Olvasgatom ezt az Origins and Omens-t és egyelőre nem látom, mi értelme van ennek azon kívül, hogy egy csomó DC címet elolvasok miatta, amit amúgy sosem tennék.
Nahát!
Az igaz, hogy pl.: a
Nightwing befejező számából én (is) kihagytam volna, viszont érdekes dolgok is vannak benne. Arra pedig pont jó, hogy be legyen harangozva a
Blackest Night.
Olvasgatom az infókat a
Doom Patrol és a
Metal Men kapcsán. Kíváncsi leszek mennyire lesznek sikeresek. A rajzokkal szerintem nem lesz különösebb gond (Doom Patrol - Matthew Clark, Metal Men - Kevin Maguire), viszont arra kíváncsi leszek, hogy Keith Giffen tollából milyen Doom Patrol történetek születnek majd? A Metal Men már egy egyszerűbb eset, szerintem ez működni is fog; Keith Giffen és J.M. DeMatteis írják majd.
Olvasván a
Batman and the Outsiders Special-t, megnyugodtam, hogy Alfred nem öltözik bagoly jelmezbe. Tomasi előtt le a kalappal, nagyon eltalálta az elején azt a részt, amikor Bruce "elbúcsúzik" Alfred-től. Jó kis csapatképregény lesz ez. A
Justice Society of America jövőjével kapcsolatban viszont már kevésbé vagyok ilyen optimista. Nagyon sajnálom, hogy a DC egyik legjobb sorozatát májustól már nem Geoff Johns írja. Igaz, a májusi számot még Jerry Ordway jegyzi, és majd csak ezután jön az új írópáros, Bill Willingham és Matt Sturges. Annyit már most tudni, hogy új tagokkal bővül majd a csapat, míg James Robinson teljesen átszervezi az Igazság Ligáját - Green Lantern, Green Arrow, Supergirl, Batwoman, Congorilla, Freddy Freeman a kék jelmezében (új névvel), Ray Palmer (Atom) és Mikaal Tomas (Starman). Kíváncsi leszek, hogy Robinson a felejthető Superman munkássága után mit kezd majd ezzel a címmel. Én személy szerint jobban örültem volna, ha inkább JSA-t ír, és a Willingham - Sturges páros kapja meg a
Justice League címet.
Ha már így belejöttem;
Final Crisis Aftermath címszóval májusban kezdetét veszi négy 6 részes mini:
Run!,
Escape,
Dance,
Ink. Ezek közül nekem az Escape tűnik a legjobbnak, melyről azt mondják nagyon kemény anyag. A leggyengébb szerintem a Dance lesz. Japán Ifjonc Szupercsapatára szerintem senki sem lesz kíváncsi, ellenben a Tetkós Csávó (Ink) a Final Crisis alatt egyre népszerűbb lett, ezért úgy vélem az Escape mellett az Ink lesz a Végső Válság következményei közül a másik legolvasottabb.