HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Akció képregények

<< < (37/143) > >>

talgaby:
Az amerikai gyártású Street Fighter-filmnek annyi köze van az eredeti játékokhoz, mint a szintén USA-beli Tekken- és King of Fighters-adaptációnak: abszolút semmi. (Bár érdekes, hogy a DOA-film a többihez képest már szinte játékhűnek mondható.)
Ez a képregénysorozat többé-kevésbé a játékok hivatalos történetét dolgozza fel, bár vannak benne időnként eltérések (meg ésszerűsítések is, mert az Alphákban Charlie-nál kétféleképp is mesélték a halálát, itt meg ügyesen beleteszik mindkettőt).
A váltás: Az UDON eredetileg egy grafikai stúdió volt, ami ugyan amerikai székhelyű, de leginkább távol-keleti művészekkel van tele, a stílusuk is mangás, manwhuás. Amikor megkapták a licencjogot a Capcomtól erre a szériára, sok más független stúdióhoz hasonlóan az Image-et keresték meg, hogy vállalja a kiadást-terjesztést. Aztán valamiért nagyon összekaptak - az okok és a vita minbenléte nem igazán ismert - és az UDON egyszerűen fogta magát és saját maga kezdte el terjeszteni a kiadványait UDON Comics néven.

gabo:
Gondoltam egy nagyot és az oldalon, jó ideje fent lévő honosított képregények elolvasásába kezdtem!

Street Fighter 0-14: Maguk a karakterek egy része ismerős volt nekem, (még a Street Fighter - Harc a végsőkig című alkotásból), de egy teljesen új történettel ismerkedhettem meg! A filmhez (ami nem tudom kapcsolódik-e egyátalán az egészhez) képest itt Ryu a központi figura, de a  szereplők története összekapcsolódik, egy idő után a sorsuk keresztezi egymást! Mindent összevéve egy remekül felépített történet, amiben a háttértörténetek, kész csemegék amikben megismerhetjük a szereplők eredetét, régi kalandjait! Viszont a végén azok a pár oldalas alkotások nem nyerték el a tetszésemet, szerintem feleslegesek voltak!
Ahogy időm engedi folytatom a történet olvasását és kedvet kaptam a Street Fighter - Chun-Li legendája filmhez is, de sajna szinkronos verzióval még nem találkoztam! Én még régen a verekedős játékoknál lemaradtam a Tekken 3 és a Mortal Kombat 4-nél, lehet ezért olyan ismeretlen ez a világ nekem!
A 7-dik résztől az Udon vette át az Image-től a képregényt, ez miért van?? Az alkotó gárda meg maradt a régi! Innét variáns borítókat is csináltak, ami külön tetszett!

Köszi a képregényeket!  :worship:

SithLord:
Üdv! Köszi a Street Fighter II Turbo 07.részét,talgaby! :worship:
Meg is lepődtem volna,ha nem ezek a tagok jutnak tovább,bár egy-két helyen szoros volt :) A pirososság nem volt zavaró,sőt illett is a hangulathoz.Várom a folytatást!!

gabo:
Köszi a válaszokat!  :)

talgaby:
Próbálom sorban...

-Érdekes, egy külföldi véleménysorozatban, ami a Malibu-féle szériáról szólt, dettó ugyanígy jellemezték.
-Eredetiben annyi, hogy Kitana földije, ami a filmben is megmaradt. A képregényben nincs háttérsztorija, mert ekkor még a játékban sem volt.
-Eléggé meg fogsz lepődni. :)
-Igen, itt behoztak mindenkit, aki addig a játékokban volt (ez a sorozat az MK3 játéktermekbe kerülésének idején készült). Igazából néha olyan, mintha már túl sok is lenne, ám a széria egyetlen tényleg erősnek mondható oldala, hogy marshall meglepően szilárdan tartja a fonalakat ennyi szereplővel is. Jó, nem egy R. R. Martin a maga kistrilliárd figurájával, de egy évtizedekkel kevesebb tapasztalattal bíró írótól nem is rossz.
-Valójában szinte az egész Malibu Kombatet egy ember rajzolta végig. Az itteni megjelenés miatt tűnik most kavalkádnak csak. A magyarázata meg egyszerűen annyi, hogy a Battlewave kiadásakor a Malibu majdnem hetente adott ki egy-egy füzetet, szóval szoros volt az időrend. persze ez ilyen távlatból már nem látszik, különösen, hogy én meg havonta egyet rakok ki. (Igazából a Különleges Alakulat eleje óta eredeti kiadásban kb. három vagy négy hónap telt csak el.)
-Lesz. 2013 elején jön az új film, ami reboot lesz. És igen, ez már biztos. A New Line Cinema hivatalosan is bejelentette. Párosítva lesz amúgy az MK10-zel, szóval még az is előfordulhat, kapunk egy reboot rebootját (bár az MK9 sztorija nagyon úgy néz ki, hogy a folytatásban rá akar hajtani egy epikus inváziós sztorira Shinokkal).
-A Conquest nagyon lazán kapcsolódik eleinte az első filmhez, de a története 500 évvel előtte játszódik. A széria kb. felétől viszont egyértelműen egy másik világgá válik. Amúgy annyira nem rossz, különösen az eleje. Igazából még az MK-tól se kell elvonatkoztatni, mert a maga szabályai szerint egészen ügyesen használja fel az eredeti karaktereket. Egy buta kis fantasy-sorozat a Herkules-láz farvizén, de pont ugyanez teszi élvezetessé.
-Még hét füzet, bár ebből az egyik egy eléggé vaskos szám.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése