HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések

*Marvel és DC SPOILER-sörözö*

<< < (644/1662) > >>

Predash:
Most értem el a Dark Avengers-szel SIEGE-ig, de nem olvasok mellette minden címet... Szóval miért is jó az, hogy megtámadják Asgardot?  :badteeth:

Jolly Jack:
Túlzás volna azt állítani, hogy ezek összefoglalók lennének, de megtoldom még kettővel, ám előtte egy kis érdekesség. Neal Adams visszatér a Sötét Lovag revizionált változatának 12 részes Odüsszeiájával (Batman: Odyssey). Akik korábban olvasták a weboldalát, azokat nem érte váratlanul a hír, ráadásul tavaly San Diegóban említett pár szót a projectről. A történet megírásánál egyébként Frank Miller is segített. Adams természetesen nem csak írni, hanem rajzolni is fogja saját képregényét. Az első szám júliusban jelenik meg.

Ki ne emlékezne még a Batman Beyond (Európában ugyebár Batman of the Future) című rajzfilmsorozatra. Mint minden Bruce Timm produkció, úgy ez is kapott korábban saját képregénysorozatot. Most azonban egy 6 részes minivel illesztik Terry McGinnis-t (hivatalosan is) a DC Multiverzumába, noha a Superman/Batman #22-23-ban már feltűnt, és a Countdown to Final Crisis-ben is kapott egy oldalnyi szerepet (akciót) a karakter, amikor Donna Troy, Jason Todd és Kyle Rayner látogatást tett a Föld-12-re a Monitor jóvoltából. A sztorit Adam Beechen írja, aki ejtett pár szót a miniről. "A legendás rajzfilmsorozat sötét jövője a DC Univerzumban kerül bemutatásra. A történet ott folytatódik, ahol a rajzfilmsorozat abba maradt, melyben Terry McGinnis, Bruce Wayne ifjú pártfogoltja eddigi leghalálosabb ellenségével kerül szembe - egy titokzatos gyilkossal a Sötét Lovag múltjából." Az író továbbá azt is elárulta, hogy a mini tele lesz meglepetésekkel, és az első rész után az olvasókban pontosan körvonalazódni fog a történet, melyben Cassandra Cain (!) is felbukkan. A minit az a Ryan Benjamin fogja rajzolni, aki Ra's al Ghul feltámadásában is részt vett, továbbá Frank Tieri - Batman and the Outsiders címben írt munkáit illusztrálta. Habár Benjamin stílusa nem igazán illet a legutóbbi Batman crossoverhez (és még finoman fejeztem ki magam), a Kívülállókban már valamelyest szebb rajzokkal szolgált. Az első szám júniusban jelenik meg, a Superman/Batman Annual #4-el együtt, amiben Paul Levitz (egy régebbi sztori kapcsán) először hozza össze a jövő Denevéremberét az öregedő Acélemberrel. Előzetesként íme Benjamin talán legjobb Batman rajza, a Joker visszatérésének korábbi és a Batman Beyond 1. számának borítója Dustin Nguyen-től, valamint Levitz egyrészesének borítója.

Bill Willingham kezd bele jönni a JSA írásába. A kétrészes Mordru-s dobozolás után, végre megtudhatjuk, hogy mi történt Obsidian-nal, akit a negyedik birodalom arra használt fel, hogy előbb megállítsa az Amerikai Igazság Szövetségét, majd megtisztítsa a Földet a szuperhősöktől, derült ki Michael Holt memoárjából. Mr. Terrific és még életben lévő rabtársai (Batman, Superman, Green Arrow, Blue Beetle) tervet eszelnek ki az Amerikai Birodalom megállítására, de sietniük kell, mert Batman-re újabb kivégzés vár.

James Robinson azt igérte, hogy a JLA lesz a DCU központi címe, és habár megemlíti a fontosabb eseményeket, sehova sem halad a széria. Az egyetlen valamire való esemény Green Arrow látogatása az őrtoronyba. A csapat ráadásul megint szétesett: Starfire csatlakozik a R.E.B.E.L.S.-hez, Barry és Hal Green Arrow nyomába ered, hogy megállítsák, Black Canary csatlakozik a többi madárkához (Birds of Prey), Cyborg Roy Harper új karján dolgozik, Red Tornado félkész állapotban van, Mon-El Brainiac-kel van elfoglalva (ráadásul ismét a Fantom Zóna rabja lesz), Dr. Light a beteg gyerekét ápolja, úgy hogy jelenleg 4 aktív tagja van a Ligának: Batman, Congo Bill (Congorilla), Donna Troy, Mikaal Tomas (Starman). Két pozitívumot tudok csak felhozni: 1) Ismét lesz egy JLA/JSA crossover. 2) Mark Bagley gyorsaságának köszönhetően 9-10 oldallal hosszab a füzet, mint a többi havi cím.

Végezetül pedig egy jó hír, folytatódik Joker Tébolydája (vagy Elmegyógyintézete kinek hogy tetszik). Rébusz, Harley Quinn, Őrült Kalapos, Gyilkos Krokk és Agyagpofa sorrendben. Ezek közül a Rébuszos és a Kalapos rész igérkezik igazán jónak. További infó a Forráson.

Három gyöngyszem Cameron Stewart blogjáról. :)

Predash:
Imádlak. :D Remélem, minden héte írsz összefoglalót, mert a Dark Avengersen és a B&R-en kívül nem sok időm van olvasni.  :worship:

Jolly Jack:
Csak nem őrá gondolsz? The Return of Bruce Wayne - Egy kis érdekesség. :)

Noha, kicsit lehúztam Tony Daniel - Élet a halál után című történetét, mindamellett hogy érdekessé vált a végén, a befejezése sokkal jobban sikerült, mint a Harc a palástért esetében. Ráadásul kaptunk tőle egy új, enyhén szólva röhejesen kinéző karaktert, Catgirl személyében, aki Selina pártfogoltja lesz. Épp itt volta az ideje! Ha a Morrison éra véget ér, Daniel nyílván a Falcone családra fog fókuszálni, különös tekintettel a Római fiára, Mario-ra és kislányára, Kitrina-ra. Azt is mondhatnám, hogy a macska a családban marad, de nem áll rendelkezésre elég bizonyíték.

Paul Dini épp időben tért vissza a Batman sorozatához, a legutóbbi kétrészes szösszenet után kezdtem szkeptikussá válni a széria létjogosultságát illetően, most már csak a szirének szúrják a szemem, de nem Guillem March rajzai miatt. A Streets of Gotham tipikus példája annak, amikor az ember a végétől kezd olvasni egy Batman füzetet. Viszont a legutóbbi szám esetében már mindegy volt hol kezdi az ember, mert március legjobb Batman füzete ez, ha szabad így fogalmazni. Csupán egy dolgot sajnálok, hogy a Manhunter szál a végéhez tart.

Eleinte nem bíztam abban, hogy Greg Rucka képes lesz ennyire megkedveltetni velem Batwoman karakterét, de végül sikerült. Ahogy olvastam a DC júniusi kínálatát, egy érdekességre bukkantam (a többi közül): Kate és unokahúga, Bette kalandjai tovább folytatódik júliustól a Detective Comics-ban. Mi történt a tervezett Batwoman szériával? A Cutter című sztori kapcsán azért sikerült marhaságot írnom, mert nem Dick módszereit hasonlította össze Kate kiforratlan technikájával, hanem Bruce egy korábbi ügyét. A legjobb az egészben az, hogy akár Dick is lehetne benne Batman, mert nagyon szépen fel van építve ez a három részes történet, csak hát a végén jönne a csattanó. Egyébként Rucka egy korábbi nyilatkozatában elárulta, hogy pontosan ez (volt) a terve a Szabásszal. Bravó!

In brightest day, in blackest night,
    No evil shall escape my sight
    Let those who worship evil's might,
    Beware my power... Green Lantern's light!

Elérkeztünk hát a Blackest Night végére. Darkos sztorit kaptunk? Nézőpont kérdése, bár az eleje kimondottan az volt. Szokatlan esemény volt ez a DCU történetében? Mindenféleképpen. Azt kapta az olvasó amire számított? Nem igazán, és épp ez a problémám az egésszel. Ez a crossover csupán a kezdete annak, ami még a DC Univerzumra vár. Nem zárt le semmit, hanem tovább bonyolította a dolgokat, kezdve az Indigo Törzzsel, Black Hand fontosságával, arról a (Piszkos) 12 feltámadt karakterről már nem is beszélve. Ezekkel még nem is igazán volna baj, csak hogy a mini önmagában kevés, mégis 8 + 1 részes volt. Ahhoz, hogy valaki tényleg tisztában legyen az egésszel, szükséges hozzá legalább az a 10 szám (töltelékként) a Zöld Lámpásból (#43-52). Ha Geoff Johns korábbi munkájával, az Infinite Crisis cíművel hasonlítom össze, ennek a történetnek még annál is nagyobb eseménynek kellett volna lennie, mégsem lett az, habár a Blackest Night eredetileg egy Zöld Lámpás sztorinak indult, ami aztán kinőtte magát. Ezt egybevetve végül csak feltámadt Aquaman, a fanok (köztük én is) megnyugodhatnak, örülhetnek, csak nehogy a végén őt is Judd Winick írja a későbbiekben, mint a Power Girl-t júniustól, mert száműzetésbe vonulok. Winick ha szuperhős képregényt nem is tud írni, szórakoztató nyilatkozatokra mindig képes, pláne ha a népszerűségéről van szó. ;D

In Brightest Day, through Blackest Night,
    No other Corps shall spread its light!
    Let those who try to stop what's right,
    Burn like my power, Green Lantern's Light!

Predash:
Hallgattam Gabyra, és elolvastam a B&R-eket. (Eddig 7-et.) Meglepően jók a sztorik, és Damien és Dick konfliktusa, hát hogy is mondjam, érdekesen van megoldva, de nekem tetszik. Igazából nem is tudom... Dick jó Batman végülis, én egyszerűen csak hiányolom a kedvenc szuperhősömet.
Összevont üzenet:
Khm... Ez a B&R valami k**va jó! Alig várom a 11-et.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése