HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések

*Marvel és DC SPOILER-sörözö*

<< < (1358/1662) > >>

Gorgonita:
Igaz, de az én olvasatomban azért van különbség aközött is ahogy a legutóbbi F4-ben meghalt a srác a szuperhősök "határai" miatt, és aközött, hogy az író úgy dönt egy szép napos reggelen, hogy ma Ororo ki fogja tépni valakinek a szivét. Utóbbi -szvsz -már nem arról szól, hogy szegény hős rákényszerült, hanem hogy az író rákényszerítette.

talgaby:
Abban igazad van, hogy mostanság kissé gyakorta bukkannak fel ilyen helyzetek, de szerintem nem erőltetettek. Azért abba gondolj bele, hogy egy olyan világról van szó, ahol lassan mindennapos, ha valaki kocsikat hajigál vagy a fejedben beszél. Emellett olyan szituációk, amikben egy nagyerejű bűnöző komoly veszélynek teszi ki az embereket nem is olyan ritka. Én azon csodálkozom, hogy olyan sokan maradnak életben, viszonylag kevés a halálos kimenetelű küzdelem, bár ebben benne van, hogy a hősök valamennyire visszafogják magukat. De néha ezt nem lehet, ekor történik meg a haláleset. És én azt nem hiszem, hogy bármilyen tiszta erkölcsöt is képviseljen valaki, ne kerülne olyan helyzetbe legalább egyszer kalandjai során, hogy döntenie kelljen, hogy hányan haljanak meg úgy, hogy nincs olyan alternatíva, hogy sehányan. Az a világ már csak ilyen.

Gorgonita:
Az egy dolog hogy az írók megteremtik az -szvsz -erőltetett helyzetet, amikor a "hős" nem tehet mást, mert különben felrobban a fél világ, vagy meghal az a szegény Télapó, de az már egy másik kérdés hogy miért teremtik meg rendszeresen. Erre írtam, hogy megeshet, egyszer-kétszer megtörténhet, de ha már rendszert csinálnak valamiből, annak a háttere a pénz.
 A közönség egy része vevő erre, hát megadják nekik. Közben nem veszik figyelembe, hogy ami egyszer még talán elgondolkodtató (bár szrtem semmivel sem tanulságosabb, mint amikor a hős az utolsó pillanatban letesz bosszújáról), ugyanaz végigjátszva minden karakterrel már a hangulat rovására megy.
 Ororo, Kolosszus, Kap, Vas, stb szerintem addig is erős karakterek voltak, csak épp nem öltek meg senkit. Egy karakter nem attól lesz erős, mert beleírják egy szövegbuborékba az írók, hogy erősebbnek érzi magát, vagy mert ráhúznak egy új ruhát/frizurát hanem attól amit képvisel.
 Attól hogy megkeményítik egy karakter szívét, komorabbá teszik az imigét, csak az eladások nőnek, de hogy ettől jobb is lenne a karakter, azt nem hiszem.

talgaby:
Viszont mostanság már megint erős és határozott. Ha nem lett volna Vadóc és Sage az X-Treme X-Menben, ő lett volna ott az abszolút favoritom (azért említem ezt a sorozatot, mert ott volt szerintem utoljára igazán saját csapata - és mert imádom azt a címet  ).

Inner Circle:

--- Idézet ---Vihar képes ölni. Ő sose volt az a szentfazekaskodó típus, mint Küklopsz. Egy kemény, elszánt vezetőalkat, aki megteszi, amit szükséges, és ha kell, akkor öl is, ha nincs más hátra. Szerintem a karakterhez tökéletesen passzol.
--- Idézet vége ---
Vihar legelőször még nagy becsben tartotta az életet, aztán a magyar X-Menből kimaradt részek idején - mostanában nitrónál olvashatók - mint vezető, alaposan megváltozott (ennek a külső jele volt a Kitty-t kiborító bőrruci) és olyan könyörtelen lett, ahogy mondod. Callistót megölte volna, ha a Kuruzsló nem menti meg; nem Viharon múlt. Aztán elvesztette a képességeit, viszont félelmetes pusztakezes harcossá vált; a Mutánsok Végzetében egy szál késsel verekedte át magát egy hadseregnyi démonon, ami még Rozsomákot is megizzasztotta volna. Nekem nagyon tetszett ez a karakter, sajnos aztán "elkenték", átváltozott nyavalygós, a-képességeim-nélkül-meg-se-tudok-mozdulni pojácává, aki végül még Gambitnek adta át a csapatvezetést...

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése