HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Sci-fi képregények
holloo:
Köszi szépen a W40K képregényeket. :worship: A történet eddig a szokásos, besorozzák az újoncokat. ;D Persze kíváncsian várom, hogy mi is lesz ebből Dan Abnett neve garancia egy jó kis W40K történetre.
--- Idézetet írta: gorugrany - 2010. Február 22., 20:27:38 ---Ha netán olyan dologgal találkoznál, aminek a magyarítása fejtörést okoz látogass el mondjuk ide.
Várom a többi részt is. Csak így tovább!
--- Idézet vége ---
A Kápolna szerintem passzolt a magyar szövegbe, mert elég sejtelmesen, és vallásosan fogalmaz az űrgárdista (és ezt kimondottan sikerült visszaadni a magyar szövegben is :bravo:). A Gépszellemmel viszont egyet kell értenem, az szerintem is találóbb lenne.
A szótárt pedig én is átfutottam és azért így elsőre is érdekes, mert pl. a Dreadnought magyar fordítása Monstrum és nem harci robot. A harci robot minden egyéb sci-fiben frankó lenne, de a W40K világától eléggé idegen egy ilyen lényegretörő szó. És akkor a hibrid Predator Pusztító és hasonlókat meg sem említem. Egyébként ha jól emlékszem, a Gauntokban is rengeteg gép le lett már fordítva és nem is rosszul. ;)
gorugrany:
--- Idézetet írta: Aldarion - 2010. Február 22., 21:15:10 ---Jönni fognak azok is. Viszont most már kíváncsivá tettél... Miket olvastál a képregények közül?
--- Idézet vége ---
Ami neten fellelhető az, azt hiszem meg is van nekem. Jó részüket már olvastam leginkább a monthly-kat hanyagolom főleg lustaság miatt, mivel keresgélni kell, illetve egy egy rész hiányában nem kerek a sztori.
Aldarion:
Igen, ez ismerős. Watson próbált intellektust csempészni a regényeibe egy nagyon titokzatos szerteágazó összeesküvéssel, amiben csak az volt a baj, hogy közben olyan dolgokat írt le, amit a legtöbb hardcore warhammer fan elvől nem bírt lenyelni...
Abnett viszont képes egy velős sztorit előhúzni a kalapból, amire ráhúz nénemű esztelen mészárlást és készis van egy ízig-vérig Warhammer történet.
halfevil:
Köszi az új Warhammer 40k adagot! :badteeth:
A Dan Abnett (kép)regényeknek van valami különös, fanyar varázsa, bocs a szinesztéziáért, de ha valaki Watson-nal kezdte, hiányzik a mesélés teljes átszellemülése. Ez inkább a durva oldal, a kemény, folyamatos háború eszenciája.
Gyakni mennek-meghalnak... :D
Aldarion:
Jönni fognak azok is. Viszont most már kíváncsivá tettél... Miket olvastál a képregények közül?
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése