HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
talgaby:
Én pedig nagyon, hogy az legyen. Dick marha jó Batmannek bizonyul, és remek párost alkotnak a Wayne-csemetével. Ideje már, hogy végleg átvegye a szerepet. Marvelné is végre úgy néz ki, marad Bucky Amerika Kapitány és Steve Rogers új szerepet vállal jó 65 év után magára, DC-nél is nyugodtan le lehet váltani Bruce-t és hagyni, hogy a tanítványa végre betöltse a neki szánt szerepet.
Predash:
Köszi szépen. Tehát gyakorlatilag a Bruce-szal való történésekre a válasz: SEMMI: :D Igazából nagyon-nagyon-nagyon nem szeretném, hogy Bruce csak valami mentor legyen, ha visszatér, vagy pedig valami új hős. A hideg is kiráz.
Jolly Jack:
--- Idézetet írta: Predash - 2010. Március 01., 01:08:56 ---Mi történik most Gothamban, Dickkel, Daminennel? :D Bruceról semmi hír?
--- Idézet vége ---
Bruce él és virul valahol a DC tér-idő kontinuumban. Ha eddig nem olvastad volna a Batman and Robin sorozatot, szerintem vedd fel a fonalat, mert baromi szórakoztató, és pár dologra már most választ kapsz. Morrison egy zseni. Az ember azt hinné, azzal hogy Bruce-t visszahozza, a saját munkáját teszi vele lapátra pedig nem. Ez a Bruce Wayne már nem az a Bruce Wayne (lesz), akit eddig láttunk, olvastunk, és éppen ez ad potenciált a Batman franchise-nak a jövőre nézve. Kérdés persze csak az, kitudják-e használni majd a benne rejlő lehetőségeket. Morrison távozása után kétlem.
Na de nézzük a Batman címet: Tony Daniel kezdi összeszedni magát az Élet a halál után című története vége felé, ami meglátszik a rajzok minőségén és a szálak boncolgatásában is. Habár Dick karakterizálása sajnos korántsem sikerült neki, ahogy a Batman #697 előzetes oldalait nézegettem az új Fekete Maszkké se nagyon (fog). Ráadásul a Battle for the Cowl után joggal tart az ember a sztori befejezésétől. De legalább a végére érdekessé vált a történet.
Detective Comics: Greg Rucka Elegy című története elsősorban J.H. Williams III miatt volt emlékezetes, viszont a Go címűben a gyönyörű rajzok mellé már egész jó sztori is párosult. Ezáltal sikerült érdekessé tenni és megkedveltetni az olvasókkal a karaktert. Nem csoda, hogy az év második felétől új sorozat indul Batwoman címmel. A még jelenleg is futó Cutter című történet sem rossz, Rucka próbál párhuzamot találni Dick és Kate módszerei között, amihez Jock sajátos stílusa párosul. Kíváncsi leszek mi sül ki belőle. Az azonban biztos, hogy Rucka és Williams távozása meglátszódik majd a Detective Comics színvonalán.
Streets of Gotham: Emlékszem az első szám előtt sokan azt találgatták, hogy Dinitől vélhetően egy újabb Gotham Centralt kapunk. Ehelyett egy igen vegyes csemege lett az egészből. Ha a Manhunter vonal nem került volna bele a sorozatba már rég passzoltam volna Gotham utcáit. Dini hol volt, hol nem volt, a Hush szálat szépen elvarta, majd elővette Victor Zsasz karakterét, akit Hush-hoz hasonlóan gatyába rázna, csak hogy 4 hónapja 2 vendégíró szösszeneteit lehetett olvasni. Chris Yost kétrészese (Leviathan) Man-Bat-tel volt eddig a széria legélvezetesebb olvasmánya. Egyelőre még nem temetném a sorozatot, de a Zsasz vonal kapcsán mindent elárul az a tény, hogy Dini az ehavi számmal kívánja lezárni azt a fejezetet. A Manhunter vonal nagyon élvezetes. Marc Andreyko ismételten remek munkát végzett a karakterrel. Manhunter megérdemelne egy újabb saját sorozatot.
Batgirl és Red Robin: Noha az elején még tényleg Stephanie Brown-ról szólt a Batgirl, mára inkább egy Bat-Family lett a széria. Ami persze nem baj, viszont ezt a sorozatot legalább jó olvasni, még ha tudatos koncepciót nem is vélek a Bat-Family mellett felfedezni. A mostani Batgirl/Red Robin crossover is jópofa történetnek indul. Az egyetlen problémám Talent Caldwell rajzaival volt, ami nagyon nem illik ehhez a címhez, mégha vendégrajzolóról is van szó. A Red Robin első-két száma óta a 10. szám volt a harmadik, amit végigolvastam, és meglepetésre tartja a Batgirl színvonalát. Marcus To rajzai remekül illenek a szériához. Nagyon szép munkát végzett eddig Red Robinnal. Igazából csak a rajzai miatt pillantok bele a Source-on (is) olvasható előzetesekbe. Összességében nem vagyok oda a Red Robinért, de ez a crossover tényleg igéretes.
Gotham City Sirens: igazából fogalmam sincs Dini mit akart ezzel a sorozattal eredetileg, de biztos nem ezt. A poén az, hogy ha a széria nem a Macskanő, Méregcsók, Harley Quinn trióról szólna, hanem a Rébuszról, akkor a legjobb sorozatok egyike lehetne. Így inkább csak egy jópofa, (Guillem Marchnak hála) gyönyörűen megrajzolt könnyed olvasmány, ennek ellenére mégis fölösleges cím.
The Outsiders: Dan DiDio jött, látott, most már elmehetne a francba Philip Tannal együtt. Hihetetlen hogy amit Pete Tomasi könnyedén felépített ez a fickó két szám alatt lerombolta. Nem is kettő, egy szám alatt. Nem azt mondom, hogy a Tomasi féle Outsiders tökéletes volt, de nagyságrendekkel jobb, mint ez az időnként nyelvtörő valami. DiDio egyszerűen nem tud írni. A Metal Men-es sztorija a Wednesday Comics-ban azért volt jópofa, mert egyszerű volt. De ez-- Ez nem. Eleve nem értem minek elővenni Brad Meltzer Last Will and Testament egyrészesének eseményeit, mivel azon már rég túl vagyunk. Ez a füzet karakteridegen. Katana a Five of a Kind című sztoriban egy lelkileg összetört figura, aki öngyilkosságra készül, erre ismét feltámad benne a gyilkos ösztön. Geo-Force vezér szerepe pedig annyira lehúzza a történet hangulatát, hogy az ember inkább átugorja azokat a panelleket, ahol feltűnik. Az új Eradicator teljesen fölösleges ebbe a csapatba, már ha egyáltalán beszélhetünk még csapatról. Alfred pedig eltünt, mint szürke szamár a ködben. A Kívülállóknak úgy tűnik befellegzett.
zozi56:
--- Idézetet írta: Predash - 2010. Március 03., 21:25:07 ---Sentry hogyhogy csatlakozott a Dark Avengershez? Most kezdtem el olvasni, és egyébként baromi jó, csak ez a mozzanat kimaradt. Bár kaptam rá annyi magyarázatot hogy: "He can help me." :badteeth:
--- Idézet vége ---
Tényleg ennyi rá a magyarázat. :) Mivel Osborn mentális problémái is hasonlóak, mint Sentryé, és ő láthatólag kordában tudja tartani, a segítségéért cserébe neki dolgozik. De igazából nem tudja, helyesen cselekszik-e vagy sem.
A Secret Warriors szerintem átlagos.
talgaby:
Embere válogatja. Ha nem izgatnak az olyanok, mint pl. a SHIELD és vele együtt a fél korai Marvel-univerzum történetének teljes és gyökeres átírása egyetlen történeti elem miatt, akkor érdemes. Köze sincs semmihez, de állítólag egy olvasható Hickman-sorozat (a dialógusok az első két számban, ameddig én bírtam, marha jók voltak). Ha viszont zavarnak az olyan apróságok, hogy a nagy szuperkémről, Furyről, kiderül benne, hogy félszáz éven át vak, süket és hülye volt, és ez csak most esik le neki, vagy hogy a nagy semmiből előrángatunk egy csomó szuperegyénnek az eddig sosem látott, ámde szupererejű gyerekét (akinek nagy részénél az is homályos, pontosan mikor és kitől és hogyan születtek), akkor inkább kerüld.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése