Elírásokat is találtam, mint mindig. A 3. oldalon, ahol felbukkant Hulk a szövegben "egy egy Renoi lakásban" Az "egy" szóból több van benne. A 11. oldalon olyannak hangzott, mintha mindkét személyt Devosnak hívják. Akkor az egyik Paibok lenne. A 15. oldalon Mutánas szó valóban mutáns lenne.
Köszi, majd Gorgiasz javítja őket, ha erre jár, aztán kicserélem az oldalakat.
"Hirtelen... a titkos oltalmazók"
Nem is te lennél, ha nem kötözködnél... Na nézzük: ha te tudsz jobb fordítást annál, hogy Suddenly... The Secret Defenders, akkor hajrá. Eléggé bevett szokás az ilyesmit így fordítani (legalább is nálam), többször előfordult már a honosításaimban, de eddig rajtad kívül még senki nem akadt fent rajt. A szöveg ugye arra akar utalni, hogy váratlanul megjelennek, de nekem a "Váratlanul... a Titkos Oltalmazók" verzió nem tetszett...
Szellemlovas miért lett Young Dan?
Talán mert ez volt a szövegben írva?
És miért őket idézte meg a legfőbb varázsló? Strange ment hozzájuk, nem?
Ez igaz, de ő hívta őket egybe, vagyis tulajdonképpen megidézte őket egy találkozóra. De most megint olyan kötözködsz, amivel én nem tudok mit kezdeni (ugyan ez igaz a pókis megjegyzésre is). Ha egyszer DeFalco ezt írja le, nem írhatom át valami teljesen másra, mert bizonyos kivételes eseteket leszámítva, a fordítás nem arról szól, hogy az eredeti szövegtől teljesen eltérő jelentésű szöveget rakjak az olvasók elé, csak azért, mert az jobban hangzik.
Lézer lady??? A lady-t miért nem lehetett lefordítani?
Na ez a kivételes eset: az eredeti neve angolul Lézeröklöt jelent, de annyira nem tudtam, megszokni, és annyira nem illet a kedvenc karakteremhez, hogy Lézer Lady lett belőle. A többiek elfogadták, törődj bele te is.
Pókember Rozsomák Szellemlovas és Hulk mint az új F4? Olvastam valahol hogy voltak F4 tagok de akkor azt hittem hogy Bent helyettesítették.
Nem egészen. Ez egy külön történet volt, nem is olyan sokkal ez előtt a korszak előtt. Ha lesz kedvem, egyszer talán megcsinálom.
Nagyon drukkolok neki, de attól tartok, hogy Uatu "Vízfej" szemlélő elbánik vele...
Ejnye... azért annyit megsúgok, hogy Uatu nem fog tudni olyan könnyen elbáni vele...
A csata sem volt rossz, igen, Rozsi a valóságban könnyen felaprítaná a bugyuta Bent.
Egy X-men képregényben nyilván. De ez itt F4 képregény, itt nem lehet Rozsi a fősztár... Mindenesetre Ben nem ússza meg olyan simán ezt a kalandot...