Végre volt egy időm elolvasni a Star Trek: Idegenek reflektorfényben-t. Bár Trek-ben nem vagyok túl járatos, néhány TNG részt és két filmet láttam végig (+ pár részletet némelyik sorozatból és filmből, de már be van készítve a teljes TOS ), azért a képregények így is elég érthetőek és szórakoztatóak voltak (akárcsak a Trek manga).
A Gorn: A "gyíkok" ismerősek voltak egy bizonyos gyakran elővett youtube videóból Csillagidőket nem vágom, de a Reliant emlegetésével annyit leszűrtem, hogy a TOS és a 2. mozifilm között játszódhat a sztori.
A Vulkániak: Meglepő volt, hogy Spock pókerarca oldotta meg a krízishelyzetet. Kicsit szokatlan volt őt Kirk és McKoy nélkül látni, de hát Pike alatt is szolgált jó pár évig.
Az Andoriánok: Egyszer láttam őket pár percre valamelyik Enterprise részben, de nem gondoltam volna, hogy ők is ilyen "halálig párbajozunk" faj. Mindenesetre a doksijaitokkal együtt érdekes dolgokat tudtam meg a faj Förderációban játszott szerepéről. Egyedül a sztori vége nem tetszett egy kicsit, nem vagyok a nyitott dolgok híve (bár sejthető, hogy Sharad meghalt).
Orioniak: A szexi hölgy meglehetősen veszélyes volt, bár érthető, hisz fűtötte a bosszúvágy. Ő legalább sikerrel járt, ellentétben Pike-kal... Hiába no, ő nem egy Kirk típus.
Borg: Kissé zavarós volt a sztori ezzel az időmanipulálós dologgal, de azért a lényeg lejött. A rajzolás az előző három után szokatlan volt, de láttam már rosszabbat.
Romulánok: John Byrne-nak egyedi stílusa van, amit egyből fel lehet ismerni. Itt sem okozott csalódást, bár a ruhák "effektezése" nem igazán tetszik, de másképp gondolom nem lehetett volna megcsinálni. A sztori érdekes volt, jól megalapozza az egyik TOS-epizódot. A Praetor kellően ellenszenvesre sikerült, ráadásul a hülyéje nem is sejti miért haverkodnak neki annyira a klingonok.
Köszönet dr samsonnak, Recsinek és beigli69-nek a számok elkészítésért, remélem hamarosan belekezdetek a második kötetbe is. (A Q-t elolvastam, az a figura nagy arc )
Addig nekikezdek a Negyedik Évnek, és befejezem az SGA-t.
Tényleg, Serenity kirakása kb. mikortól várható? Tervezek egy sorozat + film újranézést, de akkor a film előtt elolvasnám az előzményeket is.