HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantom képregények
regnar:
Hero halálos ítélete.
Érdekes kis történet volt ez. Lényegében nem is annyira Fantomról, hanem a dokiról szólt. Mégis egy halom dolgot megtudtunk Fantomról, láthattuk a kincstárat például.
Magára a képregényre úgyszintén rossz szavam nem lehet, nagyon letisztult formák, éles átmenetek, jó árnyékhatások, szépen megrajzolt figurák. Komolyan mondom - persze tetszenek a szép színes képregények - de ez a fekete fehér stílus azért még mindig tudja hozni a vizuális élményt - hogy ezzel a képzavarral éljek.
BEírásra mit is mondhatnék.. A szokásos. Csak azt tudom írni, mint eddig.. Nagyon jóra sikerült, értehtő, olvasható, könnyen követhető. Viszont a 2500 fok, az az eredetiben is annyi volt? Itt azért felkaptam a szemöldököm... hogyan tud annyit előállítani?? Mini-instant-zsebkohóval?
Amúgy lenne kérdésem is. Erre eddig nem is nagyon gondoltam, pedig kézenfekvő. Hero és Devil. Nyilván ők sem örökéletűek. A familiárisoknak is van temetőhelye? És honnan érkeznek az új Hero-k és Devil-ek? Erről tudtok valamit?
A történet nagyon szépen lett lezárva, hiszen nyilván voltak sokan, akikben felmerült, mi van, ha a dokinak eljár a szája..(ez bennem is megfogalmazódott), de az utolsó képen nagyon szépen elvarrták, így biztosak lehetünk benne, hogy nem hoz váratlan látogatókat - még ha jószándékkal is - Fantomunk fejére.
Amikor előveszi pisztolyát és ráemeli barátjára (Hero-ra) akkor mutatkozik meg igazán, hogy mennyire hideg fejjel tud dönteni, és gondolkodni, mérlegel és hiába a fájdalom, megtenné, hogy megszabadítja a kínoktól Hero-t mert úgy tehetné érte a legjobbat, mégha bele is szakadt volna a szíve.
Összességében. Ez a történet is inkább a rajongóknak szólt, igazából Fantom - ahogy sokan ismerik, tehát, mint "akcióhős" (Jó tudom ez nem a helyes kifejezés) nem jelenik meg benne, de aki már ismeri annak remek adalék.
Dórika:
Frissülés történt:
Fantom - Hero Halálos Ítélete
Micho:
--- Idézet ---Megprobaltam rendszerezni a dolgokat, es nem ment. A szamozas is tok kaosz, nem tudtam eldonteni, hogy a kulonbozo kiadok kulon szamoznak, vagy folytatjak a masikat, vagy ossze-vissza.
--- Idézet vége ---
szerintem nyugodtan rendszerezheted Kiadók szerint, a letöltő oldalon mindig feltüntetem melyik kiadvány honnan van. A "Klasszikus gyűjtemény" név az én "találmányom", ez nem hivatalos kiadás. Ebben mindig napi és vasárnapi képregények lesznek Falk-tól hivatalos neve a "The Newspaper Strips" ezen belül "The Phantom Dailies" (napi) és a "The Phantom Sundays "(vasárnapi). A most futó napi és vasárnapi képregéyneink is innen kerültek ki, csak ezeket nem egybe, hanem tényleg naponta közöljük a HZs-n.
--- Idézet ---1. A Lee Falk-fele klasszikusok mind napi-kepregenyek voltak, csak kesobb adtak ki egyben, vagy ki sem adtak? (pl. a HZS-n fent levo ketto.)
--- Idézet vége ---
igen, a Falk féle sztorik mindig napi-képregényként kezdték, később persze kiadták őket normál képregény változatban, de főleg skandináv és ausztrál kiadásban találkoztam ilyen formában velük (meg persze magyarban, de ott pl. erősen át volt szerkesztve, kihagytak egy csomó kockát... így utólag vettem észre, mikor összevetettem az eredetivel). szóval a tengeren innen szerintem az összes klasszikust kiadták a skandinávok, és az ausztrálok is igyekeztek... náluk pl. többször is megjelent egy-egy sztori eleinte mint a magyarban, szerkesztve, aztán később nagy felhajtással újra kiadták, ezúttal eredeti változatban.
--- Idézet ---2. A KN-en regen (es ma is) futo napi kepregenynek mi volt az eredetije? Esetleg valamelyik klasszikus vasarnapi?
--- Idézet vége ---
Nem vasárnapi, hanem csak napi volt az eredetije. Biztos az tévesztett meg, hogy színes... de a vasárnapi képregény mindig egy teljes oldal szokott lenni. A címe a "The Viper God ", és számszerint a 210-ik történet. Éredekesség, hogy ennek a napinak az eredetije egy skandináv történet, aminek a címe "Death in Central Park " volt... és az író (Tony DePaul) adaptálta napi képregénnyé amerikában. Tehát ilyen is van
regnar:
--- Idézet ---Jó volt ez a kis ismertető
--- Idézet vége ---
kösz
--- Idézet ---tudjátok-e, hogy ez esetleg befolyásolta-e egyes országokban azidőben, vagy a következő évtizedben Fantom elterjedését, sikerét.
--- Idézet vége ---
sajnos, mivel ez a leghosszabb napi képregény (majdnem egy évig tartott ) még nem sikeröült rászánnom magam az olvasására. De, szerintem nem befolyásolták a többi országban való megjelenést, mert szerintem akkoriban még nem exportálták külföldre kedvenc Szellemünket megnéztem egy ellenséges országot , Németországot, ott először 1952-ben jelent meg a Fantom. Nagy sikerrel ment egy időben, de 1984-ben ott is megszűnt... és azóta sincs
Pedro:
Akkor meg ket rovid kerdes, es hagylak dokumentaciot irni
1. A Lee Falk-fele klasszikusok mind napi-kepregenyek voltak, csak kesobb adtak ki egyben, vagy ki sem adtak? (pl. a HZS-n fent levo ketto.)
2. A KN-en regen (es ma is) futo napi kepregenynek mi volt az eredetije? Esetleg valamelyik klasszikus vasarnapi?
regnar:
Jó volt ez a kis ismertető .
Azért az valahol jó, hogy nem került valamelyik "Nagyobb" kiadó fennhatósága alá a Fantom, mert könnyen elúszhatott volna... Legalábbis én így gondolom. A vérfrissítés nem mindig rossz, de a "felvásárlás" kevésbé tesz jót egy történetnek. (Bár erre erős ellenpélda egyik nagy kedvencem a Star Wars. A Marvel képregények, hogy is mondjam csak.. hagynak maguk után kívánni valót, a Dark Horse azért színvonalasabban dolgozik)
Olvastam a Falk életét bemutató dokumentációban, hogy a második világháború alatt Fantomot is beléptette a seregbe. A történeteket vagy történetet nem ismerem, így nem tudom, hogy mennyire jelenik meg a hazafiság - egy nem konkrétan Amerikához köthető - szuperhős történetében, és tudjátok-e, hogy ez esetleg befolyásolta-e egyes országokban azidőben, vagy a következő évtizedben Fantom elterjedését, sikerét. (Gondolva itt az ellenséges európai nemzetekre) Vagy ne kérdezzek hülyeségeket? (MErt ugye vannak szuperhősök, akiket maga a háború szült pl Amerika Kapitány, és rengeteg hős, és rajzfilmfigura vett részt háborús propagandában pl Tapsi-hapsi is.) Tehát esetleg került-e valahol tiltólistára háborús részvétele miatt a Fantom képregény, vagy ennyire nem volt komoly a dolog..
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése