Szerző Téma: Fantasztikus Négyes  (Megtekintve 390327 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető garrido

• Fantom
Fantasztikus Négyes
« Válasz #912 Dátum: 2009. Április 04., 08:03:57 »
Köszi az F4-et, jó történet ez a Per.

Nem elérhető grey gargoyle

• Spawn
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #911 Dátum: 2009. Április 03., 17:08:58 »
Imádom ezeket a John Byrne által rajzolt Susan Stormokat.  
"-Mi vagyunk az alapbázis.
-A rejtély misztériummá vált."

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasztikus Négyes
« Válasz #910 Dátum: 2009. Április 03., 14:33:17 »
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #909 Dátum: 2009. Január 28., 08:08:36 »
Később lesz ám még szerepe Franklinnek, nem is kicsi.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
Fantasztikus Négyes
« Válasz #908 Dátum: 2009. Január 28., 03:15:52 »
(Halk megjegyzés: heh, nem gondoltam volna, hogy rajtam kívül más is szokott hajnal 3-kor fórumozni.  )
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető bricsi

• Mulder ügynök
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #907 Dátum: 2009. Január 28., 03:09:28 »
köszkösz
Mondom, errol a gyerek dologrol lemaradtam, en laikusan ugy gondolnam, hogy valami szerepuk lesz, ha mar megszulettek, nem csak 1 kép erejeig tunik fel  igy van?

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #906 Dátum: 2009. Január 27., 23:27:07 »
Reednek és Sue-nak valós időben 41 éve van gyereke, szóval nem egy mai találmány. Sőt, jó ideje már megszületett a második (vagy harmadik) is.
Skip COllins egyrészes karakter volt, soha többé nem fordul elő, de erre utal is Byrne a történet végén, ha még jól emlékszem.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető bricsi

• Mulder ügynök
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #905 Dátum: 2009. Január 27., 20:29:38 »
Na akkor egy kis ujabb rovid velemenyezes:
#234 - jo, hogy nem egy kaptafara epulnek a sztorik, a #233 peldaul Faklya onemanshow-ja volt, és ez a törtenet sem egy megszokott, még ha felvezetes is az Ego sztorira. Ez a Skip Collins erdekes figura, kivancsi lennek, hogy feltunik-e még valamikor? És a poén, hpgy teljesen a maga kis vilagaban el, fel sem tunik neki semmit, csak gepiesen csinalja a dolgokat, kozben megvaltoztat egy csomo mindent
#235 - semmi extra, Ego valahogy anyira nem nyerte el a tetszesemet... egynek elmegy. Itt meg Lény viszi a pálmát.
#236 - Kibovitett kulonszam, Fátum szokas szerint bekavar... kisse zavaros volt a sztori vége, hogy hogy szabadultak ki az alomvilagbol. vegre feltunik a Bábos is, akit mar multkor is vartam
És egy kerdes felmerult bennem. Tenyleg van gyereke Reednek és Suenak? Errol lemaradtam.
Nagyon jo momentum Lény dilemmaja, amikor vivodik, hogy inkabb maradna az alomvilagban emberkent a láto felesegevel (még ha az nem is igazi), vagy visszajojjon a tobbiekkel a valosagba.

Amugy elnezest, hogy tobbnyire ekezet nelkul irok, csak igy szoktam meg (pár alkalmazasban alkalmazkodnom kell ehhez a kodolas miatt, ezert egyszerubb igy irni mindenhol... remelem olvashato azert)
udv!
« Utoljára szerkesztve: 2009. Január 27., 20:30:37 írta bricsi »

Nem elérhető bricsi

• Mulder ügynök
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #904 Dátum: 2009. Január 26., 12:29:44 »
Igen, csak erdekes ez, én ugy fogom fel, hogy muszaj, hogy sokkal tobb mindenre legyenek képesek, mégha ez eloszor ellenerzest valt ki az olvasokbol (pl. belolem), mert hosszutavon, pl. Sue nem tud azzal eletben maradni, hogy midnig lathatatlanna valik.  Szoval megszokas kerdese persze, csak az elejen furcsa minden ujdonsag.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #903 Dátum: 2009. Január 26., 09:36:54 »
Igen, ez már olyasmi, hogy nektek Zsák-történelem.
Viszont amit kihagytam lentebbről:
Idézet
de klasszikus (Lee - Kirby) történetek utan volt egy-két érdekesség, számomra "najó, perszeee" momentum. Pl. Mr Fantastic mióta tud repülni kis labdává zsugorodva?
Ebben az a furcsa, hogy pedig pont, hogy Stan Lee találta ki ezt a manővert, az F4 huszonvalahanyadik számában pl. használja is Reed serényen a labdaformát. Sue erőmezőjénél ott szerepel, hogy akkor jött rá erre a felhasználási módjára. Byrne egyébként az összes karakternek alaposabban belegondolt a képességeibe, és hogy mit lehet igazán kihozni belőlük, ebben is igazi korszakalkotó volt az F4 életében, mert mert olyat csinálni, amit Kirby óta szinte senki sem, és nem csak a sablonokat használta a karaktereken, hanem minél jobban igyekezett kiaknázni a bennük rejlő lehetőségeket (karakterábrázolási szinten is).

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #902 Dátum: 2009. Január 25., 22:18:09 »
Nem is rád gondolt. A korrekt-ORR Schmatzy beceneve, ez szerepelt az avatarján is.  (amikor ezek készültek, még Sepi  vagy én sem voltunk tagok, nem hogy te...  )
« Utoljára szerkesztve: 2009. Január 25., 22:20:14 írta dr samson »

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
Fantasztikus Négyes
« Válasz #901 Dátum: 2009. Január 25., 22:16:35 »
Kalapácsfej szerepel az Őrszemben is.
Idézet
bár ez esetben a korrekt-ORR-unkat is ki kéne kérdezni
Felelősség elhárítva, azokat szerintem még nem én lektoráltam.
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető bricsi

• Mulder ügynök
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #900 Dátum: 2009. Január 25., 22:08:16 »
hello talgaby, koszi a valaszt,
Kalapacsfej inkabb Pókvonalrol ismeros sztem (legalabbis anno nagyon sok póktörténetet olvastam).
Frankie ügyben meg kivancsian varok/olvasok tovabb

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #899 Dátum: 2009. Január 25., 22:00:50 »
Először is: köszi.
A Byrne-okat a kezdetektől én fordítom, de már nem egy éve, hogy ez elindult (2006-ban kezdtük talán?)... a beírókat gyakran váltogatta, és igazság szerint most is beírásügyi gondok miatt volt kényszerszüneten, de ezt, ha minden igaz, egy hónapon belül megoldjuk, és onnan... hm, maradjuk annyiban, hogy elég sok füzet lesz beírásra is kész, szóval Byrne-ból szakadás valószínűsége eléggé alacsonyra fog esni.  A helyesírási hibák előfordulhatnak (bár ez esetben a korrekt-ORR-unkat is ki kéne kérdezni ), de később annak is illik majd elmúlnia... hiába, akkor még elég kezdő voltam én is.
Frankie-nek később lesz szerepe, komoly szerepe, szóval rá érdemes figyelni. Mondjuk úgy, hogy érdekes az ő rokonsága is.
Kalapácsfej főleg Pók-ellenség, de Ultimate-téren meg furamód pont, hogy az X-Menben, a Gambit c. történetben volt látható először, ha gyűjtötted a sorozatot, akkor lehet, onnan rémlik.

Nem elérhető bricsi

• Mulder ügynök
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #898 Dátum: 2009. Január 25., 21:41:43 »
Hello, eloszor is nagyon koszi az F4 honositasokat (csak mert neha azt latom, hogy elmegy a kedvetek, csak mert nem szuletik elég komment),
masodszor: elkezdtem a John Bryne korszakot.
F4 #232-233: ha lehet azt mondani, sorrendben haladok a honositott F4 tortenetek teren, én Diablot nem ismertem ezelött (megmondom oszinten, eloszor a Bábosra gondoltam, Alicia nevelőapjara).
Fura volt nekem egy-két dolog. Ugye nem fogok elhamarkodottan velemenyt mondani, de klasszikus (Lee - Kirby) történetek utan volt egy-két érdekesség, számomra "najó, perszeee" momentum. Pl. Mr Fantastic mióta tud repülni kis labdává zsugorodva? Ugyanez Sueval is, mióta "repül" az energiamező segitsegevel? Ezek szamomra most még furcsak, aztan lehet megszokom majd, hogy sokkal több mindenre képesek, mint ezelott.
És lenne egy kérdésem a történethez kapcsolodva: Frankie Raye, akinek Johhny udvarol... róla érdemes valamit tudni, vagy csak egy sima hétköznapi lány?
Kalapácsfej rémlett, de már nem emlékszem honnan (huuu, de sok potolnivalom lesz, ujra Pók, Avengers történetek).
A beiras neha helyesirasi hibakkal tarkitott, de gondolom ezek kezdeti dolgok voltak (ha jol tudom, teljesen uj csapat vallalta ezeknek a törteneteknek a honositasat, pl- a masodik reszben azthiszem scak szamszerint egyet szurtam ki).
Udv, és köszi!

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #897 Dátum: 2009. Január 09., 13:43:53 »
Amilyen káoszban voltak ott fent a képregények előfordulhat. Én is sok képregényről csak az utóbbi időben tudtam meg, hogy honosítva volt ott amikor Kainenél rákérdeztem. Ezt is meg kell kérdezni tőle.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #896 Dátum: 2009. Január 09., 13:08:50 »
Igen? Én a STomon nem emlékszem, hogy megtaláltam volna azt, csak a Spectacular-számot. Akkor viszont ezt most jó tudni.

Nem elérhető bricsi

• Mulder ügynök
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #895 Dátum: 2009. Január 09., 13:00:26 »
Mind a két történet honositva van, mar nem tudom honnan szereztem anno, sztem a megszünt pókos oldalról.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #894 Dátum: 2009. Január 09., 12:47:48 »
Igazság szerint a fele volt honosítva (a Pókis), és gondoltam is még az F4-honosítás kezdetekor, hogy meg lehetne csainálni a másik felét, de egyrészt az oldal, ahol a Pók fenn volt, megszűnt, másrészt a szkennje elég pocsék, és mintha a Póki is a kézi módszerrel lett még volna, magyarán újra kellett volna csinálni az egészet... így végül hagytam a fenébe.

Nem elérhető bricsi

• Mulder ügynök
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #893 Dátum: 2009. Január 09., 10:42:00 »
Sziasztok!
Tegnapi történetem a Fantasztikus Négyes és Pókember a Rémes Négyes ellen (Spectacular Spiderman #42, Fantastic Four #218)
A sztori: Pókember évfolyamtalálkozóra megy, eközben a Rémes Négyes (Varázsló, Elektró, Homokember, Csapdász) legújabb terve na mi? Hogy elpusztítsa a Fantasztikus Négyest.  Pókembert egy csellel a Szabadság szoborhoz hívják, a túlerő győzedelmeskedik, elkapják, és behatolnak a Baxter épületbe.
A történet az az igazi klasszikus, sok bunyóval, poénnal, nekem tetszett,
meg kell jegyeznem Pókember ezen maganeleti szakasza (szakitott Mary Jane-nel, ki az a Debra?) eleg homalyos nekem, de majd a John Byrneos F4 éra utan bepótolom a Pók 60-as-70-es éveket.
Magán hordozza a történet az egyes karakterek sokásos tulajdonsagait (pl. Lény morgolódik, dühöng, Reed csak szerel és szerel, szokas szerint elhanyagolva Sue-t, Johnny meg tul konnyelmu).

Tudom, hogy itt nem talalható meg ez a kétrészes történet, de remelem nem haragszotok, hogy ide irtam, hatha valaki kedvet kap az olvasásához.
Üdv!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #892 Dátum: 2009. Január 07., 11:22:16 »
Na, ez határozottan új volt most nekem. Köszi szépen.

• Spawn
Fantasztikus Négyes
« Válasz #891 Dátum: 2009. Január 07., 11:13:13 »
Az a rejtélyes alak, akit kérdeztél, nem visszatérő ellenfél, sőt egyszeri szereplő, egy feltaláló.
A neve [span style=\'color:#000000;background:#000000\']Ricardo Jones [/span].

Nem elérhető bricsi

• Mulder ügynök
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #890 Dátum: 2009. Január 07., 10:47:18 »
Koszi talgaby a reszletes valaszokat!
A Vakondemberes, #22-es fuzetet, meg elolvasom, mar csak Vakondember miatt is (pont a minap adtam le a rendelest baratnomnek, hozza majd Londonbol, ha minden igaz a Mole Man-es Marvel figurat).

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #889 Dátum: 2009. Január 07., 10:39:19 »
Sue az erőmezőket egy ideje már felfedezte magában, pontosabban a 22. számban, a Vakondember visszatérésében jött rá, hogy nem csak láthatatlanná képes válni, de láthatatlan erőmezőket is létre tud hozni. Később ennek a képességének és a logikus írói kihazsnálásának hála lett a csapat messze legerősebb tagja.
Kristály és Fekete Villám embertelenek, ha olvasod a Byrne-os történeteket, ott kicsit bővebben is foglalkoznak velük. Ők egyébként egy nagyon régi mellékága az emberi fajnak, akiket réges-rég egy idegen faj genetikai kísérletei hoztak létre. A képességeiket egy mutagén katalizátornak, a terrigén ködnek köszönhetik, és alapvetően egy hiearchikus, elzárt közösségben éltek Attilanban, a Himalájában, amíg el nem költöztek (a költözést a Byrne-kötetek közül az elsőben olvashatod talán). A megismerkedés kissé viharos volt, úgy indult, hogy a #48 elején látott Maximus, az Őrült, kiűzte őt és a családját Attilanból, és New Yorkan találtak menedéket, itt futottak össze az F4-gyel, akik később segítettek nekik visszaszerezni a városukat - ennek az utolsó felvonását láthattad a történet elején.
És az utolsó jó kérdés, nincs meg nekem se a folytatás, így sajnos erre nem tudok neked válaszolni.

Nem elérhető bricsi

• Mulder ügynök
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #888 Dátum: 2009. Január 07., 09:41:14 »
Sziasztok, elolvastam az F4 #48-50-et, a Galactusos sztorit, tetszett, es koszi a honositast!
Lenne egy-ket kerdesem (inkabb a mellekszalakkal kapcsolatban):
- Sue energiaburka hogy jott letre, mit takar, egyfajta pajzsburok, ami megvedi oket a kulso behatasoktol? Mikor szerezte ezt a képessegét?
- Kristály, és Fekete Villám földi lények, vagy valami idegen univerzum szulottei? Hogy ismerkedett meg velük Fáklya?
- az 50. szam vegen (14. oldal) a rejtélyes alak, aki az ujsagot olvassa a Vezér (ha nem, akkor kicsoda?)
Koszi, es igy tovabb a honositasokkal. Szamomra most kovetkezik a John Byrne korszak
« Utoljára szerkesztve: 2009. Január 07., 09:41:32 írta bricsi »

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #887 Dátum: 2009. Január 02., 12:15:20 »
Üdv! Köszi a F4 v2 #07-12-t talgaby &  Sepi!    
Megint fullra kiolvastam a szemem,de teljesen megérte,egyszerűen lebilincselő ez az egész Galactusz sztori,most a F4-s szemszögéből is!Megunhatatlan és jó !  
Akkor már csak a Vasfejű maradt..de azt majd később,most mára elég lesz megint,mert mindenhol betűket látok  
Az ERŐ legyen veletek!!!  

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #886 Dátum: 2008. December 30., 12:18:08 »
Nagyon szívesen. Örülök, hogy tetszett.

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #885 Dátum: 2008. December 30., 10:12:39 »
Üdv! Köszi a F4 v1 #361-t Samson doki,Sepi,Troll!      
Vehehe, Ben-nel jól kitoltak a végén!!!  Maga a történet jó volt.
Az ERŐ legyen veletek!!!

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #884 Dátum: 2008. December 26., 18:42:47 »
Igen, ez még hőskoromban, két éve ki lett rakva, csak pár hónapja a beírója kérte, hogy szedjük le, mert nem szeretné, ha maradna utána nyom, ami a honosítói pályafutására utal. Ezért leszedtük és újra be lett írva.  
Meg hát jobban is illett így karácsonyhoz.

• Spawn
Fantasztikus Négyes
« Válasz #883 Dátum: 2008. December 26., 18:33:53 »
Elolvastam az F4 361-et.
Köszi a honosítást mindenkinek.

ui: ez a rész nem most lett először felrakva ugye? úgy rémlik olvastam már.