HálóZsák fórumok > OFF topik

*WHADDAFAKK*

<< < (58/255) > >>

Asys:
Na, mi történt Predash?  ;D

Predash:
Soha ne nyissatok ki évek óta lejárt hibajavítót. Soha.

Wearwolfff:

--- Idézetet írta: talgaby - 2011. Április 02., 17:59:00 ---Amikor elhoztam a harmadikat, a cég közölte, hogy ha ez se működik, akármennyire lehet gyári hibás, nem cserélik vissza, mert nem kötelességük.

--- Idézet vége ---

Ez hülyeség. Ameddig garanciás addig kutya kötelességük kicserélni, mert nem a bolt vállal garanciát, hanem a gyártó. És amíg az érvényben van, addig el kell járniuk az ügyben. Illetve, addig járj vissza a boltba és kérdezd meg, hogy van-e olyan alaplap, amíg azt nem mondják, hogy most épp nincs raktáron. Akkor told az orruk elé a garancia levelet, akkor nem tehetnek mást, mint adnak egy másikat. Talán egy kicsit rá kell csengetni. De az már másik gyártósorról jött, és lehet, hogy semmi baja nincs.

Egyszer én is jártam így, igaz nem alaplappal, hanem egy LG DVD íróval. Én voltam a hülye, hogy nem néztem utána, de mint utólag kiderült, gyári hibás volt az egész olyan számú széria. Na mindegy. 8 lemez után bedöglött. Visszavittem, két napnyi vizsgálódás után kicserélték. Az három lemez után ment gajra. Utána amit az után cserében kaptam már 10-ig bírta. Aztán már nekem is elegem volt belőle, és mondtam hogy adják vissza a pénzemet, mert három hibás darab után ez már lehetséges volna. Mondták, hogy azt nem lehet, de egy ezressel többért van LG más sorszámmal. Azt hazavittem, használtam vagy egy évig.

talgaby:
*sóhaj*
Az ASUS elvileg egy roppant jó márka a számítástechnikában. E sorokat is úgy pötyögöm, hogy egy nagyon szép képű ASUS-monitoron nézem őket. Ennek ellenére eljutottam arra a pontra, hogy soha ebben a büdös életben többet ASUS alaplapot nem fogok vásárolni és ha megkérdeznek, lebeszélek róla mindenkit.
Immáron három hete, hogy vettem egy új számítógépet tokostul-vonóstul, amelyet azóta sem sikerült elindítani, mert minden egyes bekapcsolásnál enyhe, csípős füstszag kíséretében nem történt semmi. Az első riadalmam ellenére nem a processzor égett ki valami megmagyarázhatatlan ok miatt, hanem az ASUS M4A77T szériás alaplapom egyik áramköre. Mielőtt valakiben felmerül: egy FSP-tápot dugtunk rá, és csak a proci, memória, videókártya és a ventilátorok voltak az alaplapon (meg persze a ledek), hogy nézhessünk rajta egy BIOS-t, de még addig se volt képes eljutni.
Ezt a történetet a harmadik ugyanilyen alaplap csinálta most meg fél órával ezelőtt. A tápnak nem volt baja (két másik gép simán ment róla), de még így is egy totál másik lett rádugva, mert kicseréltettem a bolttal, ahol vettem. Rövidzárlat nem lehetett a csavaroktól, mert a házba se raktuk most bele. Nemes egyszerűséggel arról van szó, hogy ez a tisztelt alaplap úgy szar, ahogy van, de még ha működött is volna, mint kiderült korábban némi netes kutakodásból, akkor is a memóriákat (Kingston 8 GB Blue) legfeljebb egy isteni csodával lett volna hajlandó használni, ugyanis a DDR3-as ASUS-oknál teljesen kiszámíthatatlan, mi mivel megy el, márkától, mérettől, órajeltől függetlenül.
És a dolog szépsége, hogy nem először szívok ilyen alaplapokkal, az állítólag túlfeszültségtől védett ASUS alaplapom otthon pár éve ugyanígy elfüstölt két héten belül kétszer is, a második alkalommal megölve a processzort is. Érdekes módon az olcsó vacak MSI azóta gond nélkül megy ugyanazon az áramhálózaton külön feszültségvédő nélkül.
Amikor elhoztam a harmadikat, a cég közölte, hogy ha ez se működik, akármennyire lehet gyári hibás, nem cserélik vissza, mert nem kötelességük. Szóval most kidobtan 17e forintot a nagy semmire, gépem még mindig nincs, és költhetek rá újabb 20e Ft-ot, de most veszek egy ASRockot, és az ASUS a környezettudatosságával és a "dizájn a legfontosabb" mottójával együtt thet egy szívességet, és bekaphatja mindörökre.

Nitro:

--- Idézetet írta: galamb - 2011. Március 30., 20:05:02 ---
--- Idézet ---Mindenki gondoskodjon a saját hozzátartozójáról, kiegészítve az öngondoskodással.
--- Idézet vége ---

Azért szép számmal vannak, akik magukról sem tudnak, nemhogy a hozzátartozóikról.
 Amúgy meg tegyük fel, van egy család, apa agresszív állat, rendszeressen veri a gyerekét, terrorizálja stb. Milyen jogon várhatná el bárki is, hogy az a gyerek ha felnő, gondoskodjon a rohadék apjáról? Csak azért, mert rokonok? 

--- Idézet vége ---
Ja, nem azt mondtam, hogy kötelező neki, de nálam az államtól bakfittyet se kapna az ilyen öreg, tehát vagy gondoskodna róla a fia, vagy éhen döglene. Ez ilyen egyszerű, és így a legtisztább.

--- Idézet ---Mi lenne a rendőri dolgozókkal, ha egy csoda folytán megszűnne a bűnözés, szabálysértés? Sőt még a biztonsági őrökre se lenne szükség, jópár mentős, tűzoltó is elvesztené az állását valszeg.
--- Idézet vége ---
Aztán felébredtünk.  ;D

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése