Szerző Téma: Sci-fi képregények  (Megtekintve 267824 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Klingon

• Mulder ügynök
  • *
    • http://
Sci-fi képregények
« Válasz #215 Dátum: 2009. November 05., 16:40:16 »
Kösz az új ST képregényeket.
Még csak a klingont olvastam el, de nagyon tetszett. Igazán jól sikerült.
Quapla

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
Sci-fi képregények
« Válasz #214 Dátum: 2009. November 05., 16:11:39 »
Nos igen, a klingonokból van még pár rész és igyekszünk majd folyamatosan szállítani őket.

Wearwolfff: de kötözködős kedvedben vagy...  De azért egy élő nyelv és egy kitalált nyelv nem ugyan az a kategória...

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Sci-fi képregények
« Válasz #213 Dátum: 2009. November 05., 12:14:22 »
Üdv! Köszi a Star Trek frissítéseket, Recsi,Kendra,dr.Samson,Galen!        
negyedik év.- Na ez fura és érdekes is volt egyben...a grafika azért jó volt.
klingonok.- Ez már sokkal jobban tetszett.És látom,hogy van még belőle több is,várom szeretettel!!
Az ERŐ legyen veletek!!!

Nem elérhető Recsi

• Fejvadász
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • Hálózsák
Sci-fi képregények
« Válasz #212 Dátum: 2009. November 05., 11:04:24 »
Idézetet írta: keildavid
Ez a Negyedik év című mini tudtommal 6 részes(a Comicvine-en láttam). Vagy talán tévedek?
Igen, ez a sorozat 6 részes, az Year Four Enterprise Experiment 5 részes. Majd az is sorra kerül
Vesszen a Birodalom!

Nem elérhető Wearwolfff

• HálóZsák segítő
  • Pókember
  • *
    • wWolfff Galériája
Sci-fi képregények
« Válasz #211 Dátum: 2009. November 04., 17:57:20 »
Idézetet írta: dr samson
Ahogy Sepi is mondta, azt nem tudtuk volna elolvasni...  Amúgy is a klingon nyelvben inkább a hangsúlyon van a lényeg...

Mert egy orosz képregényben fonetikusan írnak mi? Ott is a hangsúly számít.  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Sci-fi képregények
« Válasz #210 Dátum: 2009. November 04., 17:33:07 »
Nem, én azt szerettem volna, hogy először csak a klingon nyelvű változat menjen ki. ST-kockasági felmérés lehetett volna.  Aztán ment volna csak a magyar verzió.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Sci-fi képregények
« Válasz #209 Dátum: 2009. November 04., 17:29:16 »
Idézet
Ha már egyszer klingon nyelven írta be, akkor miért nem használt klingon betűket????
Ahogy Sepi is mondta, azt nem tudtuk volna elolvasni...  Amúgy is a klingon nyelvben inkább a hangsúlyon van a lényeg...  

Idézet
A klingon nyelvű képregényt nem igazából olvasom el.
Senkitől sem várjuk el, hogy elolvassa.  Igazából csak érdekességnek raktuk fel, talgaby ragaszkodott hozzá.  

Ja és ha valakit érdekel, van digitális verzióban vulkáni nyelvkönyvem és szótáram...

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
Sci-fi képregények
« Válasz #208 Dátum: 2009. November 04., 16:54:50 »
Nagyon jó volt ez a 3 adag Star Trek képregény. Persze tudom, hogy a klingon nyelvű képregény is van mellette. Ezért is mondtam, hogy három.
A Klingonok:ami őket illeti annyit tudok most róluk, hogy ők harcias fajok és néha olyan kegyetlenek is lehetnek. Ennál többet nem tudok mondani. A klingon nyelvű képregényt nem igazából olvasom el. Mert én nem tudok klingonul. De ez egy más téma.

A Negyedik év 4. rész: hát ilyent én még nem láttam. Az Enterprise legénységek, mint színészek. Ez olyan volt, mintha filmforgatás lenne és a kulisszák mögött láthatjuk, hogy mi történik. Nagyon jó ez a történet.
Ez a Negyedik év című mini tudtommal 6 részes(a Comicvine-en láttam). Vagy talán tévedek?

Ezer köszönet dr samson, Galen, Recsi és Kendra a Star Trek képregényekért!      
« Utoljára szerkesztve: 2009. November 04., 16:57:10 írta keildavid »
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Sci-fi képregények
« Válasz #207 Dátum: 2009. November 04., 16:41:18 »
Mert azt még elolvasni sem tudtátok volna.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Wearwolfff

• HálóZsák segítő
  • Pókember
  • *
    • wWolfff Galériája
Sci-fi képregények
« Válasz #206 Dátum: 2009. November 04., 16:38:30 »
 kérdések a képregény beírójától topic:

Ha már egyszer klingon nyelven írta be, akkor miért nem használt klingon betűket????

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
Sci-fi képregények
« Válasz #205 Dátum: 2009. November 04., 16:04:47 »
Az Q'plah de mindegy.
Egy ilyen beszerzésével már régóta kacérkodom. De megvárom amíg kihozzák romulan nyelven.
http://www.cherrykeyboardsrus.co.uk/Klingo...age-Details.htm

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Sci-fi képregények
« Válasz #204 Dátum: 2009. November 04., 16:02:30 »
Quapla!

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
Sci-fi képregények
« Válasz #203 Dátum: 2009. November 04., 15:54:05 »
Hálás köszönetem a Star Trek képregényekért, különösen a klingon nyelvű anyagért. Hétvégi programként le is fordítom  
A honosított részeket is köszönöm srácok  

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető FZoli

• Pókember
Sci-fi képregények
« Válasz #201 Dátum: 2009. Október 31., 20:23:33 »
De. az általad is említet minin kívül most fejeződött be a Missions End mini, ami ugye elvileg az első küldetés vége. Elég hangulatos kis mini volt, lehet majd egyszer az is kikerül.
Azokat láttam is, de azt hittem "független" a Year sorozattól.  Ezek szerint már inkább TOS sorozat van.

Idézet
Szerintem tetszeni fog. Abszolút érthető Trek előismeretek nélkül is. Ha úgy álsz hozzá, hogy egy jót akarsz szórakozni, akkor szerintem nem fogsz csalódni!
Úgy legyen!  

Idézet
És rosszul látod a dolgokat, inkább az szokott előfordulni, hogy a honosítás szól közbe a suliban...
Megtudom érteni, mondjuk a másik oldalról. Némelyik unalmas órán volt, hogy a Hzs-t böngésztem
« Utoljára szerkesztve: 2009. Október 31., 20:24:05 írta FZoli »

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Sci-fi képregények
« Válasz #200 Dátum: 2009. Október 31., 09:18:30 »
Kezdjük a végéről:

Idézet
a Year Four nem folytatódik a nagy víz túloldalán? Az Enterprise Experiment óta nem jött ki semmi ebben a szériában. Vagy már a Year Five-ot készítik elő?
De. az általad is említet minin kívül most fejeződött be a Missions End mini, ami ugye elvileg az első küldetés vége. Elég hangulatos kis mini volt, lehet majd egyszer az is kikerül.  

Idézet
Az új filmhez még nem volt szerencsém, de erősen sanszos, hogy látatlanban megveszem
Szerintem tetszeni fog. Abszolút érthető Trek előismeretek nélkül is. Ha úgy álsz hozzá, hogy egy jót akarsz szórakozni, akkor szerintem nem fogsz csalódni!  

Idézet
Mármint csak az IDW Trek képregényekkel, vagy a többi kiadóét is beszámítva?  
Jól hangzanak a terveid, doki, remélem sikerül is őket megvalósítani és nem szól közbe a sulid.
Igen, csak az IDW Trek részlegére gondoltam, ami manapság nagyon beindult. És rosszul látod a dolgokat, inkább az szokott előfordulni, hogy a honosítás szól közbe a suliban...

Nem elérhető FZoli

• Pókember
Sci-fi képregények
« Válasz #199 Dátum: 2009. Október 30., 20:11:41 »
Kicsit pontosítva a kollégát, aki a beírást intézi majd: a második mini (Better Days) kirakása várható májustól, előtte a januári szünet után kirakjuk a Co-Mixról megörökölt első minit.

Serenityből az első minire gondoltam, a másodikról gondoltam, hogy még nincs kész. (Ezt már mondjuk olvastam, jó kis sztori volt. Olyan jellegzetesen Firefly-os  ). Wearwolfff elsőre meglepett a májussal, de így már világos.

Idézet
Nagyon helyes. Az utóbbit, meg tessék pótolni.

Sir, yes, sir! Folyamatban

Idézet
Kicsit bele kell húznom, mert nagyon lemaradtunk az amcsikhoz képest...

Mármint csak az IDW Trek képregényekkel, vagy a többi kiadóét is beszámítva?  
Jól hangzanak a terveid, doki, remélem sikerül is őket megvalósítani és nem szól közbe a sulid. (Max. majd küldök Borgokat segíteni  ) Az utóbbi időben egész megkedveltem ezt az univerzumot, a Countdown számait is tűkön ülve vártam. Az új filmhez még nem volt szerencsém, de erősen sanszos, hogy látatlanban megveszem (hátha jön a többi is újra).

Nem igazán követem a képregényes híreket, szóval tőled mint biztos forrásként kérdezem: a Year Four nem folytatódik a nagy víz túloldalán? Az Enterprise Experiment óta nem jött ki semmi ebben a szériában. Vagy már a Year Five-ot készítik elő?

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Sci-fi képregények
« Válasz #198 Dátum: 2009. Október 30., 10:19:14 »
Kicsit pontosítva a kollégát, aki a beírást intézi majd: a második mini (Better Days) kirakása várható májustól, előtte a januári szünet után kirakjuk a Co-Mixról megörökölt első minit.  

Idézet
Végre volt egy időm elolvasni a Star Trek: Idegenek reflektorfényben-t. Bár Trek-ben nem vagyok túl járatos,
Nagyon helyes. Az utóbbit, meg tessék pótolni.  

Idézet
Romulánok: John Byrne-nak egyedi stílusa van, amit egyből fel lehet ismerni. Itt sem okozott csalódást, bár a ruhák "effektezése" nem igazán tetszik, de másképp gondolom nem lehetett volna megcsinálni. A sztori érdekes volt, jól megalapozza az egyik TOS-epizódot. A Praetor kellően ellenszenvesre sikerült, ráadásul a hülyéje nem is sejti miért haverkodnak neki annyira a klingonok.
Nekem a hat rész közül ez a kedvencem. És a jó hír, hogy lesz amjd folytatása, ez lesz terveim szerint a 2011-es fővonulat a zsákon, a Hollow Crow és a Schism minikkel.  

Idézet
remélem hamarosan belekezdetek a második kötetbe is. (A Q-t elolvastam, az a figura nagy arc  )
Hát, az már nem lesz így egyszerre kirakva, hanem szét lesz bontva. Meg eléggé lassan is csordogálnak, a Kradassziai spotlight csak decemberben jön. Mindenesetre jövőre a Klingon mini után le lesz nyomva a két hozzá kapcsolódó Spotlight (kligonok és tribblik), utána a majd a romulánokhoz megy a második romulános spotlight, a Q és a Kardassziai spotlight pedig egyelőre talonban marad a Deep Space Nine minihez, ami szintén decemberben indul odakint. Most egyelőre a Klingonok- A vér szava mini jön, plusz mellette ugye a Negyedik Év, már készülget a Visszaszámlálás és jövőre még két mini várható reményeim szerint...  Kicsit bele kell húznom, mert nagyon lemaradtunk az amcsikhoz képest...  

Nem elérhető Wearwolfff

• HálóZsák segítő
  • Pókember
  • *
    • wWolfff Galériája
Sci-fi képregények
« Válasz #197 Dátum: 2009. Október 29., 23:55:48 »
A Serenity az előzetes tervezgetések szerint kb fél év múlva Májusra várható.
De aztán ha elegendő demonstráló aláírás gyűlik össze, akkor ki tudja azt még...

Nem elérhető FZoli

• Pókember
Sci-fi képregények
« Válasz #196 Dátum: 2009. Október 29., 23:42:48 »
Végre volt egy időm elolvasni a Star Trek: Idegenek reflektorfényben-t. Bár Trek-ben nem vagyok túl járatos, néhány TNG részt és két filmet láttam végig (+ pár részletet némelyik sorozatból és filmből, de már be van készítve a teljes TOS ), azért a képregények így is elég érthetőek és szórakoztatóak voltak (akárcsak a Trek manga).
A Gorn: A "gyíkok" ismerősek voltak egy bizonyos gyakran elővett youtube videóból  Csillagidőket nem vágom, de a Reliant emlegetésével annyit leszűrtem, hogy a TOS és a 2. mozifilm között játszódhat a sztori.
A Vulkániak: Meglepő volt, hogy Spock pókerarca oldotta meg a krízishelyzetet. Kicsit szokatlan volt őt Kirk és McKoy nélkül látni, de hát Pike alatt is szolgált jó pár évig.
Az Andoriánok: Egyszer láttam őket pár percre valamelyik Enterprise részben, de nem gondoltam volna, hogy ők is ilyen "halálig párbajozunk" faj. Mindenesetre a doksijaitokkal együtt érdekes dolgokat tudtam meg a faj Förderációban játszott szerepéről. Egyedül a sztori vége nem tetszett egy kicsit, nem vagyok a nyitott dolgok híve (bár sejthető, hogy Sharad meghalt).
Orioniak: A szexi hölgy meglehetősen veszélyes volt, bár érthető, hisz fűtötte a bosszúvágy. Ő legalább sikerrel járt, ellentétben Pike-kal...  Hiába no, ő nem egy Kirk típus.
Borg: Kissé zavarós volt a sztori ezzel az időmanipulálós dologgal, de azért a lényeg lejött. A rajzolás az előző három után szokatlan volt, de láttam már rosszabbat.
Romulánok: John Byrne-nak egyedi stílusa van, amit egyből fel lehet ismerni. Itt sem okozott csalódást, bár a ruhák "effektezése" nem igazán tetszik, de másképp gondolom nem lehetett volna megcsinálni. A sztori érdekes volt, jól megalapozza az egyik TOS-epizódot. A Praetor kellően ellenszenvesre sikerült, ráadásul a hülyéje nem is sejti miért haverkodnak neki annyira a klingonok.  

Köszönet dr samsonnak, Recsinek és beigli69-nek a számok elkészítésért, remélem hamarosan belekezdetek a második kötetbe is. (A Q-t elolvastam, az a figura nagy arc  )

Addig nekikezdek a Negyedik Évnek, és befejezem az SGA-t.
Tényleg, Serenity kirakása kb. mikortól várható? Tervezek egy sorozat + film újranézést, de akkor a film előtt elolvasnám az előzményeket is.

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Sci-fi képregények
« Válasz #195 Dátum: 2009. Október 28., 06:58:26 »
Üdv! Köszi a Csillagkapu Atlantisz: Lidércéj 3. talgaby,Wearwolfff!    
Pontosan ilyen befejezésre számítottam,hogy Dakh az orra alá dörgöli Sheppardnak,hogy az megmentette.És tényleg az emberi természet ilyen,mindenkin megpróbál segíteni,de lehet,hogy az nem mindig jól sül el.A történet és a grafika jónak mondható volt.

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
Sci-fi képregények
« Válasz #194 Dátum: 2009. Október 20., 20:51:37 »
Jó volt ez a képregény. A rajz nagyon jó volt.
De most a Csillagkapu történetről még írok véleményt. Ami Dakhot illeti, valóban furcsa volt, hogy Sheppardnak nem bocsátja meg, hogy megmentette. Persze mindenről nem tudhattak, hogy milyen a helyzet. Az utolsó oldalon pedig tanulságot is mondtak. Hogy mindenki elkövethet hibákat. Ez előfordulhat bárkivel is. Nagyon jó volt ez a befejezés.
Ezer köszönet Talgaby és Wearwolfff a Csillagkapu Atlantisz: Lidércéj. 3. befejező részért!    

