HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések

*Marvel és DC SPOILER-sörözö*

<< < (204/1662) > >>

Balakin:
Ne hagyd, hogy mások elrontsák neked a Watchment. Persze, amikor először olvasod, úgy, hogy előtte ilyesmivel még nem volt dolgod, akkor üt igazán (mint ahogy ez történt képregénytörténelmileg is az emberekkel 86ban), szóval helyén kell kezelni, de ez pl igaz az Invisiblesre is. Elmúlt már 2012, nem töltődtünk fel a supercontextbe és nem gondolom az eseményeket valódinak mint Morrison (vagy legalább is annyira valódinak mint egy fiction suit, vagyis...oké, bonyolult :D) de megvan a megérdemelt helye a "best of" listákon.
Mondjuk alapvetően szerintem nem lehet egy dekonstruált meg egy hagyományos történetet összehasonlítani. Csoki-vanília, mindkettő jó és működik, csak máshogy. Az utóbbi években én is eltávolodtam a dekonstruált sztoriktól, de az igazi "klasszikusai" ennek a stílusnak a mai napig ugyan úgy működnek, még ha újakat már nem is keresek ilyen témakörben.
Az, hogy túlzás a dekonstrukció a Watchmenben? Szerintem nem túlzás, hanem kimerítő. Moore nem szériában, végtelen szappanoperában vagy frencsájzban gondolkodott, akart írni egy deheroizált szuperhős történetet, 12 rész és teljesen lecsupaszítja a zsánert. Minek végezzen fél munkát? Plussz szerintem a történet emberközpontúsága jól ellensúlyozza a negatív hangvételt, nem egy nagy agresszív arconköpésnek érződik, mint pl Millar vagy Ennis egyes írásai, ahol perverz vigyorral táncolnak az írók a karakterek metafórikus sírjain.
LoEG v2-t meg Daytrippert meg NAGYON ajánlatos pótolni. RoBW-t is, főleg ha tetszett a Final crisis, mert ez annak az aftermathje igazából.

Ideniel:

--- Idézetet írta: Zigota - 2014. Május 31., 12:54:30 ---Ha van kedvetek, elmondanátok a legjobb képregényes élményeiteket?

--- Idézet vége ---

Balakin posztja kopipészt, leszámítva a Daytrippert, a Return of Bruce Wayne-t és a LoEG v2-t, mert ezeket még nem olvastam, illetve az évek múlásával egyre kevésbé értékelem a Watchment. Nem mennék el odáig, hogy túlértékeltnek tartom, de túlzásnak érzem a dekonstrukció öncélúságát és nem vagyok kibékülve azzal sem, hogy sokak számára a Watchmen A definitív szuperhős-történet, miközben közük nincs a zsánerhez, nem értik az átvitt jelentéstartalmat, mégis átveszik Moore meglehetősen vaskalapos tanulságait.

A többi közül leginkább a Fear Agent-et emelném ki, amit idáig háromszor olvastam végig és egyik alkalommal sem tudtam megbirkózni a könnyeimmel.

Ezen kívül:

The Life and Times of Scrooge McDuck (életem első komplett sztorija képregény formában)
Black Hole "szálelvarrásai"
Transmetropolitan vége
Preacher vége
Joe the Barbarian végig
All-Star Superman tele van remek pillanatokkal
Secret Identity (Kurt Busiek), nálam egy szinten van az All-Starral
We3 flashbackjai
A God Somewhere kábé attól a ponttól, hogy elszabadul a pokol
Top Ten v1 kábé végig, az egyik legfeszesebb sztori, amit valaha olvastam
Remender Uncanny X-Force run-jából az Apocalypse Solution
Habibi gátas jelenete
Tom Strong arc-lezárásai az utolsót leszámítva, amit sztem elkapkodott Moore
Chew felező (30. szám)
I Kill Giants vége
Invincible úgy kábé minden harmadik arc-ra összehoz egy elég ütős konfliktust
Green Lantern Corps - Recharge tetőpontja, mert Guy Gardner fanboy vagyok

Biztos van még egy csomó, ami most hirtelen nem jut eszembe / nem adtam még hozzá a goodreads listámhoz.

Zigota:
Jó, hogy mondod Gorgonita, a Risigng Stars itt pihen a gépen egy ideje. A Midnight Nation nagy kedvencem, és az Y is!

Zerit:

--- Idézet ---Vizualitásával lenyűgözött az Aquablue (sajna kevés francia sci-fi honosítódik)
--- Idézet vége ---
Viszont sok megvásárolható angol nyelven, sőt angol scanlationben is elérhető a neten egy rakat.
Érdemes nézelődni.

Gorgonita:

--- Idézetet írta: Zigota - 2014. Május 31., 12:54:30 ---Ha van kedvetek, elmondanátok a legjobb képregényes élményeiteket? Lehet az képkocka, oldal, füzet, vagy sztori is. Kíváncsi vagyok, kit mi fog meg leginkább. Persze, lehet sokat is mondani, ha szeretnétek. :) És van hátsó szándékom is, hátha találok valami új kedvencet! :D

--- Idézet vége ---

Néhányan valószínűleg Star Wars eretneknek bélyegeznének miatta, de számomra a non plus ultra történet a Splinter of the Mind's Eye, mely őrzi az SW gyökereit, amikor még egy ifjú lovag menekített egy ifjú hercegnőt egy halálszerű figura, a titokzatos Vader elől. A könyv képregényváltozata is nagy kedvencem.

Jms-től ajánlom a Midnight Nationt, a Rising Stars-t és a The Book of Lost Souls-t. Döntsd el Te melyik a legjobb.

Kedvenc tv-sorozataim hangulatát jól idézik a Dark Horse-os Firefly/Serenity, a Boom Studios-os Farscape, és a Dynamite-os classic Battlestar Galactica címek. Utóbbi kiadó Buck Rogers-ét is szerettem, amíg tartott. (igen jól látod, odavagyok az űroperáért)

John Byrne Star Trek címei Crew, Leonard McCoy Frontier Doctor

Vizualitásával lenyűgözött az Aquablue (sajna kevés francia sci-fi honosítódik)

Y the Last Man

Powerless

...és emlékezetes mekkora közösségi életet váltott ki itt a Hálózsákon a Civil War

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése