Szerző Téma: *Marvel és DC SPOILER-sörözö*  (Megtekintve 1372750 alkalommal)

0 Felhasználó és 29 vendég van a témában

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
Re:*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
« Válasz #4650 Dátum: 2009. Február 08., 21:59:17 »
Nem feltétlenül Gail Simone-t kell keresztre feszíteni, mert az amerikai angolban használják a manazon kifejezést. Lökd csak be a google-be.

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4649 Dátum: 2009. Február 08., 21:25:28 »
Jézusom! Én kezdem azt hinni, hogy a Dc-nél minden áron próbálnak túl tenni a Marvelen hülyeség tekintetében! Most olvastam el a Final Crisis: Revalation befejező számát és azzal nincs is semmi gond, nagyon jó lett (hallkan jegyzem meg, hogy kb kétszer jobb, mint magának a főmininek a vége). De! Utána gondoltam beleolvasok a DC Nationbe, pedig nem nagyon szoktam, csak hát megláttam a Wonder Woman feliratot kiemelve. Hát nem kellett volna. Mármint elolvasni. Ez a Gail Simone akkor egy idióta, hogy az már fáj! Most kitalálta, hogy a tavasszal Zeusz szervez egy férfi hadseget az amazonok ellen, akiket Akhillesz fog vezetni. Ezzel még kb semmi gond nem lenne, talán még valami jó is kisülhet belőle. De elnevezte őket Manazonoknak!  Na itt jött el az a pont, hogy én majdnem sírva fakadtam. Komolyan mondon Gail mama tuti, hogy stikában olvassa a Hulkot és annyira megtetszett neki a Rulk név, hogy gondolta, ő is alkot valami hasonlóan idióta baromságot...

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #4648 Dátum: 2009. Február 08., 17:24:14 »
Ez az egy szám volt fenn az egész sorozatból a SpiderTomon anno. De egyébként csak a hatosra emlékeztem, a húszast már csak tippeltem.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4647 Dátum: 2009. Február 08., 16:51:34 »
A fene, gaby megelőzött...  És miért ne tudhatná fejből? Én is egy csomó mindent tudok fejből, hogy kivel melyik számban mi történt. Ha nagyon megfogja az embert valami, akkor azt megjegyzi.

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
« Válasz #4646 Dátum: 2009. Február 08., 16:27:20 »
Jesszusom, nem mondod, hogy ezt fejből mondtad meg?  Egyébként megnéztem, tényleg az a szám volt az.
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4645 Dátum: 2009. Február 08., 16:22:52 »
Ha jól emlékszem, akkor a (Peter Parker) Spider-Man v2 #26 az.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Callaow

• Garfield
  • **
« Válasz #4644 Dátum: 2009. Február 08., 15:52:37 »
Sziasztok,
elsősorban pókemberes szakértőket kérdeznék.Keresek egy számot,de már nem rémlik melyik cím alatt futott.
Gwen Stacy halálának "újra feldolgozása",egy rendőr meséli el kivülállóként.Annak idején nagyon megfogott,nagyon eltalált történet,nagyon jó minőségű rajzokkal.
Szerintem nem amazing cím,de tényleg nem jut eszembe,ha valaki tudja,kérném írja meg.

Köszönet.

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #4643 Dátum: 2009. Február 07., 21:29:43 »
Meg rajtuk kívül más nem is lenne korrupt.  

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4642 Dátum: 2009. Február 07., 21:24:12 »
Hajaj. Ha az adóhivatal ferengiket alakalmazna, akkor kb egy hét alatt kifehérítenék a komplett fekete gazdaságot...

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #4641 Dátum: 2009. Február 07., 21:19:38 »
Sámsonom ne légy már snasz, méghogy borgok. Bah. Rá kell uszítani néhány ferengi revizort.   Azok jobban izzasztanak mint a Norbi update egy szoláriumban.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4640 Dátum: 2009. Február 07., 20:51:43 »
Viccelődj csak kis ember, majd ha jönnek érted a Borgok, akkor nem lesz ilyen jó kedved...  

A Crokból meg nekem eddig a villanykörtés tetszett a legjobban.  Na meg a múltkor az sem volt semmi, amikor a Pingvin jött a pingvinekért, mire Robin, "Milyen pingvinek?"   (jó mondjuk ezt látni kéne, úgy nagyobbat üt...  ).

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4639 Dátum: 2009. Február 07., 19:55:32 »
Óh. Akkor most megerősítettem. A Tiny Titans oltári.
A Croc Ways is brutális. Hogyan küld e-mailt...

Ja, és doki, van valami, amit már egy ideje be szerettem volna linkelni neked... kis Star Trek.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4638 Dátum: 2009. Február 07., 19:29:13 »
Ööööö, gaby már nem azért, de én ezt már egy hete leírtam...  És nekem nem ez a kedvencem, hanem a World Funnest. Azt nem lehet túlszrányalni.  Na meg, amit mostanában szeretek, azok a "Croc Way" képsorok...  És nyugi, az első hat szám fordítása kész van, szerintem márciusban nekiülök és egy délután alatt lenyomok annyi részt, ami addig megjelenik (szóval kb hetet, nyolcat).  

Jolly: ilyenkor sajnálom, hogy most már vagy 8 részes lemaradásban vagyok a JSA-val és abszolút nem tudok hozzászólni a hsz-edhez.  De most már tényleg elegem van ebből és komolyan mondom, jövő héten szombaton leülök és bepótolom a lemaradásomat...

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4637 Dátum: 2009. Február 07., 19:01:29 »
Gyerekek, a Tiny Titansban a konyhás néni... besz*ás, én mondom. De a Végzős Krízis se volt semmi.  Úgyhogy lehet majd drukkolni a dokinak, hogy jusson el oda, mert ezt nem szabad kihagyni.

Nem elérhető Jolly Jack

• Asterix
  • **
« Válasz #4636 Dátum: 2009. Február 07., 15:04:30 »
Olvasgatom az infómorzsákat a JSA, pontosabban a Willingham - Sturges éra kapcsán, de eddig semmi konkrétat nem olvastam, leszámítva azt, hogy valamit terveznek Power Girl karakterével. Ez különben nem rossz ötlet, főleg most, hogy Power Girl is saját sorozatot kap. Így egy esetleges crossoverre is meg lenne minden esély. Egyébként kíváncsi leszek, hogy Johns távoztával a DC jelenlegi legjobb csapatképregényének színvonala mennyire fog visszaesni, egyáltalán lesz-e valami nagyobb változás a JSA körül.

Power Girl karakterét én annó a Johns által írt Power Trip című történetben kedveltem meg igazán (JSA Classified első négy száma). Az új sorozatok közül szerintem a Power Girl lesz az egyik legérdekesebb, főleg a Blackest Night miatt...  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4635 Dátum: 2009. Február 06., 15:08:26 »
Nem, nem változtattam sokat a szövegén, összesen kb. egy tucat mondatra emlékszem, ahol helyszűke miatt vagyy egyéb okból drasztikusan belenyúltam. Ha meg kellett volna dolgoznom a szöveget, nem kérem fel Nihilt a fordításra. Mert azért ne feledjük, hogy direkt őt szemeltem ki e célra a Kingdom Come-ra.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4634 Dátum: 2009. Február 06., 14:31:13 »
Igen, Nihil fordította, de ahogy ismerem talgabyt, tuti, hogy alaposan megdolgozta a szöveget.

A TT-vel kapcsolatban igazad van, csakhát a főmini fordítása még sehogy sem áll (kedden beszéltem Adrian Darcoval róla), és szilveszterkor mindenképp ki akartam rakni. De a One Year Laterrel megvárom a főminit. Pedig már másfél szám abból is kész van...  

(és ha reagálsz erre a hsz-re, akkor azt légyszi a DC topikba tedd, ne offoljuk ezt szét.  )

Nem elérhető Jolly Jack

• Asterix
  • **
« Válasz #4633 Dátum: 2009. Február 06., 14:26:36 »
Igen, elolvastam mindkét történetet. A Superman sztori kapcsán olvasgattam a hozzászólásokat, és meglepődtem a történetet ért negatív kritikákon. Azon viszont jót röhögtem, hogy az olvasók többnyire Batman és Robin az erőtér elleni "hadműveletét" emlegették. Mondjuk az tényleg komoly akció.  A Tini Titánok TPB-vel azonban talán érdemesebb lett volna várni, míg a főtörténet is kikerül. Egyébként a fordítás jó, akárcsak a Superman sztori esetében. A Kingdom Come elolvasásáig még nem jutottam el, de majd az is sorra kerül a napokban. Ez utóbbira nagyon kíváncsi leszek, már csak azért is, mert ahogy olvastam Nihil fordította.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4632 Dátum: 2009. Február 06., 14:08:08 »
Na végre valaki, aki osztozik a McKeever utálatomban! Amúgy, amit én igazán nem tudok megbocsájtani neki, az Ravager és Tim kilépése a csapatból. Meg anno, amikor úgy elb*szta a Titans of Tomorrow...today végét! Pedig az egy piszok jó sztori volt, azt még én is elismerem (hiába, hogy Johns ötletét vette elő újra, akkor is jó volt), és aztán 3 oldalon úgy haza vágta az egészet, hogy azt hittem sírni fogok. Pedig mikor a végén Tim lelőtte Connert, már majdnem el is sírtam magam...  Na mindegy, ettől függetlenül az a sztori tuti honosítva lesz egyszer.

Ja és itt nem kell spoilerezned. Ott van a topik címében, hogy spoileres topik, szóval, aki ide jön és élményrontó dolgot talál, az magára vessen!
(és mellékesen kérdem, hogy a szilveszteri DC frissítést elolvastad már?  )

Nem elérhető Jolly Jack

• Asterix
  • **
« Válasz #4631 Dátum: 2009. Február 06., 14:00:57 »
Sean McKeever valóban jobban tenné, ha átadná a címet valaki másnak. Egy sima középszerű csapatképregényt csinált a Teen Titans-ból. De a legnagyobb hibát mégis a Terror Titans megírásával követte el. Mondjuk engem egy csöppet sem érdekel egyik sem, de azért időnként bele-bele olvasok, és jókat röhögök... A DiliDió által beharangozott Deathtrap crossover is eleve bukásra van ítélve szerintem. Ráadásul most, hogy a Titans következő számában Nightwing lelép, nem látom értelmét tovább olvasni ezt a sorozatot sem. Pedig remekül indult...  

Komolyan mondom, a Final Crisis égisze alatt futó Legion of 3 Worlds, a Rogues' Revenge és a Revelations, valamint a Last Will and Testament (bár ez utóbbit nem nagyon tudom behelyezni a történetszállba) össze-vissza verte a főtörténetet. Nemigazán értem Morrison mi a fenét akart ezzel a kusza Végső Válsággal, pedig ha elállt volna a Superman Beyond (noha a történet első része még tetszett) és a Batman R.I.P. megírásától, egy korrekt sztori kerekedett volna a Final Crisis-ből; így viszont finoman szólva is egy nagy massza lett az egész. Kár érte, de a Blackest Night kárpótol majd mindenért. Egyébként a mellékszállak közül szerintem a jelenleg is futó Legion of 3 Worlds a legjobb. Egyszerűen zseniális, amit Johns művel.  

Egyre kíváncsibb vagyok Tomasi Kívülállóira. Szerintem az egyik legjobb csapatképregény lesz az Outsiders, de az, hogy Batman karakterét Owlman-nel akarja pótolni...az érdekes lesz. Tomasi előre közölte, hogy a figura eredete nem lesz valami nagy szám, ugyanakkor ki más, mint Dan apó kikotyogta: [span style=\'color:#000000;background:#000000\']"A bagoly és az inas egy és ugyanazon személy." Az pedig már ismert, hogy Alfred irányítja majd a küldetéseket. Szóval úgy néz ki, az öreg is jelmezbe fog bújni.[/span] Erre nem tudom mit mondjak. Elég olcsó ötletnek tűnik, de még valami jó is kisülhet belőle.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Február 06., 14:01:49 írta Jolly Jack »

Nem elérhető Inner Circle

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #4630 Dátum: 2009. Február 06., 11:49:29 »
Hejj, de régen volt, amikor még harzatomi néven írt az Indexre és a Fenegyerek- meg X-Men filmekre jártunk, éjféli vetítésekre... asszem a Duna Plazában az X-Men első részének bemutatójánál Vihar és Küklopsz álltak a moziterem ajtajában, hirtelen elég megdöbbentő élmény volt :-) Küklopsznál egy kicsit magasabb voltam :-)

Szerkesztés: mármint nem McKeever-re gondoltam, hanem Mr Harzára
« Utoljára szerkesztve: 2009. Február 06., 11:50:06 írta Inner Circle »

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4629 Dátum: 2009. Február 06., 10:00:25 »
Talgaby, nekem van egy listám. Miszerint, ha lesz egy pisztolyom és egy repülőjegyem az USA-ba, akkor kit kell fejbelőnöm. McKeever az egyik...  

Viszont, ilyen nincs és mégis van! Én esküszöm alapítok egy Johns imádó szektát, mert ezt már egyszerűen nem hiszem el! Ki feszít ott a Legion of Three Worlds 03. számának a végén? Na ki? Hát Impulzus (illetve Kölyök Flash, de most ugyan az)! Komolyan mondom sikítani tudtam volna az örömtől, mikor megláttam! Imádom ezt a csávót! Jelenleg már jobban szeretem őt, mint Peter Davidet vagy Tom DeFalcot!  
« Utoljára szerkesztve: 2009. Február 06., 10:00:56 írta dr samson »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4628 Dátum: 2009. Február 06., 08:33:53 »
Nono, Sean McKeevert szeretjük. Ő írta a Mary Jane-sorozatokat a Marvelnél, szóval őt nem bántani.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4627 Dátum: 2009. Február 06., 06:34:36 »
Én is megdöbbenve tapasztaltam, hogy a Tini Titános alfórumban van Tegyél fel kérdéseket Sean McKeevernek topik is. És McKeever elég rendesen válaszolgat is rájuk! És ezért most hirtelen ellenállhatatlan vágyat érzek, hogy beregeljek és megkérdezzem tőle, hogy mikor akar végre eltakarodni a Tini Titánoktól és átadni a címet valaki olyannak, aki ért is az íráshoz...

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4626 Dátum: 2009. Február 05., 22:35:00 »
De, az alkotók fórumain az alkotók nevei azért hozzájuk szoktak tartozni. De a comicbookresourcesen is sok képregényesnek van saját kis fóruma. Meglepően sok íróval/rajzolóval lehet beszélgetni, ha akar az ember.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4625 Dátum: 2009. Február 05., 21:31:48 »
Na jó, most direkt kötözködsz?  Amúgy tök poénosak a rangok. Új Geoff-fan, Haladó Geoff-fan, stb...  Most olvasom az Adventures Comics topikját és megy a találgatás ezerrel...

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4624 Dátum: 2009. Február 05., 21:29:02 »
Hát persze, minden nick név tartozik valakihez.  
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4623 Dátum: 2009. Február 05., 21:26:45 »
A kérdés megoldódni látszik, ugyanis van egy Geoff Johns nevű felhasználó a fórumon. Persze, lehet, hogy valakinek ez a nick neve...

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4622 Dátum: 2009. Február 05., 20:34:01 »
Doki, akkor lehet, hogy naív vagy. Kaine sem Harza Tamás néven van a fórumokot, holott mindenki ismeri a polgári nevét.  Könnyen előfordulhat, hogy Geoff sem a saját nevén fut a fórumokon.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #4621 Dátum: 2009. Február 05., 20:19:36 »
Idézetet írta: dr samson
Ben, most komolyan: szerinted még nem jártam Geoff Johns oldalán?

Nem látok a fejedbe pajtás.