Nem elérhető Amondin

• Android (Tartalékos Bosszúangyal)
  • Magneto
Sci-fi képregények
« Válasz #193 Dátum: 2009. Október 20., 20:11:22 »
Köszönöm Talgabynak és Wearwolfffnak a Csillagkapu Atlantisz utolsó részét.
Jó volt ez a befejezés csak a rajzok nem nyerték el a tetszésemet, de a történet mellett elment.
Leginkább a vége volt érdekes mikor Dakh közli Sheparddal hogy soha nem fog megbocsátani neki amiért megmentette, végülis érthető hogy miért de akkor is Sheppard és a többiek megmentették és ezt kapják érte. A vége pedig a szokott humort hozza, megértem hogy Sheppard inkább néz szembe újra a lidércek kínzóeszközeivel minthogy végighalgassa Rodney beszámolóját hogyan hozta rendbe a generátort.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Október 20., 20:13:49 írta Amondin »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Sci-fi képregények
« Válasz #192 Dátum: 2009. Október 20., 18:08:25 »
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
Sci-fi képregények
« Válasz #191 Dátum: 2009. Október 19., 20:46:33 »
Kösz szépen az újabb részt! Mivel a természettudományhoz elég hülye vagyok ezért nem vágtam teljesen a sci-fi-ből a sci  részt, ( ) de akkor valami olyasmi volt, hogy a kabátban lévő szabadgyökök valamiféle rádiójelet küldtek, melyet Jordan fejében lévő fémlemez valahogy lefordított emberi szavakká?
 No de a lényeg, hogy a sztori a maga huszonegynéhány oldalán egész jó és kerek volt, az is érdekes volt, hogy a pasas már a végén többesszámban beszélt fura duójukról, tisztára mint a jó öreg Venom. Bár utaltak rá a bolti lopással, hogy a csávó nem volt teljesen tisztességes, de abban nem vagyok teljesen biztos, hogy nem -e a kabát örjítette meg annyira hogy a skrizo csavargót nem sajnálta a végén.
 Mindenesetre én sajnáltam a fickót a végén, jobb lett volna tényleg ha nem éli túl. A rajzok elmentek a fordítás szuper!  
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
Sci-fi képregények
« Válasz #190 Dátum: 2009. Október 19., 14:40:46 »
A történetünk főszereplőjének Jordan Swycaffernek eléggé nehéz döntéssel kellett szembenéznie. Mert mindent megtett, hogy jó érzésből nézzen a tükörbe és nem csúfított az arca. Bár ehhez nagy árat kellett fizetnie.
Ezer köszönet Recsi,  Kendra és beigli69 az X-Akták 24. számért!      Sok sikert kívánok nektek a folytatáshoz!
« Utoljára szerkesztve: 2009. Október 19., 20:25:06 írta keildavid »

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Sci-fi képregények
« Válasz #189 Dátum: 2009. Október 19., 14:02:23 »
[!--fonto:Impact--][span style=\"font-family: Impact;\"][!--/fonto--][!--sizeo:7--][span style=\"font-size: 36pt; line-height: 100%;\"][!--/sizeo--]Frissültünk![/size][/font]
[a href=\"http://halozsak.tlof.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2081&catid=13&Itemid=1\" target=\"_blank\"]X-akták 24.[/a]

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Sci-fi képregények
« Válasz #188 Dátum: 2009. Október 14., 08:05:06 »
Üdv!Köszi az új Star Trek képregényt Recsi,Kendra!  
Jó volt ez a rész is,mind történet és grafika terén is.Tetszett a dokumentáció is.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Sci-fi képregények
« Válasz #187 Dátum: 2009. Október 09., 08:48:35 »
Ez egy képregényes fórum, nem egy trekkie vagy trekker. Linkeljétek, ahogy Ben is szokta, ide lehet képeket beszúrni, vagyis vigyorikat is.

Nem elérhető zajrus

• Predátor
    • AllComics
Sci-fi képregények
« Válasz #186 Dátum: 2009. Október 09., 06:45:01 »
 Basszus nah Enterprise-E