HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantom képregények
regnar:
FAntom - Igen!
Jó volt ez a történet is! Egész végig azt hittem, hogy elrabolják a lányt, vagy történik vele valami, és a megmentés után azonnal Fantom megkéri a kezét. De ehelyett egy romantikus történetet olvastam. És nagyon tetszett. Ez már FAntom sokadik arca amit most megismertem. A hősszerelmes... semmi akció, bűnözők, halálfejes gyűrű. Én igazából nem tettem volna bele a támadó leopárdot, meg az oroszlánt, kicsit erőltetettnek éreztem.. (hiszen alig 2-3 képkocka erejéig kerültek bele a történetbe, igaz így egy kis kaland is került bele, de nem éreztem teljesen megalapozottnak a helyüket.)
Tetszett, ahogy a bennszülöttek szorítanak hősükért, hogy révbe érjen, és a két gyerek levélírása is kellemes színt vitt a történetbe.
Maga a történet nagyon édeni, (főleg az édenes rész ), de az ember mégsem érzi hihetetlennek, vagy zavarónak sem a delfinlovaglást, sem az oroszlános részt. (Azért így könnyű egy nőt meghódítani.. ha van hozzá díszlet, meg kellékek )
A borító tetszik, jó ez a plasztikus hatású kiemelés. A történet rajzai is jók, de néhol kicsit zsúfoltnak éreztem a képeket, és a rajzoló sok apró kockával dolgozott, ami néhol a képek "telítettsége" miatt zavaró volt, de ennek ellenére szépen megrajzolt képregény. Kedvenc képem Fantom a felhők között..
A beírás és fordítás szerintem jóra sikeredett, jól olvasható, érthető, magyaros.
a dokumentáció remélem folytatódik majd a fontosabb szereplőkről, esetleg visszatérő gonoszokról, mert nagyon jó lett, sok benne az információ, de mégsem száraz anyag.
Összességében, nagyon jó történet, szépen rajzolva, beírva és kiegészítve. mit mondhatnék : Igggen!
UI: A napi Fantomot is nyomon követem, de eddig még nem sok derült ki a történetről... remélem érkeznek a következő darabok is.
Micho:
--- Idézet ---Jók voltak ezek a kis történetek, esszenciálisan bennük volt minden, ami a Fantom, a dzsungel, bennszülöttek, bűnözők, stb...
--- Idézet vége ---
valóban, volt mindháromban valami jó... bár nekem rajzilag a 3. tetszett legjobban ( a borítóját nem is említve, az tök jó) pl. Aparo Dianája naon szép és az első kép, ahogy a partra vetett férfit ábrázolja, szuper. Bár, magát Fantomot sztem kicsit bénán rajzolta, legalábbis a fejét de amikor ki volt kötözve, az nagyon jól sikerült.
--- Idézet ---Úgy gondolom, hogy ezek a kis történetek "a real - hardcore fanoknak" készültek...
--- Idézet vége ---
--- Idézet ---nem biztos, hogy bárki ezek által kedvelné meg Fantomot. De akik ismerik azoknak jó szórakozás ez a három rövid történet.
--- Idézet vége ---
így van, ez a fajta Fantom kiadás párhuzamosan futott a napilapok beli Falk sztorikkal, és általában 2-3 rövid történet volt egy képregényben, kicsit limonádék a Falkéhoz képest (pl. az egyikben még ufókkal is találkozott Fantomunk ). Ha nagyon akarunk, pár hibát is felfedezhetünk, pl. a 15. oldal 3-ik képén azt sugallja, hogy az "öreg-Fantom" átadja a stafétát.. de ilyen ugye nem nagyon történt, mert ágyban, párnák közt nem halhat meg egy Vándorló Szellem
a plusz sztoriról: mint ahogy elmondtam Trollnak, mert ő is csodálkozott, mit keres ott akkoriban be-beteszegettek egy kísérő történetet is, gondoltam megcsinálom, hisz itt mind szeretjük a sci-fi-t láttam pl. Flash Gordont is... de ha arra kerülne a sor, azt sajna ki kell hagyjam, mert az egész F.G.-t levédte magának az Időgép honlap. de mint említettem, szerintem a Charlton kiadótól a közeljövőben nem honosítok, ez egy kivétel volt Jim Aparo tiszteletére.
--- Idézet ---Összességében.. mit mondhatnék.. megy a gyűjteménybe
--- Idézet vége ---
helyes apropó gyűjtemény: legközelebb, még a héten, jön a Klasszikus Gyűjtemény #2, benne egy jópofa történettel, ne mindig csak izgalmak legyenek
regnar:
Fantom "minik"
Jók voltak ezek a kis történetek, esszenciálisan bennük volt minden, ami a Fantom, a dzsungel, bennszülöttek, bűnözők, stb... De ugyanakkor kicsit túlzottan tömörek voltak a történetek. Legalábbis szerintem. az első történetben pl azt hittem a kikötött Fantom majd "lelkizik", hogy igazából mindkét törzs a túlélésért küzd, és igazából nem is ellenségek, de ez elmaradt, vagyis, nem, mert a végén ez lett a végkifejlet. Legjobban mégis ez tetszett. Úgy gondolom, hogy ezek a kis történetek "a real - hardcore fanoknak" készültek, ugyanis ahhoz túlságosan "összecsapottak" (idézőjelben, és csak azért mert ez a szó illik ide - amúgy nem gondolom, hogy azok lennének - szóval átvitt értelemben) és nem biztos, hogy bárki ezek által kedvelné meg Fantomot. De akik ismerik azoknak jó szórakozás ez a három rövid történet.
A plusz sztori érdekes és némileg klasszikus volalon mozog.. Tetszettek a rajzai is és a színei is, a vége pedig kifejezetten érdekesre sikeredett.
A beírás szintén tetszett, a címfeliratok betűválasztása is jól sikerült. hibát nem találtam, a mondatok jól szerkesztettek és magyarosak voltak, nem vették el a történetek olvasásának "lendületét".
Összességében.. mit mondhatnék.. megy a gyűjteménybe
Micho:
--- Idézet ---rövid itthonlét után Debrecen..(virágkarnevál)
--- Idézet vége ---
az jó... tulajdonképpen Debrecen a "Halálfejes Barlangomnak" számít, úgyhogy minden valószínűség szerint hazalátogatok... jó buli lesz!
Ha minden igaz, Troll holnap fog frissíteni, már ha nem ázik el teljesen ma este a Szigeten...
Kikerül az a Fantom is, amit említettem. (3 rövid történet egy füzetben)
(plusz egy meglepi)
regnar:
--- Idézet ---csak nem falusi turizmus?
--- Idézet vége ---
A vesémbe látsz "Fantom"
Most hétvégén Dörgicse.. (Hiába kerestem, de sehol nem kaptam gyúkhúslevest ) előtte Bakonybél, most pedig rövid itthonlét után Debrecen..(virágkarnevál)
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése