Szerző Téma: Fantasztikus Négyes  (Megtekintve 244686 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Punkológus

  • Magneto
  • *****
  • Hozzászólások: 952
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #102 Dátum: 2006. Június 11., 19:04:31 »
Mondom, nekem egyáltalán nem probléma, hogy itt kezdtettek. Sőt nagyon is helyeslem, mert tényleg ez a hős-koruk. Én örülök minden Marvel képregénynek. Igaz persze, hogy én a 60-as évek történeteinek a hangulatát szeretem legjobban, de egyáltalán nem fájlalom, hogy itt lett elkezdve és nem ott. A lényeg hogy végre van F4  és nemsokára úgyis jön a Galactus-per kezdete (Na jó, adig van vissza 9 nagyszerű rész).

Írtad Gabe, hogy nem szereted a szuperhősös képregényeket. Miért nem? Kiváncsi lennék rá, hisz az F4 neked is tetszik és ez egy tipikusan szuperhősös képregény.

Nem elérhető Gabe

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1932
  • Karma: +2/-0
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #101 Dátum: 2006. Június 11., 18:47:49 »
Idézet
Ja, lesz olyan rész, amiben megjelenik majd a híres, sokszor emlegetett Petúnia néni?

Annyit elárulhatok, bár biztosan tudjátok hogy John Byrne a #293. részig vitte a sorozatot, és ez tudjátok mit jelent....  

Tulajdonképpen azért kezdtük ott a "Vissza az alapokhoz" résszel, mert itt kezdte el írni és rajzolni is a részeket. A Visionaries(#232-293, 5 kötetben.) is így jelent meg. Azért az érezhető hogy letért az előző részek írányvonaláról, valószínűleg ezért választotta ezt a címet. Ha korábban kezdte volna, akkor mi is ott kezdjük, de mi kifejezetten az F4 aranykorszakát akartuk megcsinálni. Úgysem volt még sehol, (néhány részt leszámítva, amiért köszönet Kaine-nek) ezért úgy gondoltuk hogy rögtön belecsapunk a közepébe. A Széria "fényesítésére", foldozgatására lesz idő, de ha nagyon a korai részekkel kezdünk akkor az F4 szűzeket (  ) nem biztos hogy elkapta volna a "gépszíj". Sok helyen olvastam hogy az új kiadású képregények közül az Ultimate(Újvilág) F4-et nem kedvelik itthon, és ráadásul a film "sikere" sem lendít nagyot a potenciális olvasok lelkesedésén. Ők eleve előitélettel közelítenek a sorozathoz, a korai történetekre nem hiszem hogy rákaptak volna. Szerintem ha most meg tudjuk szeretettni velük, akkor a jövőbeni honosítóknak könnyebb dolga lesz a korábbi részek megkedveltetésére. Ha ez Byrne-nak nem sikerül, akkor a korai részekel való foglalkozás valószínűleg iszonyú nagy bukás lett volna. (szerintem, de én az átlagot nézem, de nektek valószínűleg jobb lett volna ha az első résszel indulunk (bár ez felvet egy másik problémát, --->nem mi foglaltuk le), csakhogy ez azért nagy munka ahhoz hogy csak páran olvassák el. Nem ledegradálni akarlak titeket, de a célunk az is hogy terjeszük egy kicsit az F4-et.)  
És abból a bizonyos kátyúból már nem igen lehetne kivergődni vele, ergó ezért senki sem foglalkozna vele többé. Így nagyobb esély van arra - Byrne által is -  hogy egy szép napon a teljes széria napvilágot láthasson, nektek is ez az érdeketek. Tekintsetek rá úgy mint az alapkőletételre egy komolyabb rajongótáborhoz, ami majd elhozzhatja azt az időt amikor magyarországon is  elfoglalják a Fantasztikusok méltó helyüket a Pókember, és az X-men-ek melett.

Ehhez a következő két rész biztosan közelebb visz minket, mert azoknál már érezhetően kezd megmutatkozni Byrne nagysága. Ezt majd hamarossan ti is meglátjátok.....
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 11., 18:50:01 írta Gabe »

Nem elérhető Punkológus

  • Magneto
  • *****
  • Hozzászólások: 952
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #100 Dátum: 2006. Június 11., 17:37:38 »
Idézet
Nem tudod véletlenül,honnan lehetne ezeknek a scan-jét beszerezni? Nagyon jól el lennék velük.
Passz, valami hubon biztos fent van.  
Idézet
Akkor gondolom Te a "Csodás Kvartett"-et se szereted...
Na az már nekem sem tetszik, elég röhejes hangzása van, viszont a Nyíl egy eltalált dolog, mert emlékeztett a nyúl szóra is (igen, enyhe képzavar)  

Na de akkor a képregények

A bevezetőben mindjárt volt 2 dolog, ami megfogalmazta azt a véleményemet, amin mostanában gondolkodtam. Az egyik, hogy miért csak az X-Mennél és Pókembernél történt meg a képregény-burjázás, miért csak náluk figyelhető meg a nagymértékü képregény-szaporulat. És én is arra a véleményre jutottam, hogy ha valaki angyalfan és van pénze, akkor valószinüleg F4-et fog venni. A Fenegyerek és Hulk pedig gondolom mindig kicsit népszerűtlenebb volt a töbinél. A másik pedig John Byrne szerepe. Őt leginkább Clearmont-hoz tudnám hasonlítani az X-Mennél, vagy Miller-hez a fenegyereknél. Ő volt az F4 legnagyobb írója Stan Lee után. Bár nehezebb megitélni így a szerepét, hogy csak az ő általa írt részeket olvassuk (ez nem panaszkodás), de a kis összefoglalókból kitűnik, hogy nem igazán volt magánélete a tagoknak. Meg az eredeti FF-t is jó lenee ismerni, mert akkor a címnek (Vissza az alapokhoz) is több értelme lenne. Ja és még egy észrevétel. Milyen gyenge kifogás volt ez a szöveg az erdeti boritókról?
   

Vissza az alapokhoz
Nekem ez a rész jött be jobban a kettő közül, lehetne akár tök átlagos, egyszerű résznek is mondani, mégis van benne valami ami megfog. Talán maga a történet egyszerűsége és a megkapó hangulata, ami az egyszerűség ellenére is megragadott. A rajzzal sincs problémám, illik a sztorihoz és Byrne-tól igazán nagy teljesitmény, hogy nem csak megírta, hanem saját maga rajzolta és ki is húzta a történeteit. (Kisebb érdekesség, ebben álnevet használ a kihúzáshoz). Magában a történetben tényleg a tudományosság és az ötletesség volt a legjobb. Bár Diablo nem nevezhető egy komoly ellenségnek. Kissé vicces volt, hogy a gonosz éppen ördögi terveit készíti és eközben a házinéni miatt kell agódnia. Frankie Raye feltünésének külön örültem, hisz belőle lesz majd... Jaa hoppá, itt "F4-szüzek" is vannak  Akkor majd kiderül késöbb  Gabe mondtad, hogy most értetted meg, hogy miért mondjuk Sue-t a legerősebb fantasztikusnak, de még csak most kezdi felfedezni magát  
Ja, lesz olyan rész, amiben megjelenik majd a híres, sokszor emlegetett Petúnia néni?

Szívesség egy halottnak
Itt is kiemelném John Byrne munkásságát. Mindjárt a bevezetőben tökéletesen megtudja ragadni az ember figyelmét. Ez a rész azért tetszett kevésbé, mert én a fáklyát sohasem csipáztam, mindig is Ben bunkó humorát bírtam jobban, meg egyébként is szerintem Fáklya csak egy nagszáju hencegő. Ő is mindig poénkodik harc közben, mint Pókember, csak míg ezt Pókinál szerettem, adig a Gyufafejűnél ezt idegesítőnek tartom. Ettöl fügetlenül szakadtam a röhögésnél a Reeves poénnál, pedig hangosan én se szoktam gyakran röhögcsélni a poénokon, de ez nagyon ült. A Baxter épületen én is meglepődtem olyan hétköznapinak van ábrázolva és, hogy annyi ember van az aulájában. Egyáltalán mit keresett ott ennyi ember? (Nézétek meg azt a rajzot, mikor a pap meg Sue mennek fel a liften és Reed vizsgálja őket. Tök olyan mintha Sue rácsapna a pap seggére  ) A legjobb ebben a történetben talán az epilógus volt. Erre nem számítottam és az egész történetet közelebb hozta, emberivé tette számomra.

U.I.: És ha bárki azt hinné, hogy Kalapácsfejnek csak szerencséje volt, mikor túlélte az eseményeket, azoknak mondom: a laposfejű már egy atomrobbanásból is visszatért már.

Nem elérhető nickfury

  • Asterix
  • **
  • Hozzászólások: 150
  • Karma: +0/-0
Fantasztikus Négyes
« Válasz #99 Dátum: 2006. Június 10., 19:06:28 »
Fantasztikus 4-es - A John Byrne korszak

Borító: Mit mondjak? Szerintem semmi baj sincs vele.
Történet: Tetszet hogy az F4-et a 4-elem megtestülései akarták elpusztitani. De ami mégjobban tetszet az az volt ahogyan Reed rájött hogyan kell elbánni velük.
Diablónak anyagi gondjai lehetnek ha albérletben lakik. De ami mégjobban tetszet az az volt ahogyan Reed rájött hogyan kell elbánni velük.

Szívesség egy halottnak
 Ez jobban tetszett. Lehetett látni az f4 egyik tagját amikor éppen nem egy világmentö küldetésen dolgozik. Fáklyát amúgy sosem bírtam, de az a mini ami fent van a hálozsákon róla kicsit megkedveltette velem.Észrevetétek hogy amikor johny megtudta hogy meghalt az a férfi( a  nevére nem emlékszem) mosolyógva mondta hogy segiteni fog? Gondolom hogy nem volt jó barátja, de azért akkoris.
Fórdítás/ beírás. szerintem profi munka volt.
Amugy Reed és Sue közöt hány év korkülönbség van? Valahol még azt olvastam hogy Reed egyetemista évei alatt találkozott Sueval aki akkor 13-14 éves lehetett.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 10., 19:08:22 írta nickfury »

Nem elérhető TOM1

  • Kázmér
  • **
  • Hozzászólások: 131
  • Karma: +0/-0
Fantasztikus Négyes
« Válasz #98 Dátum: 2006. Június 10., 18:21:31 »
Amit Fairlight ügyében írtam, egyáltalán nem támadó szándékkal írtam, így mint ahogy mondtad, védelemre semmi szüksége  És ezt még azelőtt írtam,hogy tudtam volna róla,hogy bármely oldal nagyszabású F4 magyarításba kezd,hiszen ezt mindvégig egész jól titkolták az illetékesek, így én még abban a hitben éltem,hogy jelenleg semmiféle F4 projekt nem létezik,csak utalgatnak rá. Természetesen a frissítés és a folytatások bizonyossága teljes mértékben megváltoztatja véleményemet.

Nem elérhető Gabe

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1932
  • Karma: +2/-0
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #97 Dátum: 2006. Június 10., 16:05:31 »
Hogy egy kicsit megvédjem Fairlightékat (nem mintha szükségük lenne rá): lehet velük egyezkedni, csak keresd fel őket, biztosan adnak neked is lehetőséget, mint ahogy mi is kaptunk.  

Vélemény:

Fantasztikus Négyes - A Jonh Byrne korszak :
Történetek: Az első sztori teljesen alkalmas arra, hogy a képeségeiket megismerhessük, bár valószínűleg eredetileg nem erre szánták. (mármint az új olvasók bevezetésére az F4-be). Eddig nem értettem miért állítjátok azt hogy Sue a legerősebb tagja a csapatnak, de most már tudom. Az erőterét nagyon sokoldalúan tudja használni. Ez a többiekre is igaz ők is igen szerteágazóan teszik ezt a saját képeségeikkel (talán csak a Lényt leszámítva). És különösen tetszik az is, hogy a harcokba a többet ésszel mint erővel elv alapján vetik bele magukat ( Bár ez a Lényre nem annyira vonatkozik   ) így érdekesebb mintha sima bunyó lenne a dologból. Amikor először láttam az angol verziót, kicsit megijedtem a sok szövegtől, azt hittem hogy csak a helykitöltést meg a felesleges szócséplést szolgálja. Szerencsére ez nem így van, nem éreztem terhesnek a sok olvasást, tetszik ez a mesélős stílus.  

Beírás: Azt hiszem ehhez nem volna ildomos hozzászólnom, mert könnyen elfogultsággal vádolhatnátok, bár kevés közöm van az anyag születéséhez. Itt "szerencsére", mivel az F4-et mindenképpen rajongóként szeretem volna élvezni, és ez sikerül is. Gratulálok fiúk!  

Bár már kifejtettem hogy a szuperhősös dolgok nem tetszenek igazán, de az F4 kivétel ez alól, Reedéknek sikerült elnyerni a tetszésemet. És azt hiszem köszönettel tartozunk Byrne-nek is, aki feltehetőleg azt a néhány tucat részt, ami még hátravan tőle, megfelelően fogja prezentálni nekünk. És ahogy elnézegettem, még csak most fog a következő pár számon belül beindulni igazán, így igazán kellemes nyárnak igérkezik ez képregényes szempontból.

Nem elérhető TOM1

  • Kázmér
  • **
  • Hozzászólások: 131
  • Karma: +0/-0
Fantasztikus Négyes
« Válasz #96 Dátum: 2006. Június 10., 14:19:09 »
Üdvözlök mindenkit! Jöttem én is gazdagítani a Fantasztikus Négyes rajongótábort. Elkezdek az elejéről idézgetni, ha megengeditek
Idézet
Erre a ketőre gondoltam. Tömény hatvanas évek, minden hős és hőscsapat kezdősztorija
Nem tudod véletlenül,honnan lehetne ezeknek a scan-jét beszerezni? Nagyon jól el lennék velük. Meg említettél egy csak John Byrne által készített többszáz oldalas kis füzetecskét. Abban is elmélyednék,azt hiszem.
Idézet
Nem "Nyíl", könyörgöm. Ez a keresztneve, hogy "Reed", nem értem, miért kellett ezt lefordítani anno.
De igen! Nyil! Igen,tudom hogy a keresztneve lett lefordítva,de akkor is. Mint láthattad a Semic fordítói törekedtek arra,hogy csak olyanok szólítság Nyílnak,akik közel állnak hozzá. Ez olyasmi,amikor a családfőt becézik valahogy, például "Mackó",vagy "Öcsi" ,vagy mittudomén. Így sokkal meghittebb és emberibb. Nem voltak ám hülyék a fordítók  Bár akkor gondolom Te a "Csodás Kvartett"-et se szereted...
Idézet
Avengers-sok tag: Erről mindig a NewGenen lévő humoros What If... jut eszembe,
Nem találtam azt a képregényt  Nem tudnád pontosítani,hogy hol lehet?
Idézet
Lehet, hogy Micho azért indította a topicot, hogy tagokat toborozzon egy esetleges honosításhoz?  Szép álom volna, mi? 
Nem is annyira álom ez. Én is elgondolkoztam, hogy esetleg lefordítok néhány ősrégi fantasztikust,de ez a "foglalós" dolog mindig visszariaszt. Sokan úgy kezelik ezt,mint valami copyrightot. Ha le van írva valahová,akkor az érinthetetlen és punktum. Namost, az F4 összes része Fairlight fennhatósága ezek szerint. Tehát az Ő beleegyezése kell még a gondolathoz is,hogy bárki belekezdjen az ilyesmibe. Vagy rosszul fogom fel?  
Idézet
Legrosszabb esetben egy marha nagy gárdát kellene összszedni egy folyamatos fordításhoz...
Én benne lennék! Összeszednénk 100 embert, mindenkit ráálítanánk egy témára, és havonta kijönnénk mondjuk 20 új résszel. Én is gyakran álmodozom...  

huhh,valamiért akadozik itt nekem a fórum. Valami történik...
WOOOW! AZT A BETYÁRJÁT! KIS MEGLEPETÉS ÉRT! AZÉRT NEM ÉRTETTEM AZ EDDIG HOZZÁSZÓLÁSOKAT! Itt a talpam alatt frissült az oldal! És micsoda csodás összeállítást kaptunk! ÉLJEN! ÉLJEN!Hozzáteszem hogy minden eddigit a frissítés előtt írtam, úgy tessék értelmezni! Most pedig rohanok egy hozzá illőb topikba boldog születésnapot kívánni,meg minden!  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 10., 14:20:02 írta TOM1 »

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Fantasztikus Négyes
« Válasz #95 Dátum: 2006. Június 10., 09:44:19 »
Fantasztikus 4-es - A John Byrne korszak

A képregényeketet nagyobb promóciós kampány előzte meg, mint anno a Jedi visszatért a mozikban  
Általánosságban ismerem a szerpelőket, meg az alapokkal tisztában vagyok, de azért nem vagyok szakértő. (Hogy is fogalmazott valaki? F4 szűz?   Na azért azon már túl vagyunk, de még eljátszhatom  

Borító. Alapjában véve nincs gondom vele, teljesen normális elrendezésű borító, egyetlen dolog ami zavar, az pedig a betűk kék színe. Nekem kicsit összefolynak.
Ugyanezt igaznak vélem a belső borítóra, azaz a bevezetőre. Ott is a fehér betűk kissé összefolynak a háttérrel, bár ez - ahogy mondani szoktam - csak személyes vélemény.

Képregény. A képi világ szerintem abszolut rendben van, apróbb aránytalanságoktól ektekintve jól formáltak a karakterek. Az arcok is szépen kidolgozottak. Bár néhol vannak egyszínű hátterek, de nagyrészt azok is ki vannak töltve.

Történet. Kicsit hirtelen ugrunk a bunyóba, de ha jobban megnézzük, akkor több szerepe is van a dolognak, nem csak öncélú "ereszd-el-a-hajamat". Közben megismerhetjük a karaktereket, tulajdonságaikat, erejüket, megtudhatjuk, hogy képesek egymásért kiállni, egymást segítve győzni. Szóval kicsit többnek éreztem, mint sima bunyó, persze annak sem volt rossz.    A történetnek megvannak a rejtett, vagy csak általam bele látott érdekességei, amelyek tetszettek, például Lény és egy vak szobrász együtt. Egy szobor, akit zavar külseje, talál egy embert, aki a szobrok szerelmese, és nem lát, csak ujjaival. És éppen az Elefánt emberről jönnek ki.

Szívesség egy halottnak.

Kicsit "Fantasztikus négyes egy Kojak részben" érzésem volt mikor olvastam. Tetszett a nyomozós vonal, igaz a képregény hossza miatt kissé rövidnek éreztem, túl gyorsan történetek a dolgok, de nem volt rossz. A Christopher Reeve poén nagyon ütött  Kalapácsfej ruhája nagyon kemény.

Fordítás/beírás. Szerintem jól sikerült. Könnyen olvasható, érthető, magyaros mondatok. Sok volt a szöveg, de nem vált unalmassá a stílus. Két apróbb hibát fedeztem fel: A bevezetőben éra helyett era szerepel, a 37 oldalon ostoba helyett ostaba lett írva. De ennek ellenére gratulálok a munkátokhoz.

Összességében. Nem vagyok nagy F4 rajongó, de azért érdekelnek a történeteik. Indításnak szerintem nagyon jó történeteket választottatok. A következőket is biztosan elolvasom.

Nem elérhető Gabe

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1932
  • Karma: +2/-0
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #94 Dátum: 2006. Június 10., 00:42:40 »
Most már oké minden!
Lehet tölteni, és véleményezni ezerrel  

Nem elérhető Archant

  • Pókember
  • ****
  • Hozzászólások: 411
  • Karma: +0/-0
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasztikus Négyes
« Válasz #93 Dátum: 2006. Június 09., 22:22:14 »
Ja igen most h én is elakartam olvasni észre vettem.Hát lehet h még csak most töltödik fel ftpre és azért nem látjuk.Türelem.
No fear, No Fail
[img]http://sepi.extra.hu/banner/wwh-banner-12.jpg" border="0" alt="[LightningWorld] Image" /]

Nem elérhető avengersfan

  • Donald kacsa
  • *
  • Hozzászólások: 1
  • Karma: +0/-0
Fantasztikus Négyes
« Válasz #92 Dátum: 2006. Június 09., 22:21:07 »
Idézet
Igen máris belevetheti magát  és igen légyszives véleményezzetek naon kiváncsiak vagyunk rá mindannynian
Hogy a francba lehet letőlteni az f4et én probáltam de nem engedi xeket rak ki

Nem elérhető Archant

  • Pókember
  • ****
  • Hozzászólások: 411
  • Karma: +0/-0
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasztikus Négyes
« Válasz #91 Dátum: 2006. Június 09., 22:05:45 »
Igen máris belevetheti magát  és igen légyszives véleményezzetek naon kiváncsiak vagyunk rá mindannynian
No fear, No Fail
[img]http://sepi.extra.hu/banner/wwh-banner-12.jpg" border="0" alt="[LightningWorld] Image" /]

Nem elérhető Gabe

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1932
  • Karma: +2/-0
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #90 Dátum: 2006. Június 09., 22:00:58 »
Na aki türelmetlen az máris olvashatja, nem kell holnapig várnia    

Akkor elárulom, hogy az előzetesek tartalmát amiket beillesztgetem, nem én, hanem az F4 fordítója talgaby írta. Köszönet neki. Most megyek is olvasni!

Ne felejtsetek el véleményezni

Nem elérhető Troll

  • HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
  • Hozzászólások: 1289
  • Karma: +1/-0
Fantasztikus Négyes
« Válasz #89 Dátum: 2006. Június 09., 21:35:08 »
Szülinapi Friss: Fantasztikus Négyes - A John Byrne korszak vol. 1

Nem elérhető Gabe

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1932
  • Karma: +2/-0
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #88 Dátum: 2006. Június 09., 20:26:44 »
Tényleg egy részes, de én láma csak most néztem a címlaján  
Na mindegy, ha van rá igény, akkor elkészülhet majd.

Nem elérhető Punkológus

  • Magneto
  • *****
  • Hozzászólások: 952
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #87 Dátum: 2006. Június 09., 19:37:23 »
ó, ahá, jól néz ez ki, nyam-nyam  
egyébként sima 23 oldalas történet, folytatása tudtommal nincs

Nem elérhető Gabe

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1932
  • Karma: +2/-0
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #86 Dátum: 2006. Június 09., 19:18:27 »
Nem arra, hanem erre. Ez lehet hogy valami hosszabb lélegzetvételű dolog, majd még utánanézek. (ha alaki tud valami bővebbet, azt kérem ossza meg velünk, én ezekhez a cuccokhoz nem értek sajna   )

Akkor ennyi info már elég mára, holnap folytatjuk, teljes gőzzel...  

Nem elérhető Punkológus

  • Magneto
  • *****
  • Hozzászólások: 952
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #85 Dátum: 2006. Június 09., 18:47:51 »
á azért annyira nem ismerem őket, csak annyit olvastam róluk amik honosítva van vagy ami kijött Magyarországon, meg persze a fórumokból pár info. Véleményezni jövvök majd szivesen, mostanában már van is rá időm.

Véletlenül nem azt találtad meg, ami már a CoMoron honosításra került?

Bosszú Angyalaival nem is tudtam, hogy rossz a kapcsolatuk. Persze surlódások biztos voltak köztük is, hisz az írok nem szoktak ilyen ziccereket kihagyni, mint A vs. F4. Egyébként ahogy én tudom elég jó a viszonyuk. A nagy galaktikus csetepatékat álltalában közösen szokták lerendezni. Galactus, Onslaught, Élő Monolit. Az ilyeneket mindig közösen verik le. Sue és Reed volt már Boszúangyal és a Boszúangyal Amazon is volt már F4 tag, mikor a Lényt helyetesítette

X-Men
Bár velük nem kerültek sokszor kapcsolatba a viszonyuk nem felhőtlen (érdekes, hogy ezzeket a fránya X-eket senki sem szereti) Az együttműködést válság esetén még megtudják oldani, de elöbb-utóbb ez is feszültségekhez vezet. Rozsomák egyszer nagyon megruházta Reed-et, mikor nem akart segíteni Árnymacska megmentésében.

Hulkról már lejjebb írtam

Pókember
Vele jó kapcsolatban állnak. Pókember még pályafutása elején be is akart állni hozájuk, de mivel azzal a kérdéssel kezdte, hogy mennyi a fizetés, rögtön ki is hajították. Ennek ellenére jó viszony alakult ki közöttük. Ha Pókembernek nagyobb a problémája annál, mint amit ő meg tudna oldani, akkor általában hozájuk szaladgál segítségért. Kezdeti versengéseik után, főleg a Fáklya barátkozott össze vele. Ők ketten sokszor ki is segítették egymást

Ezüst utazó
Mivel ő Galactus hírnöke volt, ezért kezdetben ellenségek voltak, de késöbb már elmélyíteték kapcsolatukat oly szintre, hogy egy nagyobb válség esetén kisegítsék egymást.

Fenegyerek és az F4 kapcsolatáról speciel semmit se tudok. Bár Sue-val a kapcsolatuk biztos LÁTványos lehet.
Sue: -Na én most láthatatlanná válok!
Fenegyerek (enerváltan): -Ezt nem vettem észre.
Sue: -Te most vak vagy, Hülyegyerek, vagy csak komplet idióta???
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 09., 18:53:24 írta Punkológus »

Nem elérhető Gabe

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1932
  • Karma: +2/-0
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #84 Dátum: 2006. Június 09., 18:23:24 »
Hát ezek csak általánosságok, muszáj  (   ) megalapozni az F4 alapműveltséget, kizárólag csak a maximális beleélést segítík elő...

Sajna ez a széria méltatlanul kevés szerepet kapott a honosító oldalakon. Így ezt a hiányosságot igyekszünk pótólni az info csokorral. Természetessen marad bőven meglepetés    (legalább is az F4 szűzeknek   )

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Fantasztikus Négyes
« Válasz #83 Dátum: 2006. Június 09., 18:01:04 »
Ha leírtok mindenkiről mindent, akkor mit fogunk olvasni a képregényekben?    

Nem elérhető Gabe

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1932
  • Karma: +2/-0
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #82 Dátum: 2006. Június 09., 17:54:26 »
Na, akkor fussunk még egy utolsó kört, ime a kérdésem:
Az F4-nek milyen a viszonya a többi szuperhőssel/csapattal?
Itt főleg az ismertebbekre gondolok. A mini összefoglalókból kiderül, hogy a Bosszú Angyalaival nem éppen felhőtlen.... és a többiekkel? És miért jó/rossz a kapcsolatuk?

(Punkológus, úgylátom nagyon jól ismered őket, ki vagy nevezve Hivatalos Vezér-Véleményezőnek  )

[Off: Épp most találtam egy Galactus the Origin -t, mégpedig az első részt, jó minőségben. Talán még visszatérünk rá...   ]

Nem elérhető Punkológus

  • Magneto
  • *****
  • Hozzászólások: 952
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #81 Dátum: 2006. Június 09., 16:15:24 »
A legjelentősebb ellenfelük Dr.Fátum alias Viktor von Doom, ő az a tipikus állandó mindig visszatérő ellenség, amivel minden egyébb szuperhős/csapat rendelkezik(mint pl. az x-eknél Magneto. Ő Reed Richards negatív párja, ő is tudós, ő is már mindent feltalált, egy ország -Latveria- uralkodója. Érdekesség: Latveria északi szomszédja nem más mint Magyarország. Egyszer az arcára húzott egy ízó maszkot (egy tudós ennyi ésszel haj-jaj), ezért az egyébként szép arca összeéget. Lex Luthor komplexusban szenved, erősen tördeli szét maga körül a tükröket. Róla mintázta George Lucas a híres Darth Vader-t

Hulk
A Föld legerősebb zöld muksója. Ő a meg nem értett Mr.Hyde. Álltalában nem gonosz, csak azt akarja, hogy azzok a puhány kis rózsaszín emberek haggyák békén, akik persze épp ezért nem haggyák. Eredetileg ő is tudós, van neki saját sorozata is. A Lénnyel szokott általában összebunyózni valami csipp-csupp ügyön, ez náluk minden találkozásnál előfordul menetrendszerűen.

Namor a Torpedó
Atlantisz uralkodója, arogáns, lenéző, becsmérlő, ráadásul utálja az embereket, akik őt sem haggyák békén. Sue kezére ácsingózik, úgyhogy Reed-del nem valami felhőtlen a visszonyuk. Uralkodóhoz méltóan egy szál pikelyes fürdőnaciba grasszál és kis, aranyos szárnyacskák vannak a bokáján. Tud repülni és nagyon erős, általában pofozkodó kedvében találják meg. Összeségében ő sem gonosz, csak rossz a természete.

Galactus
A bolygófaló. Ő az univerzummal egyidős, már-már isteni lény két nagy antenával a fején. Bolygókat eszik, pontosabban elszívja azok életenergiáját. Párszor már a Földet is meg akarta zabálni, ekkor mindig az F4 üldözi jó messzire. Mindig azzal példálózik, hogy az embereknek sem számit ha megölnek egy hangyabolyt. Ő sem gonosz, csak az univerzumra nézve neki is elég bajos személyisége van. Egy önmarcangóló isten, aki nem tudja, hogy mi a célja a létezésének. Nagyon birom.

Nem elérhető Gabe

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1932
  • Karma: +2/-0
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #80 Dátum: 2006. Június 09., 15:25:34 »
Igen    köszönjük!      

na akkor menjünk is tovább:

Aki tudja írja le, hogy kik a csapat legjelenzőbb ellenfelei, ellenségei, és hogy azok milyen képeségekkel rendelkeznek. (pl. Galactus, Hulk stb....)
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 09., 15:25:49 írta Gabe »

Nem elérhető Punkológus

  • Magneto
  • *****
  • Hozzászólások: 952
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #79 Dátum: 2006. Június 09., 15:12:49 »
Mr.Fantasztikus
Más néven Reed Richards, ő a csapat agya, feltaláló, tudós, professzor, ő a csapat mindenese. A föld legnagyobb koponyái közé tartozik, alkotott ő már mindent, időgépet, dimenziókaput, hiperűr rakétát, a csapat többi tagja mindig leugatja, mert állandóan tudományos nyelven beszél. Szuperképessége: nagyon nagy mértékben meg tudja nyújtani a testrészeit, kész gumiember, ezáltal sebezhetetlen is lesz. Minden testrészét meg tudja nyújtani, nem is csoda, hogy a felesége Miszter fantasztikusnak hívja  

A Láthatatlan Lány
Sue Ricsards, lánykori neve Storm. Ő Reed felesége, néha nagyon össze is vesznek, de általában ő egy tipikus feleség és anya model. Képessége: mint a neve is mutatja ő láthatatlan, hangtalan, légies. Szóval nem is létezik  Na jólvan, csak láthatatlanná tudott válni kedve szerint és láthatóvá tudta tenni a láthatatlan dolgokat (nem mondom, hogy ez volt épp a leghasznosabb képessége, ő volt kezdetben a leggyengébb tagja a négyesnek. Késöbb kifejlődött nála egy új erő, mégpedig a láthatatlan erőterek létrehozása. Ezzel ő lett a csapat legerősebb tagja

Fáklya
Johnny Storm, Sue öccse. Ő az eggyik vicces kölök a csapatban. Általában hencegő, nagyszájú, poénkodó, bár késöbb azért megkomolyodott. Képességek: lángol és repül, mint minden fiatal ha beLSD-zik és felgyújtja magát kerozinnal.  Komolyabban persze nem olyan. Az egész testét tűz boritja, repül, tud tüzet lőni és a tüzet külömböző egyszerűbb alakokba formázni. Képes elérni a csillaghőt is.

Lény
Benn Grimm, a család barátja. Ő is vicces figura, de ő azért mert folyamatosan morgolódik és hőbölög. Megjelenésében és viselkedésében is leginkább egy nagy medve. Képessége: a bőrét kővé tudja alakítani és hatalmas ereje is van. Talán csak a Hulk erősebb nála. Nem igazán tud visszaalakulni emberi formájába, ezért nagyon sok lelki problémája volt. A barátnője egy vak csaj, nem véletlenül...  

Erejüket egy úgy szerezték, hogy egy rosszul sikerült űrrakéta kipróbálása közben nagy fokú kozmikus sugárzás érte őket.


Gabe valami ilyesmire gondoltál?
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 09., 15:13:24 írta Punkológus »

Nem elérhető Gabe

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1932
  • Karma: +2/-0
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #78 Dátum: 2006. Június 09., 14:38:30 »
Addig is nem volna kedve ide valakinek egy pár soros kis bemutatót írni a Fantasztikus Négyes tagjairól?
Csak hogy azok is megismerhesék őket akik eddig nem nagyon olvastak róluk?
Megtenném én ezt, de a tudásom nekem is hiányos....  
Szóval valahogy így:

Mr. Fantasztikus: valami kis előtörténet pár sorban, és a különleges képességek
A Lény:                                --------II----------      --------II------------
és így tovább. Persze lehet valami humoros kis információdús szöszenet is, csak legyen valami értelme.

Így szépen megalapozhatjuk a tudásunkat. (tudom hogy van olyan oldal ahol meg lehet nézni a karakterleírásokat, de most legyen benne a saját topikjában is    )

jutalom: A HálóZsák olvasóinak mélységes elismerése    
Na, Valaki?      

Nem elérhető Punkológus

  • Magneto
  • *****
  • Hozzászólások: 952
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #77 Dátum: 2006. Június 09., 14:20:03 »
jah közben nekem is bugrott, csak először azon kezdtem el filózni, hogy ha van éktelen harag, akkor kell lenni ékkel rendelkező haragnak is és vajon hova akar éket verni és van e hozzá kalapácsa. Aztán rájöttem...

ehh, jól van, valahogy csak kibírom holnapig

Nem elérhető Gabe

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1932
  • Karma: +2/-0
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #76 Dátum: 2006. Június 09., 14:11:33 »
off: ék, ékesség=dísz
 ebből következőleg éktelen=dísztelen    

on: mint mondtam további hatalmas infocsomag holnap, mert tudjátok mi lesz...      

Mellesleg nézétek meg jól a Gifen a címlapokat, sokat elárul...    addig is érjétek be ennyivel.  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 09., 14:12:21 írta Gabe »

Nem elérhető Punkológus

  • Magneto
  • *****
  • Hozzászólások: 952
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #75 Dátum: 2006. Június 09., 12:36:16 »
ha csak beetetés lenne akkor számíthatnátok a rajongói éktelen haragunkra    (honnan a bánatból van ez a szó, hogy éktelen, egyáltalán ez értelmes magyar szó?)

Nem elérhető talgaby

  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
  • Hozzászólások: 16175
  • Karma: +67/-25
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasztikus Négyes
« Válasz #74 Dátum: 2006. Június 09., 12:26:23 »
Mi, ki van meg? Én nem látok senkit elkapva. Írogatunk itten mindenféle dolgokat össze, Ti meg itt be is veszitek...
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Punkológus

  • Magneto
  • *****
  • Hozzászólások: 952
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #73 Dátum: 2006. Június 09., 11:40:26 »
Á-HÁ most megvagytok. És az ide ízelítőként bedobbott részek kerülnek lebonyolításra?
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 09., 11:40:39 írta Punkológus »