HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantom képregények

<< < (565/568) > >>

Micho:

--- Idézet ---Borító. Nem tudom, hogy ez az eredeti-e, vagy saját készítésű, de tetszik.
--- Idézet vége ---
először is köszönöm a véleményt!

a bori "házgyári", mivel ez a sztori egy 356(!) oldalas, úgynevezett "Blockbuster issue" volt, ami 13 történetet foglalt magában, és a borija nem volt jellemző a történetre, így készítettem egyet (már van gyakorlatom benne ) ebből még egy sztori fel fog kerülni, a "Hero Halálos Ítélete", az is hasonló borítóval fog ékeskedni... sajnos, a többit nem szkennelték be a füzetből (amúgy nem tom, hogy fért a szkenner alá )

--- Idézet ---Ez aztán igazán szépen van megrajzolva.Jól áttekinthetőek a képek, szépen körvonalazottak.
--- Idézet vége ---

Igen, Kari Leppanen abszolút kedvenc a skandináv vonalról. A legtöbb magyar Fantomot is ő rajzolta (köztük a személyes kedvencemet, a Sanloi kifosztását is). Nagyon jól ábrázolja a figurát(kat), jó az arc-technikája is (vagy mi ), egyedi, szal egyből felismerhető a munkája.  A következő Herós történet is tulajdonképpen főleg miatta lett honosítva, mert sajna naon kevés Leppanen szkennem van.

--- Idézet ---Történet. A történet is nagyon jó. Kimondottan jó
--- Idézet vége ---

valóban, és ha hozzávesszük azt, hogy "igaz történet alapján játszódik"(azaz 3. Gusztáv király valóban ezeknek az embereknek a keze által halt meg), akkor azt is mondhatni, hogy zseniális. Hiszen, úgy hoztak össze egy izgalmas történetet, hogy tulajdonképp a végkifejlet már ismert volt, azaz, hogy a király meghal (na jó, főleg, csak a svédek tudhatták ezt a spoilert, meg aki jobban odafigyelt a történelem órákon ) de még így is tökéletesen bele tudták szőni a Fantomot, mintha tényleg ott lett volna... és mégsem írták át a történelmet. Különben, én szeretem az ehhez hasonló sztorikat, amikor  valós életbeli alakokat (királyok, írók, stb) írnak bele a történetekbe. Olyan életszerűvé teszi az egész Fantomok legendáját. Pl. a közeljövőben lehet számítani egy Shakespeare vendégszereplésre is  majd a skandináv történeteket megpróbálom úgy honosítani, hogy váltakozzanak köztük a 21. Fantomunk, és a Fantom-Krónikákbeli hajdani Fantomok viselt dolgai.

Eddig elég kevés skandináv történet szkennje volt meg, de ez most változott: rendeltem külföldről egy valag ausztrál kiadású Fantomot, úgyhogy elleszünk belőlük egy darabig    
Í Z E L Í T Ő

A következő frissítés egy méltatlanul elhanyagolt sorozat, a 22. Fantom kalandjainak 2. része (a marvel kiadótól), Joruto tolmácsolásában. Végre nem én fordítottam  érdemes előtte újra elolvasni az első számot, mert bizony több, mint egy éve jelent meg. (a harmadikra, már nem kell ilyen sokat várni, garantálom)  Ez a rész különösen jó lesz, mert kiderül belőle, hogy halt meg a mi 21. Fantomunk, és lesz benne egy csomó olyan monológ, amit eddig még nem láthattunk máshol (Fantom az ősei szellemeivel társalog), és ami nagyot üt a rajongóknak! emellett, a rajzok is fantasztikusak!

szam

--- Idézet ---Fantom: Férjes ember vagyok, Katrina...
--- Idézet vége ---

öregem, ez volt életem bakija  

phantom-frew-1032b-22hun.jpg JAVÍTÁS

thx

szam:
Nekem ez tetszik a legjobban:
Katrina: Megmentette a farkasoktól! Hadd köszönjem meg!
Fantom: Férjes ember vagyok, Katrina...

regnar:
Fantom - meghalt a király!

Borító. Nem tudom, hogy ez az eredeti-e, vagy saját készítésű, de tetszik. Jó a betűválasztás, és a sárga effekt is tetszik.

Képregény. Ez aztán igazán szépen van megrajzolva.Jól áttekinthetőek a képek, szépen körvonalazottak. FAntom napszemüvege nagyon "cool". Az egyik legjobban megrajzolt Fantom, amit olvastam.

Történet. A történet is nagyon jó. Kimondottan jó, hogy Fantom kiszakad megszokott környezetéből. A maszkabál érdekes.. az álarcos Fantom, igazából nem is öltözik be senkinek. Ha jelmezt öltene, akkor nem Fantomnak öltözne, hanem sima embernek   A cselekmény jól felépített, jók a karakterek, a gonoszok is, - főleg a hajón a kampókezű... Jól lejön a rajzokról az "önjelelöt király" őrülete is.

Bírás. Jól sikerült, mint mindig. Jól olvasható, és magyaros volt.

Összességében. Az egyik legjobb Fantom sztori eddig, simán megnézném filmen is, ha leforgatnák. Igaz, nem klasszikus Fantom történet, de jó volt.

Dórika:
Frissültünk!!

Fantom - Meghalt A Király!

A napi képregények között pedig a vasárnapi frissítés mellet, még 3 extra oldalt is találtok, naptárreformunk következtében

Micho:
köszi a kritikát!

Hát igen, ez egy merőben más történet volt, mint amit megszokhattunk

--- Idézet ---A hősszerelmes...
--- Idézet vége ---
ez jó   néha a sok izgalom közepette felüdülést jelentenek az ehhez hasonló sztorik. Jelentem, időközben megszereztem a házasságot, és az ikrek születését, szóval a Klasszikus vonalon várhatóak ezek a történetek. Előtte azonban lesz még az általad várt "Légi Banda" is, csak hogy változatos legyen  ám erre picit várni kell, csinálgatom, de 90 oldal, és ugye kicsit rá kell hangolódnom a 30-as évek szövegére is   ezzel párhuzamosan viszont folytatódnak a skandináv eredetű művek, legközelebb ebből csemegézünk, amikor is Fantomunk újra felcsapja a Fantom-krónikákat, és megtudhatjuk belőle, mi köze volt a 12. Fantomnak III. Gusztáv, svéd király halálához! izgalmas lesz!  

visszatérve az Igen!-re:

--- Idézet ---A borító tetszik, jó ez a plasztikus hatású kiemelés
--- Idézet vége ---
köszi  ez amolyan "egyen" borító a Klasszikus Történetekhez, mindegyik ugyanezt kapja majd. Nekem is nagyon tetszik, szinte érzem a kezemben, mint egy aranyozott, Hard Cover kiadást  

--- Idézet ---A történet rajzai is jók
--- Idézet vége ---
az biztos    Sy Barry követte el, aki már egy élő legenda, a Fantom egyik legsikeresebb rajzolója! Az előszóban írtam, hogy mintegy 40 évig dolgozott együtt Falkkal.. nem semmi. még egy érdekesség vele kapcsolatban: a bátyja, Dan Barry is rajzoló, aki a Flash Gordont illusztrálta!

--- Idézet ---néhol kicsit zsúfoltnak éreztem a képeket, és a rajzoló sok apró kockával dolgozott
--- Idézet vége ---
ez valóban így van, bár nekem általában pozitívum a részletgazdagság, de van úgy, hogy átesnek a ló túloldalára  az észrevételed is jó, mivel ezek a klasszikusok mind egytől-egyig 3 kockás napi képregényként jelentek meg eredetileg, csak utólag szerkesztették át őket, hogy rendes képregény formában is ki lehessen adni.  De így, pl. a hazánkban is kiadott Falk/Barry történetekből (pl a "Túsz Heróért cserébe") kihagytak rengeteg képkockát. Ha lenne időm, szívesen beírnám újra őket, és kiegészíteném a hiányzó darabokkal.

--- Idézet ---a dokumentáció remélem folytatódik majd a fontosabb szereplőkről, esetleg visszatérő gonoszokról
--- Idézet vége ---
folytatódik, de a karaktereknek ennyi helyet szántam.... legközelebb Bengáliát vizsgáljuk meg. Visszatérő gonoszok annyira nincsenek, kivéve a Singh Testvériség, és a Kelet Setétsége (vagy jobb a Setét Kelet? Keleti Setét? eredetileg Eastern Dark) bűnszervezeteket. Ezeken kívül nem sok alkalommal voltak a gonoszok oylan bátrak, hogy még egyszer próbára tegyék a szerencséjüket a Vándorló Szellem ellen

--- Idézet ---UI: A napi Fantomot is nyomon követem, de eddig még nem sok derült ki a történetről... remélem érkeznek a következő darabok is.
--- Idézet vége ---

hajrá    bitzony érkeznek, és úgy fogjátok kapni, mint ahogy eredetileg amerikában leközölték. tehát: hétfőtől szombatig 6 db egy csíkos, és vasárnap pedig 1db egész oldalas, színes képregény. tudni kell, hogy az egy csíkos, és a színes két különböző történet, így futottak egymás mellett odakinn is. Tehát hétköznapokon most jelenleg a "Terror Az Operában" olvasható, hétvégente pedig majd a "Szindbád-Kő". Jó sokáig fog tartani, ti is tartsatok ki  

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése