Szerző Téma: Kingpin Kiadó  (Megtekintve 156309 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Kingpin Kiadó
« Válasz #188 Dátum: 2006. November 20., 21:55:59 »
Hmmm...milyen stílust hallgatsz?
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
Kingpin Kiadó
« Válasz #187 Dátum: 2006. November 20., 21:44:46 »
Bár nem ebbe a topicba tartozik, de ha már itt tartunk. A filmeket én is megveszem (lassan már elérem a 100-as példányszámot). A képregényekkel ugyanez a helyzet. Minnél több van belőle eredetiben, annál jobb. A zenékkel már más a helyzet. Én megmondom őszintén, hogy sajnálok átlagban 3-4000 forintot kiadni egy albumért amin kb van 2-3 jó szám, a többi meg kuka. Másodsorban meg azért kényszerülök letölteni, mert azok a zenék amik nekem tetszenek általában CD-n ki sem jönnek csak bakeliton, ha meg kijön akkor azokat szinte lehetetlen megvenni, mert szinte el sem jut hazánkba, vagy pedig egyből elkapkodják az egészet.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Kingpin Kiadó
« Válasz #186 Dátum: 2006. November 20., 21:32:45 »
Na, akkor én félig köcsög vagyok, félig meg viszont böcsületes. Ugyanis, természetesen a képregényeket veszem, és a kedvenc filmjeimet is megveszem DVD-n(minimum, hogy moziba is megnézem). Lassan vagy 30 DVD-nél járok kezdek kifogyni a kedvenc filmekből. Viszont a zenéket töltöm. arra már nem marad keret...az igaz, hogy fájlmegosztóval történik, de akkor is...főleg amennyi cuccot töltök, a gatyám is rámenne a zenére.
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Kingpin Kiadó
« Válasz #185 Dátum: 2006. November 20., 20:19:19 »
Idézetet írta: Callaow
Bár nem nagyon tudok csodálkozni,hiszen a legtöbbünk már tőltőtt le mp3-at, filmet, game-t,xxx-et

Mint ahogyan eredetiben is vette már ezeket (xxx az más kérdés  ). Pl. én a kedvenc filmjeimet igyekszem megszerezni eredetiben, a zenei albumokról ne is beszélve.  És ugyanígy vagyunk a képregényekkel is, legalábbis azok akik ide látogatnak. Nálla az eddigi hsz-eiből nem ez jön le.  

(persze én is elkövetem a fentieket)

szerk.: "nálla az eddigi hsz-eiből nem ez jön le" természetesen a képregényekre gondoltam.
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 20., 21:41:52 írta Gabe »

Nem elérhető Callaow

• Garfield
  • **
Kingpin Kiadó
« Válasz #184 Dátum: 2006. November 20., 20:06:49 »
Bár nem nagyon tudok csodálkozni,hiszen a legtöbbünk már tőltőtt le mp3-at, filmet, game-t,xxx-et  
Kedves lacee,itt biztos nem  fogsz választ kapni,két dolog miatt.1,A HZS legtöbb tagja,tiszteletben tartja azt,hogy a magyarországi képregény fejlődés érdekében nem tölt fel megjelenésre váró,vagy a közelmúltban megjelent képregényt.(Talán ha letelik 2-3 év  )
A Vertigó kiadójának feje egy bizonyos Kaine,akiről elég annyit elmondani,hogy nélküle nem lenne megjelenő pókember idehaza.Respect  
A saját lóvéját fektette bele és szerintem nagyon nem támogatná egy igazi képregény rajóngó se,hogy azért bukjon,mert nyilvánosságra kerülne a neten a cucc.Pláne,mert ha az általa müködtetett KINGPIN kiadó nyereséges és remélhetően az lesz,akkor később további finomságok jelenhetnek meg.  

Szal sajnos ebben a kérdésben nem fogsz itt válasz kapni

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Kingpin Kiadó
« Válasz #183 Dátum: 2006. November 20., 19:34:14 »
Idézetet írta: lacee
ja es valahol vertigo konyvecskeket nem lehet letolteni?
torrenten megvan-ha jol emlekszem szinte az osszes hellblazer-de vhogy nekem kurva szarul jon,
es kb 2 het mire leerkezik mennyekbol!  
?  hálás lennék!

Moderátor lévén sokáig gondolkoztam, hogy töröljem e ezt a hszt. De inkább benthagyom, hogy lássátok,  vannak olyanok is akik mindent ingyen akarnak. A honosításokat is, de ami a legrosszabb, már a papír alapú cuccokat is.
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 20., 19:36:07 írta Gabe »

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Kingpin Kiadó
« Válasz #182 Dátum: 2006. November 20., 18:43:44 »
Ilyet teljesen felesleges kérdezned. Erre úgysem fog senki válaszolni, mert ez a kérdés alapból a képregényszeretők ellen irányul, bármennyire is jó szándékúan, vagy tudatlanul is teszed fel. Hiszen ha olyan képregényt keresel, töltesz le vagy fel amelyek hazánkban nyomtatott formában is megjelenik, azzal aláásod az amúgy is törékeny magyar képregényipart. Ezen gondolkozz el.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető lacee

• Donald kacsa
  • *
    • http://
Kingpin Kiadó
« Válasz #181 Dátum: 2006. November 20., 18:13:38 »
ja es valahol vertigo konyvecskeket nem lehet letolteni?
torrenten megvan-ha jol emlekszem szinte az osszes hellblazer-de vhogy nekem kurva szarul jon,
es kb 2 het mire leerkezik mennyekbol!  
?  hálás lennék!

Nem elérhető mahdi

• Sólyomszem
  • *
Kingpin Kiadó
« Válasz #180 Dátum: 2006. November 03., 00:19:52 »
Idézet
Sajnos nem fért bele egyetlen elválasztó oldal sem
Jah, tényleg, ezt én is akartam mondani csak valami elterellte a figyelmemet.  

Nem elérhető kaine

• Hulk
Kingpin Kiadó
« Válasz #179 Dátum: 2006. November 02., 15:45:00 »
Sajnos nem fért bele egyetlen elválasztó oldal sem, pont ilyen hosszú volt a 3 rész benne. A Vertigo 2-ben már nem lesz erre sem panasz.  

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Kingpin Kiadó
« Válasz #178 Dátum: 2006. November 02., 14:00:29 »
Na, hétfőn sikerült rendesen összezavarnom a duna Plaza-beli Alexandra bolt árusait, mire sikerült megtalálnunk a Vertigo-t.   De végül is sikerült. Szép, kíváncsian várom a folytatást is, csak egy kicsit az zavart, hogy ílső pillantásra átlapozva nem igazán tudtam, hogy hol végződik az egyik történet és hol kezdődik a másik. De ettől eltekintve nagyon tetszik. Hajrá!
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető kaine

• Hulk
Kingpin Kiadó
« Válasz #177 Dátum: 2006. Október 29., 15:07:10 »
Tegnap az Urániában már néhány darabot megvettek a korán kelők.
Kinn van a könyv az 576 boltokban is, csak van ahol nincs kitéve, úgy kell kérni.

Nem elérhető d-mon

• Batman
Kingpin Kiadó
« Válasz #176 Dátum: 2006. Október 27., 12:25:48 »
akkor az őszi szünetem tudom mivel fog telni:
1.megszerzem
2.végig azt olvasom, minden kis képkockát, mondatot elemzek

Nem elérhető kaine

• Hulk
Kingpin Kiadó
« Válasz #175 Dátum: 2006. Október 27., 11:42:10 »
Idézet
kaine: nem tudod véletlenül, hogy a soproni alexandrába megjött-e már? mert akkor jövő héten beszerzem én is
Úgy tudom tegnap még nem érkezett meg, de a jövő héten már biztosan meg fog.

Idézet
(szigorú vagyok)

Idézet
Persze ilyen indulás után biztos vagyok benne hogy a következő számokban a "lemaradottak" is bele fognak húzni...
Persze, mindhárom sorozatban lesznek azért csúcspontok és valamivel gyengébb történetek is, de a színvonalát megtartja mind.  

Idézet
ti sem kaptatok engedélyt, hogy a képfeliratokba belenyúljatok
Nem, ezt általában most már nem szokták megengedni, nem tudom miért. Egyszer még biztos kihúzzuk a gyufát náluk, ha azért is belenyúlunk majd.  
Idézet
De tényleg nagyon szép, szóval gratula!
Köszi, ez valami olyasmi számomra, amit így illik.    

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Kingpin Kiadó
« Válasz #174 Dátum: 2006. Október 26., 23:07:28 »
Idézet
Ja, és bocs, hogy nem oda írtam, de oda nem járok, sajnos már nem fér bele az útitervembe
Na látod, ezt nagyon helytelenül teszed!  

Amúgy mi lenne ha, szépen a Vertogo "hazai" fórumán is megírná mindenki  a véleményét? Elvégre mégiscsak az a Vertigo honlapja...

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
    • http://nitro1.fw.hu
Kingpin Kiadó
« Válasz #173 Dátum: 2006. Október 26., 22:43:34 »
Hömm. Megnéztem a "hivatalos oldalon"    a további mintaoldalakat. nagyon szépek!!!  
Egyetlen kérdés csupán: ti sem kaptatok engedélyt, hogy a képfeliratokba belenyúljatok (itt most speciel a polcon lévő könyvekre/filmekre(?) gondolok), vagy a beíró nem akarta azokat is magyarítani?
Ja, és bocs, hogy nem oda írtam, de oda nem járok, sajnos már nem fér bele az útitervembe.  
De tényleg nagyon szép, szóval gratula!  

Nem elérhető mahdi

• Sólyomszem
  • *
Kingpin Kiadó
« Válasz #172 Dátum: 2006. Október 26., 20:08:03 »
Idézet
mahdi: ez szép volt!   Igazán részletes lett.    Elsőre azt kérdezném meg, hogyha "ennél jobb nem is lehetett volna", akkor miért csak 60% benne két történet?   
A Prédikátor sajátja a texasi durva szöveg, szóval az állandó lesz ebben a sorozatban. Persze magyarul választékosabb lesz.   
A Constantine ezzel a történettel indult és én még sosem hallottam erről az íróról, de nagyon tetszett a stílusa, azért is indítottam ezzel.
Az Y-ban visszatérünk még a gyűrűre idővel, méghozzá nem akármilyen módon.
Hát a tizes skálát én pont a nagyobb szórás miatt használom, és így jobban érzékeltethetők a különbségek. A Constantine és a Prédikátor 60%-ot kapott, de amilyen iszonyat finnyás vagyok, ez nagy szó, nem sok képregény kap nálam 60-at és azon fölül.  (szigorú vagyok)
De ez is azt mutatja hogy az Y, mennyire lenyűgözött már az első számával. A 90% azért nem semmi....
Persze ilyen indulás után biztos vagyok benne hogy a következő számokban a "lemaradottak" is bele fognak húzni...
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 26., 20:09:26 írta mahdi »

Nem elérhető d-mon

• Batman
Kingpin Kiadó
« Válasz #171 Dátum: 2006. Október 26., 17:59:18 »
kaine: nem tudod véletlenül, hogy a soproni alexandrába megjött-e már? mert akkor jövő héten beszerzem én is

Nem elérhető kaine

• Hulk
Kingpin Kiadó
« Válasz #170 Dátum: 2006. Október 26., 17:19:39 »
Nekem is tetszett, azért is kezdtem el foglalkozni vele.

Nem elérhető freakdavE

• a csodálatos Zacskóember
  • Venom
Kingpin Kiadó
« Válasz #169 Dátum: 2006. Október 26., 17:07:10 »

Idézet
meggondoltam és mégis januárban fog kijönni a 2. rész. 
A harmadikat már áprilisra ki akarom tenni.
Na, az ilyeh hírektől lesz jobb az ember napja.  
Idézet
A FF 1-ben van is egy rövid történetük.
Tényleg. El is felejtettem. De most megint elolvastam. Nagyon jó az a kis mini story.
"Túl bizarr, hogy éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

Nem elérhető kaine

• Hulk
Kingpin Kiadó
« Válasz #168 Dátum: 2006. Október 26., 16:48:49 »
Idézet
Tavaszig???  Nem úgy volt, hogy februárban jelenik meg a VERTIGO 2?
De, csak a Prédikátor a Vertigo 3-ban fog igazán nagyot szólni.  
Különben azóta meggondoltam és mégis januárban fog kijönni a 2. rész.  
A harmadikat már áprilisra ki akarom tenni.

Idézet
Egyébként jól tudom, hogy Ennis is írta egy ideig a Hellblazert? Azt hiszem azt a tüdőrákos story-t is amit a filmbe is beépítettek.
Igen, írta egy darabig, épp azzal lett annyira ismert, hogy belekezdhetett a Prédikátorba. A rajzolója is ugyanaz volt. A FF 1-ben van is egy rövid történetük.
Szerintem a filmbe az első részből vettek át inkább.

mahdi: ez szép volt!   Igazán részletes lett.    Elsőre azt kérdezném meg, hogyha "ennél jobb nem is lehetett volna", akkor miért csak 60% benne két történet?  
A Prédikátor sajátja a texasi durva szöveg, szóval az állandó lesz ebben a sorozatban. Persze magyarul választékosabb lesz.  
A Constantine ezzel a történettel indult és én még sosem hallottam erről az íróról, de nagyon tetszett a stílusa, azért is indítottam ezzel.
Az Y-ban visszatérünk még a gyűrűre idővel, méghozzá nem akármilyen módon.

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Kingpin Kiadó
« Válasz #167 Dátum: 2006. Október 26., 15:54:17 »
Megvanmegvanmegvan! Tralalala!!!      

Nem elérhető mahdi

• Sólyomszem
  • *
Kingpin Kiadó
« Válasz #166 Dátum: 2006. Október 26., 15:52:53 »
Neki is ültem, és egy szuszra végigolvastam az egészet. Pont ebben a pillanatban végeztem, úgyhogy a leírt élmények nagyon frissek, és ropogósak! Szándékosan hátulról előre olvastam őket ( nem, nem vagyok mangamániás   ) Az Y, az utolsó férfit, mindenképp a végére akartam hagyni, afféle nagy csattanónak, hisz eddíg mindenki azt ajánlotta a legjobban. Meg is tudom érteni!  
Na de haladjunk szépen sorjában ( visszafelé   )

Vigyázat! --------------------------SOPILER----------------------------------

Prédikátor: Bár eddíg azt halottam róla, hogy ez az első rész ( már nálunk első ugye...) nem túl izgi és tartalmas, én nagyon kellemesen csalódtam benne. A szitokszótár ugyan majdnem teljesen kimerült a hasábokon, de ez sem feltétlenül baj, ha figyelembe veszük az adott szituációkat, és karaktereket. ( persze őket még nem tudjuk ennyiből pontosan megítélni, de szerintem a jellemek alaprajza megszületett minden olvasóban. ) / --bár néhogy egy picit zavaró volt a káromhalmaz...../ A történet ( vagy ezen epizód ) drámai kezdése jó, nem is túl hatásvadász, de nem is oly elidegenítően embertelen, pont ahogy azt kell. A következő oldal rettentően dinamikus válltással "ugrik" be, amit jól nyomatékosít az egész lapot beterítő kép a főszereplővel. ( nameg a mi kis prédikátorunk tömör de filozofikus mondanivalója...   ) Nem taglalok minden oldalt, de ami nagyon bejött, az maga a rajzstílus, mely rettentően karakteres és egyedi, jól felismerhető ( nem mint a Constantine-ban ) , és sajátos ( ami az Y-ra nem túl jellemző ) szereplőket eredményezett, attól függetlenül hogy fő, vagy mellékszereplők. ( na jó, végül is nem találkozunk benne sok "mellék" szereplővel az epizód szempontjából, csak a három szerencsétlen verőemberrel, akiket gyorsan likvidálnak. )  Az idő ide-oda ugrálásai nem zavaróak, sőt teljesen jól oldották meg őket, a vágások teljesen a helyükön vannak. Bár a történet nem túl sokrétü e részben, nekem nagyon tetszett hogy afféle "sokat sejtető" hangvételő, amihez egyedi, nyers-sötét hangulata is hozzátesz rendesen. Én nagyon bízok a Prédikátorban, azon kívül hogy Kain is megemlítette, szerintem érezni hogy igazán nagy sztorikat fogunk kapni a következő részekben.

Constantine: A kedvenc " démonvadászunk  " első története, szinte legendás, de én még sosem láttam, csak innen-onnan halottam róla. Ami először feltűnt, az a nem túl előnyös rajzstílus és színezés ( persze ez nem csak negatív, később kitérek rá hogy miért is nem ) de gyorsan túltettem magam, az aprócska kellemetlen élményen, és belevettettem magam ebbe a nagyszerűen megírt, és szinte mérnökien megszerkeztett okkult sztoriba. Hatásos kezdés, szinte az első képkockákon látszik, hogy nem mindennapi sztorival állunk szemben ( ami persze Constantine esetében nem szokatlan...) A Képek, a jelenetek, kellemes, ám mégis eléggé feszültséget sugárzó mondhatni " folyós", könnyed ütemet diktállnak. Mégsem vállik unalmassá a néha teljesen egysíku szerkeztés (pl azonos elrendezésű, méretű képkockák stb..) ugyanis ennek hatására a "fő" jelenetek, melyek rendszerint kirívóbb megjelenítést kaptak, sokkal hatásosabbak. John elmélkedései, kissebb-nagyobb monológjai zseniálisak, igazán átjön belőlük az a "mocskos Noir" életérzés, melyet az okkult fűszerek még pikánsabbá tesznek. Jók a " kitekintések " a kis belő epizódok, melyek életszerűvé teszik a képregényt. ( pl a graffitis lány stb...) A történet folyamatos feszültséget kellt, teljesen úgy van felépítve mint egy jó kis krimi-horror, megrendezése szinte tökéletes. Egyetlen egy rész nem tetszett ( nem tartalmi szempontból ) mégpedig John Afrikai kiruccanása, mely más tempót diktállt, és nekem kicsit megtörte az addíg olyan egységesen haladó történetet.
Persze utána beindullnak az események, és egy igazán Constantinos befejezéssel, stílusosan "majdnem" véget ér a történet. Alig várom a földbedöngölő folytatást!
Jah, ígértem hogy visszatérek a rajzstílusra, melyről a vége felé eléggé megválltozott a véleményem, olyannyira hogy teljesen magával ragadott. Ez a kicsit butácska, ám mégis részletes, érdekes színezésű rajz maximálisan illik a sztorihoz, mondhatni oly egyszerűen tökéletes mint maga a mű.

Y, az utolsó férfi: Na ez aztán nem semmi mondtam fennhangon amint befejeztem az Y első epizódját. Mielőtt elolvastam volna, csak halottam miket mondtok róla, de a rajz miatt ( örök vesszőparipám volt, de a Vertigo kiölte belőlem!   ) nem vettem annyira komolyan. Olyan átlagos volt. Hát az Y minden csak nem átlagos. A Sztori természetesen tökéletes, mint egy fantasztikusan megírt regény, melyben mégis filmszerű hirtelen vágások vannak. / kedvencem: Beth: El kell mondanom valamit *vágás* doktornő: Szülni fogok!   / Folyton gondolkoztatott, foglalkoztatott, járatta az agyam, sokkal jobban megvisellt ( pozitívan persze ) mint a Prédikátor vagy a Constantine, ez főként a rendkívül életszerű helyzeteknek, de inkább beszélgetéseknek volt köszönhető. A végén nagyot bámultam,    nem tudtam: most mi van???
Még most is a medalion, nameg a kis varázsboltban vett " bizsu " gyűrű jár az eszemben. Vajon a gyűrű okozhatja azt hogy Yorick életben maradt??? de akkor mi van a makival?..... Végszóként úgyérzem ma nem alszom túl sokat  , járni fog az agyam mint állat.....   Igyekszem megfejteni a rejtélyt, és rettenetesen várom a következő részt.

értékelés:
Y : 9/10
Constantine: 6/10
Prédikátor: 6/10

Utószó: Bocsánat az esetlegesen.....nem nem....biztosan előforduló, zavaró, helyesírási hibákért, de hirtelen élményből komolyabb megfontolltságot nélkülözve írtam a véleményem.

Gratulálok a Vertigo első részéhez, mindennemű nyali nélkül: Ennél jobb nem is lehetett volna!  
Jah, és azok akik még nem gondoltak megvételére igyekezzenek! Kötelező anyag!  

Nem elérhető freakdavE

• Venom
Kingpin Kiadó
« Válasz #165 Dátum: 2006. Október 26., 13:19:48 »
Idézet
Köszönöm a részletes véleményezést neked is!
Szívesen!
Idézet
Nekem viszont a Prédikátor jobban tetszik, mint a Hellblazer és szerintem neked is jobban fog, ha egy kis időt még adsz magadnak (mondjuk tavaszig  )
Tavaszig???  Nem úgy volt, hogy februárdan jelenik meg a VERTIGO 2?
Egyébként jól tudom, hogy Ennis is írta egy ideig a Hellblazert? Azt hiszem azt a tüdőrákos story-t is amit a filmbe is beépítettek.
Idézet
Add oda mahdinak is, hadd írjon véleményt ő is!
Odaadom, nem vagyok én irigy kutya.  

Nem elérhető kaine

• Hulk
Kingpin Kiadó
« Válasz #164 Dátum: 2006. Október 26., 12:48:13 »
Köszönöm a részletes véleményezést neked is!
Az Y szerintem is a legjobb a háromból minden téren. Nekem viszont a Prédikátor jobban tetszik, mint a Hellblazer és szerintem neked is jobban fog, ha egy kis időt még adsz magadnak (mondjuk tavaszig  )
Add oda mahdinak is, hadd írjon véleményt ő is!  

Nem elérhető freakdavE

• Venom
Kingpin Kiadó
« Válasz #163 Dátum: 2006. Október 25., 17:51:36 »
Idézet
Most még szent erekjeként védi.  / miután fél óra alatt elolvasta, vissza is csomogolta, nehogy baja essen.... 
Hát azért fél óránál jóval többet foglalkoztam vele (főleg mivel elhalasztották a mai vizsgámat) én inkább fél éjszakát mondanék.  
Idézet
Majd írd meg hogy tetszett!
Íme szerény véleményem: az "Y, az utolsó férfi" ismeretlen volt számomra és igazi élmény volt olvasni. A történet remekül kezdődik, és a visszaszámlálás "effekt" is nagyon jóll fokozza a feszültséget. A karakterek megdöbbentően élethűek. A reakcióik, a mondataik, mind nagyon valószerű. Ezeket a szereplőket akár ismerhetnénk is. Bár nem szoktam elhamarkodottan ítélni, de szerintem Brian K. Vaughan nagyon jó író.
A művészi kivitelezés is tetszett. Bár én szeretem a "festőibb" megoldásokat és a szokatlan stílusokat, ebbe a képregénybe ez a hagyományosabb, visszafogottabb stílus illik. Élethű színek, konzervatív képkockák, túlzásoktól mentes rajzok. Olyan mint a valódi világ. Ezzel még inkább fokozza a történet erejét. Bár a szereplők rajzai kicsit sablonszerűnek tűntek. A fordítás szintén jó, bár nem olvastam az angol eredetit, szerintem megtartotta a karakterek életszerűségét. Ha pontoznom kellene 5/5      
A "Hellblazer" első számát már olvastam korábban, így nem ért váratlanul, hogy egy remek horrorstory-t kaptunk JohnConstantine életéből. Olyan hangulata van, mint egy régi Hitchkok filmnek. Remekül van megírva és ezt a fordítás is visszaadja. A rajz viszont kettős érzelmeket keltett bennem. Néhol aránytalannak, már-már csúnyának tűnnek nekem a figurák, miközben más képek nagyon jók és hatásosak. A feszültséget nagyon jól hangsúlyozzák az "ijesztő" jelenetek zaklatott körvonalú képkockái. A szinezés természetesen régimódi, hiszen egy '87-ben készült képregényről van szó. Tetszik, ahogy néhol élethűségre törekszik, néhol meg elég beteges színeket használ. Összességében remek kis modern kísértettörténet. 5/4    
A Prédikátor megint csak ismeretlen volt előttem. Messze nem volt rám akkora hatással mint az "Y".  Sokat káromkodnak benne, sőt a főszereplő tiszteletes jár ebben az élen, de engem ez nem vágott földhöz. Néhány fej is szétloccsant, de ez se túl nagy érdem. Persze arra számítok, hogy a következő "mesélős" rész már remekül lesz megírva és tátva marad a szám. Mindenesetre kíváncsi vagyok. A rajzok kifejezetten tetszenek, bár Tulip nem az esetem. Férreértés ne essen, a nagymama sem! A folyamatosan tépett szélű képkockák funkciója sem esett le egyenlőre, de még úgyis elolvasom párszor.  A színezés jó, talán még jobban közelít a valósághoz mint az "Y"-ban, ami szvsz ebben a sorozatban is előnyös. A fordítás szövege valószínűleg felülmúlja az eredetit, hiszen mi magyarok sokkal választékosabban tudunk káromkodni mint az amcsik.  
Értékelésem: 5/3   de tudom, hogy lesz ez még jobb is.
kaine, mégegyszer  
Na mos jöhet egy kis

Nem elérhető kaine

• Hulk
Kingpin Kiadó
« Válasz #162 Dátum: 2006. Október 25., 16:20:46 »
A King Comicsban is megjelent a Vertigo a Lurdy Házban.

Nem elérhető d-mon

• Batman
Kingpin Kiadó
« Válasz #161 Dátum: 2006. Október 25., 13:54:55 »
nagyon jól tette.    egy karcolás sem lehet rajta

Nem elérhető mahdi

• Sólyomszem
  • *
Kingpin Kiadó
« Válasz #160 Dátum: 2006. Október 25., 12:17:45 »
Idézet
Nagyon szívesen!    Majd írd meg hogy tetszett!  
Remélem most már lassan nekem is a kezembe jut FraekDavE álltal....már ha kiadja a kezei közül  
Most még szent erekjeként védi.   / miután fél óra alatt elolvasta, vissza is csomogolta, nehogy baja essen....

Nem elérhető kaine

• Hulk
Kingpin Kiadó
« Válasz #159 Dátum: 2006. Október 24., 14:21:42 »
Nagyon szívesen!    Majd írd meg hogy tetszett!