HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
Egyebek
Puma:
--- Idézetet írta: Snake (XF) - 2013. November 06., 11:30:04 ---Ha valami, akkor a 100 Bullets nincs túllihegve.
--- Idézet vége ---
Neked ez a véleményed róla, én pedig ugyanezt mondom az Y-ról. ;)
Én az első két történetet olvastam el a 100 Bulletsből, de szerintem a történet annyira egyszerű volt, mindenféle fordulat nélkül, hogy egy Vertigo képregénytől ezt rossz volt látni. A második történet végén volt egy hangyányi csavar, ami tök kiszámítható volt, ezért én ott fel is adtam.
Az alaptörténet nem rossz, hogy vannak ezek a lenyomozhatatlan töltények, de azon kívül számtalan nyomot hagyhatnak az emberek, DNS-t, ujjlenyomatot, stb. Lehet ezt megmagyarázzák a képregényben, de ez akkor is elég gyenge volt szerintem.
Az Y azért volt jó, mert fogta ezt a nagyon érdekes alaphelyzetet, amire a legtöbb ember, ha azt mondod, csak egy férfi maradt a Földön, tuti arra gondol, hogy egy csomót kefél, és kész, de BKV próbált ennek mögé tekinteni, és bemutatta, milyen hatással lenne ez a vallásra, politikára, a nők hogyan reagálnának rá, stb.
Azért írtam, hogy a Saga ehhez képest túl van bonyolítva, mert ez szokatlan ettől az írótól, hogy nem egy egyszerű alaphelyzetet mutat be, ezért volt először fura, unalmas, erőltetett, de a 3. számtól már nekem is nagyon tetszett, és azóta is olvasom.
A Scalpeddel az is volt még a bajom, hogy túl hamar fedték fel, hogy a csávó beépített ember, már a legelső számban, még időnk se volt megismerni a fickót, erre ezt ilyen hamar ellövik. Még várniuk kellett volna vele, hogy jobban megismerjük, akkor én is jobban meglepődtem volna, hogy Árulosz áruló volt. :)
Kozi:
Sziasztok! Egy újabb megjelenésre készülünk a Bloodlust Comics-szal, ennek részeként egy kis ízelítő a kiadványból:
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/q71/s720x720/1452436_589241881123426_1733238063_n.jpg :worship:
Nincs ám messze a december 8-a! :badteeth:
Snake (XF):
--- Idézetet írta: Puma - 2013. November 06., 10:36:36 ---Sokaknak tetszik a Star Wars meg a 100 bullets, nekem nem, szerintem azok vannak kicsit túllihegve,
de teljesen megértem, miért tetszenek ezek az embereknek, csak én nem tartozom közéjük.
--- Idézet vége ---
Ha valami, akkor a 100 Bullets nincs túllihegve. Egy komplex, több szálon futó történetet mutat be, egy baromi jó krimi, csak úgy, mint a Scalped (sőt, ez még összességében talán jobb is), ami toronymagasan az elmúlt évek legjobb képregényeinek egyike. Mondjuk mindkettőre igaz, hogy a szleng miatt néha azért rendesen észnél kell lenni olvasás közben.
--- Idézetet írta: Puma - 2013. November 06., 10:36:36 ---Ehhez képest a Saga nagyon túl van bonyolítva ezzel a Rómeó és Júlia, fantasy, sci-fi, kormány izé, fejvadászok, egyéb szállal, de mint írtam, tetszik, csak túl van bonyolítva.
Ja, és a Saga még el sem ért a 20. számig. ;)
--- Idézet vége ---
Azért van túlbonyolítva, mert nem egy szálon fut, hanem több érdekes karaktert és helyzetet is kezel? :)
Puma:
Persze, elolvastam a sima Powers képregényeket is, csak most már ez a címe, ezért írtam így.
Ha nem olvastam volna, akkor elég sok mindenről lemaradtam volna.
A Scalpedbe belekezdtem, elolvastam az első történetet, azt hiszem, az az első 4 vagy 5 szám, de nekem nem tetszett.
Igazából részben az én hibám, mert előtte a Northlanderst olvastam, és egyszer megláttam az első szám borítóját, amin egy indián fickó szerepel, akinek hatalmas tollas dísz van a fején, én meg azt gondoltam, ezt tuti olyan, mint a Northlanders, csak indiánokkal, na mondom, ez jó lesz, erre fel modern kori, rezervátumos indiánok voltak benne, szóval az elvárásaimhoz képest csalódtam.
Szerintem nem menjünk bele abba, hogy mi túlértékelt meg mi nem, mert kinek mi tetszik.
Sokaknak tetszik a Star Wars meg a 100 bullets, nekem nem, szerintem azok vannak kicsit túllihegve,
de teljesen megértem, miért tetszenek ezek az embereknek, csak én nem tartozom közéjük.
Az Y és az Ex Machina azért is tetszett BKV-tól, mert egy egyszerű témát dolgozott fel, mutatott be teljes egészében.
Az előbbi az utolsó férfi történetét, míg az utóbbi az egyetlen szuperhős életét mutatta be.
Ehhez képest a Saga nagyon túl van bonyolítva ezzel a Rómeó és Júlia, fantasy, sci-fi, kormány izé, fejvadászok, egyéb szállal, de mint írtam, tetszik, csak túl van bonyolítva.
Ja, és a Saga még el sem ért a 20. számig. ;)
Snake (XF):
Sőt, mondok egy még vadabbat, nálam még az Ex Machina is az Y előtt van.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése