Szerző Téma: Fantasztikus Négyes  (Megtekintve 390078 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1152 Dátum: 2009. December 04., 06:30:23 »
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1151 Dátum: 2009. November 06., 16:15:01 »
Tudom ezt már a múlt héten említettem, hogy a Fantasztikus Négyes 374-ben találtam egy elírást. Úgyis mondtátok volna itt a fórumon, hogy javítva van. De most senki se panaszkodjon.
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1150 Dátum: 2009. Október 30., 07:01:28 »
Üdv! Köszi a F4-s 374.részét dr.Samson,gorgiasz!    
Ez a rész lenyűgöző volt,tele akcióval!Nem semmi a kis Franklin...Igaz,hogy nem bontakozott ki teljesen a csata a két négyes között,de így is élvezetes volt!Fátum hozza a formályát,kiváncsi leszek a Szemlélőre,hogyan fogja megvédeni magát.Várom a folytatást!!!  
Az ERŐ legyen veletek!!!

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1149 Dátum: 2009. Október 29., 20:21:15 »
Magával a karakterrel (Lyja) nincs bajom, csak hát a neve...  
Vannak ,,érdekes'' (nem túl fantáziadús) nevek, főleg a kozmikus részlegnél!
(Power Skrull, Atlasz Kapitány, stb.)  
Örülök neki, hogy jövőre még több honosított F4 story lesz az oldalon!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1148 Dátum: 2009. Október 29., 16:44:21 »
Küldd át azt a Gamma games-t ránézek, hátha lehet vele kezdeni valamit.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1147 Dátum: 2009. Október 29., 12:16:02 »
Azért akkor se szomorkodj, ha még sem lesz honosítva...jövőre lesz F4 bőven a Hzs-n...

Nem elérhető Amondin

• Android (Tartalékos Bosszúangyal)
  • Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1146 Dátum: 2009. Október 29., 11:09:06 »
Akkor remélem ez mellett döntesz de ha más lesz nem baj tudok várni.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Október 29., 11:09:21 írta Amondin »

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1145 Dátum: 2009. Október 29., 11:05:30 »
Mondjuk lenne, csak még nem döntöttem el. De pl a Hulk: Gamma Games tegnap esett ki, mert a 3. számból csak 600-as szélességű szken van és nincs az az isten, hogy én azt feljavítom...

Nem elérhető Amondin

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1144 Dátum: 2009. Október 29., 10:55:26 »
Jövőre lehetséges? Hát annak nagyon örülnék akkor remélem nem nagyon lesz más amit helyette lehetne berakni arra a 3 napra.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1143 Dátum: 2009. Október 29., 10:51:31 »
Mondjuk lehet, hogy szerencséd lesz, mert elkészült a héten a jövő évi beosztásom, és még 3 napra kell 2-2 képregényt varázsolnom valahonnan, szóval lehet, hogy ezek is benne lesznek a pakliban...

Nem elérhető Amondin

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1142 Dátum: 2009. Október 29., 10:47:27 »
Idézetet írta: dr samson
Hát, a közeljövőben biztos ne számíts rá. Esetleg egyszer összedobom valami ünnepi frissítésre, vagy hasonló.

Értem nos akkor várom a jövő évi és azutáni ünnepeket.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1141 Dátum: 2009. Október 29., 10:37:55 »
Mindenki olyannak tűnik, amilyennek az írók beállítják őt.  

Idézet
A skrull hölgynek alapból (eredeti, angol) hülye neve van...
Na ugye? De azért ne bántsuk Lyja-t, mégiscsak ő az én kedvenc karakterem az egész csapatból és amíg nem jelent meg Kara Zor-el, ő volt az én nagy képregényes szívszerelmem is...  

Idézet
Remélem lesz kedved engem nagyon érdekelne
Hát, a közeljövőben biztos ne számíts rá. Esetleg egyszer összedobom valami ünnepi frissítésre, vagy hasonló.

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1140 Dátum: 2009. Október 28., 22:38:19 »
Tényleg Doctor Strange valóban humoros volt. Mert ezt mondta Pókembernek: "Hát persze! Még a legfőbb varázsló is olvas újságot! Hogy képbe legyek az aktuális eseményekkel...és a Kázmér és Huba miatt!"  Amikor a Kázmér és Hubát említette csodálkoztam rajta. Mert eddig úgy tudtam, hogy Strange inkább olyan komoly embernek tűnik és nem igazából vicces. Legalábbis a Hihetetlen Pókember füzetben olyan volt.

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1139 Dátum: 2009. Október 28., 22:08:48 »
Szó szerint ,,Fantasztikus'' volt ez a két F4 képregény!  
Hatalmas köszönet értük Gorgiasz-nak, Samson-nak és Talgaby-nak!      

1. F4 266.
Szegény Amazon nem a legjobb pillanatban csatlakozott a team-hez!  
Érdekes volt a visszaemlékezés, tetszett a Sue vs. Ben csata!
Oktopuszra én is kiváncsi leszek...  

2. F4 374.
Masszív kis F4-et rittyentett össze magának Strange (szokatlanul humoros volt a doki)!  
Sue és Reed vitája aggasztó...  
Pókemberen kívül tényleg mindegyik karakter szétszórt és meggondolatlan!  
A skrull hölgynek alapból (eredeti, angol) hülye neve van...  
Fátum pedig (szokás szerint) nem bír magával, változatlanul energiára és hatalomra éhes!

Nem elérhető Amondin

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1138 Dátum: 2009. Október 28., 20:41:24 »
Idézet
Pókember Rozsomák Szellemlovas és Hulk mint az új F4? Olvastam valahol hogy voltak F4 tagok de akkor azt hittem hogy Bent helyettesítették.
Nem egészen. Ez egy külön történet volt, nem is olyan sokkal ez előtt a korszak előtt. Ha lesz kedvem, egyszer talán megcsinálom.  

Remélem lesz kedved engem nagyon érdekelne

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1137 Dátum: 2009. Október 28., 18:26:26 »
Na, a második alapból kilőve...  

Idézet
Jó, de miért az volt írva az eredetiben?
Tudod mit? Előkeresem neked valahonna DeFalco Mester e-mail címét és megírhatod neki ezt a kérdést...

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1136 Dátum: 2009. Október 28., 18:20:49 »
Legalapvetőbb: "És feltűnnek... a Titkos Oltalmazók!" Viszont itt van egy szóköz, ami az eredetileg egyben lévő felirat mögötti retus esetén elég gyilkos tud lenni.
De az extrém: "Jelentkeznek... a Titkos Oltalmazók!" Szpájdörmen után szabadon.
Idézet
Ok, valóban erős kijelentés volt, de azért mégiscsak durvák úgy hatan együtt, nem fátumot akartam lebecsülni.
Durvának durvák, csak nem az akkori felállásban. Volt egy meglehetősen öntelt Hulk, egy komoly válságban lévő (vagy abból kikászálódó...?) Szellemlovas, egy akkor még nem felturbózott Rozsomák és egy szétzilált F4. Egyedül csak Pókember "nem veszíthet, csak a saját címében"-faktorára lehet számítaniuk.

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1135 Dátum: 2009. Október 28., 18:07:25 »
Idézetet írta: talgaby
Idézetet írta: grey gargoyle
pl. mi az hogy: "Hirtelen... a titkos oltalmazók"
Eredetiben is nagyon hülye címe volt, és lenne ötletem nekem is, miként lehetne más, de beírási szempontokat figyelembe véve direkt nem említettem ezt a dokinak.
És milyen ötleteid lennének rá, ha nem kellene törődni azzal, hogy beírható-e vagy sem?
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető grey gargoyle

• Spawn
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1134 Dátum: 2009. Október 28., 18:05:07 »
Idézetet írta: talgaby
Lehet, de itt tényleg nem a megszokott volt.
Volt egy ilyen sejtésem...

Idézet
Itt mondjuk lehet hivatkozni egy nyelvi finomságra, mégpedig, hogy angol nyelvű főnemesek esetén nem fordítjuk a lordot és ladyt, mint általában nagyúrra és úrnőre. Én se rajongok érte, de legalább az alliteráció miatt elfogadható valamilyen szinten.
Jogos.

Idézet
Ezt majd amikor letudtam a fátumos képregényeimet, amiket a következő két évben tervezek, visszaidéztetném veled. Mutatok én majd olyan történetet is, ahol Victor ennél sokkal több nagy kaliberű ellenféllel bánik el.
Ok, valóban erős kijelentés volt, de azért mégiscsak durvák úgy hatan együtt, nem fátumot akartam lebecsülni.

Nem is te lennél, ha nem kötözködnél... Na nézzük: ha te tudsz jobb fordítást annál, hogy Suddenly... The Secret Defenders, akkor hajrá. Eléggé bevett szokás az ilyesmit így fordítani (legalább is nálam), többször előfordult már a honosításaimban, de eddig rajtad kívül még senki nem akadt fent rajt. A szöveg ugye arra akar utalni, hogy váratlanul megjelennek, de nekem a "Váratlanul... a Titkos Oltalmazók" verzió nem tetszett...
Biztos ki lehetne találni valamit, pl.: feltűnnek, megjelennek, előkerülnek, de az is egy elfogadható indok, amit írtál.

Idézet
Talán mert ez volt a szövegben írva?
Jó, de miért az volt írva az eredetiben?

Idézet
Na ez a kivételes eset: az eredeti neve angolul Lézeröklöt jelent, de annyira nem tudtam, megszokni, és annyira nem illet a kedvenc karakteremhez, hogy Lézer Lady lett belőle. A többiek elfogadták, törődj bele te is.
El van fogadva.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Október 28., 18:06:05 írta grey gargoyle »
"-Mi vagyunk az alapbázis.
-A rejtély misztériummá vált."

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1133 Dátum: 2009. Október 28., 16:47:27 »
Idézetet írta: grey gargoyle
Eredetiben is nagyon hülye címe volt, és lenne ötletem nekem is, miként lehetne más, de beírási szempontokat figyelembe véve direkt nem említettem ezt a dokinak.
Idézet
"bizonyosan barátságos" ez annyira furán hangzik. A közkedvelt és barátságos sokkal megszokottabb.
Lehet, de itt tényleg nem a megszokott volt.
Idézet
És miért őket idézte meg a legfőbb varázsló? Strange ment hozzájuk, nem?
Ezt az észrevételt nem értem. Strange idézésére állt össze újra a csapat, ez is volt a szövegben, így nem egészen világos a gond itt.
Idézet
Lézer lady??? A lady-t miért nem lehetett lefordítani?
Itt mondjuk lehet hivatkozni egy nyelvi finomságra, mégpedig, hogy angol nyelvű főnemesek esetén nem fordítjuk a lordot és ladyt, mint általában nagyúrra és úrnőre. Én se rajongok érte, de legalább az alliteráció miatt elfogadható valamilyen szinten.
Idézet
A folytatásban meg nem féltem az F4-et, nincs az a Fátum, akivel ne tudnának 6an elbánni.
Ezt majd amikor letudtam a fátumos képregényeimet, amiket a következő két évben tervezek, visszaidéztetném veled. Mutatok én majd olyan történetet is, ahol Victor ennél sokkal több nagy kaliberű ellenféllel bánik el.
Idézet
Rozsi a valóságban könnyen felaprítaná a bugyuta Bent.
Mivel elég sok körük volt már, nyugodtan mondhatom, hogy nem.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1132 Dátum: 2009. Október 28., 16:38:29 »
Idézet
Elírásokat is találtam, mint mindig. A 3. oldalon, ahol felbukkant Hulk a szövegben "egy egy Renoi lakásban" Az "egy" szóból több van benne. A 11. oldalon olyannak hangzott, mintha mindkét személyt Devosnak hívják. Akkor az egyik Paibok lenne. A 15. oldalon Mutánas szó valóban mutáns lenne.
Köszi, majd Gorgiasz javítja őket, ha erre jár, aztán kicserélem az oldalakat.  

Idézet
"Hirtelen... a titkos oltalmazók"
Nem is te lennél, ha nem kötözködnél... Na nézzük: ha te tudsz jobb fordítást annál, hogy Suddenly... The Secret Defenders, akkor hajrá. Eléggé bevett szokás az ilyesmit így fordítani (legalább is nálam), többször előfordult már a honosításaimban, de eddig rajtad kívül még senki nem akadt fent rajt. A szöveg ugye arra akar utalni, hogy váratlanul megjelennek, de nekem a "Váratlanul... a Titkos Oltalmazók" verzió nem tetszett...  

Idézet
Szellemlovas miért lett Young Dan?
Talán mert ez volt a szövegben írva?

Idézet
Ez igaz, de ő hívta őket egybe, vagyis tulajdonképpen megidézte őket egy találkozóra. De most megint olyan kötözködsz, amivel én nem tudok mit kezdeni (ugyan ez igaz a pókis megjegyzésre is). Ha egyszer DeFalco ezt írja le, nem írhatom át valami teljesen másra, mert bizonyos kivételes eseteket leszámítva, a fordítás nem arról szól, hogy az eredeti szövegtől teljesen eltérő jelentésű szöveget rakjak az olvasók elé, csak azért, mert az jobban hangzik.  

Idézet
Na ez a kivételes eset: az eredeti neve angolul Lézeröklöt jelent, de annyira nem tudtam, megszokni, és annyira nem illet a kedvenc karakteremhez, hogy Lézer Lady lett belőle. A többiek elfogadták, törődj bele te is.  

Idézet
Pókember Rozsomák Szellemlovas és Hulk mint az új F4? Olvastam valahol hogy voltak F4 tagok de akkor azt hittem hogy Bent helyettesítették.
Nem egészen. Ez egy külön történet volt, nem is olyan sokkal ez előtt a korszak előtt. Ha lesz kedvem, egyszer talán megcsinálom.  

Idézet
Nagyon drukkolok neki, de attól tartok, hogy Uatu "Vízfej" szemlélő elbánik vele...
Ejnye... azért annyit megsúgok, hogy Uatu nem fog tudni olyan könnyen elbáni vele...

Idézet
A csata sem volt rossz, igen, Rozsi a valóságban könnyen felaprítaná a bugyuta Bent.
Egy X-men képregényben nyilván. De ez itt F4 képregény, itt nem lehet Rozsi a fősztár...  Mindenesetre Ben nem ússza meg olyan simán ezt a kalandot...

Nem elérhető turkia

• Wookie (Konzervatív Vukik a Birodalomért Front)
  • Predátor
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1131 Dátum: 2009. Október 28., 15:55:42 »
Köszönjük szépen ezt a történetet, nagyon tetszett!

Fátum új páncélja...na ennél a résznél közelebb hajoltam a monitorhoz.  
Nagyon drukkolok neki, de attól tartok, hogy Uatu "Vízfej" szemlélő elbánik vele...
A csata sem volt rossz, igen, Rozsi a valóságban könnyen felaprítaná a bugyuta Bent.
WHRÁÁÁÁÁÁGGG-RRRRRR!!!  -ősi wookie bölcsesség

Nem elérhető Amondin

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1130 Dátum: 2009. Október 28., 14:26:51 »
Köszönöm Dr Samsonnak és Gorgiasznak az F4 374. részét.
Két F4 egyik napról a másikra ez meglepett de nagyon örülök neki. Ez a szám pedig nagyon jóra sikerült.
Pókember Rozsomák Szellemlovas és Hulk mint az új F4? Olvastam valahol hogy voltak F4 tagok de akkor azt hittem hogy Bent helyettesítették. Hát ez kellemes meglepetés volt, kíváncsi lettem volna hogyan boldogulnak egymással. A Harc a két négyes között jó lett valóban vérre ment már ez a harc de talán a legmeglepőbb az Lyja közbelépése volt hogy mik lesznek a jubilleumi számba. És Fátum úgytúnik Utau-tól akarja elvenni az erejét érdekes elgondolás de most őszintén mennyi esélye lenne Utau ellen? Igen ott van Aaron ereje vele de még nem tanulta meg használni és így ront neki a szemlélőnek... nos majd kiderül decemberben hogy hogyan boldogul vele és az F4-el.

• Spawn
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1129 Dátum: 2009. Október 28., 14:17:45 »
Elég furcsa fordítások, vagy beírások voltak ebben a részben...
"bizonyosan barátságos" ez annyira furán hangzik. A közkedvelt és barátságos sokkal megszokottabb.
Mondjuk a kázmér és huba nagy poén volt.  
Szellemlovas miért lett Young Dan?
A negyedik oldal második paneljében, ahol feltűnik az F4, az első szövegdobozban két "a" van az "értesül a tragédiáról"-nál.
Erősen visszafogott csata volt, de nem volt rossz húzás egymásra ereszteni őket, csak azt nem értem, mint mindig, hogyha a pókember bizonygatja, hogy nem ezt akarta, akkor miért nem hisz neki senki.
A folytatásban meg nem féltem az F4-et, nincs az a Fátum, akivel ne tudnának 6an elbánni.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Október 28., 14:21:46 írta grey gargoyle »

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1128 Dátum: 2009. Október 28., 13:32:21 »
Hát ezt nem gondoltam, hogy a 616-os univerzumban Hulk, Pókember, Rozsomák és Szellemlovas összeálltak egy csapatba. Eddig azt hittem, hogy alternatív világban alakult így. De ilyent még eddig nem pipáltam. Azt nem tudtam, hogy Szellemlovas láncait áttudja alakítani éles dobócsillaggá.
Szokás szerint továbbra is nagy zűrzavar volt. A vendégek folyamatosan felbukkantak. Bár most jut eszembe Fenegyerek nem volt a történetben, ahogy Silver Sable és a Vad Bandák sem. Talán a másik sorozatban voltak elfoglalva. Fatum Doktor valami rosszban sántikál. De majd meglátjuk, hogy mi lesz ezután.
Elírásokat is találtam, mint mindig. A 3. oldalon, ahol felbukkant Hulk a szövegben "egy egy Renoi lakásban" Az "egy" szóból több van benne. A 11. oldalon olyannak hangzott, mintha mindkét személyt Devosnak hívják. Akkor az egyik Paibok lenne. A 15. oldalon Mutánas szó valóban mutáns lenne.
Érdekes véletlen. Tegnap is volt Fantasztikus Négyes a John Byrne-érából, ma pedig a Tom DeFalco-érából. Tudom ez most csak véletlenül alakult így.
Ezer köszönet dr samson és Gorgiasz a Fantasztikus Négyes 374. számért!      Sok sikert kívánok nektek a folytatáshoz!
« Utoljára szerkesztve: 2009. Október 28., 13:42:06 írta keildavid »

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1127 Dátum: 2009. Október 28., 12:33:34 »
[!--fonto:Impact--][span style=\"font-family: Impact;\"][!--/fonto--][!--sizeo:7--][span style=\"font-size: 36pt; line-height: 100%;\"][!--/sizeo--]Frissültünk![/size][/font]
[a href=\"http://halozsak.tlof.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2112&catid=10&Itemid=1\" target=\"_blank\"]Fantasztikus Négyes v1 374[/a]

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1126 Dátum: 2009. Október 28., 08:43:20 »
Üdv! Köszi a F4-s 266. talgaby,gorgiasz!    
Érdekes történet volt,egy látszólag gyenge képességgél bíró nő,milyen hatalomra tehet szert.Jó volt,tetszett.

Nem elérhető Amondin

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1125 Dátum: 2009. Október 27., 13:53:48 »
Köszönöm Talgabynak és Gorgiasznak az F4 266. részét.
Érdekes történet volt ezzel a visszaemlékezéssel de élvezhető volt. Hogy Sue mikre nem képes azok közül amiket csinált a felét most látom először alaposan helytállt Ben ellen. Ennek a Karizmának érdekes képessége van de azért szerintem nem valami erős képesség mondjuk tud problémákat okozni.
Érdekes lesz a folytatás ha Dr Octopusz  feltűnik benne.

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1124 Dátum: 2009. Október 27., 13:22:59 »
Tényleg igazad van, Grey Gargoyle. Méghozzá a régi Csodálatos Pókember 3. számban lévő rövid történetben volt. Valóban így volt. És a panelek is nagyon ugyanúgy néztek ki. De ahogy mondtad az előbb, ott Pókember volt, akit üldözte a Lény.

• Spawn
Fantasztikus Négyes
« Válasz #1123 Dátum: 2009. Október 27., 13:18:41 »
Meglepően sok volt a párhuzam azzal a történettel, amit nagyon régen kiadtak a csodálatos pókemberben is. Amiben a bábos vette át az uralmat a lény felett. Csak ott a pókembert üldözte a lény.
Egyébként ezen én is meglepődtem kicsit, hogy Banner ott volt, mert ilyenkor persze mindig elő tud kerülni. De szerintem Reed-nek megvannak a módszerei, hogy kerítse elő, szóval nem annyira hihetetlen, mint amennyire elsőre tűnik.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Október 27., 13:20:58 írta grey gargoyle »