HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantom képregények

<< < (566/569) > >>

regnar:
Fantom - meghalt a király!

Borító. Nem tudom, hogy ez az eredeti-e, vagy saját készítésű, de tetszik. Jó a betűválasztás, és a sárga effekt is tetszik.

Képregény. Ez aztán igazán szépen van megrajzolva.Jól áttekinthetőek a képek, szépen körvonalazottak. FAntom napszemüvege nagyon "cool". Az egyik legjobban megrajzolt Fantom, amit olvastam.

Történet. A történet is nagyon jó. Kimondottan jó, hogy Fantom kiszakad megszokott környezetéből. A maszkabál érdekes.. az álarcos Fantom, igazából nem is öltözik be senkinek. Ha jelmezt öltene, akkor nem Fantomnak öltözne, hanem sima embernek   A cselekmény jól felépített, jók a karakterek, a gonoszok is, - főleg a hajón a kampókezű... Jól lejön a rajzokról az "önjelelöt király" őrülete is.

Bírás. Jól sikerült, mint mindig. Jól olvasható, és magyaros volt.

Összességében. Az egyik legjobb Fantom sztori eddig, simán megnézném filmen is, ha leforgatnák. Igaz, nem klasszikus Fantom történet, de jó volt.

Dórika:
Frissültünk!!

Fantom - Meghalt A Király!

A napi képregények között pedig a vasárnapi frissítés mellet, még 3 extra oldalt is találtok, naptárreformunk következtében

Micho:
köszi a kritikát!

Hát igen, ez egy merőben más történet volt, mint amit megszokhattunk

--- Idézet ---A hősszerelmes...
--- Idézet vége ---
ez jó   néha a sok izgalom közepette felüdülést jelentenek az ehhez hasonló sztorik. Jelentem, időközben megszereztem a házasságot, és az ikrek születését, szóval a Klasszikus vonalon várhatóak ezek a történetek. Előtte azonban lesz még az általad várt "Légi Banda" is, csak hogy változatos legyen  ám erre picit várni kell, csinálgatom, de 90 oldal, és ugye kicsit rá kell hangolódnom a 30-as évek szövegére is   ezzel párhuzamosan viszont folytatódnak a skandináv eredetű művek, legközelebb ebből csemegézünk, amikor is Fantomunk újra felcsapja a Fantom-krónikákat, és megtudhatjuk belőle, mi köze volt a 12. Fantomnak III. Gusztáv, svéd király halálához! izgalmas lesz!  

visszatérve az Igen!-re:

--- Idézet ---A borító tetszik, jó ez a plasztikus hatású kiemelés
--- Idézet vége ---
köszi  ez amolyan "egyen" borító a Klasszikus Történetekhez, mindegyik ugyanezt kapja majd. Nekem is nagyon tetszik, szinte érzem a kezemben, mint egy aranyozott, Hard Cover kiadást  

--- Idézet ---A történet rajzai is jók
--- Idézet vége ---
az biztos    Sy Barry követte el, aki már egy élő legenda, a Fantom egyik legsikeresebb rajzolója! Az előszóban írtam, hogy mintegy 40 évig dolgozott együtt Falkkal.. nem semmi. még egy érdekesség vele kapcsolatban: a bátyja, Dan Barry is rajzoló, aki a Flash Gordont illusztrálta!

--- Idézet ---néhol kicsit zsúfoltnak éreztem a képeket, és a rajzoló sok apró kockával dolgozott
--- Idézet vége ---
ez valóban így van, bár nekem általában pozitívum a részletgazdagság, de van úgy, hogy átesnek a ló túloldalára  az észrevételed is jó, mivel ezek a klasszikusok mind egytől-egyig 3 kockás napi képregényként jelentek meg eredetileg, csak utólag szerkesztették át őket, hogy rendes képregény formában is ki lehessen adni.  De így, pl. a hazánkban is kiadott Falk/Barry történetekből (pl a "Túsz Heróért cserébe") kihagytak rengeteg képkockát. Ha lenne időm, szívesen beírnám újra őket, és kiegészíteném a hiányzó darabokkal.

--- Idézet ---a dokumentáció remélem folytatódik majd a fontosabb szereplőkről, esetleg visszatérő gonoszokról
--- Idézet vége ---
folytatódik, de a karaktereknek ennyi helyet szántam.... legközelebb Bengáliát vizsgáljuk meg. Visszatérő gonoszok annyira nincsenek, kivéve a Singh Testvériség, és a Kelet Setétsége (vagy jobb a Setét Kelet? Keleti Setét? eredetileg Eastern Dark) bűnszervezeteket. Ezeken kívül nem sok alkalommal voltak a gonoszok oylan bátrak, hogy még egyszer próbára tegyék a szerencséjüket a Vándorló Szellem ellen

--- Idézet ---UI: A napi Fantomot is nyomon követem, de eddig még nem sok derült ki a történetről... remélem érkeznek a következő darabok is.
--- Idézet vége ---

hajrá    bitzony érkeznek, és úgy fogjátok kapni, mint ahogy eredetileg amerikában leközölték. tehát: hétfőtől szombatig 6 db egy csíkos, és vasárnap pedig 1db egész oldalas, színes képregény. tudni kell, hogy az egy csíkos, és a színes két különböző történet, így futottak egymás mellett odakinn is. Tehát hétköznapokon most jelenleg a "Terror Az Operában" olvasható, hétvégente pedig majd a "Szindbád-Kő". Jó sokáig fog tartani, ti is tartsatok ki  

regnar:
FAntom - Igen!

Jó volt ez a történet is! Egész végig azt hittem, hogy elrabolják a lányt, vagy történik vele valami, és a megmentés után azonnal Fantom megkéri a kezét. De ehelyett egy romantikus történetet olvastam. És nagyon tetszett. Ez már FAntom sokadik arca amit most megismertem. A hősszerelmes... semmi akció, bűnözők, halálfejes gyűrű. Én igazából nem tettem volna bele a támadó leopárdot, meg az oroszlánt, kicsit erőltetettnek éreztem.. (hiszen alig 2-3 képkocka erejéig kerültek bele a történetbe, igaz így egy kis kaland is került bele, de nem éreztem teljesen megalapozottnak a helyüket.)

Tetszett, ahogy a bennszülöttek szorítanak hősükért, hogy révbe érjen, és a két gyerek levélírása is kellemes színt vitt a történetbe.

Maga a történet nagyon édeni, (főleg az édenes rész   ), de az ember mégsem érzi hihetetlennek, vagy zavarónak sem a delfinlovaglást, sem az oroszlános részt. (Azért így könnyű egy nőt meghódítani.. ha van hozzá díszlet, meg kellékek   )

A borító tetszik, jó ez a plasztikus hatású kiemelés. A történet rajzai is jók, de néhol kicsit zsúfoltnak éreztem a képeket, és a rajzoló sok apró kockával dolgozott, ami néhol a képek "telítettsége" miatt zavaró volt, de ennek ellenére szépen megrajzolt képregény. Kedvenc képem Fantom a felhők között..

A beírás és fordítás szerintem jóra sikeredett, jól olvasható, érthető, magyaros.

a dokumentáció remélem folytatódik majd a fontosabb szereplőkről, esetleg visszatérő gonoszokról, mert nagyon jó lett, sok benne az információ, de mégsem száraz anyag.

Összességében, nagyon jó történet, szépen rajzolva, beírva és kiegészítve. mit mondhatnék : Igggen!    

UI: A napi Fantomot is nyomon követem, de eddig még nem sok derült ki a történetről... remélem érkeznek a következő darabok is.

Micho:

--- Idézet ---Jók voltak ezek a kis történetek, esszenciálisan bennük volt minden, ami a Fantom, a dzsungel, bennszülöttek, bűnözők, stb...
--- Idézet vége ---

valóban, volt mindháromban valami jó... bár nekem rajzilag a 3. tetszett legjobban ( a borítóját nem is említve, az tök jó) pl. Aparo Dianája naon szép    és az első kép, ahogy a partra vetett férfit ábrázolja, szuper. Bár, magát Fantomot sztem kicsit bénán rajzolta, legalábbis a fejét  de amikor ki volt kötözve, az nagyon jól sikerült.

--- Idézet ---Úgy gondolom, hogy ezek a kis történetek "a real - hardcore fanoknak"  készültek...
--- Idézet vége ---

--- Idézet ---nem biztos, hogy bárki ezek által kedvelné meg Fantomot. De akik ismerik azoknak jó szórakozás ez a három rövid történet.
--- Idézet vége ---

így van, ez a fajta Fantom kiadás párhuzamosan futott  a napilapok beli Falk sztorikkal, és általában 2-3 rövid történet volt egy képregényben, kicsit limonádék a Falkéhoz képest (pl. az egyikben még ufókkal is találkozott Fantomunk   ). Ha nagyon akarunk, pár hibát is felfedezhetünk, pl. a 15. oldal 3-ik képén azt sugallja, hogy az "öreg-Fantom" átadja a stafétát.. de ilyen ugye nem nagyon történt, mert ágyban, párnák közt nem halhat meg egy Vándorló Szellem

a plusz sztoriról: mint ahogy elmondtam Trollnak, mert ő is csodálkozott, mit keres ott  akkoriban be-beteszegettek egy kísérő történetet is, gondoltam megcsinálom, hisz itt mind szeretjük a sci-fi-t  láttam pl. Flash Gordont is... de ha arra kerülne a sor, azt sajna ki kell hagyjam, mert az egész F.G.-t levédte magának az Időgép honlap.     de mint említettem, szerintem a Charlton kiadótól a közeljövőben nem honosítok, ez egy kivétel volt Jim Aparo tiszteletére.

--- Idézet ---Összességében.. mit mondhatnék.. megy a gyűjteménybe
--- Idézet vége ---
helyes    apropó gyűjtemény: legközelebb, még  a héten, jön a Klasszikus Gyűjtemény #2, benne egy jópofa történettel, ne mindig csak izgalmak legyenek

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése