HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
Egyebek
Snake (XF):
--- Idézetet írta: Puma - 2013. November 07., 13:42:07 ---Hol láthattuk ezt a helyzetet máshol?
--- Idézet vége ---
Alapszituációról beszéltem. A legnyilvánvalóbb pl Merlétől a Védett férfiak.
--- Idézetet írta: Puma - 2013. November 07., 13:42:07 ---Nem azt mondtam, hogy az alaphelyzetnek egyszerűnek kell lennie bárhol, bármikor, sci-finél, fantasynél, hanem azt mondtam, hogy az írótól ezt szoktam meg. És amikor azt mondom, hogy bonyolult, akkor nem arra értem, hogy a történet bonyolult, mert nem az, hanem inkább úgy érzem, az író túl sok szálat visz a történetbe, amitől nem elgondolkodtatónak tűnik, nem olyannak, ami "megdolgoztatják az olvasó agyát", hanem erőltetettnek.
--- Idézet vége ---
Egyrészt miért kéne, hogy egy író mindig ugyanúgy építse fel a dolgait? Másrészt ilyen erővel gondolom akkor pl a Trónok harca is erőltetett.
--- Idézetet írta: Puma - 2013. November 07., 13:42:07 ---Azt értem, miért derült ki ilyen hamar, hogy beépített ember, de mivel nem ismertük meg eléggé, én ezért úgy éreztem, nem volt súlya a dolognak. Kb. olyan ez, mintha az első számban megölték volna, mivel nem mutatták be rendesen a karaktert, ezért valahogy nem volt meg az a WTF-érzés.
--- Idézet vége ---
Épp eléggé megismerted addigra, a többit majd később megtudod Bad Horse-ról.
--- Idézetet írta: Puma - 2013. November 07., 13:42:07 ---Az ultis cuccok sincsenek a végtelenségi húzva
--- Idézet vége ---
És kb ez az a pont, mikor komolytalanná válik a beszélgetés :)
Balakin:
--- Idézet ---Kb. olyan ez, mintha az első számban megölték volna
--- Idézet vége ---
Daytripper? :D
oké az teljesen más jellegű, csak egyből ez ugrott be :D
Puma:
A 100 Bulletset tuti nem olvasom tovább, se a Scalpedet, így is van annyi képregény, amit szeretnék még olvasni, amik tetszenek is, de mégsincs rá időm. Ezekből ez a 4-8 szám bőven elég volt.
Hol láthattuk ezt a helyzetet máshol? Mert én még csak itt láttam, ha esetleg máshol is foglalkoztak már ezzel a témával, hogy megmaradt az összes nő a Földön és csak egy férfi maradt, akkor arra kíváncsi lennénk.
Nem azt mondtam, hogy az alaphelyzetnek egyszerűnek kell lennie bárhol, bármikor, sci-finél, fantasynél, hanem azt mondtam, hogy az írótól ezt szoktam meg. És amikor azt mondom, hogy bonyolult, akkor nem arra értem, hogy a történet bonyolult, mert nem az, hanem inkább úgy érzem, az író túl sok szálat visz a történetbe, amitől nem elgondolkodtatónak tűnik, nem olyannak, ami "megdolgoztatják az olvasó agyát", hanem erőltetettnek.
De, mint már sokadjára írom, tetszik a Saga, de az Y valahogy nem tűnt ennyire izzadásszagúnak. És ezt nem poénnak szántam. :)
Az ultis cuccok sincsenek a végtelenségi húzva, Wood lezárta a történetet, így azt a képregényt, és így már egy ultis cuccot se olvasok tovább. :)
Azt értem, miért derült ki ilyen hamar, hogy beépített ember, de mivel nem ismertük meg eléggé, én ezért úgy éreztem, nem volt súlya a dolognak. Kb. olyan ez, mintha az első számban megölték volna, mivel nem mutatták be rendesen a karaktert, ezért valahogy nem volt meg az a WTF-érzés.
Balakin:
Scalped-ban azért lövi le ilyen hamar, hogy Dashiel beépített ember, mert Aaron mással akart foglalkozni, ez csak a kiinduló pont volt.
--- Idézet ---Az alaptörténet nem rossz, hogy vannak ezek a lenyomozhatatlan töltények, de azon kívül számtalan nyomot hagyhatnak az emberek, DNS-t, ujjlenyomatot, stb.
--- Idézet vége ---
Ha jól emlékszem ezt az elején is elmondják, hogy ha a rendőrség megtalálja a töltényeket, akkor leállítják a nyomozást, mert tudják, hogy ez a szervezet van a háttérben és nem szabad nyomozniuk. Szóval nem az van, hogy nem tudnak tovább haladni az üggyel, hanem nem is akarnak.
Amúgy a 100 bullets nekem se a legnagyobb kedvencem, de szerintem ez csak ízlés kérdése. Brubaker crime sztorijait sokkal jobban bírom, a 100 Bullets néha kicsit erőltetetten művészkedősnek hatott (ez kicsit erős megfogalmazás, mert egyszer se akartam abbahagyni emiatt, de így tudnám legjobban leírni, hogy mire gondolok)
Snake (XF):
--- Idézetet írta: Puma - 2013. November 07., 09:51:43 ---Az alaptörténet nem rossz, hogy vannak ezek a lenyomozhatatlan töltények
--- Idézet vége ---
A 100 Bullets-nek nem ez a lényege, messze nem, de ha egyszer majd tovább olvasod, akkor rá fogsz jönni.
--- Idézetet írta: Puma - 2013. November 07., 09:51:43 ---Az Y azért volt jó, mert fogta ezt a nagyon érdekes alaphelyzetet
--- Idézet vége ---
Csakhogy ezt az érdekes alaphelyzetet már párszor láttuk. De mondom, nekem nem is az elejével van bajom, az tényleg jó, egyszerűen egy idő után ellaposodott az egész. Az utolsó rész meg nem tudott annyit menteni rajta, hogy másképp gondoljak rá.
--- Idézetet írta: Puma - 2013. November 07., 09:51:43 ---Azért írtam, hogy a Saga ehhez képest túl van bonyolítva, mert ez szokatlan ettől az írótól, hogy nem egy egyszerű alaphelyzetet mutat be, ezért volt először fura, unalmas, erőltetett, de a 3. számtól már nekem is nagyon tetszett, és azóta is olvasom.
--- Idézet vége ---
Miért kéne, hogy egy sci-fi - vagy bármilyen más műfaj - egy egyszerű alaphelyzetet mutasson be? Van arra ezer meg egy cím, jó az, ha az írók megdolgoztatják az olvasó agyát is.
--- Idézetet írta: Puma - 2013. November 07., 09:51:43 ---A Scalpeddel az is volt még a bajom, hogy túl hamar fedték fel, hogy a csávó beépített ember, már a legelső számban, még időnk se volt megismerni a fickót, erre ezt ilyen hamar ellövik. Még várniuk kellett volna vele, hogy jobban megismerjük, akkor én is jobban meglepődtem volna, hogy Árulosz áruló volt. :)
--- Idézet vége ---
Olvasd inkább ezt is tovább. Fog még jó pár meglepetéssel szolgálni, amúgy meg ez nem valami gagyi ultis cucc, hogy a végtelenségig kelljen húzni az időt :)
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése