tudom.
--- Idézet vége ---
Ennek teljesen ellentmond egy évszám és eseményei: 1968. A jólétben élő fiatalság fordult a radikális eszmék felé. És ez elment egészen Baader-ékig vagy az olasz Vörös Brigádokig, amit az ifjuság nagy része támogatott az elején. A régi Keleti Blokk országaiban erősödött fel nagy mértékben a jobb oldali radikalizmus. Eközben a nyugati országokban sokkal jelentősebb erőt képvisel a bal oldali radikalizmus. Elég csak a tavaly tavaszi diákdemonstrációkra, a rendőrökkel való összecsapásra Párizsban. Mindezt vörös zászlók, Guevara arcképek, anarchia jelek alatt. Ennek a külömbségeknek megvannak a történelmi okaik, amit gondolom nem kell magyaráznom, hogy nálunk miért Árpád-sávval és turul madárral vonulnak és miért nem sarló-kalapáccsal. 1968-ban is az volt a diáklázadások fő indoka, hogy a fogyasztói kapitalista társadalom embertelen, gépies plasztikvilágba zárja az elmagányosodot, maipulált tömegeket. Ehhez kapcsolnám most gyorsan egy érdekes tényt: csak errefelé elterjedt az a vélekedés, hogy a szocializmus eszméje cuzammen megbukott a Keleti Blokkal együtt. Nyugaton csak hatalmas, szörnyű hibának vélik a megvalósításának ezzen kisérletét, de nem vetik el a megvalósíthatóságát... És akkor még ott van Chavez, Morales ésatöbbi...

pepo05:
fúúúúúúúúúúúúúúúúj!!! Ilyeneket kelljen itt olvasnom. Mindenkinek joga eldönteni, hhogy mit szeret, de én sosem értettem se  a kosárlabdásokat, sem a kéziseket. Mi a nehéz a kéziben? Engem háromszor is hívtak játszani, de sohasem érdekelt... a kezét mindenki ügyesebben használja, mint a lábát. Na a kosár az még hagyján, bár azt sem csípem játszani, nézni meg főleg nem. Sok 2 méter 10 centis nagyképű multimilliomos feket pattog...nem az én világom. Zerit amúgy megmondta a frankót. Nem ok nélkül lett ez a világ legkedveltebb sportja...az egyik legegyszerűbb, mégis  az egyik legnehezebb. Szép játék és pont.

Spuri:
Csapatmunka...
Angliában a foci arra szolgál az iskolában, hogy a fiatalokat csapatmunkára tanítsák. Miért fontos? Azért hogy minél több gólt rúgjanak? Fenét. Azért, hogy minden gyerek megtanulja mit jelent csapattagnak lenni. Nem kiemelkedőnek, meg "megtartomalabdátcsakazértsempasszolokmerténvagyokalegjobb" kell lenni. Lehet, hogy a profi egyedül végigviszi, sőt még gólt is rúg. De ismétlem, gyerekekről van szó...
Akkor mi a franc a célja, hogy "22 gyerek kerget egy 30 valahány darabból álló bőrgolyót"? Az, hogyha felnő, és el kell mennie dolgozni egy vállalathoz, akkor megtanulja, hogy mi az, csapattagnak lenni, milyen egynek lenni a sok közül, milyen egy célért hajtani a többiekkel....
Fontos a csapatmunka. Az eszes csapatmunka... A többi csak csürheség (lásd magyar foci).... Sajnos nekünk nem tanítják a csapatmunkát, pedig előrébb tartana az ország, meg a lakosság is...

...very offf...

Galamb:
Foci szwsz nagyon jó, ha tényleg "szívvel" csinálják, ha ott van a játékosokban a győzni akarás! De ha arról szól, hogy "na menjünk ki a pályára csak túléljük valahogy azt a 90. percet", akkor tényleg bűn unalmas!

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése