HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
Inner Circle:
--- Idézetet írta: Gorgonita - 2011. November 18., 12:18:28 ---Ehhez mérten most egy uzzival a derekán olyan, mintha megöregedve mankóra szorulna.
--- Idézet vége ---
Spidey nem lenne olyan a pajzzsal, mintha mankóra szorulna? :-) Tényleg nem pikkelek rád, de most mit csináljon szegény Marvel, hogy ha X-et új szerepbe rakják, akkor azzal meggyalázzák az eredeti karaktert, ha meg Y-t nem rakják új szerepbe, akkor azzal reménytelenül fejlődésképtelenek és beragadtak a régi klisékbe? :-)
No, egy kicsit én is ellentmondok magamnak: miután korábban leírtam, hogy túl sok az eget-földet rázó crossover, az viszont nagyon tetszik, hogy a karakterek eléggé folyamatosan, de lazán kapcsolatban vannak egymással. Remek példa a mostani két Avengers Academy az Angyalokkal és az X-ekkel, még akkor is, ha némileg szaglik róluk, hogy az AA felfuttatása miatt tömték bele a nagyfiúkat, és egyik alkalommal sem tudták kihagyni a szinte kötelező előszörhülyénbunyózunkegykicsit kört. (De legalább nem volt benne Rozsomák; mondjuk megemlítették és egyébként sem lehet messze...) Kifejezetten jónak tartom, hogy a régi "Hú, itt egy másik maszkos, jaj most mi lesz?!" feelinghez képest egy kicsit olyan a mostani szuperhős közösség, mint egy nagy család, akik ha nem is lógnak mindig együtt, de azért tudják egymás számát és többféleképpen is együttműködnek vagy épp nem működnek együtt (pl. Rozsi és Psziché az X-eknél külön csapatban vannak, mert ott nem értenek egyet, de az X-Force-ban együtt gyalulnak, mert ebben viszont teljes az összhang).
KiD:
Miért kellett volna receptes fórumra posztolnom? :S
Gorgonita:
Kid: És a receptes fórumokon már kinyílvánítottad, hogy sosem szeretted az olíviabogyót? Mert gondolom a Twilightosoknak már elküldted a képet, ahol Blade figyeli a háttérből a főszereplőket. ;)
Regenesis: A játékosok választottak térfelet. Kíváncsi vagyok meddig tart ez a felállás, mert számos jól muzsikáló csapatot és párost szakítottak el egymástól. De hát ezzel a kérdéssel zárult az első szám is.
Generation Hope és Avengers Academy: Továbbra is két szórakoztató kis cím. Bár az AA-t csak félve ajánlom, mert a múltkor is leszólta valaki, most meg még Cap is szerepel benne. (Bocs Kid, nem tudtam megállni. ;D)
KiD:
Pedig én tényleg nem szerettem sosem, ezen nincs mit szépíteni. :D Nem szeretem az olívabogyót sem, meg a Twilight szériát, meg a kerékpárversenyeket sem. Ez nem azt jelenti, hogy ezeket a dolgokat nem lehet szeretni, ez azt jelenti, hogy nekem nem jönnek be. Se többet, se kevesebbet. Nem gondolom, hogy aki szereti a kerékpárversenyeket, az hülye, vagy hogy a kerékpárverseny egy rossz dolog. Biztos olvashattam volna jobb KA történeteket, eddig bizonyára rosszakat fogtam ki, meg érdekteleneket, de ez nem változtat a helyzeten.
Sőt, igazság szerint még olyan történeteket is olvastam vele, amik tetszettek - igaz, nem KA történetek voltak, hanem Bosszú Angyalai sztorik -, de ettől maga a karakter nem lopta be magát a szívembe. Ez nem jelenti, hogy utálom, egész egyszerűen nem fog meg.
De mondok jobbat, Vasember sem fogott meg soha, viszont a filmekben nagyon jól ábrázolták, azóta is nagyon csípem AZT a Vasembert. Szóval nyilván elő lehet adni Amerika Kapitányt is jól, biztos az én hiányosságom, hogy nem találkoztam még igazán jó KA történetekkel (pl. a filmet sem láttam, pedig sokan dicsérik).
Ugyanakkor a karakter meg az írás ahogy te is mondod, nem függ össze. Ha olvasnék jó Amerika Kapitány történetet, attól még továbbra sem változna a véleményem általánosságban. Teljesen új szereplőről is lehet jó történetet írni, Steve Rogersről akkor meg pláne, de sok jó sztorit kéne látnom ahhoz, hogy ne a kivétel erősíti a szabályt kategóriába kerüljenek be.
A Télapós hasonlat meg gonosz volt, a Télapóról minden gyereknek van személyes jó emléke, nekem Amerika Kapitánnyal hasonló nosztalgikus élményem nincsen, se ajándékot nem kaptam tőle, se titokzatosság nem lengte körül a szememben soha, még csak szép gyerekdalt sem tudok róla. :D
Gorgonita:
Úgy néz ki lesz egy tv sorozat A.K.A. Jessica Jones címmel, az Alias alapján. A mellékszereplők közt szeretnék tudni Cage-t és Ms Marvelt, és az első scriptekben szerepel Stark is. Minden további Marvel karaktrer jogát megszerezni persze macerás, és még a jövő kérdése hogy megvalósul-e a dolog. Mindenesetre a nyugdíjba vonuló és magánnyomozói praxisba kezdő J.J. jó kiindulópont lehet egy kevésbé költséges, de lépésről - lépésre több látványosság felé építkező, kicsiket nagyokat célzó sorozathoz.
http://blastr.com/2011/11/confirmed-new-marvel-tv-s.php
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése