HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantom képregények
Spidáj:
engem a boritó a régi p.g. woodhouse + a régi rejtő jenő könyvek új kiadásának a boritóira emlékeztet vmiért
regnar:
Halálos színjáték.
A borítón nagyon jól néznek ki az ovális formákba helyezett főszereplők.
Képregény. Szerintem ez az eddigiek közül az egyik legszebben megrajzolt Fantom rész. Nagyon jók a karakterek, részletesek, aprólékosak a rajzok. Szépek a hátterek..egyszóval nagyon jól mutat. Annyi kis gondom volt vele, hogy bár tél volt, és hó esett, sok rajzon, mintha nem lenne hó, és a szereplők ruhái sem erről árulkodnak sok esetben. Bár ezt lehet, hogy csak én látom így. No mindegy, a lényeg, hogy nagyon tetszett.
Történet. Hmmm.. Fantom mint Shakespeare megmentője, sőt mintegy útnak idítója. Jó történet volt, csak van egy szál ami elvarratlan.. kedvenc hősünk mit is keres Stratford Upon-Avon-ben télnek idején? A történetben Fantom inkább csak mellékszereplő, Ez nyilván annak tudható be, hogy nem ő emlékezik a dologra, hanem egy "idegen", azaz Shakespeare tollából ismerjük meg a történetet, ez persze magyarázat az előző kérdésemre, vagyis így nyilván nem tudjuk meg, hogy miért is volt akkor és ott Fantom, hiszen nem biztos, hogy elárulta Willnek. De azért elárulhatta volna... Meg nem marad el az újabb bizonyíték, hogy Fantom átlagon felüli erővel rendelkezik. A jég alatt más már feladta volna. (Mondjuk az elég hmmm, hogy is mondjam, "érdekes", hogy a Sheriff 4 napig ápoltatja, és le sem veszik a ruháját, vagy ha levették visszaöltöztetik és a maszkot is rá.. Jó tudom.. de akkor is..)
Beírás. Csak mint az előzőek Szerintem nagyon jóra sikerült, kerek, egész mondatok, érthető magyaros kifejezések. A feliratok is szépek. A betűtípus is tetszett.
Összességében. Nem tudom, hogy tudatosan-e, vagy csak így sikerül, de mindig kicsit másfajta történetek kerülnek ki (stílusukban, vonalvezetésükben, vagy éppen grafikájukban) és így egyszerűen nem lehet megunni a dolgot (Nem mintha amúgy megunnám ) Szerintem ez is egy nagyon jó választás volt, nagyon szép rajzilag, jó, érdekes történet, és remek magyarosítás. Én csak ajánlani tudom mindenkinek.
Dórika:
Frissülés történt:
Fantom - Halálos Színjáték
Micho:
--- Idézet ---Először is le a kalppal, hogy minden héten jelenik meg Fantom és van mikor nem is egyszer. Sokat dolgozhattok vele. És jók a munkák.
--- Idézet vége ---
köszönöm szépen, jól esnek ezek az elismerő szavak regnar, téged meg azért illet elismerés, amiért veszed mindig a fáradtságot, és véleményezed azon képregényeket, amiket elolvastál nálunk. ez manapság ritkaság (illetve sosem volt egy népszerű sport)
--- Idézet ---Borító. Húú.. hát ez odavág. Nagyon jól néz ki, ha boltban látnám, és nem ismerném, tutira levenném a polcról és belenéznék. Fantom abszolut elszántnak, sőt már kicsit őrültnek látszik, a háttérben a lángoló koponya is nagyon jól néz ki
--- Idézet vége ---
Dórika meg szépen kiretusálta, ez már alapból dobott rajta egy nagyot! én még utánanéztem a borítón lévő "reklám-kritikának" (vagy mi az), és télleg megtaláltam azon az oldalon, sajnos elkevertem a linket, de érdemes elolvasgatni ott a kritikákat
--- Idézet ---Beírás. CSakúgy, mint az előző részben itt is nagyon jóra sikeredett, csak gratulálni tudok a beírás/fordításhoz. A kórház feliratán talán egy kicsit igazítottam volna, de ez már csak kukacoskodás.
--- Idézet vége ---
köszi sajna nem mindig sikerülnek tutira a térben elforgatott ábrák
--- Idézet ---Összességében. Nekem bejött ez a fajta megközelítés - vagyis az aktualizált történet, kicsit felturbózva a mai kor igényei szerint. Ha van hasonló jöhet.. elolvasom
--- Idézet vége ---
akkor tetszik! helyes jönni fognak még Moonstone kiadványok, hogy mikor, azt még nem tudom.
a héten jön a Marvel mini sorozat befejező része... illetve jönne, de Troll még nem szállította le az előkészített szkennt! jó lesz ha kapkodja magát
ja, képzeljétek, a börzén a Semic kiárulta a készletét a régi képregényeiből... méghozzá borító ár mínusz 20%. A Fantom 1. számából mindjárt vettem 4 db-ot (gyakorlatilag amennyi volt, csak hogy bebiztosítsam magam ) darabját 21 FT-ért ráadásul nagyon szép állapotban vannak. (lehet az egyiket majd kisorsolom itt egyszer )
regnar:
Fantom - Véres kövek 2.
Először is le a kalppal, hogy minden héten jelenik meg Fantom és van mikor nem is egyszer. Sokat dolgozhattok vele. És jók a munkák.
Borító. Húú.. hát ez odavág. Nagyon jól néz ki, ha boltban látnám, és nem ismerném, tutira levenném a polcról és belenéznék. Fantom abszolut elszántnak, sőt már kicsit őrültnek látszik, a háttérben a lángoló koponya is nagyon jól néz ki.
Képregény. Az első rész óta semmit sem változott Tetszenek a rajzok, szépek a kitöltőszínek. Az egész nagyon élénk. A hátterek is szépek.
Történet. Ebben a történetben nagyon jól megmutatkozik, hogy mennyire erősek a gyerekek. Mennyire tisztában vannak azzal, hogy ki is az apjuk, tisztában vannak korlátaikkal. A fiú nyilván méltó utódja lesz apjának a Fantomok sorában. Ők tartják pl a lelket apjukban a kórházban, annak ellenére, hogy anyjuk élet és halál között lebeg, mégis arra gondolnak, hogy el kell kapni a gonosztevőt.
A terrorista úgyszintén nem a megszokott gonosz, kegyetlen a végletekig. A klasszikus történetekben azért van egy határ, ameddig elmennek a gonoszok, de itt tényleg egy új évezred szülötte a főgonosz is.
Ugyanakkor Fantom megmarad olyannak, amilyennek nagyjából megismertük. CSak a fegyvert lövi ki az emberek kezéből nem lő rájuk stb... szóval nem öl.
A befejezés érdekes, és sajnos aktuális. Nem lehet megfelelően lépni a terrorizmus ellen.
Beírás. CSakúgy, mint az előző részben itt is nagyon jóra sikeredett, csak gratulálni tudok a beírás/fordításhoz. A kórház feliratán talán egy kicsit igazítottam volna, de ez már csak kukacoskodás.
Összességében. Nekem bejött ez a fajta megközelítés - vagyis az aktualizált történet, kicsit felturbózva a mai kor igényei szerint. Ha van hasonló jöhet.. elolvasom
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése