HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
talgaby:
--- Idézet ---Ororot illetően viszont tényleg elég gázos volt, amikor Velő ellen harcolt és kitépte a szívét...
--- Idézet vége ---
Bár én ezt konkrétan nem olvastam, de a Storm minit igen, és ott vmi olyasmit emlegettek, hogy egy bomba volt rákötve, szóval vagy megöli, vagy viszlát mindenki. Egyébként azt nen értem, hogy miért csodálkoztok azon, hogy Vihar képes ölni. Ő sose volt az a szentfazekaskodó típus, mint Küklopsz. Egy kemény, elszánt vezetőalkat, aki megteszi, amit szükséges, és ha kell, akkor öl is, ha nincs más hátra. Szerintem a karakterhez tökéletesen passzol.
Hm, az Astonishingből gondolom a v2-re gondoltál, mert nem ismerős a sztori, és csak az maradt ki nekem...
Inner Circle:
--- Idézet ---Legjobban meg azt utálom, amikor a dráma kedvéért, a hősöket akik addig sosem öltek, olyan helyzetbe kényszerítik, hogy kénytelenek legyenek megtenni, lsd Ororo, Kolosszus.
--- Idézet vége ---
Szerintem önmagában az, hogy az "erkölcsös" hősöknek néha ölni kell, egyáltalán nem meglepő, sőt: inkább az lenne a meglepő, ha ebben a szakmában éveket lehetne lehúzni úgy, hogy ne kerüljenek ilyen helyzetbe. Hiszen a szuperhősök afféle rohamrendőrök, a rohamrendőrök meg azért elég sokszor elsütik a fegyvert.
Kolosszussal ez először még az "ősidőkben" fordult elő, Proteus ellen, és SZVSZ nagyon jó történet volt. Először is P. megtámadta Kolosszus barátait, aztán sorra múmiává aszalt egy halom ártatlan embert, majd feldúlt egy várost, végül Kolosszust is meg akarta ölni és felélesztette a legborzalmasabb emlékeit. Továbbá nem is igazán volt emberi alakban, és Peter még ekkor sem igazán akarta megölni, csak hát "így sikerült". És utána azért kicsit rosszul érezte magát.
Másodszor pedig az Infernóban törte ki Szökőár nyakát, ami szintén teljesen indokolt volt. Több száz Morlock hevert holtan, Kolosszus szeme előtt esett el először Árnyék, aztán Rozsomák, majd Kitty, és a Martalócok csak nevettek, amikor megpróbálták Kolosszust is megölni - és érezte, hogy sikerül is megsebesíteniük. Ilyenkor a leg-galamblelkűbb embernek is elboríthatja az agyát a vér, szerintem teljesen jó jelenet volt, ahogy Kolosszus a végén bepöccen, és KRAK! Nem csoda, hogy a többiek elpucoltak...
Ororot illetően viszont tényleg elég gázos volt, amikor Velő ellen harcolt és kitépte a szívét...
Inner Circle:
--- Idézet ---Jean semmilyen vérrokoni kapcsolatban nincs Kábellel, a mostohaanyja...
Bucky: mi lene, klónozták. Te is olvastad a sztorit, szerencsére gyorsan ki is nyírták. Deadpool #00.
--- Idézet vége ---
De Jean "felszívta" Madelyne emlékeit az Infernóban, szóval ha testileg nem is, de "lelkileg" az anyja. Az Astonishing X-Menben (az eredeti háromrészesben, amiben meghalt "Rozsomák") mikor Halál lehajított Kábelt az Aurora (vagy milyen) repülőgépről, még azt is írták mellé, hogy "A zuhanó férfi a fia, a karjában tartotta amikor megszületett..." - és ez végülis igaz. Persze lehet hogy hülye volt az író és nem ismerte a Jean-csavarokat.
Bucky azóta nagyobb karriert is csinált, úgy tudom, ő a "Winter Soldier" (magyar fordítás egyelőre nincsen, lehetne mondjuk "Havasi Gyopár" ) és Rozsomák kissé morcos rá...
Ja és a beszélgetést olvasva örülök, hogy nem vagyok nagy Pókemberes, mert az ilyen Gwenes cuccoktól alighanem megütött volna a guta.
Gorgonita:
Sajnos nem csak a múlttal csinálják ezt, hanem a jelennel is. Gondoltátok volna régen, hogy Kolosszus egyszer majd Magnetot segíti, vagy hogy Cyclops Emmával kavar, és ezért még Jean-t is megölik az írók? Nem mondom, hogy sose változzon semmi, de ezekről ordít, hogy csak hatásvadászat.
Vagy pl a New Avengers létrhozásához, miért kellett megölni a régi csapat felét? Nem lett volna egyszerűbb, hogy kilépnek, és felveszik helyettük az új tagokat? Sólyomszem újraszervezhette volna a nyugati Partyt, Vizió elkezdhette volna a Young Avengersek képzését, a Hangya meg a tudománynak szentelhette volna nyugdíjas éveit. Tartalékos állományba kerülnek, oszt jóéccakát. Jöhet Spidey, Wolwerine meg Cage.
Legjobban meg azt utálom, amikor a dráma kedvéért, a hősöket akik addig sosem öltek, olyan helyzetbe kényszerítik, hogy kénytelenek legyenek megtenni, lsd Ororo, Kolosszus. Legutóbb már Kap sem nézte hogy mekkorát üt, aztán nem győzték körbemagyarázni lélektanilag. Tony meg -igaz, hogy csak egy pillanatra -de megállítja egy ellenfele szívét? Megtörténhet persze...de sorban mindegyik hőssel? -a hatoslottó esélyesebb.
talgaby:
Jean semmilyen vérrokoni kapcsolatban nincs Kábellel, a mostohaanyja. Benne most én spec reménykedem, hogy végre halott marad, legalább még pár évig. Kicsit unalmas a sok feltámadása, akármennyire is kedvelem a karakterét.
Bucky: mi lene, klónozták. Te is olvastad a sztorit, szerencsére gyorsan ki is nyírták. Deadpool #00.
A The Endhez én is nagy reményeket fűztem. Aztán semmi. Pedig milyen zép lett volna, ha ebben racionalizálják a MU-t.
Ben bácsi...hm...lehet. Végül is, amíg élt se látta senki őket egy időben és egy helyen. Meg aztán ki tudja mivel foglalkozott valójában az öreg...
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése