Ramost én is csipázom, a sok tökéletes és unalmas klisékért rajogónak csípje csak a szemét a rajzaival! Ramos a comic legszebb hagyományait eleveníti fel, mikor még a comic meg a cartoon karikatúrát jelentett.
Egyébként sem tudom, mi az a nagy felhajtás a Pókarc körül. Ha ő egy zászlós hajó, akkor legyen a neve Titanic én meg leszek a jéghegy. Nincs vele semmi bajom, ő sem isten, sem szent, mindenkinek legyen róla saját koncepciója, minél egyedibb, annál jobb.
Mellesleg aki realitást vár egy képregénytől, az ne Pókembert-Marvelt olvasson... szerintem. Vagy a realitás a túlméretezett szuperizmokat, melleket, seggeket jelenti, ahol mindenki "tökéletes" alakkal bír, akinek még álmában is minden izma megfeszül?
McFarlane-t nem szeretem, nem is szorul a védelemre, azt viszont a javára tudom írni, hogy amellett, hogy jók a karikatúra stílusú rajzai és (Ramossal együtt) ezek jó kontrasztban állnak az általuk rajzolt, gyakran sötétebb hangvételű munkákkal, van merszük, és képesek csúnya karaktereket is rajzolni. Jim Lee-től és Turnertől ilyet még nem láttam. Se öreg, se ronda figurát, amire azt mondam volna, hogy igen, ez el van találva. És ilyen szempontból Lee és Turner kevesebb a szememben, mint mondjuk Ramos, Tim Sale, Madureira, Chris Bachalo vagy Todd McFarlane (a sorrend és a lista nem végleges).
Ja és a nagy szemek, nem anime-manga találmány. Ezt speciel nyugatról lesték el, a Disney rajzfilmekből és más mesékből.
Daredevil ügyben: A Lying in the Gutters-ön olvastam, hogy volt egy Spoiler a Civil War 1-ben, ahol lehetett látni, ki az új Fenegyerek.
Spoiler:
Iron Fist vagy Vasököl vagy ahogy hívjákSpoiler vége
Aztán kijött a Civil War 1. Director's cut, és közben megkezdődött a ködösítés, és a különböző amerikai fórumokon bedobtak még 4-5 lehetséges jelöltet az új Daredevil címre, de azt mondják, a DD #87. számából minden kiderül. Részletek
a honlap tetején itt.