Szerző Téma: Fantasztikus Négyes  (Megtekintve 253788 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantasztikus Négyes
« Válasz #132 Dátum: 2006. Július 04., 23:50:30 »
Idézet
Ha jól tudom, akkor a végén azért nem halt meg Ego, majd úgy is kimagyarázzák, hogy miért nem.
ezt már olyan természetesnek vesszük, nem?  

a beíró, Archie egyébként készül jónéhány beszólással ezzel a számmal kapcs, egy párat már hallottam belőle... kész
« Utoljára szerkesztve: 2006. Július 04., 23:50:51 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Punkológus

  • Magneto
  • *****
  • Hozzászólások: 952
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #131 Dátum: 2006. Július 04., 19:59:55 »
FF 235

Ezt a részt kissé elkapkodottnak éreztem. Lehet, hogy Byrne már a következő giga számra készült, hisz nem kevés munkát kell elvégeznie egyszerre. Azért természetesen voltak benne villanások. Mint Ben folyamatosan morgolódó poénkodása. Meg ahogy szegény Reednek mindig csöndbe kell maradnia. "Ne most játsz idegenvezetőt, jó?" "Nem tudnál csak egyszerűen annyit mondani, hogy hű?" Ezzeken jót nevettem. Egyébként is megvolt a maga íze a sztorinak, ami jellemzi az F4-et, az űrbe mászkálós, áltudományos magyarázós, világ megmentős. Csak volt pár juk is a sztoriban. Volt az a jelenet, mikor a talajból egy hegy méretű Ego-fej emelkedik ki. rajz szerint nagyon jól megmutatja, hogy mennyire hatalmas, félelmetes ellenség. Aztán ezt a félelmetességet el is cseszték Ego szövegével: "Megtanultam használni a hajtóművet. Az én akaratomank engedelmaskedik. Az enyém!"  Na itt én majdnem lefordultam a székröl. Eleve nagyon nehezen sikerült azt a hajtóművet "megemésztenem". Folyton az járt a fejemben, hogy Ego nagyban küzd miszter G-vel és közben Thor rácsempészi a hajtóműveket és durr, irány a világűr. Nem tudom ezt az ötletett sajnos komolyan venni. Az álagy is érdekes volt. Én mondjuk felhőnek néztem. Az antitestek is érdkesek voltak, bár tudtam már róluk régebbröl is, de sajnos nekem úgy tűnt, hogy a megjelenésük inkább csak a búnyóra adott okot. Hogy ne csak negatív kritikát írjak, az elején nekem nagyon tetszett, hogy a visszaemlékezésben Skip-röl szó sem esett, hisz róla nem tudott az F4. Sajnos nagyon rákészültem arra, hogy megtudhatom Ego eredetét. Túl magas volt az elvárásom, mert kb annyit mondtak róla, hogy létrejött, mert létrejött. Úgyhogy nem értem, miért van arca, mire kell neki? És legföbbképen szakálla miért van??? És milyen nagy szerencse, hogy teljesen korrekt légköre van, amit az emberek is beszívhatnak. Ezzel szemben tetszett az, hogy Galactust Ego természetes ellenségének nevezik. Ebbe így ez elött egyáltalán nem gondoltam bele, pedig majdhogynem kibökte a szememet. Ha jól tudom, akkor a végén azért nem halt meg Ego, majd úgy is kimagyarázzák, hogy miért nem.
Gondolom a következő részben lehull a lepel a kis vörösről. Azt már várom nagyon  Azt hiszem TOM1 mondta még, hogy még mennyire konzervatív a rajz és nem liben föl Fankie szoknyája. Na most sem liben fel, mert nincs is rajta. (Tegyük hozzá semmi más sincs) És azt is hozzá tehetjük, hogy a nép nagy örömére    

UI.: az azért jó, hogy tök feleslegesen rohangáltak bent Ego fejében (???), hisz elég lett volna csak elvinni az ellemeket a gépéböl.  

Összeségében nem rossz, de az eddigiekhez képest ez nem volt annyira élvezhető. A kedvem ettöl fügetlenül nem ment el az F4-töl (mert hülye nem vagyok  )és várom folytatását. Hisz ha ez rosszabb rész, akkor a következő biztosan jobb lesz
« Utoljára szerkesztve: 2006. Július 04., 22:59:30 írta Punkológus »

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantasztikus Négyes
« Válasz #130 Dátum: 2006. Július 04., 00:43:35 »
Idézet
A következőt még nem olvastam, de már láttam hogy a végén jön a bolygópofa.
és meg is érkezett


Frissülés!

•F4 - John Byrne Korszak (v1 235)
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Gorgonita

  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1548
  • Karma: +10/-4
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #129 Dátum: 2006. Július 03., 12:21:15 »
Elolvastam a kalapácsfejűről szóló részt. Egyrészt jó kis nosztalgiahangulatot teremtett ezekben a CW-s időkben. Itt még minden a régi, megszokott, ismerős logikátlanság -pl Lény és Fáklya túlliheget bunyója -és nem az új, szokatlan, ismeretlen logikátlanság tombol.  
 Poénosnak találtam, hogy régen mindig Spidey agyalt azon hogy az f4-re kellene hárítani egy-egy feladatot, és ettől nekem ő kevésbé profinak tünt. Itt meg pont fordítva Fáklya agyal azopn, hogy ehhez DD és Spidey jobban ért.
 A végén kissé gyengénelk érezrem a befejezést. Fáklya helyében én a dícséret dacára is inkább csak jobban fáztam volna, szembesülve a bünöző anyjának tragédiájával.
 Lehet, hogy ma már ezt a sztorit úgy írnák meg, hogy a tagnak nem volt más bűne, de akkor még nem merták bevállalni, hogy egy ártatlanul kivégzett ember történetét mutassák be, egy szuperhős képregényben. Így kissé elveszik a sztori lényege. Vagy lehet, hogy csak én érzem így.  
 Fáklya nyomozását is elég hirtelennek éreztem, és ezen keveset lendít hogy ő maga is beismeri, ez nem az ő terepe. Gondolom akartak valamit külön ő rá írni, de az alapötlet után kifogytak az ötletekből.
   De minden hibájával egyetemben visszahozta a Kandi-Lapok-os Spidey korszak hangulatát.  

A következőt még nem olvastam, de már láttam hogy a végén jön a bolygópofa.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Július 03., 12:23:17 írta Gorgonita »

Nem elérhető Punkológus

  • Magneto
  • *****
  • Hozzászólások: 952
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #128 Dátum: 2006. Június 26., 12:15:33 »
Hú de irigyellek téged, ember, hogy először olvashatod azt a sztorit, nem úgy mint mi, akik már ismerjük a poénokat és csak óvatossan, nehogy megnézd előre.

Nyúlós: szerintem Reed-et azért nem érdekli, mert ő elsősorban tudós. Biztos, hogy van benne egy kis felsőbbrendüségtudat, csak azt nem mutatja ki. Ezért nem érdekli annyira, hogy egyszerű hallandók lekezelik. (Már persze ha ilyeneket, mint a Lény, lehet egyszerű halandónak nevezni).

Újraolvastam a 234-est és van egy aranyos jelenet benne. F4 a rakétájukkal elhaggya a Földet és Skip bepánikol, hogy elmenekülnek és akkor már biztos vége a bolygónak  

Nem akarok erőszakosnak tűnni, szóval ha mégis úgy jön le akkor bocsánat, de nem hagy nyugodni a gondolat, hogy nem szereted a szuperhős képregényeket... de inkább küldök egy privátot, nem offolok itt.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 26., 12:17:31 írta Punkológus »

Nem elérhető Gabe

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1932
  • Karma: +2/-0
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #127 Dátum: 2006. Június 25., 21:44:04 »
jogos: tulajdonképp 5-ünknek van köze az elkészüléshez:

-talgaby: fordítás
-Archant: beírás
-Troll: scan feljavítás
-Micho: lektorálás/dizájn
és végül én, igaz én teszem a legkevesebbet hozzá... én inkább a logisztikai dolgokat csinálgatom, (scan beszerzés, borító beszerzések(igaz ennek egyenlőre nincs jelentősége   ), fordítások mozgatása (talán ezért tudom hogy mi hány oldal, és kb. mi következik   mert talgaby mostanában nem igazán van net közelben, így a hagyományos analóg modon történik a dolog +neki eddig be kellet szereni az összes részt,#209-293-ig amik sajna a sima kiadványok, nem ezek a TPB-sek, mert egyenlőre csak ilyen formában vannak fenn a neten), plusz a dizájnnál én is belerondítottam pár dologba...   hogy jól vagy rosszul az már más kérdés... plusz efféle feladatok. Szóval nehogy valaki azt gondolja hogy probálom itt lenyúlni a babérokat a többiek elől, -inkább a komunikációt probálom megvalósítani a rajongók és a készítők között... (ezért is nem dicsérgettem agyon a beírást, mert szerintem bunkóság lenne így hogy van hozzá, -még ha ily csekély- közöm is. Így inkább a saját benyomásaimat próbálom boncolgatni, főleg azért hogy folyamatos legyen az eszmecsere ebben a topikban.  
De igaz, a képregényes részbe szándékosan nem nyúlok bele, a fordítási doksikat is csak átfutom (ha kellene valami fontos infót beszerezni a teljes fordításhoz, pl. magyar név,stb.), éppen azért hogy az elkészült részeket rendesen élvezhessem. (de még sajna így is túl sok poén kerül az örök vadászmezőkre  )

Bár nincs kiírva minden résznél, (csak a tpb külső kreditjében), de Micho és Troll is rendszeresen dolgozik a részekkel, (igaz ez majd minden képregénynél -főleg az amiket én probálok magyarul beírkálni- így van   ) de ők szerényen megbújnak a háttérben.

Ugyan ezek a részek általam csak kevéssé lesznek zaklatva, de a Comoron lesz még az én amatőr kezemmel elkövetett annual   , méghozzá a jó öreg '60-as évekből. Ha meglátjátok milyen szupi scaneket sikerült szerezni...(Kirby rajzai imét régi pompájukban fognak ragyogni  , előre is köszönet a scannelőnek)   de majd úgyis meglátjátok.    Ja hogy mikor? ----->       pár héten belül   ,  ha további részletek is érdekelnének valakit, akkor írány a Comor fóruma     egy katt és már ott is vagy

Nyúlóstól nem is várom el hogy kemény kézzel forgassa a csapat mögött a korbácsot, de azért lehetne egy kicsit határozottabb. Picit mintha lekezelnék    , ami mintha nem is zavarná különösebben.

most hogy leírtam ezt a kis fölös hozzászólást (közben Archant tisztázta a dolgokat, de most már marad   ) akkor válaszólnék: egyenlőre teljes erőbedobással a tripla számra összpontosítunk, a Galactus per az még minimum tucatnyi rész múlva következik, így messze van az még... Bár annyira felcsigáztatok vele, hogy mindenki azt várja, hogy ez a lelkesedésetek rám is átragadt, sőt kicsit utánanéztem Galactusos képregényeknek is, mert tetszik a figura, talán találkozhatok vele még másh   izé... khmkhm... szóval nagyon várom már hogy feltűnjön végre.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 25., 21:45:54 írta Gabe »

Nem elérhető Punkológus

  • Magneto
  • *****
  • Hozzászólások: 952
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #126 Dátum: 2006. Június 25., 20:47:21 »
ááááhááááááá már értem. Bocsi csak tényleg nem volt nálam tiszt a kép, hogy mi van, szorri a zavargásért. Akkor neked Gabe még a per is újdonságként fog hatni vagy azt anno még a hőskorban te is olvastad?
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 25., 20:47:54 írta Punkológus »

Nem elérhető Archant

  • Pókember
  • ****
  • Hozzászólások: 411
  • Karma: +0/-0
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasztikus Négyes
« Válasz #125 Dátum: 2006. Június 25., 20:37:52 »
Idézet
Gabe neked úgy tulajdonképpen neked mi közöd van a mű elkészüléséhez.
De hogyisnem,nem is kicsi.Nem Talgaby az nem Gabe.Két Külömböző ember.Gabe a novella elején lévi desing nagy részét csinálta Michoval.Más részt nagy külső segítő is az  ügyben.De mint hallhattátok,ő inkább Fan akar lenni mint h így munka köbe kerüljön kapcsolatba a regénnyel.Elmondása szerint így izgibb,alátámasztom,így is van.

Örülök neki, hogy jó véleményetek van a munkánkról,próbáljuk a legjobb minőségethozni .Nem tudom kimondta elöbb hogy, ebben a részben nem szerepelt sokat az F4.Hát igaz mert ez csak egy átvezető rész volt.Nyugi a java még csak most jön.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 25., 20:49:12 írta Archant »
No fear, No Fail
[img]http://sepi.extra.hu/banner/wwh-banner-12.jpg" border="0" alt="[LightningWorld] Image" /]

Nem elérhető Punkológus

  • Magneto
  • *****
  • Hozzászólások: 952
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #124 Dátum: 2006. Június 25., 20:28:42 »
Gabe neked úgy tulajdonképpen neked mi közöd van a mű elkészüléséhez, mert lehet, hogy elsikkadtam valami felett, de tgaby a forditó, hacsak nem te magad vagy az 2 néven  vagy csak én nem értek valamit piszkosul

-Nyúlós: ő nagyjából azért ilyen marad. Az ő vezetői képessége soha nem lesz olyan Führeres, mint pl. Amerika Kapitányé. Megmarad mindig is nagyagynak, mert enélkül inkább lennének a 2 verőlegény és a láthatatlan lány. Náluk nem létezik igazán parancsnoki lánc, hisz hogy is nézne ki egy családban.

-Sue a láthatatlan lány: most valamiért a Láthatatlan Ember Jelenet ugrik be a Python-ék Repülő Cirkuszából. De tényleg lesz ő még jobb, föleg mikor mérges, akkor nem igazán biztonságos a közelébbe menni.

Nem elérhető Gabe

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1932
  • Karma: +2/-0
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #123 Dátum: 2006. Június 25., 19:53:38 »
Idézet
Jó munkát a 236-hoz, az egy szép hosszú rész.
na igen, az a 20. évfordulós epizód, nem is dupla, hanem egyenesen tripla számmal...    elárulok egy műhelytitkot: a fordítása 40 A4-es oldalt tesz ki...      És ahogy láthatjátok, Byrne most kezd igazán belelendülni a F4 írásába, a következő epizódtól teljes fordulatszámmal pörög a Fantasztikus Négyes. Az Ego elleni küzdelem nagyon izgalmas lesz, úgyhogy ha valaki eddig nem tette volna, az sürgősen olvassa el az eddigi három részt, mert ami mostantól jön az kihagyhatatlan    .    

Én eddig nem nagyon ismertem az F4-et, majdhogynem csak azt a három részt olvastam, ami eddig nállunk is kijött. Most hogy már kezdem megismerni a szereplőket, kezd kialakulni a véleményem róluk. Eddig a Lény és Fáklya aki a legjobban elnyerte a tetszésemet közülük. Lénynek nagyon komoly beszólásai vannak, (ez a whiskey vízezős a sztori közepe táján se volt semmi) reméllem ez a továbbiakban is megmarad. Meg az is hogy állandóan szivatják egymást fáklyával   . Viszont az eddigi három rész alapján feltünt valami a két másik szereplővel kapcsolatban:

-Nyúlos (  ): Nem nagyon veszem észre rajta az eddigiek alapján azt hogy valóban ő lenne a csapat vezetője, mintha megbújna a háttérben...talán a későbbiekben fog megcsillani a vezetői képessége   , mindenesetre reméllem összekapja magát.

Láthatatan lány: eddig úgy tűnik hogy csak azért került bele a csapatba hogy legyen egy nő is   , bár azt mondtátok hogy ő lesz a csapat legerősebb tagja, (hmmm, azért tényleg nem semmi ahogy formálgatja az erőteret, az a buldózerszerű dolog sokat elárul a jövőre nézve) de most még szinte csak ott van.

Alig várom már hogy ők is belelendüljenek abba a feladatba, amire szánták őket, mert még szerintem nincsenek kiaknázva olyan szinten mint pl. Lény. Mindenesetre ez az epizód végleg rajongóvá tett, és mivel nem olvastam még angolul se nagyon F4-et, így a Byrne éra részei teljessen frissek számomra. Alig várom már a következő epizódót, csak így tovább.  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 25., 19:56:50 írta Gabe »

Nem elérhető Punkológus

  • Magneto
  • *****
  • Hozzászólások: 952
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #122 Dátum: 2006. Június 25., 18:56:15 »
De ki közeledik a Föld felé?  Azt tudom, hogy régebben Galactussal is összecsapott, csak akkor nem értem, hogy hogyan követte őt a Földre mikor Galactus még nincs a Földön (az igaz, hogy régebben már itt járt) és, hogy a Földnek miért kell ezért pusztulnia. No de majd úgyis kiderül.

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantasztikus Négyes
« Válasz #121 Dátum: 2006. Június 25., 18:13:56 »
Idézet
... említ a végén egy ellenséget, akit idáig követett. Csak nem Thorra gondol?
öö, szerintem egy másik hatalmas ellenségére, aki már közeledik a Föld felé...  

nekem is bejött ez a rész amúgy, ezzel a "kis ember-hatalmas dolgokat visz végbe" dologgal, nagyon szórakoztatóan adta elő Byrne Skip figuráját... és nem rossz felvezetése volt Ego-nak.

Idézet
hello!tudom,nemsok koze van a Fantasic Four-nak a Supermanhoz

szinte semmi  ha megkérhetlek, légy tekintettel a fórum tematikus szerkezetére, és ne azért írj egy topikba, mert az van legfelül   mindennek találsz topikot, aminek nem, annak pedig ott a minden más képregények. ha pedig annyira off, akkor az Off topik szekción belül a csevely-csenölbe írd legközelebb  (íme pedig a válasz: Superman - Gyökerek 1/12 önhibádon kívül nem találtad meg, Troll elfelejtette betenni a Letöltés részlegbe   kíváncsi vagyok hány képregény veszett már így el )
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 25., 18:18:56 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető icecs

  • Donald kacsa
  • *
  • Hozzászólások: 3
  • Karma: +0/-0
Fantasztikus Négyes
« Válasz #120 Dátum: 2006. Június 25., 15:28:19 »
hello!tudom,nemsok koze van a Fantasic Four-nak a Supermanhoz,csak láttam,
hogy itt a legújabbb hozzászólás,talán ezt is hamar észreveszik!Na szóval csak annyit,
hogy nem találom a Gyökerek című részt a többi Supermannél,még a hírekből sem
tudok rámenni!pedig annak idején elkezdtem olvasni,csak nem fajeztem be,pedig nagyon tetszett,aki tud segítsen!!!!!  
Tisztelettel:BG-gm
BG-gm

Nem elérhető Punkológus

  • Magneto
  • *****
  • Hozzászólások: 952
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #119 Dátum: 2006. Június 25., 15:14:31 »
Fantastic Four 234  

Ez érdekes egy rész volt, leginkább csak átkötés. Számomra olyan volt, hogy tetszett az eleje és a vége, viszont a közbenső rész, ami New York-ban játszódik az nem igazán. Skip és élete nagyon meg tudott fogni, kicsit a '60-as évek fantasztikus képregényeire emlékeztettek. Ebben a részben az F4 is inkább csak mutatóba szerepelt, amikor kezdett minden összedőlni, akkor mondjuk eléggé kiszámíthatók voltak a dolgok, mert hiányzott belőle a drámaiság . Mondjuk azt nem tudom, hogy Byrne direkt Skip-re akarta kihegyezni a dolgokat vagy csak valahogy elakarta vezetni a sztorit ...hoz. (Cenzúrázom magam, hátha valaki bűnös módon még nem olvasta  ) Remélem ... eredetéröl ki fog derülni valami, mert róla nem sokat tudok.

... említ a végén egy ellenséget, akit idáig követett. Csak nem Thorra gondol?

Jó munkát a 236-hoz, az egy szép hosszú rész.

Nem elérhető Troll

  • HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
  • Hozzászólások: 1289
  • Karma: +1/-0
Fantasztikus Négyes
« Válasz #118 Dátum: 2006. Június 23., 03:20:40 »
Újabb adag Bryne F4 friss. (#234)
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 23., 08:23:01 írta Micho »

Nem elérhető talgaby

  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
  • Hozzászólások: 16175
  • Karma: +67/-25
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasztikus Négyes
« Válasz #117 Dátum: 2006. Június 20., 11:07:34 »
Tom DeFalco is sokat lendített rajta, de Byrne is csodát művelt a sorozattal. Ezt most már kijelenthetem, mivel elolvastam jópár korábbi részt. Byrne képes volt nekik magánéletet adni, ami elég nagy szó volt az előző korszak után. Itt lehetünk majd szemtanúi annak, ahogy az Invisible Girl Invisible Woman-né érik, és ekkor lett Sue - ahogy valamelyik számban találóan olvastam - a csapat szíve és lelke, az egész bandából a legjobb karakter (azóta is ő a kedvencem az F4-ből. Töb érzelmi töltést visz a képregénybe, mint a többiek együtvéve). Meg sose árt, ha az ember egy kicsit reklámozza önmagát, nem igaz?  
Persze ettől még szorgalmazom a Spidertomos és a CoMoros megjelenéseket is. Hadd lendüljön be egy kicsit a dolog .
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 20., 15:06:40 írta talgaby »
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető dr samson

  • Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
  • Hozzászólások: 5365
  • Karma: +14/-61
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #116 Dátum: 2006. Június 15., 17:07:03 »
Az F4-nek nagyon örülök, bár még nem volt időm elolvasni. Viszont kainenal egyetemben, nekem is Tom DeFalcos sztorik a kedvenceim, olyannyira, hogy amiatt a két rész miatt kezdtem el gyűjteni az F4-et, ami kainenál fönt van. Nagyon megfogott a sztori! Amiket most elkedtetek sztorikat nem ismerem, de nmem régkezdtem el letölteni egy csomó régi sztorit és vannak köztük nagyon hangulatosak is (pl. Coming of Galactus), amik elsőre nagyon tetszenmek. Bár szerintem annyi szöveget én még nem láttam képregényben, mint ami azokban van!  

Nem elérhető kaine

  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1182
  • Karma: +3/-2
Fantasztikus Négyes
« Válasz #115 Dátum: 2006. Június 14., 20:34:13 »
Örülök én is, hogy elindult egy kis F4, a méltatlanul kihagyott Marvel nagyágyú.
Én is próbálkoztam régebben, sőt, ketten most is csinálják a folytatást ahhoz a kettőhöz, ami már felment hozzám, csak nem túl gyorsan. A fordítás kész van, a beírás folyamatban. Én nem túl sok Byrne-féle F4-et olvastam, de bevallom amiket igen, azok nem voltak a kedvenceim. Én Tom DeFalco óta szeretem és gyűjtöm ezt a sorozatot, Byrne-től csak azokat vettem meg, amik a Titkos Háború után vannak, azokat is csak a She-Hulk miatt. 300 fölött már megvolt minden szám belőle, de olyan 10-20 részt folyamatosan ki lehet hagyni belőle és el is adtam őket. 356-nál jött Tom DeFalco és azonnal lökött egyet a dolgokon Aliciával és Lyjával. Onnan már minden rész érdekes és én annak idején arra az időszakra mondtam, hogy nem lehet abbahagyni, mert folyamatos a sztori. És nem csak a szappanoperája, hanem a története is. Ennek ellenére örülök nektek, mert így talán többen felfedezik maguknak ezt a sorozatot is, plusz azért én is szívesen olvasom el magyarul őket.  

Nem elérhető talgaby

  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
  • Hozzászólások: 16175
  • Karma: +67/-25
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasztikus Négyes
« Válasz #114 Dátum: 2006. Június 14., 12:33:19 »
Nos, akkor én is felbukkanok, ha csak most az egyszer is, úgy őszig...

A Vissza az alapokhoz azért is kapta ezt a címet, mert tényleg vissza is ment oda. Ez a történet tipikusan "sztenlís" volt, átvezető lett az előző Byrne előtti és az ő alatta lévő idő között, a történet is ennek felel meg (előtte eléggé egykaptafás, hirtelen felbukkanós egyrészes történetek voltak, szinte semmi összefüggéssel, ráadásul alig violt benne magánéletük, ezt majd később emlegetik is sokat). A következő rész (Szívesség...) csak azt mutatta meg, hogy a Fáklya elmenne egy Pókember-sztoriba is. Utána már visszatérünk a szokott F4-es kerégvágásba, bár a következő történetük nem épp olyan lesz, ami feltűnés mentes világmegmentésnek lenne nrvrzhrtő (egy igen naaaagy ellenfél jön el benne), de még két szám, és eljön a huszadik éves évfordulójuk, ahol egy igen régi ellenfelük tér vissza és nem éppen egyszerű csapdába csalja őket (az eleje tömény családi dráma). Frankie-ről meg majd a #238-ben fogunk érdekességeket megtudni (bár az előtte lévő számban érdekesen harangozzák be...)
Enyit az előzetesekről. Köszönöm a többiek nevében is a véleményeket, a hozzászólások alapján végre rájöttem,. hogy a "nova flare"-nek tényleg csillaghő a magyar neve (most már az is lesz a továbbiakban). Byrne tényleg nagyszerű minkát végzett a csapattal, sok dolog fog még velük történni, nem fogtok unatkozni, az biztos. Remélhetőleg majd képes id leszek tartani a heti egy részt, de erre sajnos nem merném letenni a nagyesküt, tehát senkit se érjen cslódás, ha esetleg csúsznak majd néha a dolgok (azért igyekszem).

Ja, és igen. Reed-et sose fogom Nyílnak hívni a képregénybe, Ben is mindig "nyúlósnak" vagy "nagyagynak" fogja szólítani (egyébként meg ahogy elnézem, inkább a Lény a vicces gyerek a csapatban, kész élvezet fordítani némelyik szövegét, különösen amikor Reeddel beszélget).

További jó olvasgatást a nyáron!

(Ja, és az a két oldalas eredettörténet a Fantastic Four Annual 1991-ből származik, köszönet érte Latenight jó öreg, kicsit már haldoklófélben lévő oldalának)
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Fantasztikus Négyes
« Válasz #113 Dátum: 2006. Június 13., 18:31:51 »
Idézet
Amikor Reed labdává változik mi történik a belsö szerveivel?

nem lehet, hogy azok is ugyanúgy csavarodnak össze-vissza? bár nem voltam túl jó biológiából, de az mondjuk biztos, hogy ha nincs valami "szuper" magyarázat rá, akkor nem tudna sokáig úgy maradni 

Akkor neki egy gyomorgörcs nem kihívás  

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantasztikus Négyes
« Válasz #112 Dátum: 2006. Június 13., 18:25:56 »
fantasztikus, hogy ilyen fogadtatásban részesült az F4  télleg nem volt kár a kis marketingért  az első néhány oldalt valóban mi ötlöttük ki Gabe-bel, az nem volt benne eredetileg a TPB-ben, csak gondoltuk, hogy kellene valami előzményoldal, amit talgaby szépen lefordított valahonnan... (és ugye annak meg kellene már akkor valami kis átvezető oldal, ez lett az űrből kirobbanó F4-es kép, aminek a hátterét Gabe magáról a nasa.com-ról töltött le
tetszett a megállípítás, hogy Byrne az F4 Claremontja, és valóban  
nem lehet semmi manusz, hogy egyedül vitt a hátán egy ilyen újságot  
úgyhogy én is nagyon várom ennek az új projectnek a következő számait, és végre teljes lesz a Galactus-per is  

Idézet
Amikor Reed labdává változik mi történik a belsö szerveivel?

nem lehet, hogy azok is ugyanúgy csavarodnak össze-vissza? bár nem voltam túl jó biológiából, de az mondjuk biztos, hogy ha nincs valami "szuper" magyarázat rá, akkor nem tudna sokáig úgy maradni
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 13., 18:27:49 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető TOM1

  • Kázmér
  • **
  • Hozzászólások: 131
  • Karma: +0/-0
Fantasztikus Négyes
« Válasz #111 Dátum: 2006. Június 12., 14:16:13 »
Idézet
Hát halálra akartok minket képregényezni?   
     Nagyon jó!
Idézet
A szapan jármű lebontható 2 kockára és két félkörre.

Igen,most már látom. Aszerint változtatják, hogy hány  személyes legyen? Mert láttam repülni őket már szappanal is,kockával is  
Idézet
Amikor felment magasabbra a város fölé, ezt azérttette, hogy...

A válasz tökéletesen helytálló, köszönöm. Így már rendben vagyok,valószínűleg ők is ezt akarták bemutatni,csak valahogy kevés volt rá a kocka. Be kellett volna illeszteni egy olyat,amikor a lény szétfoszlik, vagy írni róla.

Nem elérhető Gorgonita

  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1548
  • Karma: +10/-4
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #110 Dátum: 2006. Június 12., 11:47:36 »
Komolyan mondom, az Időrabló nevű DC karakternek nincs annyi ideje, hogy lépést tartson a rengeteg képregénnyel, amivel elárasztotok bennünket. Az F4-ből még csak az első részt volt időm elolvasni, az X-aktákba még bele se tudtam nézni, és máris itt a Retro-hét. Közben meg még fórumozgassunk is, hogy ne érezzétek magatokat egyedül.
 Hát halálra akartok minket képregényezni?    

 Nnna, amiért jöttem: Az első rész tetszett. mindig röhögök amikor Lény bejelenti, hogy most jön a bunyó!     Sue pedig olyan aranyos, ahogy együtt játszik a fiúkkal szuperhősöset. A labdaként pattogo Reed pedig azt hiszem azt F4-es humor szimbóluma lehetne.
 Úgyhogy jöhet a folytatás, majdcsak odaérek egyszer, hogyí azt is elolvassam.  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 12., 11:48:41 írta Gorgonita »

Nem elérhető Punkológus

  • Magneto
  • *****
  • Hozzászólások: 952
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #109 Dátum: 2006. Június 12., 11:14:50 »
Idézet
Következzék egy furcsaság: amikor Fáklya elindul, egy szappan formáju járműbe száll be,de a következő kockán már egy kockával repül. hogy is van ez?
Nézd meg kicsit jobban  A szapan jármű lebontható 2 kockára és két félkörre. Ezt a megoldást tök jónak tartom.
Idézet
Emlékeztek még a Galaktusz Per borítóira?
Onnan a legjobb szerintem a Reed Richards pere című történet boritója volt.
Idézet
Például ezt a Diablót se láttam sehol máshol még
Peig ő is vendégszerepelt már és ha jól tudom, akkor majd az Avengers vol.3-ban láthatod késöbb.
Idézet
Na most mond az valakinek valamit,hogy "kellögem"? Na az is jobb volt ennél. Sokkal.
 nincs is semmi gond a kellögemmel  
Idézet
Amikor Reed labdává változik mi történik a belsö szerveivel? Az ultimate reednél ez ugyvan hogy nincsenek belsö szervei.
Úgy tudom itt is van valami hasonló magyarázat

Nem elérhető Gabe

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1932
  • Karma: +2/-0
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #108 Dátum: 2006. Június 12., 10:22:35 »
Idézet
Viszont a Fáklya győzelme számomra még most sem világos. Mi is történt pontosan?  .......... Várom a folytatást!
Megkisérlem a választ: (Aki még nem olvasta az ne figyeljen ide   ):
Amikor felment magasabbra a város fölé, ezt azért tette, hogy egy bekapcsolassa a naplángot. Ez egy hatalmas tűzrobbanás kiséretében elszívja a levegőt a környezetükben, ezért kialszanak az ő lángjaik is (az oxigén-hiány miatt). Mivel a tűz-elementál tisztán csak lángokból áll ezért a létezéséhez szükséges a levegő. Amikor ez megszűnik körülötte, egyből kialszik ő is. Johnny lángjai is kialszanak, ezért is esik be a vízbe (ha jól tudom csak akkor képes repülni ha a lángjai be vannak kapcsolva).

A folytatásra pedig már nem kell soká várnotok  ....
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 12., 21:30:39 írta Gabe »

Nem elérhető Fairlight

  • Kázmér
  • **
  • Hozzászólások: 116
  • Karma: +1/-0
Fantasztikus Négyes
« Válasz #107 Dátum: 2006. Június 12., 09:49:35 »
Először is: De jó, hogy olvashatok olyan F4-et amit nem én fordítottam !!!

+1: Lepleztem a Comor topicjában !! Mehettek át oda megnézni, hogy mit, mert nem mondom meg itt...  (így is kevesen vagytok amott, tessék oda is jönni)

+2: Gabe-nek és mindenkinek: Nem tudom pontosan mit találtál, de ha a Galactus The Origin, az a Origin of Galactus című kiadvány, akkor szólok, hogy Eonok óta ki van téve a Comoron...pont a 2. képregény volt, amit elkövettem... (és sajnálhatod, hogy nem olvastad eddig  ) + nézni a foglalási listámat, mert mindent lefoglaltam, amiben előfordul a Galactus/Doom szó...  + Olvasni a Comort mert nem egy nagy szereplő eredetéről rángattam már le a leplet és a jövőben is folyamatosan téma lesz nálam az "Eredetkutatás" (persze csak addig, míg ki nem fogyok a kozmikus szereplőkből  ) +(meg véleményezni)

+3(hogy elejét vegyem ennek-annak) Fogalálási listám alatt díszeleg, hogy szóljon, aki szeretne valamit a listámról...egy kicsit azért sértő (ha támadás, ha nem), így hogy Kell a Belegyezésem az általam fordított cuccokhoz...(mert úgy jön le az egész, mintha én lennék az atyaúristen, aki önzőn rátenyerelt a dolgokra, és onnantól-senkinek semmi)

1 mert eddig mindenkivel megegyeztem ! (az illetékesek megerősíthetik, megerősítették már ezt)...szóval nem kell, csak azért jó, ha az embernek odaszólnak, hogy esetleg még a terveket is lehessen egyeztetni...(eddig is nyitott voltam sokféle crossover megoldásra)

2 olyanokat foglaltam, amikre nem volt túl sok érdeklődés...  ...ha volt is nem szólt senki, gondolatolvasó meg nem vagyok..

3 Tudom, hogy sokáig volt jég alatt az F4 téma (vagy pl. a Thor még most is), de arról nem én tehetek, hogy korlátozott a Beírókapacításom, ezért valamennyire válogatnom is kell

Fairlight
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 12., 10:08:21 írta Fairlight »

Nem elérhető TOM1

  • Kázmér
  • **
  • Hozzászólások: 131
  • Karma: +0/-0
Fantasztikus Négyes
« Válasz #106 Dátum: 2006. Június 12., 04:43:59 »
Sziasztok. A Fantasztikus Négyes- A John Byrne korszakhoz fűznék néhány mondatot. Először a lefordított borító szúrt szemet kiválóságával. Ami különösen tetszett,az a belső borító,amelyiken a bevezető szöveg van. Na azt a logót biztos nem két perc volt megrajzolni.(meg persze a többit se) Nagyon tetszetős és látványos munka. Aztán a duplaoldalnál kicsit megütköztem,hogy ez most vajon eredetileg is benne volt,vagy ti fűztétek hozzá adalék gyanánt az "F4 szűzeknek"(ez tetszik  ). Nickfury mondta,hogy a borítóval(most már az angolnyelvűvel) "semmi baj sincs". Én azért ennél tovább mennék. A Fantasztikus Négyes az egyetlen olyan képregény,amelyiknél még nem találkoztam elrontott borítóval. Sőt! Emlékeztek még a Galaktusz Per borítóira? Mindegyik igazi mestermű! Amikor Fátum kesztyűs keze széttépi a borítót, vagy amikor Nova feltámad Galaktusz keze alatt? ezekben a borítókban pont a megfelelő arányban keveredik a jelképiesség és a valós jelenet ábrázolása. Nagyon profik. Ezalól ez a két borító se kivétel. Mindkettőt "elnézegeti az ember" egy jó ideig,mire minden mondanivalót meglát a kép mögött. A főgonoszról annyit,hogy ugyan még sose találkoztam vele,de első megjelenésében sikerült megfelelően gonoszként bemutatkozni. Amúgy ez jellemző az F4-ekre,hogy valamelyest mégis különállóak és az ügyeik csak nagyon ritkán vannak hatással a többi csapatra. Általában csak utalnak rá,hogy "éppen fontos küldetésen vannak a világűrben/más dimenzióban". És néhány alap figurától eltekintve a "gonoszaik" is csak rájuk csapnak le. Például ezt a Diablót se láttam sehol máshol még. Aztán jött két olyan dolog,ami egy kicsit se tetszett. Első:Mr. Olbaid azonnal nyissa ki! Mondja egy szabvány boszorkány   Még fekete macskája is van. Na most mond az valakinek valamit,hogy "kellögem"? Na az is jobb volt ennél. Sokkal. Illetve ez,hogy egy pufiképű öregúr kér elnézést,aztán folytatja praktikáit a kredencen. Na ezt nem kellett volna. Máris elvesztette komolyságát Diabló a számomra. Emlékeim szerint ahányszor Sue "személyes" panellel indít, mindig vagy fodrásznál van,vagy "shoppingol". Ezúttal az előbbi. És mégcsak nem is csinált jó frizut neki az az olasz. Ez az egyik legcsúnyább,pedig neki hiresen szép frizurái szokott lenni. Ezúttal kevésbé tetszik. Kellemesen fokozza az izgalmakat,hogy a föld- és a vízlény is láthatóan sikerrel jár. A következő jelenetnél szúrt szemet,hogy mennyire közel van ez a szám a Galaktusz Per-hez. Mintha át se öltöztek volna a két történet között   És itt látható,hogy ez még bizony erősen a nyolcvanas évek eleje. Frankie szoknyája már-már irreálisan nem libben fel. Szerintem tehetett volna a rajzoló egy bátor lépést előre és kicsit feljebb "fújhatta" volna azt a fránya szoknyát. Ebből a szögből sokkal valóságosabb lett volna ha fel villan egy kis bugyi, mint az a fekete paca. Nyíllal nekem is csak az volt a gondom,amikor labdává változott. Az már nevetséges volt. Nem egy bugyuta rajzfilmben voltak már a legkülönbözőbb beszélő gömböcök és valahogy akaratlanul is az jut az ember eszébe. Meg ahogy ott a  szorongó arca a golyó elején,hát az nem gyenge. Viszont a lebegős húzása nagyon tetszett. Az hogy utána fájlalta a tagjait és hogy nincs hozzászokva a repüléshez. Helyes,helyes. Ne is szokjon hozzá. Mindenkinek kell hogy legyen fizikai gyengéje,attól lesz igazán emberi. A következő,ami nagyon feküdt,az az,ahogy Sue próbálgatja az erőtereit. Semmi kifinomult forma, nehezen elképzelhető alakzat. Sima, bunfordi alakzatok, csak a funkcionalitásra törekedve. Nagyon reális. tetszik,ahogy megmutaják az olvasónak a képességeik korlátait. A tudományos magyarázat tényleg csak egy kicsit tűnik kioktatónak és inkább elfogadom hogy  ilyen módon szabaduljanak meg minden gonosztól, mint valami "hihetetlen szerencse" típusú végkifejlettel. Viszont a Fáklya győzelme számomra még most sem világos. Mi is történt pontosan? Valamelyik professzor úr megmagyarázná tudományos szinten?  A végén Strange behozását kicsit reklámfogásnak tartom,megerősített benne az a kis kocka az utolsó kép alján,de legalább gyorsan elintézték azt a kisstílű majmot.
A Szívesség egy halottnak elég komoran indul ahhoz,hogy komolyan vegyük. Egyszerűen kiváló a történetvezetés. Mintha valami jobb féle akciófilm-krimi keveréket látnánk(de tényleg a jobbik fajtából  ) Megálltam egy kicsit viszont annál a jelenetnél, amikor a Lény örjöng és el is árulja hogy miért. Napjainkban már sokkal  szomorúbb dolgok jutnak az ember eszébe Christopher Reeve-ről,mint az 1979-es Superman. Az ilyen "kispolgári" utalásoknál jut az ember eszébe,hogy valójában ezek a képregények egyfajta időutazásban részesítik az olvasót. Napjainban már úgy olvassuk ezt a "tréfát",hogy tudjuk, Christopher közel tíz évnyi szenvedés után hunyt el. Így valahogy egészen más jelentést nyer ez a mondat    
Amúgy tetszik a Fáklya hozzáállása az ügyhöz. sose volt az a kereszteslovag és mindig volt benne nem kevés előitélet bárkivel szemben. Igazi jelleme van, mint mind a négyüknek. Ebben(is) igazán nagyot alkotott Byrne. Következzék egy furcsaság: amikor Fáklya elindul, egy szappan formáju járműbe száll be,de a következő kockán már egy kockával repül. hogy is van ez? Maga a nyomozás egy kicsit gyengére sikerült, Kalapácsfej behozatala viszont nem volt hülyeség,legalább egy kis bunyót is láthattunk. Bár jobban örültem volna ha egy tartalmas levezetését látom az ügynek. A befejezés is kellően borongós, nem feledteti el,hogy ez most nem egy tipikus "tündérmese" volt.
Összegezve: nagyon örülök annak,hogy végre valaki felkarolta a Fantasztikus Négyest és annak különösen,hogy pont a legjobb részek közül válogat. Én így képzelem el a tipikusan jó képregényt, egy tipikusan jó évből. Várom a folytatást!

Nem elérhető nickfury

  • Asterix
  • **
  • Hozzászólások: 150
  • Karma: +0/-0
Fantasztikus Négyes
« Válasz #105 Dátum: 2006. Június 11., 22:06:10 »
OFF:0Stan Lee egyszer azt mondta hogy új ellenségeket kitalálni volt nehéz.
Olvastam egy olyan What if?-et ami arról szolt hogy mi történt volna ha az f4 tagjai nem kaptak volna szuperképességeket,vagyis emberfölötti erő nélkül is ők lettek az F4. Amikor Reed labdává változik mi történik a belsö szerveivel? Az ultimate reednél ez ugyvan hogy nincsenek belsö szervei.

Nem elérhető Punkológus

  • Magneto
  • *****
  • Hozzászólások: 952
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #104 Dátum: 2006. Június 11., 21:13:26 »
Nem haragítasz magadra ezzel senkit, ne agódj, ezért vannak a szubjektív vélemények. A képregényeknek az igazán nagy varázsa abban van, hogy folytonosak. Én például imádom ha egy könyv folytatódik valamikor, ha több részes és ezért nagyon megtudott fogni ez az egész képregényes dolog. Mert mindig folytatódik, mindig lesz egy újabb rész. A Marvel Univerzumnak -minden negatívuma melett- meg van az a varázs, hogy tényleg egy univerzum, egymással összefügő folyamatokkal (persze néha vannak ellentmondások). Mondtad az állandó ellenségek szerepét a képregényekben. Nos ezzek tényleg idegesitőek, a folytonosan visszatérő Zöld Manó, Magnetók, Vezérek vagy pl. az F4-nél a Fátumok. Ezzek között is van szemforgatóan rossz, de van igazi gyémánt is, hiába szerepelt már ötvenszer. Én mindig is pókos voltam, de szerettem az egész Univerzumot. Egyébként nincsenek igazán hű de imádott karaktereim, inkább csak írók, rajzolók, történetek, korszakok. Valószinüleg ilyen lesz nálam a Joohn Byrne féle F4 is. De ilyen a Garth -nemnormális- Ennis Megtorlója, Clearmont X-Mene, DeMatteis alkotásai a Pókemberben vagy Peter David művei, nameg persze a hatvanas évek képregényei Stan Lee tollából. A Spawn-t is szeretem, ott nagyon jól megfogott az, hogy a történet indul valahonnan és minden részben érezni lehet, hogy az egész egy cél felé halad. De biztos vagyok benne, hogy ezzek között lenének olyan történetek, amik neked is bejönnének. Mégha nem is szereted igazán például a Pókember sztorikat a szerteágazódottságuk miatt, akkor is találnál "gyöngyöt a sárban".

Byrne rajzstílusával kapcsolatban pedig csak egyetérteni tudok. Ránézésre nem az amire azt mondom, hogy úristen, ez hihetetlenül jól megvan rajzolva, hanem útközben fog meg igazán. Én sem tudom igazán megmondani, hogy mitöl olyan király, de valószinüleg az általad említett okok miatt.

Nem elérhető Gabe

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1932
  • Karma: +2/-0
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #103 Dátum: 2006. Június 11., 20:24:42 »
Nagyon off:   Talán ez az egyetlen ami bejön, a másik az a Spawn (az is inkább a képi világa miatt).
Gyerekkoromban gyüjtöttem a Pókembereket, az akkor tetszet, de sajnos nem voltak sokáig a birtokomban. Mai szemmel visszanézve már látom azokat a "hibákat" és számomra gyenge pontokat amit akkor nem vettem észre.       Nem szeretem ha valami több szálon is fut, és a Pókember, X-men ilyen, ráadásul ezek gyakran ellentmondásokba kerülnek saját magukkal is. Hol ez hal meg, hol az, klónók, csodák, magyarázatok nélkül; alternatív univerzumok, stb. a végtelenségig, amível nem lenne baj ha mértékkel csinálnák, de ezeken inkább csak nyerészkedik a kiadójuk, nem egy jól átlátható történetvonal húzodik meg mögöttük. Ráadásul az X-menben feltünnek időnként röhejes (számomra, mielőtt valaki belémkötne) képességű karakterek is, az ilyeneket meg nem szeretem, ide illik is a WH40K előszava a "valódi" hősökről. Pókemberben az állandóan visszatérő Osborn család az ami pl. eltaszított a sorozat mellől: időnként egy monumentális csatában összecsap valamelyikkükel, azt hinnéd végre győzött, aztán rövid idő múlva visszatér, jelentősen megerősődve... soha véget nem érő folyamatot alkotva ezzel. Ez több ellenségére is igaz, nállam pedig nem jön be hogy folyton az a tucatnyi ellenség van recirkuláltatva, elpusztíhatatlanul, és normális magyarázatok nélkül, holott több komoly sorozat is fut(ott) párhuzamosan, így igencsak elkellenének a jó ötletek, lehetne kisérletezgetni, de ne az önismételgetés irányába.

On: Az F4-et nem ismerem igazán, ezért csak megelőlegezem a bizalmat neki, azalapján a pár szám alapján amit láttam eddig. Tetszenek a karakterek, az is, hogy legalább annyira esendőek mint amennyire keménynek tűnnek (Lény). Azok az elgondolkodtató vékony szálacskák amik megbújnak a háttérben (ezeket már leírtátok ti is: Szobor - szobrász párhuzam, Fáklya segítőkészsége, és ahogy kiáll az igazság érdekében, és az is hogy (eddig így szűrtem le) a társadalom sokkal többet vár el tőlük mint amit tenni tudnak, ők pedig próbálnak megfelelni ennek. Ez a magánéletükre fokozottan igaz) Valahogy nálluk inkább érzem azt hogy hősök lennének, akik fel tudják vállani magukat, és nem bújnak el a háttérbe, hétköznapi embernek tüntetve fel magukat, mint a többiek teszik. Aztán ott van az a gondolkodásmódjuk hogy eleve egységként gondolkodnak, pontosan ismerve a saját korlátaikat. És a történetek úgy vannak megvalósítva hogy próbálnak legalább valamiféle választ adni az eseményekre, nem csak úgy odateremnek a dolgok a semmiből, amit erővel úgyis meg lehet oldani.
A bálványozás amit az átlagemberek éreznek írántuk, jót tesz a róluk kialakult képnek, mert érdekes viszonyítási alapot tud nyújtani az emberi oldaluk hangsúlyozására. Ezt én személy szerint csak itt éreztem ilyen erősen, a többi szuperhősnél már nem annyira. Igaz nem ástam bele olyan mélyen magam hogy ezek a szálak azoknál is feltünhessenek, mert amit pár sorral feljebb leírtam az elriasztott már korábban tőlük.

Ami pedig már szubjektív dolog az az, hogy tetszik Byrne rajzstílusa, én szerintem ha előveszük az akkori képregényeket és összehasonlítjuk mások stílusával, akkor érezhetően van benne valami plusz, de ezt már nem tudnám megfogalmazni hogy mi... talán az lehet hogy ő írja és rajzolja is a sorozatot ebben az időszakban, így teljesen egy egységgé tudja kovácsolni a képeket a történettel..., vagy nem tudom. De  lényeg hogy ott van.    

Reméllem hogy ezzel a néhány nyomi sorral amit idevetettem nem haragítottam magamra senkit, nem ez volt a szándékom. Amit leírtam az a saját szegényes ismeretemből táplálkozik, ezért lehet (sőt..) hogy bizonyos dolgokat rosszul látok.