HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantom képregények
Pedro:
--- Idézet ---Én jó leszek?
--- Idézet vége ---
Tokeletes
--- Idézet ---szóval, először is ezért szedtem szét a Fantom letöltő oldalát ILYENRE (egyébként jó ötlet volt?)
--- Idézet vége ---
Szerintem remek otlet volt!
Ez inspiralta a kerdest is. Megprobaltam rendszerezni a dolgokat, es nem ment. A szamozas is tok kaosz, nem tudtam eldonteni, hogy a kulonbozo kiadok kulon szamoznak, vagy folytatjak a masikat, vagy ossze-vissza.
--- Idézet ---remélem segítettem!
--- Idézet vége ---
Tuzoltonak jo volt. Varom a reszleteket a dokumentacioban.
Micho:
--- Idézet ---Irjon legyszi valaki a Fantom kiadokrol.
--- Idézet vége ---
Én jó leszek?
szóval, először is ezért szedtem szét a Fantom letöltő oldalát ILYENRE (egyébként jó ötlet volt?) hogy jobban elkülönüljenek a különböző kiadások. Pedro, rátapintottál a tervemre, az egyik dokumentációt a különböző kiadásoknak szentelem, de hogy addig se tapogatózz sötétben, röviden ennyi:
a Fantom jogait a kezdetektől (1936) fogva a King Features Syndicate birtokolja. Ők adják el világszerte különböző újságoknak a napi Fantom képregény jogait. Ezeket 1999-ben bekövetkezett haláláig Lee Falk írta (63 éven át!), és ma a 214-ik napi, és 162-ik vasárnapi történet jelenik meg odakint. A King Features az idők során normál képregényt is adott ki, de emellett alkalmanként eladta(?) vagy jobban mondva kölcsönadta más kiadóknak is a Fantom jogait, hogy önálló történeteket írjanak/rajzoljanak. Érdemes megemlíteni a nagyágyúkat, a Dc és Marvel Kiadókat: az előbbinél egy 4 részes minisorozat, plusz egy 13 részes ongoing sorozat jelent meg, utóbbinál a nálunk is olvasható 3 részes mini plusz még néhány Fantommal kapcsolatos kiadványról beszélhetünk. Ám, a legjelentősebb lépés azonban az volt, hogy amikor Skandináviában a Fantom népszerűsége az egekbe szökött, ők is megkapták a jogot, hogy saját kiadványokat jelentessenek meg. Ma ott tartanak, hogy két hetente jön ki egy-egy újabb sztori, ami 3 skandináv országban jelenik meg egyszerre, majd kicsit később angolul az ausztrál Frew kiadó tálalja az olvasóknak (fekete/fehérben).
Így mondhatni, hogy a Fantom amerikán kívül sokkal népszerűbb, mint szülőhazájában Ma amerikában a napi és vasárnapi kalandokon kívül egy új kiadó, a Moonstone közöl egyedül ongoing és one-shot Fantom kalandokat(2003 óta), ami nemsoká itt is olvasható lesz.
remélem segítettem!
ja, a magyar Fantomok pedig Falk/Barry klasszikusokból, és skandináv történetekből építkeztek! majd később kikeresem mindegyiknek az eredetijét, és az info megy a dokumentációba
Pedro:
Irjon legyszi valaki a Fantom kiadokrol. Ki adott ki mit? Ezek hogy viszonyulnak egymashoz? A magyar kiadasok hova tartoznak? Ilyesmiket.
Nekem tok nagy kaosz az egesz.
Akar dokumentacioban is lehet kesobb, tudok varni...
Nitro:
--- Idézet ---Ja, az író pedig Ben Raab, aki pl. egy rakat Marvel képregényt írt, legtöbbet X-Ment, és eléggé felküzdötte magát a kedvenceim közé a Fantomjával
--- Idézet vége ---
Ugye.
Micho:
--- Idézet ---Marvel 2/3
Borító. Nem rossz, de nem olyan "erős", mint az elsőé volt.
--- Idézet vége ---
az tényleg sokkal vagányabb volt
--- Idézet ---nekem mindig is furcsa lesz, ha Fantom képregényt színesben olvashatok
--- Idézet vége ---
nekem is, ezért "színtelenítettem" a kolosszusos sztorit, meg a szellem aki kétszer halt meg-et.
Különben Skandináviában, ahol ezeket a kalandokat írták, tudomásom szerint 1991-től színesben nyomtatják a Fantomot, az ausztrálok viszont maradtak a fekete/fehérnél, ami sokkal hangulatosabb, jobban megy a figurához.
Nekem a Marvel 2/3-ban az apa/fiú "társalgás" jött be a legjobban, meg az a spirituális szertartás a tóban, stb... ezt így eddig nem láthattuk semelyik történetben, de nagyon ott volt
--- Idézet ---BEírás. Jó lett, olvasható, kerek mondatokkal. Különösebb magyartalanságot nem vettem észre
--- Idézet vége ---
Joruto nevében is köszönöm ugyanis ő saját bevallása szerint nem az a fórumozós fajta, pedig mekkora Fantom fan ha rá tudnám venni, hogy írjon ide, akkor már tök jó lel tudnánk cseverészni a témáról,vagy alapíthatunk egy (4) F-klubot
--- Idézet ---Némá, én meg aszittem, hogy minden Fantom fekete-fehér
--- Idézet vége ---
nini nitro itt?
akkor neked már biztos be fognak jönni a Moonstone kiadványok, mert szép színesek, és jók a sztorik, meg a rajzok. ööö... a rajzról: hát egy évvel ezelőtt ilyet nem mondtam volna, hogy jó a rajza de azóta változott a véleményem, mert ezek a Moonstone Kiadó féle sztorik más hangulatot árasztanak, mint amiket eddig ismertünk... és utólag be kellett valljam, hogy a rajz igenis illik ehhez az "aktuális" Fantomhoz, és a színek is elengedhetetleenk itt. Ja, az író pedig Ben Raab, aki pl. egy rakat Marvel képregényt írt, legtöbbet X-Ment, és eléggé felküzdötte magát a kedvenceim közé a Fantomjával
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése