HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
Gorgonita:
Circle and Talgaby: Nem is azt mondom, hogy régen nem voltak kemény vagy dühöngő karakterek. Hulk pld kezdettől zúzott ugye. Punishert is kedveltem az induláskor, amikor még nem sebbe tolt kamerával forogtak a panelek. De a palettán Cap mégiscsak egy szelídebb megközelítést jelenített meg, ami inkább konvergált Batman ölésellenességéhez, mintsem Wolverine bal lábbal keltem fel kibelezek valakit morozusságához. Magyarul és röviden: Pajzsot rajzoltak neki, nem kardot. A képességei pedig igenis lehetővé tették számára hogy a célzásra emelt géppityu elől elakrobatikázzon, ha a már kilőtt golyó elől nem is. Márpedig különleges képesség, különleges felelősség, ugyebár. Ehhez mérten most egy uzzival a derekán olyan, mintha megöregedve mankóra szorulna. S ha már párolog a szérum hatása, Vas nem tudna összedobni neki egy kábítófézert? Az újkori képregények pedig igenis gyakorta tobzódnak az erőszaban, tocsognakja vérben mert sajnos van rá piac. Elég csak összevetni a Killing Joke-ot, egy mostani Joker sztorival. Előbbi is erőszakos, van benne vér is, de nem oldalakat festenek vele pirosra.
Kid: Én meg azt nem szeretem, ha valaki kategórikusan kijelenti, hogy nem szereti Capot vagy Supeyt ésatöbbi. Ezek a karakterek olyan régiek, olyan sokan, sokféleképpen írták és rajzolták őket, annyiféle korszak vonult át rajtuk, annyi párhuzamosan futó címben, hogy mi maximum azt mondhatjuk, hogy ez a történet vagy az a szerző nem jött be. Maguk a karakterek meg egyszerűen nem érdemlik. Lehet, hogy gyakran tenyérbemászóak és kiscserkészek (ezt is címe válogatja), de azért ők a jó fiúk. Úgyhogy iyenkor mindig csak az a válasz jut eszembe, hogy a Télapót azért bírod? :)
Inner Circle:
Hát igen, én se igazán hiszem, hogy a fél második világháborút (ami matematikailag sem egyenlő az első világháborúval :D ) végig lehet csapatni úgy, hogy csak horzsolások és kék foltok maradnak a fritzeken :-)
KiD:
Sose szerettem Amerika Kapitányt.
talgaby:
Aztán nem olyan rég meg beállt Scott elit orgyilkus alakulatába fanatikusokat koncolni. Változnak ezek a karakterek is. :)
Amúgy Kapihoz annyit, hogy ő sose volt igazából ölésellenes, ő csak azt vallotta, hogy amíg el lehet intézni másképp is egy ellenfelet, addig nem szabad kinyírni. De fejezett már le ő a pajzsa élével földön fekvőt, mert úgy vélte, hogy csak így lehet tényleg leállítani. Meg hát ne feledjük, hogy a II. világháborúban se csak pózolt a hadszíntéren, hanem lőtte-szúrta-robbantotta a fritzeket ő is serényen.
Inner Circle:
Cap a nyolcvanas évek hőse volt. Kétezerben letehette volna pajzsot (lantot), és Bucky vagy bárki más vihette volna tovább azt, akitől már elgogadhatóbb lett volna hogy revolvert is visel a reálisabb hangvételhez.
Nem mintha személyeskedni akarnék, de itt érzek egy kis "Bezzeg az én időmben!" felütést :-) A Rogers-szel szembeállítható "antihősök", mint Megtorló és Rozsomák, már a hetvenes években feltűntek és népszerűvé váltak. (Szociológus beállítottságúak biztos össze tudják ezt kötni a vietnami traumával, a posztmodernnel és Woodstock-kal meg a többivel.) Cap a negyvenes évek hőse volt, akit áthangszereltek a hatvanas évekre, és a nyolcvanas években, a fent említett antihős-korban ugyanolyan ódivatú volt, mint a kétezresekben, csak akkor mi még fiatalabbak voltunk, ezért frissnek hatott :-)
Vihar is bekeményített már a nyolcvanas években, kőkemény késes utcai harcos lett belőle. Csak aztán a Jim Lee féle bicepsz-cici-ikszmen korában ezt elfelejtették, és újrajátszották az egészet ( sokkal gyengébben és pláne rosszabbul megrajzolva). Már a nyolcvanas években "ezt követelte a realizmus" :-) Szimbolikus jelentőségűnek is felfogható, hogy Angyal a nyolcvanas évek elején csúnyán összebalhézott Rozsomák stílusa miatt az X-ekkel, és elrepült Xaviertől. Out with the old, in with the new, pedig harminc éve történt.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése