Yeah. Szeretem ezt az oldalt.
A Borg elég komplikált sztori volt, de legalább olyan nagyívű kaland is. Egy kerek kis időhurok paradoxona is rabul ejti az ember képzeletét, az idővonalak ilyetén kuszálódása pedig képes efféle költői végkifejletekre is. Bár bevallom a végén nem tudtam eldönteni, hogy ez a kislány ellentmondásba kereült-e a Star Trek Manga féle Borg eredettel. De mindkettő ötletes sztori. Mindig is kíváncsi voltam a Borg eredetére, és a First Contact kissé csalódást okozott a királynőjével, de a királynő eredete orvosolta a problemát. Ott már valóban szerepelt az a törtetés, ami egy ilyen fenyegetés születéséhez vezethetett. Hogy az eredeti csapat is érintett volt az ügyben, pedig csak megkoronázta az egészet. Ezzel szemben itt a kolektíva kissé más alakot ölt. Kevésbé bukástörténet, sokkal inkább valamiféle elementáltisan létező elrendeltetett képződmény. Aminek mindenképp és elkerülhetetlenül meg kellett születnie hibáinkból. Ez és a legénység épp csak érintőleges szerepeltetése egy kissé eltávolítja a sztorit a széria eredeti hangulatától, de persze épp így űl a csattanó. Humánus oldalunk helyett a borgban kivirágzó hibáinkra, árnyainkra fókuszálva. Vagy tudomisén.
Egybként az IDW fórumán javasoltam, hogy készítsenek mainstream ongoingot kedvenc biztonsági csapatom a Vonda McIntyre által írt TOS könyvben szereplő Mandala Flynn hadnagy illusztris egységéről. Millió százalék az esély rá, hogy lesz belőle valami.
Úgyhogy következő javaslatom már itt teszem meg. Szerintem nagy igény lenne egy Star Trek Hölgyek Gyertyafényben címre is. Valahogy így. Deanna Troi - Gondolatok, Jadzia Dax - Tapasztalat, Tasha Yar - Készenlétben, B'ellana Torres - Mire jó egy borg?, T'pol -Most aztán Pon'far, Uhura - Pon'far után.