HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Sci-fi képregények

<< < (75/175) > >>

keildavid:
Ezer köszönet Recsinek, Simocnak és beigli69nek az X-Akták 29. számért! :worship: :worship: :worship:
A távlátók kalandja véget ért, de érdekes módon továbbra is rejtélyek maradtak, amikor Mulder eltűnt, és nem tudták pontosan hol volt. Persze ezért is tetszik az X-Akták sorozat. Mert csupa megmagyarázhatatlan rejtélyek vannak.

Sok sikert kívánok nektek a folytatáshoz!

Sepi:
Történt egy kis javítás a legutóbbi X-Akták képregény kredit oldalán. Akit érdekel, az legyen szíves és töltse le újra a most már hibátlan oldalt. Elnézést a kellemetlenségekért.

Galamb:
Végre volt időm elolvas az F. G. első részét. Bevallom a klasszikus képregényt nem olvastam, így nekem teljesen új a sztori, de bejön. Tetszett, hogy nem csapnak mindjárt bele a közepébe, hanem ebben a részben még tényleg a földön maradtak. Tetszik az is, hogy Flash professzor, így nem csak üres izomagy, hanem értelmiségi is (legalábbis remélem, később kiderül, nem hiába taníthat egyetemen). A rajzok se rosszak, először kicsit zavart a rajzfilmes stílus, de Dale így is dögösre sikerült!
 Szóval engem megfűzött a cucc, kösz talgaby!  :worship: :worship:

talgaby:
Dale-ből sokkal később lett eredetileg is bármi a megmentendő szépségen túl, és számomra a régi Flashek egyik legrosszabb pontja az volt, hogy Dale-t elrabolják, 6 oldal múlva megmentik, és vagy még azon vagy  akövetkező csíkban megint elrabolják, és e a folyamat kb. tízszer ismétlődött meg, mielőtt a karakter kimozdult volna a holtpontról. Imádom a régi ponyvákat, de vannak klisék, amik nagyon nem állták ki az idő próbáját.
Flash itt igazából magabiztos akar lenni, majd később jobban kiviláglik, hogy olyan macsós figura lett, aki a körülményektől függetlenül kiáll és megmondja a frankót, csak nem önteltségből, hanem mert így akar segíteni. A professzorkodással majd azt az amúgy elég jó taktikai érzékét és haditudását magyarázzák, amire az eredetiben összesen annyi magyarázat volt, hogy rögbis, így jól ismeri a stratégiát (ami nem rossz, de nem bánom, hogy valami intellektiálisabbra cserélték, igaz, így kicsit übermensch lett itt).
Elismerem, a mostani Buck jobb feltámasztás, de rosszabbul van írva. Ez a Flash-mini kegyetlenül pörög és rengeteg karaktert mozgat már most meg, a Bucknál meg lassan egy éve megy a sztori, de még feleannyi se történt, mint a Flash-miniben. Ennek ellenére persze az is lesz jövőre (Kendra már írogatja is be, köszönet neki érte), de a kettő közül nekem még a Flash a tetszősebb. Pláne Ming miatt. Talán a legjobb újjáélesztés, amit eddig a harmincas évek figuráinak sorából láttam, Straczynski Twelve-jét és Alex Ross Superpowersét is beleértve.

Gorgonita:
Flash Gordon: Nos, lehet, hogy a régi Dale klisés volt, de itt csak egy újabb sztereotipiát látok. (Black Widow). Lehet, hogy régen csak ájuldozott, bár úgy emlékszem már ott is aktivizálta magát, de a 80-as évek beli -jóval hangulathűbb -moziban Melody Anderson rendesen lekaratéjozta azt a piros maszkos drapériát. No persze csak a korszak akciójeleneteinek lendületében. A filmtörténelem csúcspontját képező, Ornella Muti-val folytatott párnacsatájáról már nem is beszélve. Szóval csak óvatosan azzal a bevezető szöveggel a nyitólapon (igen, most elolvastam :)). Számomra (öreg raketopedes) Dale-ben mindig is az volt a szerethető, hogy civilként szédül ebbe az egészbe és mégis megáll a tűsarkain. Akárcsak Diana Palmer Phantom, vagy Lois Lane Superman esetében. És ugye egyiküknek sem kellett feszülős ruci ahhoz hogy képregényes ikonokká válljanak.
Az hogy Flash és Dale exek megintcsak ront a mesebeli elrendeltségen, s nem hiszem, hogy kapcsulatuk ettől realistább lenne. Ellenben elveszett az a sodró lendület, amivel ezek ketten annó első találkozásukat követően máris fénysebességre kapcsoltak.
 Flash a filmekben sótlan volt, itt viszont nagyképű. Professzorrá tápolják, aminek a továbbiakban aligha lesz bármi jelentősége.
 Szóval bár anno örültem, hogíy indul ez a széria, ma már jobban örülnék egy Buck Rogers típusú, hangulathűbb reinkarnációnak. Ott remekül oldották meg a történet modernizálását úgy, hogy közben a karakterek varázsa nem sérült. (Leszámítva Deering százados eredetét, de ahogy mondani szokás, az már egy another sztori.)
 Összeségében tehát, köszönet a honosításért! A későbbi részekhez lesznek ennél pozitívabb gondolataim is. De alapjait tekintve: Játszd újra Flash!

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése