HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Sci-fi képregények
Aldarion:
--- Idézetet írta: Gorgonita - 2010. Május 20., 14:43:27 ---Meg kíváncsian várom mi sül ki az e3-as mmo bejelentésből.
--- Idézet vége ---
Hát arra én is, mert őszintén szólva nem tudom elképzelni, hogy ilyen vagy ehhez hasonló színvonalon tudná visszaadni a 40K univerzum hangulatát, ami nélkül egy közönséges hack and slash jellegű díszletvilággá fog lealacsonyodni az egész.
--- Idézetet írta: Gorgonita - 2010. Május 20., 14:43:27 ---A történetet féltávon nehéz lenne megítélni. Hőseink persze sok jóra nem számíthanak ott, ahol Jó és Gonosz helyett, Rend és Káosz hadakozik. A két életút talán egymás ellenpéldájává válik idővel? Vagy csupán ugyanazon karrier két stádiumát -kezdet és vég -mutatja be? Az írók eddig erre nem adtak támpontot. De a harmadik karakter, Tankred miatt az utóbbira tippelnék.
--- Idézet vége ---
A történet megítélése valóban nehéz, mert én saját tapasztalatom alapján kissé kaotikusnak éreztem első olvasatra, ugyanakkor a végére érve, a homlokomra csapva döbbennem rá, hogy szándékosan ilyen kusza a szerkezete, és az utolsó füzet eseményei lesznek azok, amik végképp minden mozaikot helyre raknak. Meg merem kockáztatni a kijelentést, hogy a legjobb Warhammer 40K történetek egyike ez a darab, de mindenképp a Boom! studios féle sorozat ékköve, úgyhogy nyugodtan ráérsz akkor ítéletet mondani, ha már végig értél rajta.
A két életút - három, ha Tankredet is számoljuk - az űrgárdisták idealizált karrierének három állomását mutatják be. A Tanonc-Harcos-Veterán szentháromságot: előbbit még csak áhítattal tölti el a Császár szolgálata, a második már életfilozófiaként tekint a szolgálatra, utóbbit pedig már maga a Halál sem akadályozhatja meg az Istencsászár szolgálatában.
--- Idézetet írta: Gorgonita - 2010. Május 20., 14:43:27 ---Egyedül az Eldák grafikáját éreztem világidegennek. Ők mintha egy StarCraft pályáról tévedtek volna ide a legújabb Transformers mozit keresve.
--- Idézet vége ---
Nos, ez egy érdekes észrevétel, de ezek szerint nem csak én viszonyulok hozzájut eképpen. A fajuk jól kigondolt koncepciót kapott, de a megjelenésük valahogy kirí a történet képi világából, noha egy elda őrült ismerősöm szerint pont ez teszi őket azzá amik: egy az embertől merőben eltérő idegen fajjá és kultúrává.
keildavid:
Ezer köszönet Talgabynak a Flash Gordon(2008) 1.részért! :worship: :worship:
Nagyon jól kezdődik ez a mini. Az tényleg igaz, hogy részletesebben kiderül, hogy kik a főhősök, és hogy az egész történet valóban még a Földön játszódik.
Dale Arden tényleg más jellegű karakter lett belőle. CIA ügynök. Hát ilyent még nem volt. Tényleg másképpen van a történetben, mint a klasszikusféle Flash Gordonban.
Gorgonita:
Elolvastam az eddig fordított wh40kkh részeket. Hazudnék ha az állítanám, hogy nem szórakoztat. Már csak azért is mert éppen újraolvasom a Watson féle alapokat. Meg kíváncsian várom mi sül ki az e3-as mmo bejelentésből.
De azért valahol félúton a Lego Jedik és a 40. évezred eme lidércnyomása között kell lennie valahol egy univerzumnak, ami hordozza előbbi mesei értékeit és utóbbi végigondoltságát.
A történetet féltávon nehéz lenne megítélni. Hőseink persze sok jóra nem számíthanak ott, ahol Jó és Gonosz helyett, Rend és Káosz hadakozik. A két életút talán egymás ellenpéldájává válik idővel? Vagy csupán ugyanazon karrier két stádiumát -kezdet és vég -mutatja be? Az írók eddig erre nem adtak támpontot. De a harmadik karakter, Tankred miatt az utóbbira tippelnék.
Ami a rajzokat illeti, nem hittem volna hogy a 40k villágát ilyen jól meg lehet jeleníteni. Azt hiszem azért sikerült mert következetesen ragaszkodtak a könyvekben leírtakhoz, a játékokon és képeken korábban már ábrázolt elemekhez. Egyetlen karakter sincs, akit ne éreznék telitalálatnak. Időnként ugyan megbicsaklik hogy akkor most fantasy vagy sf világegyetemet látunk, de ez már a regényekben is így volt.
Egyedül az Eldák grafikáját éreztem világidegennek. Ők mintha egy StarCraft pályáról tévedtek volna ide a legújabb Transformers mozit keresve.
No, ezek a gondolatok jutottak eszembe olvasás közben. Remélem nem a Káosz plántálta belém őket. :)
Genzo:
Reméljük nem fog rád szakadni... ;)
Aldarion:
Még három, amik most már azért menetrendszerűen fognak érkezni, ha csak rám nem szakad az ég...
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése