HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantom képregények

<< < (557/569) > >>

Dórika:
Frissültünk!

Fantom -Marvel Kiadó- 3/3

Micho:

--- Idézet ---1. Hátsó borító jöhet.. Nem is foglalkoztam vele, megmondom őszintén, olyan természetesnek tűnt, hogy ott van..    Szóval én örülnék neki, így teljesebb.
--- Idézet vége ---
rendben, én is így gondolom, igyekszem majd mindig belepakolni!

--- Idézet ---3. Ez azért gonoszság volt.
--- Idézet vége ---

oké, akkor eddig a La Mancha lovagja a nyerő. de Mozart-ot sem fogjuk elfeljteni ám, ha nem ő nyerne

A Marvel Fantom pedig már be is van írva, Dórika hat6ós segítségével (legalább hat kézzel gépelt ) ... úgyhogy most már csak várjuk, mikor kerül kirakásra.

még elhintek némi infomorzsát: úgy tűnik, Joruto kisajátította a mainstream Fantom-kiadók fordításainak jogát,  mivel ahogy befejezte a Marvel-t, máris rácsapott a DC-kiadó által megjelentetett Fantom 4 részes minisorozatára!!! elég, ha annyit mondok, hogy a méltán népszerű Peter David írta! (leghíresebb munkái a nálunk is futott Hulk sorozatban voltak). szóval P. David-del garantált a minőség, és így talán még kaine-t is megfertőzhetjük a Fantommal  (mivel egyik kedvenc írója).
szóval, novemberben elkezdődik a történet!

--- Idézet ---Mennyi idődbe telik egy-egy képregény digitalizálása, ilyen szinten?
--- Idézet vége ---

hát, a mai szkennerek már elég gyorsan dolgoznak, így egy átlagos 24 oldalas újság nyers szkennelése nem tarthat tovább 15-20 percnél. a java csak ezután jön, mindenféle színegyensúlyokat beállítani, koszokat eltüntetni, pixeleket kikalapálni, vagdosni, az már jó időbe telik, de ez egyéntől függ, ki mennyit szán rá (Galen pl. biztos tudna mesélni   )
én jó 3 órát biztos eltöltöttem a javítgatásokkal, mert extra szépre szerettem volna ezt a legelsőt  

regnar:
1. Hátsó borító jöhet.. Nem is foglalkoztam vele, megmondom őszintén, olyan természetesnek tűnt, hogy ott van..    Szóval én örülnék neki, így teljesebb.

2.
--- Idézet ---jó hír: Troll végre valahára feljavította a Marvel-féle minisorozat 3. (utolsó) részének szkennjét, így azt olvashatjátok jövő héten!
--- Idézet vége ---

Ez tényleg jó hír. Troll    

3. Ez azért gonoszság volt.   Mármint a szavazás. Különösen tetszenek azok a sztorik, amelyekben valós híres személyekkel találkozik Fantom. Legalább adtál volna esélyt, az egyik cím lehetett volna valami normál, meg egy valós hírességes.    De így ez most a mindegy melyik kezem veszem ki a tűzből a másik fájni fog     Akkor tudományos alapon. Évszámok alapján a legmesszebbnek tűnik Don Quijote, későbbi évszázadokban már párszor időztünk (Shakespeare, majd III Gusztáv) szóval én személy szerint la Mancha lovagjáról olvasnék először, persze nem feledve Mozartot sem  

--- Idézet ---a szkennek külön örülök, hogy jól sikerült, ugyanis ez volt az első képregény, amit saját kezűleg szkenneltem be!
--- Idézet vége ---

Csak ismételni tudom magam.. szép munka. Profi szinten még nem próbáltam képregényt szkennelni, de egyszer hirtelen felindulásból egy kölcsön szkennerrel behúztam néhány Star Wars képregényt. Az is sokáig tartott, pedig nem sokat állítgattam a képeken. Mennyi idődbe telik egy-egy képregény digitalizálása, ilyen szinten?

Micho:

--- Idézet ---Nem volt rossz történet, bár szerintem egy kicsit vonatott volt. Pedig megvolt benne minden,a mi kell, kalózok, akció, sok helyszín. Egyszerűen kcisit motiválatlannak éreztem a történetet.
--- Idézet vége ---
köszi a véleményt!

sajna, már csak ez a tulajdonságuk a folytatásoknak (kevés kivétellel), hogy gyengébbek, mint az első rész. Kizárólag azon okokból készítettem el, hogy benne volt abban a Fantom csomagban, amit vásároltam, plusz, hogy az első rész már felkerült a HZs-re, amivel anno újra felfedeztem hősünket  

--- Idézet ---Viszont amikor tejet kér Fantom, az nagyon bejött. Mármint a fickó reakciói.
--- Idézet vége ---

igen, a szokásos humor nem maradt ki szerencsére. nekem még bejött a kikötőben a szakszervezetes pali dumája is

--- Idézet ---a szkenn is jól sikerült, éles és kontrasztos, a beírás is a szokásos színvonalú.
--- Idézet vége ---

thx  a szkennek külön örülök, hogy jól sikerült, ugyanis ez volt az első képregény, amit saját kezűleg szkenneltem be! (és csinosítgattam ki) tulképp emiatt kellett venni már egy szkennert

--- Idézet ---és ha van még egy krokós történet, ahogy a lábjegyzetben olvashattuk, mindenképpen örülök, hogy felkerült. Kíváncsi vagyok, hogy milyen irányba mozdul el a történet.
--- Idézet vége ---

reméljük, minél előbb a horgomra akad a neten (vagy esetleg egy újabb külföldivel el tudom bizniszelni papíron). nekem az a tippem, hogy a lesittelt kapitány és a kikötőmester kapcsolata rejteget még némi meglepetést.

és hogy tetszett az utolsó kép, a hátsó borító? gondoltam azt is beszkennelem... bár azon volt a csúnya vonalkód, és ki kellett retusálnom (azért a helyére raktam egy áttetsző HZs-logót ) legközelebb is rakjam bele a hátsó borikat? a neten általában lehagyják őket más szkennelők, de sztem így teljes a képregény.

jó hír: Troll végre valahára feljavította a Marvel-féle minisorozat 3. (utolsó) részének szkennjét, így azt olvashatjátok jövő héten!

kérdés, utána mit szeretnétek? Ugye most a 21. Fantomtól olvastuk a krokós történetet, így legközelebb a krónikát kellene felcsapnunk. Mivel múltkor eléggé bejött a Shakespeareres mű, így keresgéltem még valós történelmi személyiségekkel kapcsolatos sztorikat a gyűjteményemben. Kettőből választhattok:

a
A 2. Fantom és Don Quijote de la Mancha kalandja

b
a 12. Fantom és Wolfgang Amadeus Mozart kalandja

fogós kérdés, mi?  
mondjuk szerdáig lehet leadni a voksokat

regnar:
A Krokó banda visszatér

Nem volt rossz történet, bár szerintem egy kicsit vonatott volt. Pedig megvolt benne minden,a mi kell, kalózok, akció, sok helyszín. Egyszerűen kcisit motiválatlannak éreztem a történetet. Kicsit a kroko sziget "remake"je volt.  Viszont amikor tejet kér Fantom, az nagyon bejött. Mármint a fickó reakciói. Az elején a posta jelenet újabb adalék ahhoz, hogy minél többet megtudjunk Fantom mindennapjairól, nagyon tetszett. Szóval apró elemeiben tetszett, sok jó "jelenete" van, de egészében 10-ből "csak" 6-ra értékelném.
 A rajzok szépek voltak, főleg az arcok nagyon sokszínűek és a gonoszok szinte már karikatúraszerűek voltak. a szkenn is jól sikerült, éles és kontrasztos, a beírás is a szokásos színvonalú.

Összességében annak ellenére, hogy nem éreztem túl erősnek a történetet, tetszett. A kivitelezés is nagyon jóra sikeredett, és ha van még egy krokós történet, ahogy a lábjegyzetben olvashattuk, mindenképpen örülök, hogy felkerült. Kíváncsi vagyok, hogy milyen irányba mozdul el a történet.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése