HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
Ideniel:
A félreértések elkerülése végett: tényleg nem Moore-t vagy a Watchmen-t savazom, inkább a mű utóélete számomra a problematikus, amiért maga mű és annak szerzője már nem nagyon tehető felelőssé. Az általam leírt leértékelődés viszont az ellenkező irányba is működik: a Kingdom Come is jó, de messze nem tekinthető mesterműnek, ennek ellenére a rekonstrukciós fellépése miatt óriásit ugrik a szememben. Vagy ha már Moore: az egész ABC imprinttel hasonló a viszonyom, imádom a Tom Strong sorozatot és a Top 10 Season One szerintem életem végéig az egyik kedvenc képregényem marad.
Farek:
--- Idézetet írta: Ideniel - 2014. Június 02., 23:42:59 ---Az csak fosforgács a szartortán...
--- Idézet vége ---
Cukrász vagy vendéglátós vagy? Ez túlságosan szakmainak tűnt. :)
Ja, és jó olvasást Dagoberthez.
Balakin:
Ismerős érzés, én a TDKR-en szoktam keresni a későbbi, kattant Miller de megpróbálom mindig félretenni a szubjektivitást és nem közel 30 év trágyahalmán "ücsörögve" olvasni ezeket a sztorikat.
Ideniel:
--- Idézetet írta: Farek - 2014. Június 02., 23:07:24 ---Követed az oldalon a magyar verziót a kiegészítő részekkel egyetemben?
--- Idézet vége ---
Nem láttam még, de köszi hogy felhívtad rá a figyelmem, hamarosan nekiveselkedek ;)
Balakin: nem mások rontják el számomra a Watchment, inkább arról van szó, hogy minél inkább átlátom a hatástörténeti összefüggéseket a Watchmen kapcsán, annál árnyaltabbá válik a képregénytörténeti jelentősége és így mind kevésbé örülök a sikerének (pl.: Miller TDKR-ével karöltve cirka 10 évre szabályos korstílussá léptették elő a dekonstrukciót, meg is lett a böjtje). Az csak fosforgács a szartortán, hogy tényleg nincs annál idegesítőbb, mint amikor valaki úgy emel piedesztálra egy amúgy tényleg nagy jelentőségű alkotást, hogy halvány lile lövése sincs a kontextusról. A legdurvább egy TCJ podcast volt a Before Watchmen bejelentésének idejéből, ahol olyan nevetséges baromságokat hordott össze az egyik vendég, hogy azt hittem lefordulok a székről. Mint kiderült, az illető Frank Santoro volt, aki amellett, hogy a Fantagraphics-nál ír és szerkeszt, Eisner zsűritag. Pár héttel később ezt a gyöngyszemet sikerült elsütnie. No komment.
Mindkettő tervben van, de RoBW eléggé hátrasorolódik, mivel eldöntöttem, hogy végigrágom magam a poszt-COIE kontinuitás legfontosabb kötetein és a Final Crisis még nagyon odébb van.
Farek:
--- Idézetet írta: Ideniel - 2014. Június 02., 22:50:47 ---The Life and Times of Scrooge McDuck (életem első komplett sztorija képregény formában)
--- Idézet vége ---
Követed az oldalon a magyar verziót a kiegészítő részekkel egyetemben?
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése